פרט, נמק
Printable View
ועוד ארצה לשאול, רק בשביל הסקרנות, האם לא היה ניתן לצאת בחילוץ עצמי? קצת חפירה, קצת הרמה וכו...
הג׳יפ ישב על השלדה בצד הנהג, שני הגלגלים השמאליים חפורים לגמרי.
קצת חפירה לדעתי לא היתה מעשית.
עם היי-ליפט וקרש בריא בתור בסיס אפשר היה להרים את הגלגלים ולמלא את הבורות. לא בדקתי אם היה להם כי הכי פשוט היה לתת משיכה ולסגור עניין. כל הסיפור לקח 5 דקות.
אם המשקל של הויטארה לא היה מספיק גם עם הרצועה הקינטית, הבאתי איתי גם היי-ליפט עם ליפט-מייט וכרית חילוץ מתנפחת (ע"י קומפרסור). יש מצב שהמשקל הנוסף שלהם הוא מה שעשה את ההבדל [emoji846]
דווקא בגלל התמונה בקבוצה שאלתי. כבר הוצאתי רכבים קצת יותר כבדים שישבו על כל הבטן, לא רק צד אחד.אמנם היה מוטיבטור רציני (הפדיחה של להתקשר לבקש חילוץ- עלול לקרות כשאתה בן עשרים וכלום ואמור להיות אוטוריטה בשטח), ואמנם משיכה של רכב אחר תמיד יותר קלה (ועם יותר פוטנציאל נזק). אבל בחול כמעט בכל סיטואציה אפשר לצאת לבד. לצאת מאזור בעייתי זה כבר משהו אחר (נגיד שאתה תקוע באמצע דולינה).
בכל מקרה, אין חו"ח שום העברת ביקורת. סתם סיקרן אותי.
...
זה רנגלר גבוה. ברור שאפשר לחפור, אבל זה נראה לי שעות של עבודה.
עם היי-ליפט זה היה לוקח בין רבע לחצי שעה
במשיכה זה לקח 3 דקות כולל לגלגל יפה בחזרה את הרצועה ...
ברגע שיש רכב סמוך ברור שאין דילמה. פשוט שאלתי את עצמי מה הייתי עושה. האם הייתי מנסה לעבוד בעצמי או מתקשר לעזרת חבר.
אני בטוח שמתישהו זה נרשם בפורום: אם יש בסביבה 2-3 אנשים, עורמים חול מסביב לכל הגלגלים. מורידים אוויר אם לא עשיתם זה קודם, ל8-10 psi. מטלטלים את הרכב באגרסיביות ימינה ושמאלה, החול יכנס מתחת לגלגלים ויגרום לרכב לעלות למעלה. נוסעים לדרככם. זה עובד כמו קסם.
גם בחול לח/רטוב?
היו בג׳יפ נהג + נוסע והם מראש היו ב- 10psi.
אני בעיקר מבקש להתמקד בזה שנמצא האיש שיצא להושיט יד בשעה כל כך לא שגרתית ובלי הרבה שאלות.
פתח קבוצה יעודית, לקח ציוד ונסע שעה לכל כיוון באישון לילה ו…פתר את הבעיה.
היה כל כך אלגנטי שאני התעוררתי רק בהודעת החזלש.
אז תכלס נדב, למרות שכבר הודיתי לך אישית בבוקר החילוץ, תודה לך שאתה תמיד יודע להיות חבר שאפשר לסמוך עליו.
לגמרי!
תודה, לא מכיר חברים מסוג אחר ...
שבוע טוב.
אני יודע שקשה לדמיין, אבל אנחנו בסיפה של עונת הטיולים.
כרגע חברים בקבוצות החילוצים השקטות כ 320 חברים.
קורא לכל חברי ג׳יפולוג, שעדיין לא חברים, להרשם.
זה בחינם ומהווה תנאי מקדים של עזרה מחברי הקבוצה.
נא פנו בהודעה פרטית לארז גור, בועז אברהמי או אלי ותצורפו מיד לאחר שתאשרו את תנאי הקבוצה.
עונת טיולים מוצלחת.
גיבשנו נוהל לטובת משתמשי תקשורת לווינית.
אנא מכם, במידה ויש בידכם מכשיר כזה ואתם מתכוונים להשתמש בו, הודיעו לנו.
משתמש באמצעי כזה, נא ישלח הודעת sms לבועז אברהמי, ארז גור, נדב 42, חנן ג'יפולוג או אלי ואנחנו נפתח בשמכם את בקשת החילוץ בשתי הקבוצות.
תדריך מפורט יותר ינתן למי שיפנו אלינו ויודיעו על אפשרות של שימוש במכשיר כזה.
לביא
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
טוב שיש מי שמוציא אותי לבילוי.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2d122ebb43.jpg
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk