נכון ליום שבת בבוקר, יציאה ממפגש גיפולוג...נראית השפעת כלי הרכב בתוך שביל נסיעת הרכבים.
אך אל דאגה... לא שמו שער.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...db1de3b868.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
נכון ליום שבת בבוקר, יציאה ממפגש גיפולוג...נראית השפעת כלי הרכב בתוך שביל נסיעת הרכבים.
אך אל דאגה... לא שמו שער.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...db1de3b868.jpg
אוי, אורי.
כל כך זול... ונמוך.
תעלה גם תמונות זוועה של תאונות דרכים בכבישים ותסגור את כל הדרכים.
ואת כל הציפרים שנכנסות לתוך מנועי מטוסים - אותו פתרון.
ועל הסיגריות עוד לא דיברנו...
מה נהיה איתך?
תאונות יש - אף אחד לא מכחיש.
מה הפיתרון? לאסור שימוש בכלי רכב לגמרי - פתרת את תאונות הדרכים לגמרי.
תתבגר.
אורי, אבוי לנו שאלו המסקנות שאתה מגיע אליהן.
תזדכה על הסמוראי ותתחיל לטייל ברגל כי בשביל לנסוע על כביש לא צריך ג׳יפ ואתה והחברים שלך מפקיעים מהציבור את השטח.
אגב, אתה מציע אותו הדבר גם בכבישים?
לפחות פעמיים בשבוע בדרך הבייתה יש על הכביש דורבן שועלים וחזירים שלא למדו זהירות בדרכים
ודבר חשוב -
הרשות שלך סגרה ציר שאינו בתחום השמורה אז אל תעוות את העובדות בבקשה
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
לפי תגובת דוברת הרט"ג דווקא השביל המדובר איננו שמורת טבע (למעט קטע קצר).
לפיכך הדיון צריך לחזור (שוב) לנושא הקריטי בעיני, קרי- ההטעיות, והבריונות שהרט"ג מפעילה כנגד ציבור המטיילים. מה שבסוף מוביל לנזק גדול יותר שמקורו בחוסר אמון.
(אני חוזר על עצמי יותר מדי...)
בתמימותי אני מאמין, שאם במקום שרשורים כמו הנ"ל, היינו קוראים נגיד את פינתו השבועית/חודשית של מנהל אגף הסברה/אקולוג ראשי/דוברת הרט"ג תחת הכותרת (נניח)-
"ג'יפאות ושמירת טבע- מסתבר שיש חייה כזו"
אולי היה פחות סיכוי לפגוש דורבן דרוס ביציאה ממפגש ג'יפולוג.
אבל כאמור, ברט"ג חושבים שממלחמות אפשר להרוויח.
ושוב, כולנו מפסידים. כולל הדורבן. (שלצערו החליט ללכת לחפש אוכל 30 ק"מ מהבית שלו בשמורה שנמצאת מדרום... :confused: )
על זה אני מדבר אורי. חבל שבסוף לא הספקנו לשבת על הקפה במפגש ולהסביר את זה.
חבל... indeed
אולי, לפני שאתה חורץ מה אני אסיק ומה אני אבין, כדאי שתקרא קצת את מה שאני "אומר" - כבר הרבה זמן אני אומר שה-4X4 הם לא רוב המטיילים.
אבל זו בכלל לא הנקודה.
הנקודה היא בדיוק מה שאתה אומר - הכרזת שטח כשמורת טבע והטלת איסורים בקשר אליו.
הדרך בה הרשות עושה עושה זאת, בפטרנליזם מטופש ובהגדרת ההבדלים בציבור (רוכבים, נהגים, מטיילי רגל) והטלת אחריות על הנזקים עליהם, היא התנהלות כוחנית ואפורטוניסטית ומתחסדת (אני לא רואה את "שמירת הטבע מעל הכל, כשמשכירים שטחי שמורה, לחגיגות/מסיבות של עשירים למיניהם..).
אם המטרה כל כך חשובה, יש צינורות מקובלים/חוקיים לפעולה של רשות - כולל הכרזה על איזור כשמורה לפני שמתחילים להטיל איסורים ובניית שערים/מכשולים.
השימוש בחוק (כנגד העבריינים), כשאתה (הרשות) בעצמך עובר על החוק, תוך תירוץ שהנושא חשוב... הופך אותך לעברייןן לא פחות מזה שחותך מנעול שער לשמורה (שכלל לא הוכרזה).
וההתחסדות...
אישור "רעייה" לפרות בשמורות, בתירוץ הדבילי של "כיסוח הצימחייה"...
אישור צייד בשמורות...
אי אכיפה של חוקי הצייד (למעט "מבצעים" מתוקשרים..).
מסיבות בשמורות שאסרתם על הכניסה אליהם.. לחלוטין.
אי אכיפה כנגד "עברייני ליכלוך".
ואני בטוח שיהיו כאלה שימצאו עוד "אי התאמות", אל מול הסיסמא של "שמירת הטבע בכל מחיר, כמעט".
אני חוזר ואומר, שההצבעה על הדברים האלה, במסגרת מאבק/יתדברות, לא ממש תסייע לנו אבל ראבק - אל תתייחס לסיסמאות כאילו הן אמיתיות.
באותה מידה, אני יכול לטעון נגד הפוסט המטופש שלך, בציטוט (לא מדויק אבל הנקודה זהה) מפוסט אחר שלך - היחמורים למדו לחיות עם הרכבת.. אחרי כמה אחוזי תאונות/נדרסים - אם תגבר תנועת כלי הרכב, החיות ילמדו להיזהר מהם ותראה פחות תמונות כאלה...
אם הייתי מגיש היתר בניה ומתחיל לבנות היו הורסים לי את הבית שלא לדבר על זה שאם הייתי בונה ללא התר.
זו ממש ההקבלה של מה שהרשות עושה.
שום טיעון על הגנה על הטבע לא רלוונטי כאשר אתה עבריין.
וכאשר רשות של המדינה מתנהגת בידיעה בניגוד לחוק זה עסק חמור במיוחד.
אל תחנטרש לנו בשכל על שום דורבן או נמלה מתה בזמן שאתה מיצג גוף עברייני.
אוהב אותך באופן אישי אבל במסגרת העבודה עברתם את הגבול.
פעם האמתי בכוונות שלכם וניסיתי לעזור ולגשר בין הרטג לחובבי רכב שטח.
הקפדתי להזמין פקחים לפני מרוצים וטיולים שאירגנתי ( אני חושב שהיית נוכח כשהזמנתי את לישי).
חייב לומר לך שאני מרגיש אדיוט גמור.
פשוט צריך להתנהג כמוכם בעברינות.
אורי,
זה נמוך ועלוב ולמרות שאתה מנסה להיראות ציני, זה מעיד על תפיסה מסויימת.
יש לי חברים שהתחביב שלהם הוא סקרי זוחלים.
האזור צפייה הכי יעיל הוא כבישי הדרום..
לא מעט מעדכון תפוצת זוחלים שלא לומר איתור מינים נדירים הוא בקווץ׳ על הכביש.
מזל שמעצ ״השתלטו״ על רצועה של 15 מטרים בכל צד של הכביש, גם בכאלו שחוצים שמורות, אחרת הייתם מנכסים גם את הכבישים שעוברים בשמורות.
המשפט הזה מתמצת את לב הבעיה. השמורה שייכת לצבים וליתושים וליחמורים וליקינטון? לא! השמורה שייכת לאזרחי המדינה! זה בדיוק מה שברט"ג לא כ"כ מפנימים. אורי, אתם לא שומרים על הטבע בשביל הצב והיתוש והיחמור. אתם לא גוף על-ריבוני שעושה מלאכתו עבור ערכים חוצי מדינות של שמירת הטבע. אתם מופקדים על שמירת הטבע מטעם אזרחי מדינת ישראל ועבורם. ה בעיה היא שאתם מפרשים את הסמכות שניתנה לכם באופן מאוד מרחיב וללא, איך נקרא לזה?..."תודעת שירות". קצת צניעות לא תזיק. ראה בקישור ניסוח "מי אנחנו" מטעם רט"ג. http://www.parks.org.il/Pages/WhoWeAre.aspx
אישיות פוליטית מסויימת הגדירה לא מזמן שלושה סוגי פושעים (השמות נועדו לאילוסטרציה כמובן):
יש את אבוטבול הפושע הקטן, שעובר על החוק
יש את משפחת זריצקי הפושעת הבינונית, שעוקפת את החוק
ויש את מדינת ישראל הפושעת הגדולה, שמשתמשת בחוק
ואני הקטן הייתי מוסיף, ש'הפושעת הגדולה' גם כוללת את שתי הרמות שמתחתיה.
ועוד משהו 'מעודד' שיש לקחת בחשבון - המערכת המשפטית כבר מזמן אינה "מגינו ומושיעו של האזרח הקטן בריבו עם השלטון" ככה שאני לא הייתי חושב אפילו על ניסוי כלים בגזרה המשפטית.
רק מחאות מתוקשרות בהובלת מיטב משרדי היח"צ. לא פשוט להרים.
אורי, שמעתי (אמנם מכלי שני אבל אמין ביותר ומטייל-רגלי מושבע) שיותר מפקח אחד טוענים שדווקא רוכבי האופניים מסוכנים יותר מג'יפים.
למה?
כי ג'יפים עושים רעש ואז כל 'דיירי השכונה' יודעים לשמור מרחק.
אבל אופניים מגיעות בשקט ומפתיעות חיות בר, מה שגורם במקרים לא מעטים אפילו להפלת וולדות בגלל ההפתעה!
את זה אמרו פקחי רט"ג.
אני אומר את זה בלי קשר לשאלה האם לסגור, איפה לסגור, ובפני מי לסגור.
וודאי שיש מקומות שמצווה לסגור, אבל יש גם אחרים... שממש לא. וסגרו אותם.
הרשות לא הצליחה לחנך כי היא לא מחנכת .. קצת כמו שתראה את הבן שלך חוזר הביתה עם סיגריה בפה .. תגיד לו 'תשמע ..זה לא בריא ומסריח ולא קול' .. או תפוצץ אותו מכות כי אצלנו במרוקו היה כבוד לאבא !!! ובלי פ'ק ... גם בני אדם הם חלק מהטבע. זה קצת נשכח .. במקרה שהאמצעים מקדשים את המטרה ....
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הבהרה- אין וויכוח בנוגע לצורך ולחובה לשמור ולשמר את הטבע באשר הוא טבע.
גם למעננו, גם למען הדורות הבאים, וגם למען הטבע עצמו.
כך לפחות לתפישתי.
אני טוען שהמהלכים של הרט"ג שנובעים ממדיניות משיגים בטווח הארוך את ההפך.
ולא, אין לי בעיה עם שמורות טבע. תאורטית.
(מעשית אני משתדל להימנע כי מפריע לי בעיניים שלטים, חסימות, חניונים, ,שבילים אינסופיים של אבנים, וכמובן ריבוי מטיילים... ואת כל אלו אין בד"כ באזורים הנידחים שהם לא שמורות טבע.)
עם כל הכבוד לכולנו, מי שיותר שולט ומי שפחות, הדיון כאן הוא לא מקצועי.
אין לרובנו את הכלים לדעת האם בתוך שמורות טבע מפוקחות הטבע "פעיל" יותר מתא השטח שנמצא 5 ק"מ מחוץ לשמורה וש"סובל" מנזקים של שטח שהוא לא שמורה.
הדיון כאן הוא לא סביב היתרונות שבהכרזת שמורת טבע כמונעת פיתוח/כריה/צבא. על זה אין וויכוח (בדר"כ...).
מנסיוני הדל, והמאוד לא מקצועי, לא יצא לי להיתקל ביותר חיות בתוך שמורות הטבע מאשר מחוץ לשמורות.
בין אם ברגל, בין אם ברכב, בין אם באופניים, יום/לילה ומה שביניהם.
יודעים מה, גם בשיטוטי עומק רגליים ארוכים באזורים הכי "שמורים" לא חווייתי פיצוץ אוכלוסין של בע"ח ביחס למקומות אחרים.
נהפוכו. דווקא באזורים מרובי פעילות אדם יש יותר בע"ח. ככה זה. החיות למדו לחיות עם האדם והם יודעות שאיפה שיש בני אדם יש אוכל. וזה באמת עצוב.
זו הסיבה שלפני כמעט שני עשורים היינו הולכים לעשות תצפיות ליליות על בע"ח במזבלה שהיתה בעבר ליד נחל משמר. למשל. וראינו שם בע"ח שעד היום כמעט ולא יצא לי לראות בשטח.
העובדה הזו ידועה ומקובלת גם על הרט"ג, אחרת הם כבר מזמן היו מעיפים את חניון בארות מלב אחת משמורות הטבע הנפלאות שיש לנו בארץ. האמינו לי שאתם יכולים לפגוש הרבה יותר חיות מסביב לחניון בארות מאשר לחניוני הלילה הפתוחים בסביבה. וגם את הגללים והעקבות שלהם.
הרבה פחות חיות תראו למשל במרחב שבין חניון בארות לעין אום צלח.... (מרחב שאיש לא מסתובב בו כבר 20 שנה בערך).
אורי, אני באמת מבין אותך. אתה עושה עבודת קודש! אתה עושה אותה מהלב, מהקישקה, ולא באמת זוכה לקטוף פירות.
ואז, כשאתה חוזר הביתה ומנסה לנקות את הראש בג'יפולוג מיום עמוס ומתסכל, אתה מרגיש שוב שאתה חוטף...
בשם רוב באי האתר, עזוב. זה לא מולך. הפקחים כבר מזמן הפסיקו להיות רלוונטיים לטענות שעולות בדיון הזה. כמובן שלא באשמתם.
ציטוט:
השביל שסגרו שמורת נחל שורק איננו מנחת מטוסים. איננו בכביש מהיר. הוא קודם כל שמורת טבע. בית גידול לעשרות מינים של בעלי חיים וצומח.
????
טעות.
השביל שסגרו הוא קודם כל שביל צמוד למסילת הרכבת. והוא לא שמורת טבע.
אסף.
אסף. אל תבלבל את המוח עם עובדות.
המטרה מקדשת.
הפוך גוט'ה, הפוך.
תציג אתה - במיוחד לאור תגובת הרשות, כפי שנמרוד הביא אותה.
אבל זו סטייה, מבורכת מצידך, מהעניין האמיתי - לדון בדוגמא ולא בעיקר, שאותו הדוגמא מציינת.
בדיוק כמו הדרבן המסכן הזה.
לי, למשל, אין שום ויכוח איתך לגבי הצורך והכורח שלמור ולשמר ולמנקוט צעדים לשם כך.
מדברים איתך פה על הדרך והמידתיות.
ואתה מציג עמדה תלושה וקיצונית ונאיבית.
נכון, אם לא היו בני אדם (מודרניים), היה לטבע טוב הרבה יותר.
טיעון נכון ודבילי באותה מידה.
וזה מה שאתה טוען.
כמו שאמרתי - על גלי פופוליזם (במקרה שלך, עכשיו, דרבן מת), אתה נושא דרשה קיצונית נגד כל אוייבי הטבע ומאמץ את דימוי הקדוש המעונה.
תאונה, אורי. תאונה. תאונות קורות - מה אתה מנפנף בה.
ועוד לא בשמורת טבע, שהיא מוקד טענתך.
ואני אומר שאין שום קשר למיקום - תאונה מצערת שלא היתה צריכה להתרחש. לא בשמורה ולא בכביש ולא בשטח אחר.
תאונה.
מה אתה מקשקש?
אורי, האם תוכל להסביר מהו המנגנון במסגרתו מתקבלת החלטה לסגור שביל (סמכות מאשרת, דיון וכו')?
תודה.
תחשוב שהשוטר אזולאי היה קם בוקר אחד ומחליט לסגור את כביש 2 .. יש שם המון תאונות .. רעש .. זיהום אויר .. יום אחד היה שם ים .. פעם בעתיד יהיה שם גן פורח ... שם שלט ומחסום. דמיוני והזוי לגמרי ...
או .. בעצם ... אולי לא ?
כל הטיעון של הגנת החיות שנדרסות לא תופס. לא בשביל ההוא שליד הרכבת ולא בשביל של היציאה מהחניון לילה של המפגש. ולא בשום שביל.
יודע למה ?
כי נוסעים שם כל הזמן ח'ל למינהם .. בדואים .. ערסים .. טנקים וכו' ...
אז צר לי לנפץ את הקונצנזוס הקדוש ... כל הקטע פה זה אלימות מערכתית. זה לא שמירה על הטבע ..
אתם מחפשים את השקל מתחת לפנס ולא איפה שהוא נפל.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk