זה בסדר ,תמשיכו. לא ציפיתי שתתלהבו כמוני,אבל התגובות בהחלט מינוריות יחסית לעבר.
למי שלא הבין עדיין ,הגגון לא נועד לנשיאה של חפצים ,אלא לבידוד טרמי מעולה ,כמו שהוכיח את עצמו עד עכשו.
Printable View
זה בסדר ,תמשיכו. לא ציפיתי שתתלהבו כמוני,אבל התגובות בהחלט מינוריות יחסית לעבר.
למי שלא הבין עדיין ,הגגון לא נועד לנשיאה של חפצים ,אלא לבידוד טרמי מעולה ,כמו שהוכיח את עצמו עד עכשו.
חיים
בידוד טרמי...סבבה...אחלה רעיון שהועתק והומלץ לך לפי הדיפנדרים דור I ..
אם כבר, למה לא להרוג שתי ציפורים (או פרות) במכה אחת ולעשות משהו שימושי יותר שיתפקד גם כגגון...
לא ממש מצליח להבין את השיפוע פנימה לאמצע...האם לצורך חיזוק המבנה (חוזק מבני)...ניתן היה להגיע לכך גם ללא השיפוע פנימה..
השיפוע פנימה גורע מהשימושיות של התוספת הזו כגגון.
אין ספק ש"היצירה האומנותית" שמכונה "ההומו" היא מעניינת אבל מה הקשר לרכב שטח?
אותי לא תצליח לשכנע שכל הזמן והכסף שהשקעת היו כדי ליצור רכב שטח מעולה
לדעתי היו לך שתי מטרות אחרות לגמרי-
1)ליצור את האומנות שלך סטייל תומרקיו אבל חששת שיחשדו בך שאתה ההומו ולכן הפנת את הכינו לעבר ערמת האלומניום (כל הפוסל במומו הוא פוסל)
2) אתה סוג של מזוכיסט אינטלקטואלי שנהנה לספוג קריאות בוז מהסובבים אותך ולחשוב שאתה יודע הכי טוב (תימני....)
אבל מה שלא יהיה אם זה כיף לך זה כייף גם לנו שתמשיך כך עד 220 אני נהנה
כל טוב
חיים אוטוטו השווי של האלומינום ברכב יעלה משווי הרכב עצמו :-)
אני חושב שהשם החדש צריך להיות:
ההזוי
מצד שני, אני נוהד בדיפנדר, הוא נראה כמעט כמו ההזוי כשהוא יוצא מהמפעל :confused:
whisky
הגגון לא נועד להעברת ציוד, היות ובעיקרון אני נגד גגונים אם אפשר אחרת, ואצלי אפשר אחרת היות והטיולים שלי הם ללא נוסעים וילדים.
השיפוע הפנימי לא תוכנן כלל,אך עקב בעית ייצור של רוחב החומר נאלצתי לייצר את החלק הזה משני חלקים,אז באותה הזדמנות הורדתי את החלק האמצעי בכדי שישען על הגג לתוספת יציבות ולהקטנת המפתח,מה שחוסך רעידות במהירות גבוהה. היות ולצורה הסופית אין חשיבות בעיני באם זה תורם לתוצאה הנכונה יותר- לשיפועים האלה כלל לא התיחסתי.
לטעמי זה גם מוסיף צורה שונה ויותר ייחודית,אבל אף אחד לא חייב לקבל את זה.
כל הניתוחים הפסיכולוגיים בסגנון האתר ההוא ,במיוחד עם האותיות הגדולות - כפי שבוודאי הבחנתם - אינן זוכות כלל להתיחסות,ולטעמי מיותרות.
הזכות להגיב אינה חובה.
חיים - בניגוד לשאר ההודעות הקודמות של אנשים לגבי העיצוב של הרכב ,
איך שהרכב ניראה ממש לא מזיז לי , העיקר שמה שאתה עושה משמש את המטרה בצורה טובה.
גם בעבר אמרו על הדיפנדר שלי דברים דומים ...שכולם יקפצו :-)
לי חשוב שהדברים שאני בונה עליו יעשו את העבודה שלהם , ואני רואה שאתה באותו הראש בדיוק.
תעזוב את הדעות של אחרים - גם אם כולם חושבים הפוך ממך .
כמו שגלילאו פעם אמר ואף אחד לא האמין לו "ואף על פי כן נוע תנוע..."
אמיר.
אמיר , אהבתי.
ניראה לך שמשהו מזיז לי בגיל 70 ??
שכחתי מזמן את מספר המכוניות ששיפצתי בחיי ,ומעולם לא היתה לי בעיה עם דעות של אחרים. שמעתי, אם התאים לי - סבבה ,ואם לא התאים לי - דיפדפתי, כמו שאני עושה עכשו.
כבר סוף שבוע באופק ,וניראה לי שאצא ליומיים - שישי/שבת לישון בקניון קטן שגיליתי מזמן בנחל אמציה.משהו בערך כמו הסוף הסופי של סוף העולם. לי בעצמי לוקח שעה בסביבה כדי למצוא את הפתח שלו. עם הוואזים לא היתה בעיה להשתחל פנימה ,אבל עם הגמל הזה אני לא כל כך בטוח.
ניראה אם אצליח לעשות את זה השבוע.
כשתגיע לקניון הקטן באמציה תמצא שם "לוג" עץ גדול שהשארנו בחורף שעבר.
חיים זה שאתה לא מתייחס זה חבל משום שההומור והירידות עושות את חיינו טיפה מעניינים יותר.חוץ מיזה אני מניח שרובנו פשוט מקנאים בחופש שלך לעשות באמת רק מה שאתה חושב ורוצה,אבל מאחר ואנחנו מרגישים שוטפים לתהליך אז גם מביעים דעה.
לי בדיפנדר שלי ז"ל,היה מאד חשוב שהדברים שאני מוסיף יעשו את העבודה אבל גם יראו טובים ואכותיים,ולכן הקפדתי על כל פרט גם אם זה עלה לי הרבה יותר.
התחושה שלי תמיד היתה,ש"רכסים" זה בדיוק המקום שחולים כמוני יכולים למצוא את הביצועים האכותיים ביותר,וגם היפים ביותר-למשל הארגזים,הכירות ועוד מוצרים.
ה"גגון" הנ"ל,שאינו גגון למעשה,נראה כמו הדבקה,ואם אתה שמח עם התוצאה תהנה,אבל תרשה לי להתאכזב,אני מצפה מיצרן שאני מחזיק ממנו מקצוען להגיע לתוצאה טובה יותר.
התהליך שאתה מעביר את ה"דיסקו" הוא יוצא דופן ומרתק,לא סתם זהו השרשור הנצפה ביותר,זה אפילו יותר מעניין מבניית רכבים חדשים ומפלצות שונות שנבנות פה,משום שיש פה הרבה דברים שכל אחד יכול להתחבר אליהם ולהחוות דעה.ואני בטוח שחלק לא קטן מהרעיונות שלך יבוצע בעוד הרבה רכבים אחרים.
דרור הראל
חיים , אתה מוכיח ש70 זה רק מספר, לא הייתי נותן לך חצי מזה.(ובאמת שלא ידעתי...)
מהתמונות וגם מהמציאות - אני אוהב את הרכב שלך ואת מה שנהיה ממנו, אין ספק שכושר הכתיבה וההתבטאות שלך מפלפל את היצירה, אך גם אם רק הייתי מסתכל על הפן "המתכתי" , לא נותר אלא רק לייחל להגיע לגיל שלך ולייצר רכב כאוות נפשי, כפי שאתה עושה.
אותי מסקרן כרגע, מה יחליף את אותו הומו כשיגיע הרגע...
משהו מקצועי שכדאי שתדעו.
כדי לפתח מוצר ממתכת ,לדוגמה כיסוי גג האלומיניום על הדיסקו,בכדי שהוא ייתן תשובה העונה על כל הפרמטרים הנדרשים, ובמיוחד עלות סבירה וכושר מכירה, דרושים לפחות השקעות בתכנון של 150,000 שקל ועוד לפחות 100,000 שקל בבניה של חמישה שישה אבי טיפוס, ולפחות שנתיים של עבודה מסביב עד לקבלת ''מוצר''.בכדי לקבל אחד מאבות הטיפוס מתוך החמישה לפחות הנדרשים ,יש לעבוד בתיכנון, בהזמנת המוצר, בייצור, ובהתקנה בערך חודשיים שלושה,במיוחד כשזה נעשה עם העבודה היומיומית ואין לך מחלקת פיתוח עצמאית ושוטפת.
המוצר שעל הדיסקו ,הוא מבחינה מעשית אב-טיפוס ראשון,- באם המוצר היה נמצא בתהליך פיתוח ,מה שלא נכון למוצר הזה ,ולא ייבנה עוד דגם כזה בעתיד היות והוא לא מעניין מבחינה מסחרית.
לעיתים קרובות באים אלי בעלי רעיונות שבטוחים שגילו את כדור הארץ,וטוענים שהמוצר שלהם מוכן ממש לייצור. שתי חתיכות פח מכופפות,4 ברגים ושני צירים וכבר יש לך שולחן שמתאים לכל דלת אחורית ברכב שטח.הניסיון העדין שלי להסביר להם שמעכשו יש צורך בשנה וחצי עבודה עם השקעה של 200,000 שקל בכדי שהעינין יהיה רלוונטי לכל סוגי הרכב - נתקל בהסברים מפורטים למה אני פסיכי..............
זה ממש דבר אחר ,להכנס לחנות ולקנות משהו במאתיים שקל לאחר שמישהו השקיע 20 שנה בלימוד הידע וחצי מיליון שקל בבנית המוצר,או בלקחת חתיכת פח ולהפוך אותה עם רעיון מתאים למוצר שיודע לעשות את העבודה ,במחיר סביר ובאיכות טובה.
הגגון שעל הדיסקו ,מלבד התיכנון הפרטי שלי- ללא תיכנון ממוחשב ,עלה בייצור שלו -.1280 שקל היות והוא נועד להיות חד-פעמי,ובמחיר הגיוני לשווי הרכב ,כך שאפילו אם הוא מכוער אך עושה את העבודה - הוא שווה כל שקל.
חיים ידידי
שאלה עיניינית-אם המוצר עושה את העבודה,ואני מבין שהמטרה היא הורדת הטמפרטורה ברכב,אז למה שמוצר כזה בשילוב עם גגון,לא יהיה מוצר מסחרי?
הרי לחלק גדול מהרכבים יש גגון,אז למה שהגגון לא ישלב גם את התכונות שאתה מדבר עליהם?
דרור הראל
כדי שהמוצר יהיה גם גגון ,צריך שהוא ישא בעומס של 150 ק''ג לפחות לפני הרס. זה אומר עיבוי חומר הגלם והמשקל בערך כפול מהעובי כיום. וזה עדיין לא מספיק. יש צורך גם בריתום כבד לעומת הריתום הקל שיש עכשו ,מה שעוד יותר מכביד ומסבך מאוד את החיבור לרכב.
בתוצאה - גגון כזה יעלה לפחות -.6000 שקל ,אז מי ישלם את זה??
מאחר ואין דורש לחיפוי הגג הפנימי - הוא יזרק מחר לאשפתות.
הזדמנות אחרונה.
הכישלון התורן מתייחס לקפה המוכן שעשיתי בכדי לחסוך בזמן.
כזכור ,הכנסתי לתוך בקבוק קפה סוכר חום ומים בכמויות הנכונות,ולאחר מכן שפכתי את תוכן הבקבוק לפינג'אן.
לאחר מספר ימים התוצאה ממש גרועה ויוצא משהו ממש חמוץ.
אל תנסו. עכשו חוזרים לקפה הרגיל.
לאן נוסעים מחר, אחרי שהמדינה נגמרה עשר פעמים??
רכס, אם כבר עשית גג כפול למה לא לעשות גג שיהיה מכופף לפי הגג המקורי ויהיה פשוט גבוה ממנו נניח ב -2-3 ס"מ? נראה לי הרבה יותר פשוט ואסטטי.
מעבר לזה, אני חושב שכל כך הרבה פח מנצנץ על הרכב זה כבר בגדר סכנה לרכבים שנוסעים סביבך מבחינת סנוור ונצנוץ (אפילו שזה רק בשבת) וזה בטח מבטל את השחור-מט-הסוואה-ישן בלילה במדבר עם העוזי שעשית לו...
זה התחיל בגג המכסה גג בגובה 3 ס''מ,והמשיך בזה שצריך לקבע אותו רק בשוליים,ונגמר כשני גגות עקב שני המפלסים - וזו התוצאה ההגיונית.
לגבי הברק, זה מאוד זמני היות ותוך חודשיים שלושה הוא מאוד מתעמעם עקב קורוזיה טבעית ולא יהיה מבריק כמו היום. הגמר המרוג מטשטש את החזר האור בשלב הזה של חיי החומר.יתכן שבשלב הבא ייצבע גם הגג בגוון מט כלשהוא.הרעיון עוד לא בשל.
בסופו של דבר לא קיבלתי שום כתובת היכן לרכוש 10 פחיות בשר משומר - לוף צבאי,כמו של פעם.
נא להשאיר כתובת אמיתית וחיה.
אין על זה כמנת מזון חירום כג'יפ.
חזרתי עכשו מטיול מקסים בצפון מדבר יהודה בתא השטח הצפוני של מעלה אפריים.
השטח הזה הוא תמיד אתגרי ובדרך כלל ריק ממטיילים.
קיוויתי שההרים כבר ירוקים לאחר הגשמים האחרונים ומעט התאכזבתי שעדיין לא.
היו קצת תקלות חשמל צפויות כגון - קצר במאוורר שכמעט שרף את הרכב, וקצר בחלונות האחוריים שדרש רק החלפת פיוז.הקצר של מצית הסיגריות לא נחשב.
פירוק כל הפלסטיק הדפוק באוטו מוכיח את עצמו שלוש פעמים ביום, כי הגישה לכל מערכת היא ממש מיידית בלי הצורך לפרק משהו, לפתוח דלתות או להשחיל אצבעות למקומות חשוכים.
אבדוק השבוע אם נשאר משהו נוסף לשבור/לקרוע/לפרק/ בכדי לשמח מעט את הלב.
תמצאו את הכתובת הנכונה של הלוף, או תחפשו עבורי בחנויות שליד ביתכם. יש מגה במבשרת ציון שטוענים ששם ניתן למצוא את המאכל האבוד.
יש גם אחוזים של רווח על הקניה......
נו חיימקה מתרכז בלוף במקום בצרות ,
שמע ידידי כמות כזו של תקלות חשמל לא עוזר לך כלום שהורדת פלסטיקה,
טפל בשורש העיקר ולא בקוסמטיקה,