שמע הוא בפנסיה ... יש לו זמן ללעוס .
מעבר לכך שהוא בטח חושב על כל הבלוטים ומיד מחליט שעדיף להמשיך לאכול .
עידו
Printable View
שמע הוא בפנסיה ... יש לו זמן ללעוס .
מעבר לכך שהוא בטח חושב על כל הבלוטים ומיד מחליט שעדיף להמשיך לאכול .
עידו
חזרתי חולה מווגאס..
תפסתי משהו - אבל באמאש'לי, מהאויר.. בחיי!
נחכה שכולם יחזרו בשלום ואז נארגן איזה סיפורון..
אני קצת התאכזבתי ב-SEMA עצמה - לא היו הטרופיטראקס במגרש החארקות... לא הפסקתי ליילל על זה (מסכן בועז).
והסינים האלה - ימח שמם... תפסו תחת!!
אבל נראה לי שהסיפור האמיתי הוא של רמי ובועז - SEMA ומואב... איזה שילוב. נראה לי שזו רק טעימה, לפתיחת התיאבון.
צריך לארגן משהו שיכלול הרבה מואב (נראה לי שפחד הגבהים... סליחה, הפחד מנפילות, שפיתחתי שם ... מתפוגג לאיטו, אחרי שלוש שנים) או אפילו רוביקון...
וכן.
עידו היה נהנה שם - כך לפחות בועז כל הזמן מילמל...
איזו מקצוענות, איזו craftsmanship כמו שקוראים לזה פה, איזו טכנולוגיה וכלים/מכשירים... עמחיי'ה.
תמשיכו לדרוך וגם לתקוע סכין ולסובב [emoji12]
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רעיון גדול...
תגיד!! ראית כמה זה עולה????
ומתברר שיש כל מיני כאלה... אני מתחיל לבדוק.
תודה.
ברנרד עזוב , תקנה את הג'יפ מנמרוד עושה אותו דבר ועולה פחות .
עידו
https://m.youtube.com/watch?v=K-A8Lgr7Lqk
יש לנו כזה, תרמילים הוא אוסף יפה, לא בכזאת קלות כמו בסרטונים, לפעמים זה נתקע וצריך לשכנע אותו.
בלוטים יהיה לו יותר קל, אבל אם הם נתקעים באדמה אז לא בטוח.
את המטאטא עם הכלוב המתגלגל אני לא ניסיתי, נראה לי שהוא הרבה פחות יעיל.
יש סדר פעולות לביצוע העבודה :
עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=F7bpVpqvIZM זה מפנה את העלים והבלוטים
ואז ... עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=O0kqoB6KsOs
איך אפשר להיות פנסיונר עם כל העבודות האלו.
מזל שיש נחמה בקניה של כלים ומכונות....
וואללה.
את הפטנט הראשון לא הכרתי.. שווה נסיון. יש לי מכונת לחץ כזו, ישנה שקיבלתי מחבר... לפעמים מפסיקה לעבוד אבל עדיין עושה את העבודה.. ננסה ונדווח.
את הפטנט השני אני מכיר ומבצע..
מה שהוא לא מזכיר הוא, שהעלים (הנרקבים) הם מאוד חומציים והורסים את הדשא.. אני עורם את העלים לחלקים של החצר, בלי הדשא ואז עוב ר עם המכונה... קוצצת אותם דק-דק.
בנתיים, סופסוף, הבאתי את הדיסקברי מניו יורק.. כל בחלקים שקניתי באיביי (משאבת הגה ותיבת הגה) התגלו כדפוקים והמכונאי קנה לבד את החלקים.. כמובן שזה עלה לי הון - כל התיקונים (כולה משאבה ותיבה ועוד כמה דברים קטנטנים) עלו לי 1900 דולר... מחיר טוב בשביל דיסקברי 2004 - היום מעבירים טסט=INSPECTION.
שתבינו, בהקשר לשירשור של השיפורים ומשרד התחבורה והכנס, פה טסט אומר שמתחברים לשקע ה-OBD (לא משנה אם זה OBDI או OBDII, תלוי בשנתון), לבדוק שאין קודי שגיאה, דוחפים "צינור" לאגזוז, בודקים עמידות של פקק מיכל הדלק לאטימות ופריקת לחץ (!!!!????) ושיש אורות (לפעמים מכוונים), משהו כמו 10 דקות - כל היתר, באחריות בעל הרכב...
מה שמעניין הוא זיהום האויר (שזה הדבר העיקרי) ושאין קודי שגיאה במחשב... גודל צמיגים, הגבהה, מגבים... לא מעניין אף אחד. זו בעייה שלך אם תהיה מעורב בתאונה ומשהו לא תקין או אם שוטר תופס אותך עם רכב שלדעתו (לדעתו!!!) לא תקין, שזו הזמנה למשפט, שבו המדינה/מחוז צריך להסבירלשופט מה לא תקין ולמה זה עסק של המדינה/מחוז (יענו - מה האינטרס הציבורי החשוב, שהביא אותם להתערב בקיניינו הפרטי של אדם).
ורק שתבינו, שפה כולם מה שנקרא ACCOUNTABLE - אם מפסידים במשפט, משלמים לצד השני... גם המדינה.
ורק שתבינו, שעל מנת ששוטר יעצור ויגיש זימון כזה (שכולל הורדה מהכביש, כמובן), אתה באמת צריך להגזים בהזנחה.
השוטר יודע שהוא עלול להיתבע אישית (במיוחד אם הנהג הוא כושי..) ולכן יגיש זימון שכזה רק במקרים בהם הוא ממש בטוח בצידקתו... ואכן השופטים "מזכים" רק לעיתים נדירות... אם כבר היית מספיק טיפש להגיע לבימ"ש (אפשר לוותר על הרכב או לתקן ולשלם קנס (ונקודות רבות, דבר שמשפיע על הביטוח בצורה דראסטית), אתה תשלם על זה ביוקר... עד שלילת רשיון, שזו אחת הסנקציות הקשות ורווחות פה (איחרת בתשלום קנס של בימ"ש = שלילה מיידית, שמופיעה "ברשת" של כלהמשטרות בארה"ב. נתפסתה נוהג בשלילה... מעצר מיידי).
זה מה שנקרא "חינוך" - לא מחפשים "בכוח" ואם תהיה בסדר, הכל יהיה בסדר.
לא תהיה בסדר, "יתקעו" לך חזק ועמוק ומהר...(משפט נגמר פה באותו יום.. מקסימום יומיים ונקבע לבערך 3-4 שבועות מיום הגשת הזימון - צדק!)
*** כל המידע, באדיבות סגן שריף בדימוס ג'ייק שפיציק:) ***
ברנרד תתחיל לכתוב .
אתה מוציא יותר מדי מלים על שרשור לא נכון .
עידו
אתה צודק.
עכשיו עשיתי כמה תיקונים בפוסט שכתבתי (בלי הגהה) ופתאום חשבתי לי - מה אני מקשקש שם ועוד בסוף איזה "ריגשיי" תורן זורק לי שאני מתנשא מחו"ל...
יאללה - שילכו לעורכי הדין האלה, שמבטיחים להם הרים וגבעות ו"תוצאות" ו... שיבושם להם.
הרבה פעמים אמרתי ל"קליינטים שלי" - עורך הדין יכול להגיד מה שהוא רוצה אבל... מי שילך לכלא זה אתה.. תחשוב טוב למי אתה מקשיב ולמי אתה נותן את הבייצים שלך.. לשמירה.
עזבתי.
אז קדימה , יש לך הרבה מה להשלים פה .
עידו
כתבת שכשמשלמים בכרטיס אשראי בסוף החודש מחזירים סכום מסויים. איפה בכל זה נכנס financing שכל מיני חנויות מציעות ברכישות גדולות?
הוא לא כותב פה כלום יותר , הוא מעדיף לבזבז את הכשרון שלו על פוסטים של ג'יפים ... כאילו זה פורם רכבי שטח [emoji12]
עידו
ננזפתי - ובצדק.
אז לפני שאני הולך לפנות (שוב!!!) את העלים, אני אענה ל-nate.
פייננסינג זה סוג של "תשלומים".
עש בתי עסק שמנפיקים לך כרטיס אשראי של בית העסק בלבד - אתה יכול להשתמש בו רק באותו בית עסק/רשת ולא בשום מקום אחר. יש לי כמה כאלה... (של LOEWS ושל HOMEDEPOT ו-BESTBUY וכו').. לכולם יש.
ע"י שימוש בכרטיס האשראי של העסק, אתה יכול להחליט אם אתה משלם את כל הסכום או שמשלם בתשלומים, לפי קביעתך, בדיוק כמו שהסברתי לגבי כרטיס אשראי "רגיל" - זה כרטיס אשראי רגיל (ויזה או מסטר או כאלה) אבל לחנות אחת בלבד.
זה נקרא פייננסינג - חארטה בארטה... העיקקר שתקנה.
אם אתה מחליט לשלם מיד אתה גם יכול "להיקנס"... כן. ממש כך.
אבל הם לא קוראים לזה "קנס", משום שקנס זה משהו עם קונוטציה שלילית וזה... מרחיק לקוחות.
לכן הם נוקטים בגישה שונה - עידוד "תשלומים".
המטרה שלהם היא שתהיה כמה שיותר תנועה בחשבון/כרטיס (לא ממש הצלחתי להבין למה.. כלכלית) לכן לא כדאי להם לקבל תשלום אחד על כל סכום הקנייה.
מסיבה זו הם מציעים (ב-BESTBUY למשל) 10% החזר (לכרטיס האשראי שלהם, לא במזומן חו"ח.. לשימוש רק אצלם) אם תבצע פייננסינג של לפחות 4 תשלומים.
אם תחזיר את יתרת התשלום במלואה אחרי לפחות 4 תשלומים, תקבל את הזיכוי. אם תחזיר לפני שעשית לפחות 4 תשלומים - אין הנחה/זיכוי.
דבילי - אולי. עדיף לקבל את כל הכסף מראש ולא לוקחת סיכון שלא תחזיר את יתרת התשלומים.
אבל תחשבו על מה שהסברתי קודם - איך בונים דירוג אשראי.
כמה שאתה חייב יותר, כך אתה לקוח טוב יותר והדירוג שלך יעלה יותר ו... תוכל לקנות יותר.. ואם אתה "חייב" אתה "קשור" לבית העסק ואם בכלל מציעים לך עוד איזו סוכריה/הנחה... בכלל תחזור אליהם.
וחוץ מזה יש לך גם "נקודות".
כמה שיותר עיסקאות ו/או סכומים "עוברים" בחשבון שלך (=כרטיס האשראי), כך אתה צובר יותר נקודות ויש לך יותר הנחות/זיכויים - ופה זה אמיתי. מקבלים איזה נקודה על כל דולר והדולר (בחזרה) שווה 1-3... ואתה יכול "לפדות" את הכסף עם כל קנייה ולשלם את היתרה במזומן או... בכרטיס (ולצבור עוד נקודות).
גולם קמצן וגרוע בחשבון כמוני... לא משתמש בנקודות וצובר אותן ואז יש לי איזה 15 כריכים ב-SUBWAY... לגמרי חינם.
וכמובן.
חוץ מהשיטה המתחוכמת הזו יש גם "תשלומים רגילים" - אתה חותם בחנות על הסכם תשלומים, שיורד לך מכרטיס האשראי שלך ומגיע ישירות לעסק.
ואת התשלומים לכרטיס האשראי, כאמור, אתה קובע...
ועכשיו - עלים:(.
וקר בחוץ...:(
אחרי הביקור הזה הבנתי כמה דברים על השיטה האמריקאית.
הם ממכרים אותך ומלמדים אותך לצרוך מכל דבר הרבה יותר משאתה צריך והאזרחים ברובם הופכים לנרקומנים של צרכנות שהם לא שולטים בה.
בשיטה שתארת המטרה היא שתמשיך להרגיש שיש לך עוד כסף פנוי לקנות יותר ולגלגל תשלומים.