יפה בועז...אתה לומד מהר.
יש לזה אפילו שם, retail therapy.
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
Printable View
איזשה שטויות אתה מדבר - לא הבנת כלום.
אתה צריך הכל!!
הכל!!!!!
- - - Updated - - -
אתה רואה עידו? איך הוא מרגיז? בכוונה!
- - - Updated - - -
וג'ו.
תפסיק להיות נחמד אליו - הוא לא מבין ולא צודק.
ברנרד אני מכיר את הסיסטמה כבר 46 שנים ... זה לא הוא מעצבן זה אתה שלא כותב :)
הסקיצה מוכנה .
עידו
אוקי, שאלות המשך - נגיד ובחרתי לשלם ב financing, ואחרי תקופה מסויימת סיימתי את התשלומים. מה אני עושה עם כרטיס האשראי? הוא מתבטל אוטומטית? אם לא, מה אני אמור לעשות עם כל כרטיסי האשראי שאני צובר? יש מגבלה על כמות הכרטיסים המותרת לבנאדם אחד?
בנוסף, איזו שיטה עדיפה לדעתך, האמריקנית או הישראלית?
הישראלים מעתיקים מהאמריקאים את שיטת הכרטיסים החוץ בנקאיים
אך העסקים/חברות עצמם עדיין אינם מנהלים אשראי ברמה האמריקאית.
כאשר אתה שואל עדיפה אתה מתכון למי שיש או למי שאין כסף....?
מי שנכשל בהחזרי אשראי בארה"ב מקבל נקודות שחורות שיגבילו אותו בגלל מאגר המידע מרכזי על אשראי
בארץ עוד לא עובדים בצורה הזו למרות שיש נסיונות וכוונות של החברתיים שלא מבינים מי ימשיך להידחק לשוליים ולשלם ביוקר.
ממה שברנרד מתאר אתה מבין שמשווקים לך לחיות באשראי (אולי מעבר למגבלות) כמעט בכח ...
יש הרבה מה להרחיב על הנושא
אשראי יכול להיות גם פר רודאו טקסני - לעלות אתה מצליח.
[QUOTE=shachar;666788]הישראלים מעתיקים מהאמריקאים את שיטת הכרטיסים החוץ בנקאיים
אך העסקים/חברות עצמם עדיין אינם מנהלים אשראי ברמה האמריקאית.
ממש אבל ממש לא מעתיקים, לא מנסים , אפילו לא בכיוון, הפוך גוטה הפוך. כל השיטה : העבודה ההפצה החיובים התשלום הכל המהכל , הפוך מישראל 180 מעלות .
מילה או שתיים בקשר לאשראי וכרטיסי האשראי.
כולם הואבים לבקר את השיטה פה, שבגללה קונים יותר ממה שצריך ומוצאים יותר ממה שיש ובכלל חיים לא לפי מה שמרוויחים.
זה לא ממש נכון.
תחשבו על זה כאילו סידרו לכם "חריגה" או "מינוס" או ... אשראי, אבל לא בחשבון הבנק (כמו בישראל) אלא בחברת כ.א.ל (לדוגמא).
גם שם יש גבולות ואי אפשר לחרוג ממה שהקציבו לך וסוגרים לך את הברז אם "לא היית בסדר" – ממש כמו בישראל.
נכון – פה אתה מקבל את המינוס מכמה מקומות אבל זה לא על מנת שתחייה יותר מהיכולת שלך. לאף אחד אין אינטרס שתחייה מעבר ליכולת.
אם אתה חי מעבר ליכולת, אתה לא יכול לשלם ואז(מלבד העובדה שאתה סובל, משום שמיד סוגרים לך את הברז... וכאפקט דומינו, נסגרים גם כל הברזים האחרים.. די מהר) אתה לא יכול לקנות יותר... וכולם מפסידים.
תחשבו על זה כמו הנעה בדחיפה.. או כמו ההבדל בין דיזל ובנזין.
צריך שהמנוע (=כלכלה) יעבוד.
אתה יכול להתחיל עם ניצוץ מבחוץ (בנזין/שיטה אמריקאית = אשראי) להתחיל את תהליך הדחיסה/הצתה/הנעה או שאתה יכול להתחיל לדחוס (או לדחוף) עד שתהיה הצתה (דיזל=ללא אשראי) ועזבו רגע את המנוע שמסובב את הסטארטר.
בשני המקרים, אם יש לך דלק, המנוע ימשיך לעבוד וכולם יהיו מרוצים.
אם יגמר לך הדלק (ולא משנה הסיבה) המנוע יעצור ואז, לא רק שאתה תעצור, אתה תגרום לפקק... וכולם יסבלו.
מעודדים אותך לקנות, נכון. זה מה שמזיז את הכלכלה.. כל כלכלה.
ומנסים לעשות את זה כמה שיותר קל (לקנות) ולהציע לך כמה שיותר אפשרויות (מבחר ופירסום ו... רק תקנה) אבל כמה תקנה וכמה תשלם ומה תעשה עם זה ואם אתה צריך את זה או רוצה את זה או... כל היתר.
כל זה באחריות שלך.
נותנים לך חופש להחליט ואתה הוא זה שצריך להיות בוגר ולהחליט אם ומה וכמה אתה קונה.
אני זוכר שאחי החליט יום אחד (בפעם המי יודע כמה... כמו עם הסיגריות) ששורש הרע הוא.. כרטיס האשראי שלו ופשוט גזר אותו...
כאילו שמישהו הכריח אותו לקנות בכרטיס, כל מיני דברים שהוא בעצם לא יכול היה להרשות לעצמו.. כאילו שהיה צריך ליצור לעצמו איזה אילוץ "חיצוני", על מנת שלא יבזבז כסף...
פה אין אילוצים חיצוניים – אתה האחראי ואתה המחליט וכדאי מאוד שתהיה "מבוגר אחראי", אחרת זה ישפיע על כל החיים שלך – אפקט הדומינו או מגדל קלפים או איך שתקראו לזה...
אבל אתה הוא אחראי ואםיש משהו לא בסדר בכל זה, זה אתה ולא השיטה...
וזה גם מה שעומד במהותו של הנושא הבא... האחריות האישית והחופש להחליט
בגלל שזה הנושא "הבוער" אולי כדאי שניגע בנושא הרכב פה, בגולת ארה"ב...
קראתי, בשירשורים מסויימים, כל מיני שטויות שאנשים כותבים על מה מותר ומה אסור ומה חוקי ומה לא חוקי ומה יכול לעלות על הכביש ומה לא יכול... בארה"ב.
ג'ו קצת "רמז" שכל מה שהעלו באותם שירשורים (וגם בכתבה של רמי) זה הבל הבלים – פשוט לא נכון.
ממש פשוט!!
כשהגענו לפה, לפני שלוש שנים ועוד רגע, היה לי ברור שאני קונה מנוע V8 גדול ולא משנה כל כך איזה רכב יהיה סביבו.
הדלק זול וההיצע אין סופי.
אח"כ עלו דרישות מיותרות של שבעה מקומות לפחות ושיהיה 4X4 ואז גם הגיע התיאבון של טלוויזיה ומצלמת רוורס וכו'.
כשהגענו, במשך כשלושה שבועות, היה לנו שברולט טאהו (השכרה... התעקשתי עוד מהארץ) ולא הייתי בכלל מבסוט ממנו – השורה שלישית היתה מטופשת לגמרי (אני קורא לזה – מושבים לתינוקות ו.. קטועי רגליים) ותא המטען, כשהשורה שלישית בשימוש, פחות מזה של מיני מיינור.
מהון להון, החלטתי על פורד EXCURSION – 4X4 אמיתי (כולל LOW ), מנוע דיזל ענק (שאפשר לשפר), סרנים חיים וקפיצי עלים (בסיס נהדר לשינויי), שבעה/שמונה מקומות + מקום למטען ומכלולים של טנדר ..HD.
קובץ מצורף 103901
קובץ מצורף 103902
כשהתברר לי שהפסיקו לייצר את הבהמה ב-2005, ירדתי מהעניין.
חיפשתי ומצאתי פורד EXPEDITION – גירסה מעודנת יותר של ה- EXCURSION אבל עם מנוע בנזין, מתלים נפרדים ו... כל היתר בערך כמו 150-F.
אה, ומושב שלישי אמיתי לגמרי.. גם לענקים.
את הרכב קניתי במחיר מציאה (K23$ למודל 2010, אחד מתחת להכי מפואר... כולל מדרגות צד חשמליות, בדיוק כמו שרציתי להביא שנתיים קודם לRR-), מדילר, שסיפק 3 חודשים אחריות וטסט לשנתיים.
קובץ מצורף 103904
קובץ מצורף 103903
ולמה כל ההקדמה המעיקה הזו?
משום שמיד לאחר תום האחריות קניתי והתקנתי קיט הגבהה של "3.5(הכי גבוה לרכב שלי... אםה היה יותר, הייתי מתקין) והזמנתי 4 ג'נטים אחרים (משומשים "18 במקום ה-"20 שהיו – חברים מניו יורק צחקו שכולם הולכים עם הגדלות ל-"22 ואני יורד..) וכמובן... 4 צמיגים "35.
הכל עשיתי על מנת שנוכל לנסוע לטייל 4X4, כמו בארץ.
אח"כ התברר שפה זה כמו הולנד – הכל שטוח וירוק ובוץ ו.. הרוב פרטי (בהתחלה לא הבנתי את השלטים POSTED, בכל מקום = שטח פרטי) ואין בכלל איפה לטייל (חוץ מכמה פארקים "4X4".. אתה עובר כמה מכשולים ומשחק בבוץ ו.. זה לא ממש טיול... כמו לעשות פיקניק בפארק הירקון.. או בגינה בארלוזורוב..
העניין הוא ה-"35 וההגבהה.
האוטו שלי היה נכנס, בארץ, לקטגוריה של החריגים – אין הרבה שעושים הגבהות לEXPEDITION והוא בהחלט נראה חריג וגבוה.. יחסית ל-EXPEDITION אחרים..
בכל זאת, זו הגבהה של כמעט "5 מעל המקור..
למעשה, הוא מושך כל כך הרבה תשומת לב, שהמון פעמים מצאתי אנשים עומדים ומסתכלים עליו במגרש החנייה (זה חריג פו, לבבחון רכב של מישהו אחר במגרש החנייה – לא APPROPRIATE.
אבל הם התעניינו איך ומה עשיתי ואם זה יקר ו.. גם הם רוצים..
הנה, להשוואה עם כלי רכב אחרים.. יש גם גדולים יותר - במקור, כל רכב שנראה גדול/גבוה משלי, נקנה כשהוא נמוך וקטן יותר... תזכרו שאצלי הוא אחרי הגבהה של כמעט "6 .. כל כלי הרכב "חוקיים" לכביש..
קובץ מצורף 103913קובץ מצורף 103912קובץ מצורף 103911קובץ מצורף 103910קובץ מצורף 103909קובץ מצורף 103908קובץ מצורף 103907קובץ מצורף 103906קובץ מצורף 103905
עכשיו מגיעים לשתי אגדות... אחת הטסטים ואחת חוקיות ההגבהות.
אז בניגוד לדעות הרווחות – יש פה טסט לרכב ואפילו כל שנה (או שנתיים, במדינות מסויימות).
והטסט לא עולה 30$.
יש טסט (במזרח) כל שנה וזה עולה בערך 100$ ובודקים, בעיקר זיהום אויר ו..ביטוח. גם מבקשים לראות שכל המאותתים עובדים וגם אור רוורס.
פשוט מתחברים לשקע ה-OBD שיש ברכב ואם אין קודי תקלה של זיהום אויר וקריאת הצינור באגזוז תקינה... עברת.
עכשיו יש לנו (לגמד, לפני שבועיים הבאתי מחבר מניו יורק... אפרט מתישהו..) דיסקברי 2004.
בדרך לטסט (העברתי את הרישויי מניו יורק לניו ג'רזי ואז חייבים לעשות טסט, לפי כללים של המדינה החדשה..עוד כסף), נדלקה נורית ה-CHECK ENGINE ו.. נכשלתי בטסט.. יש לי חודשיים לתקן.
גם אין פה בדיקה אם מה שאתה עושה ברכב "חוקי"...
זה (בד"כ) לא פרוגרוקטיבה של מכון הבדיקה - זה רכב שלך ואף אחד לא יגיד לך מה לעשות איתו, כל זמן שאתה לא מגזים – ומגזים זה ממש ממש מגזים וזה.. יחסי.
קחו גם בחשבון שיש פה תרבות רכב ובגדול. אנשים מבינים ברכב ומעריכים כלי רכב והגבהה של "10 או הנמכה של "10 היא לא מוגזם.
כשאני הלכתי לעשות טסט בפעם הראשונה (שזה היה יותר משנה אחרי שהגבהתי), הטסטרים באו לראות את הפורד ואני כבר התחלתי לפחד.
לא בדקתי מה מותר ועשיתי הכל לבד (הצמיגאי מרכיב מה שאתה רוצה, בועז. התעקשתי על איזון סרנים – איזון פרונט גם לאחור – אבל לא אמרו לי כלום) וכשהתחילו הבוחנים לבוא (6 בוחנים הגיעו, כולל המנהל ובחורה אחת), כל השרירים הטבעתיים שלי התכווצו וחשבתי "אכלתי אותה..".
אבל הם רק אמרו "איזה יופי. לבד עשית? לא ראינו פה עדיין LIFTED EXPY" ושאלו איך הצמיגים ולמה לא שמתי, עם כבר, שטח מלא ו-"37 WOULDN'T FIT? WOULD IT RUB (בחיי!!!) והאם אני עושה הרבה WHEELING IN THE MUD ו.. IT LOOKS AWESOME ו- THAT’S THE RIGHT PROPORTIONS.
צמיגים "35 + "3.5 הגבהה, למתלים נפרדים!
וברחובות אתם רואים כל מיני מפלצות... שכמו שסיפרתי לכם, כשחבר שלי ביקר והתלהב (הוא עם WJ ואיזה "3 ו-"31) אמרתי לו שהם "בחיים לא ראו שטח"... חוץ מקצת (הרבה) בוץ ביערות מסביב.. אולי.
אלה חוקיים לגמרי - צולמו בסתם יום חול..
והגדולים ביותר, כמו שסיפרתי לכם... של הגננים:
קובץ מצורף 103920קובץ מצורף 103914קובץ מצורף 103915קובץ מצורף 103916קובץ מצורף 103917קובץ מצורף 103918קובץ מצורף 103919
העניין הוא שאנשים לא מבינים את המהות של ארה"ב – חופש ואחריות!!
חופש לעשות כל מה שאתה רוצה, כל זמן שאתה לא פוגע באחרים ואחריות אם משהו משתבש לך.
לא פוטנציאל לפגיעה – פגיעה.
זאת אומרת שמותר לך לשים גלגל "40 ולא חייב לשפר את הבלמים, רק בגלל שיש מקרים "שאולי" הבלמים לא יספיקו לגלגל הגדול.
"אולי" זה לא מספיק על מנת לפגוע בחופש שלך, להחליט מה לעשות עם הרכוש שלך.
אם יקרה משהו, יתבעו לך את הצורה פלילית ואזרחית אבל לא יאסרו עליך רק בגלל שאולי יקרה משהו..
ולכן גלגל גדול מותר (או יותר נכון, אסור לאסור – זו החוקה!) אבל נורות לא "תקניות" אסור!
משום שאור זה לא "אולי" – אור בטוח משתמשים ואור מסנוור פוגע באחרים.
וכך גם "מגיני בוץ" במדינות (ו/או מחוזות) מסויימות (בוציים/מושלגים/הרבה דרכי חימר או עפר כבוש) – זה לא "אולי". זה פוגע באחרים.
כשזוכרים (ומפנימים) את העקרונות האלה, הכל פשוט להבנה.
יש מעט מאוד דברים "שחייבים" ובד"כ יש מכנה משותף שהוא חוק פדראלי (שעומד מעל המדינתי/מקומי, ולא כמו שג'ו אמר) – חייבים רישוי שנתי וחייבים ביטוח וחייבים TITLE (מסמכי רישויי רכב ו.. מספר כמובן) וחייבים...VIN - אם אין לך את כל הדברים האלה אסור לך לעלות על הכביש.
ולכן יש הרבה כלי רכב שגוררים לשטח – לא בגלל הגבהה ולא בגלל "שינוי מבנה" ולא בגלל שהם עשו דברים "לא חוקיים" ולכן אסור להם לנסוע על הכביש. לא!
הם גוררים מכמה סיבות:
- הרכב בבנייה עצמית (מאפס) ולכן אין לו VIN ולכן לא ניתן להוציא רישויי (לבטח ניתן.. כל ניתן לבטח פה) – לכן, דרך אגב, אתם יכולים לראות בכל מיני אתרים וכתבות, רכב "מבוסס" על JK או XJ או FJ או כל מיני אחרים – הם שומרים חלק מהשילדה (וחייב שיהיה על החלק ה-VIN), על מנת שניתן יהיה לעשות לרכב רישוי בקלות או נכון יותר יהיה לומר – לשמור על הרישוי.
- הרכב (ה-VIN) הוכרז טוטאל-לוס ולא שוקם – יענו אין לו טסט.
- לרכב אין טסט.
- לרכב אין ביטוח.
- לרכב אין TITLE, מכל מיני סיבות (כולל גניבה...).
- הרכב כל כך יקר (מנועים בעיקר... יכולים לעלות עשרות אלפי דולרים) שלא מבזבזים שעות מנוע על כבישים.
- הרכב כל כך ספרטני, שלא נוח בכלל לנסוע בו במהירות ובמרחים של כביש (וממילא רכב "נוסף"\ כולל טריילר זה ממש גרושים... אז בשביל מה לסבול בדרך לשטח.
אין כמעט מצב של "לא חוקי לכביש" ולכן לא עולה לכביש.
גם כל מניעה שהשיפורים שלא זכו ל"אישור" DOT לכביש, יותקנו על רכב "חוקי לכביש". זו אחריות/בחירה שלך אם להתקין או לא – היצרן רק צריך לספק לך את המידע הנכון, שתוכל להחליט כמו שרצית.
הליך "התקינה" לחלפים לאישור לכביש מיותר לגמרי, למי שמכריז שהחלק לא מאושר לכביש. זה לא אומר שהחלק לא טוב או שהיצרן עצמו או הסוכן לא ירכיבו (ויתנו אחריות), זה רק אומר שלא בדקו את החלק לאישור ו.. קח בחשבון.
וזה גם לא אומר שאסור להתקין את החלק על רכב שמיועד לכביש... זה רק אומר שתדע שלא בדקו = האחריות מה ואיך לעשות עם זה היא שלך בלבד.
זה הכל.
אף אחד לא טוען שקיט הגבהה של מופר טוב/איכותי/בטיחותי יותר מזה של כל חברה אחרת, שאין לה אישור "לכביש"...
מדברים על מוניטין ו"גב" ו"מסורת" אבל לא תשמע בשום מקום שמופאר אומרת שהקיט שלה טוב יותר רק בגלל שיש לו חותמת DOT....
זאת אומרת שבד"כ, אם יש לך את כל הדברים האלה (רישוי = VIN, TITLE, ביטוח ומעבר בדיקת זיהום אויר), אין שום בעייה שתיסע על הכביש גם עם BIGFOOT.
ואף שוטר לא יוריד אותך מהכביש רק בגלל שהאוטו גבוה. ואלא אם יש לך איזו בעייה מהותית של בטיחות (אין ברקסים) או זיהום אויר (או CHECK ENGINE דולק וקוד תקלה במחשב...) – אתה גם עובר רישוי בלי שום בעייה.
יותר מזה.
אתה יכול לקנות בסוכנות (שפה זה משהו אחר מבארץ... אלה עצמאיים וגם נותנים אחריות של הסוכן לכל מיני שינויים שהם בעצמם מספקים והרבה מהם הם לא DOT ולא מיועדים לכביש") כל מיני מפלצות על בסיס המקור – אני תכף יוצא לחפש גבינת קשקבל (אין פה בכל מקום.. צריך לחפש) ובדרך עובר ליד כמה סוכנויות.. אני אעלה בטאפטוק תמונות של מה שניתן לקנות - אצל הסוכן!!
ההתנפלות על "מועדון המיליון", שכלי הרכב שלהם גבוהים מידי ולא בטיחותיים וכמה אפילו אמרו שלא רוצים להיות מעורבים איתם בתאונה (כן... אבל אם זו תהיה משאית "מקורית" זה יהיה בסדר??), בגלל איך שהם עם גלגלי ה-"40... שטויות.
פה קונים את זה חדש והסוכן מתקין את אותם קיטים וצמיגים ונותנים מתנה לילד בן 17, שהציא רשיון לפני כמה דקות...
וזה מהסוכן – יש כאלה שעושים יותר לבד.
ואף אחד לא מגלגל עיניים ומתיפייף ואומר "איך זה עלה לכביש?"..
ושלא אובן לא נכון.
אני לא אומר מה נכון ומה לא נכון לעשות ומה מתאים או לא מתאים לישראל.
אני גם לא מנסה ולא מתכוון "להוציא לכם את העיניים".
אני רק מצביע על ההבדלים ועל ה..שטויות שמעלים בשירשורים האחרים (ולא רציתי להתעכב עליהן, שלא להסית את הנושא החשוב לדעתי..).. ומראה כמה דוגמאות של "מה שהולך פה"..
אחרי שלימדו אותי איך לכווץ מהר, אני מקווה שאצליח להעלות פה כמה תמונות של כלי רכב "רגילים לגמרי"...עם טסט ו"חוקיים לכביש" ועם יותר מ-"3 וצמיגים של יותר משתי מידות מעל המקור, שכל מיני חכמים "החליטו" שזה מה שהחוק פה אומר שמותר...
בין התמונות יש כמה של בן ושל צור ושל ניר, ששלחו בוואטס-אפ.
היתר צילמתי "בדרך" במהלך שלוש השנים..
קובץ מצורף 103930קובץ מצורף 103921קובץ מצורף 103922קובץ מצורף 103923קובץ מצורף 103924קובץ מצורף 103925קובץ מצורף 103926קובץ מצורף 103927קובץ מצורף 103928קובץ מצורף 103929
לבחור בלי המספר - המספר נפל בחניי של הדיינר.. לקח אותו פנימה.
ועוד כמה, יש גם מוכרים יותר:
קובץ מצורף 103939קובץ מצורף 103931קובץ מצורף 103932קובץ מצורף 103933קובץ מצורף 103934קובץ מצורף 103935קובץ מצורף 103936קובץ מצורף 103937קובץ מצורף 103938
לברונקו האדום, גלגלים "35.
לברונקו 2 הפיצפון, גלגלים "33.
קובץ מצורף 103945קובץ מצורף 103944קובץ מצורף 103943קובץ מצורף 103942קובץ מצורף 103941קובץ מצורף 103940
ה-XJ עם ההסוואה מגיע עם מנוע V8 ומנשא גלגל מאחור.. הוא בטיפול ו...למכירה, למי שמעוניין..כולל רישוי.
ה-ZJ (בועז) מחליף לפגוש ברזל.. יש לי צילום של הגלגלים, למי שמעוניין ולא מעריך את המידה..
קובץ מצורף 103951קובץ מצורף 103950קובץ מצורף 103949קובץ מצורף 103948קובץ מצורף 103947קובץ מצורף 103946את הלבן הזה, צילמתי בחניון המלון שלי בווגאס. גלגלים "33
פשוט יפה, אז צילמתי.
וזה עמד בפינה, בשקט, בווגאס. בועז לא הבין מה אני רוצה ממנו
מוגבה ועם גלגלים "35 G קובץ מצורף 103954
קובץ מצורף 103956קובץ מצורף 103953קובץ מצורף 103952קובץ מצורף 103955
ואלה מבן וניר או צור, לא זוכר - זה עם הכיתוב הירוק, למכירה
ורק שתדעו - זה גם יכול לעלות על הכביש אם ירצה
קובץ מצורף 103959קובץ מצורף 103958קובץ מצורף 103957
GRAND שלנו, בודק מה קורה שם... לקנ"מ
לא הבנתי במה תיקנת אותי...
אה.. שכחתי לשים צילומים של הפורד לפני ואחרי הצמיגים קודם הגבהתי ורק אחרי שמדדתי הכל, החלטתי איזה צמיגים אוכל להכניס והזמנתי..
קובץ מצורף 103967קובץ מצורף 103965קובץ מצורף 103966
מדידות אחרי התקנת ההגבהה, לבדוק כמה מקום יש לגלגלים - לא נכנס יותר מ-"35.
גם ניתן להתרשם ממהלך המתלה המצויין (האמת, שהמייצבים מחוברים ואם היה בולם/קפיץ ארוך יותר (ההגבהה עם ספייסרים) היה יותר מהלך.
קובץ מצורף 103964קובץ מצורף 103960קובץ מצורף 103963
התמונה הראשונה היא עם הגלגלים המקוריים (ג'אנט "20)
קובץ מצורף 103962קובץ מצורף 103961
"35 זה ממש על הקצה..
- - - Updated - - -
חוק מדינה לא יכול לסתור את החוק הפדראלי - אתה כתבת להיפך...
כמובן שחוק מדינה יכול לסתור חוק פדרלי, ראה לדוגמה שהעבירו חוקים לסחור במריחואנה. ..בניגוד לחוק פדרלי שאוסר.
אני מרגיש כאילו אני דופק את הראש בקיר, שנים אני מסביר שאין דבר כזה ארה'ב...ואתם לא רוצים להבין.
ממש לא.
זה מנוסח כך ומגיע בתנאים שכאלה, שזה לא סותר..
זו השיטה האמריקאית של "איזונים ובלמים" כנגד הממשל הפדראלי...
עזוב.. זה מסובך. אם ירצו אסביר את זה.
בגדול הסדר הוא: חוקה, פדראל, מדינה, מחוז, עיר.
אסור שהקטן יסתור את זה שמעליו אבל...
אם אתה מראה שמי שמעליך סותר את החוקה... יצאת מלך.. ומותר לך ללמד שאלוהים יצר את האדם והקוף"שקרן"(זה "משפט הקופים" המפורסם.. תריצו חיפוש) או... לסחור בסמים, כמו בקולוראדו וכאלה...
איזונים ובלמים...
יש המון חוקים פדראליים שלא נתמכים ולא נאכפים ע'י הרשויות המקומיות. כמו כן לפדרלים אין כול דרך לדרוש מהמדינות שיעמדו באותם חוקים ותקנות, כלומר...האכיפה חייבת להיות פדראלית.
מעניין לראות את רמת האחריות האישית הנדרשת מכל אחד ולהשוות אותה למצב כאן, כשאנשים זועקים לעוד פיקוח ממשלתי ושהממשלה תהיה הבייביסיטר של כולם.
עצוב.
אנחנו עוד נתחשבן על התמונה שלי ששמת.
מה אתה מתפלא שלא הבנתי. ממה אתה מתפעל ב G
זה נראה כמו סוסיתא לעומת על מה שראיתי מסביב....
שים לב למה שרשום במקום של המספר וחפש אותם באינטרנט [emoji3]
לגבי ה ZJ /XJ
אחרי עשרה ימים שבקושי ראיתי אותם ( למעט בפרוקיה שנסענו אליה) הגעתי למסקנה שהיחידים שעוד נוסעים בהם אלו המנקים המקסיקנים במסעדות המזון המהיר. עצוב אבל זה המצב וזה גם מסביר את המחיר שברנרד הציע לנמרוד...
משמאל המושכר שלנו ומימין האוטו של המנקה...
קובץ מצורף 103971
בפרוקיה,(שורה אחת מתוך רבות באגף ג׳יפ).
תביא כלים ושחט לעצמך חלפים...
קובץ מצורף 103972
אני שמתי תמונה שלך, רק אחרי שראיתי שאתה מעלה תמונות לבד... כמו כשאתה אוכל מילקי.
ונכון. אחרי שרואים מה הולך שם, ב-SEMA, הכל מתגמד.
אבל דווקא בגלל זה, מעניין לחזור מידי פעם למימדים שאנחנו מכירים "מהבית" - זו הסיבה ששמתי תמונות של הפורד שלי ליד כלי רכב שניתן לראות בארץ... כמו הטרופר, שנראה כמו ילד קטן ליד הפורד או של פורד אקספלורר שהיה לי בארץ ונראה לי ענק... פה הוא מתגמד לגמרי (צריך למצוא את התמונה) או הדיסקברי בצילו של הפורד... ממש כך - אז מקבלים פרופורציות למפלצות של "מועדון המיליון" - הן לא מפלצות. הן בסדר...
אני אעלה מידי פעם תמונות בטאפטוק, של כלי רכב שנוסעים לידי (אם אספיק לצלם).
ואף אחד לא מתלונן פה "מה יהיה אם הוא יעשה איתי תאונה"...
ואני לא מדבר על ההיבט החוקי... הכל לא חוקי.. גם לא פגוש ברזל שמוציא את הגלגל הרזרווי ממקומו המקורי למנשא בחוץ כמו שיש... לי בריינג'.
אבל יאללה... בוא נחכה שהאבק ישקע.
את בראבוס אני מכיר עוד מימי "טורבו" העליזים.
זה המרצדס לעשירים. מיד כשראיתי, כתבתי לחבר שלי, שעכשיו נמצא בשליחות באירופה וביקש ממני לחפש לו G...
תחשוב על זה - כמה עשרות אינצ'ים יותר גבוה וכמה מאות כ"ס יותר חזק וגם יותר מפואר ועדיין עם 3 נעילות...
היונימוג של העשירים ביותר...
ובכלל, איפה ראית מישהו שם על G של בראבוס גלגלים כאלה גדולים (אני לא זוכר אם הם היו "35 או "37) - שימו לב שבועז עומד על המדרכה, שזה עוד איזה עשרה סמ'...
ולא צחקתי, אז, כשאמרתי ש-XJ זה אוטו של נערות (טוב.. גם נערי) קולג'..
רכב זול למשחקים.
יש פה המונים כאלה, שהוסיפו להם כל מיני דברים וכאלה שנראים כמו חור אחד של חלודה עם גלגלים, ויש מקוריים כאילו יצאו הרגע מהסוכנות...
רכב זול ואמין.
ודרך אגב.
לא אמרתי, אבל ככל שנוסעים יותר מערבה ויותר דרומה ממני, כלי הרכב משוגעים יותר ומצויידים יותר ו.. הכל יותר.
במזרח זה עוד "שפוי"...
עם יש לכם צמיגים "40 תעשו דיאטה... יאלה חלס היה דיון אחד אינפנטילי לא צריך עוד אחד .
ברנרד תמונות של החנות מבפנים בבקשה .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
תגיד ברנרד לא סיכמנו שאתה כותב פה ?
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk