-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
בימי החום האלה, אני לא מתקרב לרכב בכדי לעשות המון שיפורים שברשימה. מכסימום ממלא דלק ונוסע משהו כמו מאה ק''מ בשבת רק בכדי לאכול מעט אבק שיספיק לכל השבוע.
נסיעה לדרום במחירי הדלק החדשים זה ממש טירוף,מה עוד שצריכת הדלק שלו ממשיכה להיות 4 לליטר ,למרות הטיפול היקר אצל גרשון.
אנסה להרכיב את חיישן החמצן החסר שקניתי בהקדם האפשרי. לא שאני מאמין שזה יעשה את השינוי.
נראה לאן נגלגל את האוטו הבוקר.
-
ברצוני לנצל את הבמה הפתוחה של הפורום על מנת לקרוא לממשלת ישראל קריאת חירום:
אנא אפשרו למר חיים רכס לקנות דלק במחיר מוזל.
כמו כן, אנא שיקלו את האפשרות להעניק לו דלק חינם לכל החיים.
תרומתו של מר רכס להעלאת המורל ולשיפור מצב הרוח של באי הפורום לא תסולא בפז, ובפרט בימים קשים אלו.
הנני סבור כי הענקת אי-אילו מאות ליטרים של דלק (לדעתי בהחלט ניתן להשתמש בכך במאגרים הממשלתים) לא תעלה כמעט כסף למדינה. לעומת זאת, הענקת אפשרות הנסיעה הכמעט בלתי מוגבלת למר רכס תעשיר את הפורום בסיפורי מסע הזויים ובסיפורי חילוצים וטיפולים הזויים לא פחות.
מר רכס ומסעותיו בדרכי ישראל ובנבכי המכניקה והמוטוריקה הבריטית ראויים לציון ויש לשמרם כנכס צאן ברזל עבור המורל הלאומי!
העניקו למר רכס את ליטרות הבנזין הדרושות לו!
(נכתב בגעגוע עז לפוסטים עת מחירי הנוזל הירוק היו שפויים יותר)
-
היום סוף סוף קצת עבדתי על הבהמה.
החלפתי את מיכל העיבוי השחור במיכל לבן,ואני מתלבט אם לקחת את השחור איתי ברכב בגלל הנפח שלו.
פירקתי את חיישני החמצן המשומשים שקניתי מהאגזוז שהם היו מורכבים עליו ,ובאיזה יום ארכיב אחד מהם באגזוז שלי.
את המוט לשחרור הציריה באורך של שני מטר הרכבתי באמצעות אזיקונים על קורת השלדה מלמטה ,כדי שלא יסתובב לי בין הרגליים.
את הברזים של הגז העברתי מצד ימין לצד שמאל היות והגישה לצד שמאל מאוד נוחה ולצד ימין קשה להגיע כשהמטבח פתוח. אני לא מבין איך מלכתחילה עשיתי שטות כזאת שעכשו היא נראית הכי טבעית בעולם.
חסר לי הרבה אבק ואני מתכונן לאכול אותו מחר בכמויות,אולי אפילו במדבר יהודה. נקווה שיהיה מספיק חם......
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
החלפתי את מיכל העיבוי השחור במיכל לבן,ואני מתלבט אם לקחת את השחור איתי ברכב בגלל הנפח שלו.
אתה יודע שבסוף תיקח אותו - נכון?
תמלא אותו בנוזל קירור שאתה בטוח סוחב וככה תנצל את הנפח -כמובן שתאטום את היציאה שלו
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בימי החום האלה, אני לא מתקרב לרכב בכדי לעשות המון שיפורים שברשימה. מכסימום ממלא דלק ונוסע משהו כמו מאה ק''מ בשבת רק בכדי לאכול מעט אבק שיספיק לכל השבוע.
נסיעה לדרום במחירי הדלק החדשים זה ממש טירוף,מה עוד שצריכת הדלק שלו ממשיכה להיות 4 לליטר ,למרות הטיפול היקר אצל גרשון.
אנסה להרכיב את חיישן החמצן החסר שקניתי בהקדם האפשרי. לא שאני מאמין שזה יעשה את השינוי.
נראה לאן נגלגל את האוטו הבוקר.
חיים תשאיל ממישהו צמיגים במידה "המתאימה" ותעשה ניסוי צריכת דלק על שני הסטים
אני כמעט בטוח שתמצא היכן נעלמו הק"מ החסרים
-
יתכן שהספידומטר סופר את מספר הסיבובים במקום את המרחק כך שבקוטר גלגל גדול יותר הספידומטר מחסיר הרבה קילומטרים בנסיעה ארוכה.
כדאי לבדוק את זה מול ה-GPS.
-
לא "יתכן" חיים. בדיוק כך.
הספידומטר סופר סיבובים ומתרגם אותם לק"מ ולמהירות. שינית גודל גלגל - עיוותת את התוצאה, שכבר אינה נכונה.
יש בד"כ "קיטי תיקון" לשינוי גודל גלגל (גלגל שיניים אחר ביחידת המדידה בטרנספר, ואולי נתון אחר למחשב, היכן שהמדיד הוא אלקטרוני).
-
היום בדקתי את הספידומטר על כביש 6 מול ה-GPS.
התוצאה האנלוגית על הספידומטר נמוכה ב-8% מהדיגיטאלית של ה-GPS.וזה אומר שאני צריך בהעגלה להוסיף 10% בערך לבדיקת צריכת הדלק בעתיד.
זה פותר את העובדה שהמנוע עובד ממש עגול וסביר בבדיקת המחשב אצל גרשון.
היום היה ממש לוהט ונסעתי על כביש 6 בחום המירבי בדרכי חזרה צפונה מטיול באזור חבל עדולם.הטמפרטורה בחוץ היתה בין 42 ל-45 מעלות לפי הרגש שנמצא מחוץ לרכב.
רוב הדרך שייטתי במהירות של 110 קמ''ש ושכחתי בכלל שאולי הצמיגים הזקנים שלי עלולים להתפורר בחום העצום הזה ובמהירות הגבוהה.לשמחתי הם הגיבו טוב לחום הכביש רק מהעובדה שהגעתי בשלום, אך ברור לי שאני צריך להזהר ממצבים קיצוניים כאלה ולפחות לקרר את הצמיגים מפעם לפעם.
בטיול פגשתי חקלאי משקף שקנה ל.ר. דיסקו 96 זהה לשלי,שרצה להתייעץ על הרכב. ניצלתי את המפגש וצרפתי אותו לאתר שלנו לצורך לימוד מורחב על הצרות שיהיו לו בדרך.
אם לא יהנה מהג'יפ שלפחות יהנה מהאתר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
היום בדקתי את הספידומטר על כביש 6 מול ה-GPS.
התוצאה האנלוגית על הספידומטר נמוכה ב-8% מהדיגיטאלית של ה-GPS.וזה אומר שאני צריך בהעגלה להוסיף 10% בערך לבדיקת צריכת הדלק בעתיד.
חיים,
ביצעתי את הבדיקה הזו לרכב שלי, התוצאה דומה מאד, מה שבחישוב מהיר מציג כביכול צריכת דלק טובה ממה שחשבתי אבל אתה צריך לזכור שגם עם הצמיגים המקוריים יש זיוף כלפי מטה של הספידומטר.
אחרי השינוי ההבדל אמור להצטתמצם למינימום כלומר שצריכת הדלק קרובה יותר למציאות (בהנחה שהמידה שלך גדולה יותר בקוטר ולא הקטנת מידה).
-
בדקתי אצלי בדיסקו את עניין המהירות מול GPS ,
אצלי במהירות 90 בGPS המהירות בספידומטר בדיסקו היא בערך 96~97
הצמיגים שלי הם : 16 / 70 /235
מעניין אם זה מה שצריך להיות ? האם הקילומטרז' נכון במצב הזה ?
מישהו יודע מה הערכים שהיו צריכים להיות בדיסקו ?
אמיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חיים,
ביצעתי את הבדיקה הזו לרכב שלי, התוצאה דומה מאד, מה שבחישוב מהיר מציג כביכול צריכת דלק טובה ממה שחשבתי אבל אתה צריך לזכור שגם עם הצמיגים המקוריים יש זיוף כלפי מטה של הספידומטר.
אחרי השינוי ההבדל אמור להצטתמצם למינימום כלומר שצריכת הדלק קרובה יותר למציאות (בהנחה שהמידה שלך גדולה יותר בקוטר ולא הקטנת מידה).
שימו לב שבדרך כלל ברכב מקורי מד המרחק מדויק ומד המהירות מזייף כ 5-8 אחוז למעלה!
אצלי בהילקס הגדלת הגלגלים הביא את מד המהירות לדייק ואת מד הדרך מרחק לזייף ללמטה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
שימו לב שבדרך כלל ברכב מקורי מד המרחק מדויק ומד המהירות מזייף כ 5-8 אחוז למעלה!
טעיתי בניסוח- לזאת היתה הכוונה שלי, התוצאה היתה שמד המהירות מדייק אבל אם הם קשורים לאותו כבל איך מד המרחק מזייף למטה?
אתה בעצם אומר שמד המרחק מדייק במצב המקורי במקביל למד מהירות שמזייף במכוון למטה?
את ההבדל האמיתי צריך לעשות לדעתי בהשוואת ההבדל בהיקף שבין המידות השונות וממנו לגזור את הצריכה האמיתית.
-
נסעתי היום בנימינה עובדה (בח"א 10) וחזרה. JETA 2008 (צמיגים מקוריים, לחץ אויר נבדק לפני היציאה).
הלוך OziExplorer וגוגל, חזור IGO8.
שתי התוכנות על אותו מכשיר GPS (ואלו תוצאות שאני מכיר גם ממדידות קודמות).
כמו שערן אומר, המרחק מדייק, מד המהירות של הרכב מראה 8% מהיר מה GPS.
מה שאומר, שבצמיגים שגדולים מהמידה, המרחק שהרכב מבצע בפועל גדול ממה שמראה הספידומטר אבל המהירות כנראה יותר מדוייקת מהמקורי.
דרך אגב חיים, לפי ה JETA בעובדה ב 2:30 בצהריים היה 39 ועל כביש 6 ב 11 בבוקר לא עבר את ה 35 .
חיים לגבי תצרוכת הדלק - במנועים הממוחשבים של ימנו, אין סיכוי שהמנוע יעבוד תקין אם החישנים דפוקים, זה פשוט משגע את המחשב....אני יכול לספר לך סיפורים עד מחר איך חישן אחד מלוכלך, גורם לטרופר לא לסחוב, ואחר לאכול דלק. אם כבר פירקת חישנים מאגזוז אחר, מה הסיפור להכניס אותם לרכב שלך? אתה רוצה שאני אבוא לעשות לך את העבודה???:D
-
דורון - כפי שזיו כתב, כאשר הגדלתי גלגלים - הרכב בפועל עובר יותר ק"מ עבור כל סיבוב של הגלגל אבל מד המרחק זיף ללמטה, הסטיה בין שתי המדידות היא ברמת השעון (תכלס - בתצורה מקורית - הסקלה של המהירות מזיפת בכוונה ללמעלה).
מה שאומר שהגדלת גלגלים - כפי הנראה מעלה לנו את הצריכה אבל קצת פחות ממה שאנחנו חושבים כאשר מחשבים מרחק לדלק לפי מד המרחק המקורי של הרכב. וכן הפקטור שיש להוסיף לנוסחת חישוב צריכת הדלק היא יחס ההקפים ביןן המקורי לנוכחי.
-
מילאתי היום דלק ועכשו לפי החישוב יצא לי קרוב ל-6 ק''מ לליטר כולל נסיעת שטח.ועוד לא התקנתי את חיישן החמצן.
עכשו אני מבולבל לגמרי.
לשמחתי אין עבודה לשבוע מלא ואנו עובדים 4 ימים בשבוע. היום - ימי שלישי אנו בחופש - מה שאיפשר לי לקחת את הנכד מהגן ולצאת ליערות הכרמל לשתות קפה בחברתו.
התגלגלנו לאיטנו בדרכים וחשבנו על כל אלה שמסביבנו שעובדים ומזיעים בחום הזה ,וגם לא שכחנו את החברים של הנכד שמתענים אצל הגננת ביום חול של אמצע שבוע.
אני מקווה שאפשר יהיה להתפרפר איתו גם כשיהיה בבית ספר.
עכשו הגיע הזמן לטיפול חצי-שנתי ובמשך החודש נעביר אותו סדרת טיפולים שיחזיקו עד דצמבר.
-
הצלחתי לעבוד אתמול מספר שעות על הרכב. משהו שלא יוצא לי בחדשים האחרונים.
פירקתי את שולחן המטבח ועשיתי לו שידרוג שחבל על הזמן.
סילקתי את משטח הפח המגולוון והרכבתי משטח חדש מנירוסטה 1.5 מ''מ מבריקה כמו מראה,חוץ מהעובדה שהיא מכסה שטח יותר גדול מהפח הישן.הקידוחים בנירוסטה גמרו חצי תריסר מקדחי קובלט-לא זול במיוחד.
הנירוסטה היא שארית שנותרה מייצור קורות החזית האחורית של חיפוי ארגז לטויוטה.
באותה הזדמנות פירקתי את ידית המהלכים של הטרנספר,קדחתי בתוכה במקדח 9 מ''מ - עד הסוף,והכנסתי חזרה את הידית בסיבובים שיצרו הברגה חדשה בעופרת שממנה היא יצוקה.כך קיבלתי ידית הרבה יותר קצרה ולאחר שימון המנופים גם יותר נעימה למשחק. את הפלסטיקים שמעל ידית ההילוכים סילקתי לחולוטין באמצעות חיתוך בסכין יפנית,ואז התגלו כל המנופים למטה מעל הגיר. ניקיתי באמצעות אוויר ושימנתי הכל כך שעכשו הידית מנגנת סרנדה.
ועכשו יש סיבה לטייל גם בחום.
-
עכשו זה סופי. השבת יוצאים למסע הפירות השנתי בדרום.זו צריכה להיות שבת מתוזמנת עם מספר רב של משתנים שפוגעים בדיוק לשבת המיוחדת. וזו - זו.
מתחילים את ''שבת הפירות''בכך שלא אוכלים ארוחת בוקר.
מעמיסים על הג'יפ ארגז ריק ומוט לקטיפת סברס ויורדים דרומה למפגש השנתי עם העצים האישיים של תאנים ,ענבים , סברס,חלקות האבטיח והמילונים (רק אלה שכבר נגמר האסיף שלהם) ובוודאי עוד כמה ששכחתי.
בכל עץ או חלקה כזו שוהים את הזמן הדרוש בכדי למלא את הצורך בארוחת בוקר ישר מהשדה.הכי מדהים זה למצוא את האבטיח שהיה קטן מדי לקטיף בעת האיסוף,ועכשו הוא נהיה ענק ובודד בשולי השדה,קר עדיין מלילה צונן, ועם סכין קומנדו ענקית ולפצח אותו לשניים מבל להזיז אותו כלל ממקומו.עכשו הסכין מבצעת סיבוב היקפי בלב הימני ,הלב נשלף והעסיסיות ניתזת מסביב.את החצי השני תן למלווה שלך ,כדי שיחזור העירה עם חווית חייו.
בצהריים, למצוא את העץ עם הצל הגדול והצפוף ביותר שמתחתיו מנשבת הבריזה הנכונה שכל יצרני המזגנים טרם הצליחו לפצח את סודה הנעים,ואז - שולפים את בקבוקי ההיינקן הקרים שבדיוק יוצרו עבור המקומות הנידחים האלה ,מסתכלים טוב טוב על אגלי הזיעה הקרה שמתגלגלת לאורכם ,מאזינים טוב לנפץ המבטיח של פתיחת הבקבוק,ורק לאחר עצימת עיניים מרוכזת - לוגמים את השלוק הראשון אשר רק למענו נוצר האדם.
עכשו אפשר לחזור הביתה - לאחר נימנום ארוך של התפכחות,ולהינות מהסברס כל השבוע.
אתם מוזמנים לכייף - כי ההנאות הגדולות ביותר בחיים לא עולות כסף........
-
חוץ מאבטיח קריר של בוקר כל התכנית עבדה כמו שעון.
את האבטיח אני משאיר לשבת הבאה ,לפחות יש מטרה חשובה לנסיעה הבאה.
חזרתי הביתה עם 5 ק''ג ענבי בר אדומים ומתוקים, עם 10 ק''ג סברס שמתוכם חמישה כבר נחים בשלווה במקום החשוב - הבטן שלי, ועם 3 ק''ג תאנים לבנות שהניבו 3 צנצנות ריבת תענוגות לחורף.
חזרתי מוקדם היות וקמתי ב-0400 לטיול הזה ,וכבר באחת בצהריים יצאתי מכרמיה לכיוון צפון.
קצת אחרי אשקלון ראיתי מכונית תקועה עם ילד קטן בצד הכביש עם מכסה מנוע מורם.עצרתי להציע להם מים שיש לי בשפע ואז התברר שצינור המים שלו התפוצץ ונקרע עקב רתיחת מים.הבן אדם לא ידע ממש כלום מימינו או משמאלו חוץ ממספר הטלפון של המכונאי שלו.
בדקתי את הפאן והוא היה בסדר, בדקתי את זרימת מי הקירור וגיליתי שהצינור העליון של הרדיאטור לוהט והתחתון קר.
זיהיתי שהבעיה היא עם חסימת מעבר המים על ידי הטרמוסטט שנתקע. לאחר שיחה עם המכונאי קיבלתי את מיקומו,פירקתי את הטרמוסטט מהמנוע והרכבתי מחדש בלי הטרמוסטט והוספתי משחת איטום במקום הרקבון שהיה שם ,את צינור המים קיצרתי וחיברתי מחדש, עם שפע המים שהיו לי ניקזתי אוויר,והבחור יצא לדרך כמו חדש,תוך 40 דקות.
למרות ששמתי משולש מאחור פחדתי כל הזמן מהמשוגע התורן שיכנס בנו מאחור. ליתר בטחון סילקתי מהרכב את האשה עם הילד,שלא הבינה כלל מדוע היא צריכה לעמוד בחוץ בשמש.
לקח לי גם זמן לשכנע את האיש שאני לא רוצה תשלום על העזרה - מה שהפחיד אותו לא מעט כשראה שהרכב מצויד כמו מוסך נייד.כנראה שנגמר האמון בארץ.
מוטות הרדיוס ממשיכים בהשמעת נהמות חיכוך מפחידות וזה לאחר שעברו חיזוק והחלפת בושינגים איכותיים אצל ארז רק לפני 10K ק''מ.תוך חודש אני מתרגל לדפיקות האלה ומתעלם מהן לחלוטין.מה כבר יכול לקרות?
ביום שישי הוספתי את חיישן החמצן החסר ועכשו אני צריך לעבור אצל גרשון שיפריד את חוטי החשמל המשותפים לחיישן היחיד שהיה ברכב.באותה הזדמנות החלפתי שמן מנוע וניקיתי את פילטר האויר - מה שיעביר את התקופה עד לדצמבר מועד הטיפול הגדול.
צריך כבר לדאוג למנוע ווישרים בכדי לא להעביר את החורף בלעדיהם. הניסוי מליל הסערה בנחל דרגות הספיק לי לחמש שנים.
צריך טפל כבר בהרבה מפגעים קטנים שקיימים באוטו וזה מתחיל להיות זמן טוב לכך כשהחום בחוץ יורד.
-
מישהו יודע איך מעבירים את הג'יפ לנמל מרסין בתורכיה לטיול של שבוע ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אתה יכול לשאול את יוסף1 מהפורום הצהוב - הוא עושה את זה כל שנה עם הדיפנדר שלו לטיול באירופה...
אמיר.
-
-
אני רוצה לברך היום:
אני אדם סקפטי, לא מפרגן בד"כ ו... טוב די לדבר על עצמי.
שמעתי אתמול בלילה את הדיווח על העדרות של המטייל במורדות הכרמל, החלטתי שבגלל שאני באזור ממילא, ארים טלפון לחיים לשאול אם צריך עזרה. וואללה חיים כבר היה שם, ביחד עם עוד חברים ביחידה שלו. והם עבדו בסריקות. באמצע הלילה, באמצע החיים, קם אדם עוזב הכל ועושה לטובת הכלל.
אז דבר ראשון, אחרי שבשרשורים אחרים אנחנו מקניטים את עם ישראל, המדינה, החוקים והגופים האחראיים (גם אני, אפילו מאוד אני), היה ממש מחמם את הלב, מאות מתנדבים, מי ברגל מי ברכב, טרקטורונים, שוטרים, כבאים, זק"א בכמויות אדירות, כלבנים, פרשים... ולכולם מגיע שפו אחד רציני. אבל למי שלא זוכה לתודה (ואני בטוח שגם לא עושה את זה בשביל התודה) חשוב שתדעו שהם עוזרים, נמצאים, מוקפצים, מסייעים מגיע כל הכבוד ענק. ואם אתם יכולים תעזרו להם.
בקיצור, כל הכבוד.
whisky
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אתה מזמין מקום על אניית מטען של SALAMIS לקפריסין. טס לקפריסין ופוגש שם את האוטו. עולה על מעבורת (יחד עם האוטו) לתורכיה.
פתאום נזכרתי שלא מזמן קראתי את זה:
http://davidrozgonyi.blogspot.com/20...val-ferry.html
אסף.
-
אסף, שאני אעזוב ג'יפ מלא ציוד אפילו לרגע.? מה קרה לך. אני ישן בג'יפ כל ההפלגה.
היום הוספתי לג'יפ תאורת לילה של לדים בשורות .שורה של 90 ס''מ מעל פינת הבישול ,שורה של 60 ס''מ על חלונות הזכוכית המקומרים שבתא המטען. סה''כ 2.10 מטר עם בערך 150 מנורות לד.
אני מקווה שזה יחזיק מעמד היות והמנורות האלה די עדינות.
עכשו זה יום העצמאות בכל פעם שאכין קפה בלילה.
מחר זה יום של סברס תאנים ואבטיח אחד שיפוצץ בשדה.
-
חיים הגעגוע חזק מנשוא
אנא ממך הצל נפשות סקרניות !!!
חזור אלינו...
מה שלום המכוער/הומו/כרכה/נגמש תימני שלך?
-
חיים, אל תנטוש!
תשאיר לי סיבה להכנס לפורום לנד-רובר...
-
-
מישהו יודע מה קורה עם מר רכס ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מישהו יודע מה קורה עם מר רכס ?
אין לי מושג, ניסיתי להשיג אותו מלא, פשוט אין תשובה.
באמת חידה, אני מקווה שהכל טוב, חבל להפסיד איש יקר (ונחמד מתחת לכל המעטפת) כזה.
חיים אם אתה צריך עזרה, צור איתנו קשר,
whisky