-
תגובה: מציאת האיזון בין תקציב, חלומות ופונקציונליות. (או מחפש רכב...)
בוא אני אסדר לך בראש כמה דברים לגבי סופה.
סופה זה לא רכב יומיומי ולא רכב שימושי. אתה לא צריך סופה. אתה רוצה סופה.
כי סופה זה אוטו שקונים מהבטן, לא מהראש. זה לא מוצר שמשרת אותך אלא דרך חיים.
לכן לטעמי סופה סגורה קצת מפספסת את החוויה. היא נאנסת בכוח להיות מה שהיא לא, וזה לא כל כך מצליח לה.
סגירה קשיחה ודלתות ומזגן על סופה זה משהו שמעמעם את היתרונות שלה ומדגיש את החסרונות שלה.
הייתי מרחיק לכת ואומר שאם אתה נעול על סופה - אז רק פתוחה. מוכרח רכב סגור? עזוב אותך מסופה.
אמינות? סופה מתוחזקת היא אחד מכלי הרכב האמינים ביותר שבנמצא.
כן, אנחנו נוסעים לטייל עם ציריות וצלבים ספייר וחיישן קראנק ספייר.
כי אנחנו מטיילים במקומות שרכבים אחרים פשוט לא יכולים להגיע אליהם. ושאם יקרה לנו משהו, אולי נהיה בסכנת חיים. אני לא מוכן להיות בסיטואציה של סיכון חיים ממשי כי נתקעתי בשטח בגלל שהתקמצנתי לסחוב איתי חיישן, או שני צלבים ב-200 שקל או ציריות קדמיות שביומיום שוכבות במחסן.
וכן. מי שהגדיל גלגלים, העמיס על האוטו טונות והתחרע במצבי קיצון, באמת יש מצב שישבור. אבל זה ממש לא מייצג כלום, כי כלי רכב אחרים מראש לא יגיעו לסיטואציות האלה ולמקומות האלה ולא ישרדו נהיגה כזו. הם ייכנעו הרבה קודם.
אתה היית בטיולים האלה, נוכחת בעצמך בפערי היכולות הבלתי נתפסים בין הסופות לבין הכלים האחרים, כולל שמות מיתולוגיים שלא נזכיר כאן מחשש העינא-בישא.
אז אם אתה מחפש טיולים כאלה, האוטו היחיד שסגור וממוזג ואמין ובא בחשבון והוא לא סופה - זה היילקס. אין לו כוח מנוע ובסיטואציות מסויימות זו בעיה אמיתית (ולא רק בדיונות), אבל הוא גבוה והוא עביר בטירוף וקשה להרוג אותו. ההנדסה שלו גאונית בעיני בפשטותה ובמחשבה דקדקנית על נסיעה בשטח.
אתה מצהיר שאתה לא מכוון לסגנון הזה אז באופן טבעי אתה צריך SUV יפני סגור וממוזג ומחומם ונוח ונעים. אז למה אני עדיין חושב שהיילקס זה הכי טוב בשבילך? כי אם מתישהו תשנה את דעתך ותחליט שאתה בא איתנו לפתוח ואדיות, הוא מוכן ומזומן למשימה הזו.
לגבי מחירי הסופות הטובות - נכון, הם לא ריאליים, אבל מעשה שטן, הם רק עולים.
זה נכון שאני בתוך הפוזיציה כבעל סופה, אבל אני לא מוכר ולא מתכנן למכור ובגלל שאני מתעניין בשוק הסופות אני רק מציין לך עובדה.
את מה שאתה לא מוכן לשלם היום עבור סופה טובה, אתה תשלם בעוד שנתיים עבור סופה נבלה. קח את זה בחשבון.
-
אומי, היות ובעל נסיון אני בנושא, אציע לך עצה.
רכב שטח קונים עם הלב לא עם השכל.
נשמע פשוט ודבילי אבל יש לי כמה שנים נסיון בנושא, זה משפט מאוד מאוד נכון.
רכב שטח אתה לא קונה כי אתה צריך אלא כי אתה רוצה.
עד כאן ה"תאוריה" ועכשיו למעשי..
אם זה רכב לטיולים בלבד תשתגע כמה שאתה רוצה, פרקטיות לא משנה כאן.
אם זה רכב ליום יום וגם לטיולים.. כאן אתה חייב להתחיל להתפשר.
היה לי כמה וכמה רכבים שהיו ליום יום וגם לשטח, אהבתי אותם מאוד, אבל נאלצתי להפרד מהם מסיבות פרקטיות.
אחד מהם, שעוד היום אני מצטער עליו, היה דיפנדר 90.
בשטח היתי מאוד מאוד מרוצה ממנו, גם נוח גם מסיבי ועביר ואפילו די אמין.
אפילו הנסיעות הארוכות לנגב היו עוברות בסבבה.
אבל, ביום יום הוא היה נוראי !! בעיות חניה, רעש מטמטם, והכי גרוע הקלאץ שובר הרגלים.
זה פשוט שבר אותי, הגעתי למצב בו התחלתי לצלוע על רגל אחת )-:
בשברון לב וצער כבד נאלצתי למכור אותו.
מה מוסר ההסכל מכל הסיפור העגום הזה?
חפש רכב שטח שתשמח לקום בבוקר ולסוע בו, אבל גם שלא ישבור לך את הרגלים תוך כדי נסיעה בפקק היומי.
אחרי שנים של חיפוש אני מצאתי את הרכב שטח היום יומי שלי, רנגלר JK.
מאחל לך שגם אתה תמצא את הדגם שלך.
אגב הייליקס (בהמלצתו של דרור)
אם אתה רוצה רכב עבירות מטורף (יותר או פחות טוב מסופה זה כבר ויכוח אחר) אז רק הייליקס שנת 97 ומטה.
98 ומעלה הם בלי סרן חי מקדימה, מה שמוריד אותם מאוד בסולם העבירות.
הם עדין מאוד עבירים, אבל לא ברמה של סופה.
כרכב יום יומי, היליקס הוא זוועה, לא פחות. האטמוספרי (וגם הטורבו) מאוד חלשים ואיטים במיוחד עם צמגים גדולים.
חניה עם דבר כזה היא טירוף.
אבל הכי גרוע זו הנוחות בשטח (או יותר נכון חוסר הנוחות) הייליקס 97 ומטה הוא רכב קופצני ולא נוח בעליל.
אז נכון, מורדים הרבה מאוד אוויר, מתקנים עלי קפיץ מאוד רכים ובולמים איכותיים, והמצב משתפר מאוד.
ועדין, כל פאגרו ממוצע (שלא לדבר על דפנדר או רנגלר) יותר נוחים ממנו.
הייליקס הוא דרך חיים, השקפת עולם, או במלים אחרות למשוגעים בלבד.
-
אני עשיתי נהיגות על היילקסים שהקפיצים שלהם היו תענוג.
כל מיני קפיצים אוסטרליים תחליפיים.
בוא ונאמר שאני מעריך שרוב ההיילקסים כבר החליפו לקפיצים טובים בהרבה מהמקוריים. ממש כמו רוב הסופות.
וכן, זה טנדר עם כל החסרונות של טנדר. אבל גם עם יתרונות של טנדר ועבירות שמתחרה בג'יפים משופרים.
גם ההיילקס IFS משנת 98' ומעלה, עדיין עביר בשטח וחסון יותר מכל טנדר יפני אחר
החיסרון העיקרי אם לא היחידי מבחינתי בהיילקס, זה האין-מנוע. נהגתי. ניסיתי. הרבה. אטמוספרי או מוגדש, זה נבלה סרוחה שלא זזה. אני לא יכול לחיות עם זה, וכל מיני פתרונות לא חוקיים כמו מנועי פראדו וכו' או וורטק או SBC לסוגיו הם, ובכן.... לא חוקיים בישראל. אני לא במשחק הזה.
-
לדעתי במחירים שהיום נסחרים בהם טרופרים דיזל ידניים, קשה להתחרות בתמורה למחיר. אני מתרשם גם שבעיית המזרקים המפורסמת פתירה ואז נשארת עם suv נפוץ ודי נעים, עביר ברמה סבירה ביותר, אפשר להלביש 31 חוקי, ידני - פחות אלמנט להתקלקל ויותר חסכוני בסולר, יש גם מבחר די רחב למכירה.
Sent from my E7s using Tapatalk
-
קח בחשבון גם שטרופר הוא הגדול בינהם מבחינת איחסון .. ודיי בקלות אפשר להוסיף דרופ קיט ועניינים ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
נתקלתי במקרה, לא יודע עליו כלום:
קובץ מצורף 113498
-
וזה אוטו יום יומי ? ......
אז למה אתה על אופניים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז למה אתה על אופניים ?
כי אני עובד בת"א
כי זו הדרך הכי נוחה לי לעשות קצת ספורט (וגם לכלבלב)
כי שלי XJ ולא ZJ
ולמה בכלל העליתי את זה ?
כי נתקלתי במקרה וזכרתי את השרשור הזה
כי אחרי שאתה עושה נסיעת מבחן/סיבוב על אחד כזה כל ההגיון הולך לעזאזל והדבר היחידי שמעניין אותך זה איך אתה מנווט אותו בחזרה אליך לחנייה.
(נכתב מנסיון אישי אחרי שכבר כמעט קניתי טויוטה 75 ...)
החלק היפה הוא שגם אחרי שנה אתה (אני) לא מצטער על ההחלטה הבלתי-הגיונית-בעליל הזו.
מישהו פעם קרא לרכבים האלו "סופה למפונקים" - מבחינת עבירות הם בקטגוריה של הסופה, מבחינת תנאי מחייה לנהג וסביבתו הם סבירים (XJ) עד משובחים (גראנד למיניהם)
אז בהתייחסות לכותרת השרשור - כאן זה אגף החלומות, וזה לא רע לחלום :)
-
הבן אדם מנסה להיות מחושב ולעשות את הדבר ה'נכון' .. אתה מקלקל לו. אתה רשע :)
-
אז זהו שמחושב ונכון + רכב שטח זה סוג של אוקסימורון
ממש כשם שההגדרה "רכב שטח יום יומי" היא מאותה משפחת הסתירות הפנימיות...
מה שמוני אמר זה הדבר הכי נכון..... הגיוני מחושב לא נכנס כשמדובר ברכישה שמונעת בעיקר מהלב.
למשל אני, היה לי רוביקון 2007 - רכב שטח מדהים ואפילו לא מהסס לאמר שרכב השטח הכי טוב שהיה לי. הרוביקון שימש אותי גם כרכב יום יומי, לכן, למרות שהוא היה מתורבת יחסית בכביש בגלל שהוא לא התאים לי כרכב יום יומי הוא נמכר בסופו של דבר (וגם בגלל שקיבלתי עליו אחלה מחיר...).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מה שמוני אמר זה הדבר הכי נכון..... הגיוני מחושב לא נכנס כשמדובר ברכישה שמונעת בעיקר מהלב.
יתכן ואתה צודק .. אבל מה לעשות וחלקינו גם צריכים לקנות אוכל :)
-
1 קבצים מצורפים
"לך תכבה איתה כל דבר בוער, אני כבר אשתגע עם מישהו אחר" ...
קובץ מצורף 113499
-
שלמה, ועכשיו אתה מחפש רוביקון אחר שיחליף אותו ??
נראה לי שפשוט היה לך רגע של חולשה, הסתנוורת מהכסף ובשניה הוא נמכר...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
למשל אני, היה לי רוביקון 2007 - רכב שטח מדהים ואפילו לא מהסס לאמר שרכב השטח הכי טוב שהיה לי. הרוביקון שימש אותי גם כרכב יום יומי, לכן, למרות שהוא היה מתורבת יחסית בכביש בגלל שהוא לא התאים לי כרכב יום יומי הוא נמכר בסופו של דבר (וגם בגלל שקיבלתי עליו אחלה מחיר...).
ואם נניח לרגע שמכרת כי הוא לא התאים ליום יום ולא כי אתה סוחר רכב במסווה :) ...
אז בעצם אתה סותר את עצמך.
קנית בגלל גחמה ומכרת כי המציאות היתה יותר חזקה מהגחמה ...
או שסוחר רכב ... ההממ ... ?
:)
הדיסוננס הזה בדיוק הכתיב לי את הדאסטר. אם כי נראה שעשיתי עסקה טובה כי הוא עדיין מתאים לי ליום יום ועדיין אני נהנה מרמת השטח שלו ..
( ואני לא מציע לפו"ש דאסטר )
-
טרופר דיזל מתהפכים בקלות - תיזהר
-
מציאת האיזון בין תקציב, חלומות ופונקציונליות. (או מחפש רכב...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
כרכב יום יומי, היליקס הוא זוועה, לא פחות. האטמוספרי (וגם הטורבו) מאוד חלשים ואיטים במיוחד עם צמגים גדולים.
חניה עם דבר כזה היא טירוף.
אבל הכי גרוע זו הנוחות בשטח (או יותר נכון חוסר הנוחות) הייליקס 97 ומטה הוא רכב קופצני ולא נוח בעליל.
אז נכון, מורדים הרבה מאוד אוויר, מתקנים עלי קפיץ מאוד רכים ובולמים איכותיים, והמצב משתפר מאוד.
ועדין, כל פאגרו ממוצע (שלא לדבר על דפנדר או רנגלר) יותר נוחים ממנו.
הייליקס הוא דרך חיים, השקפת עולם, או במלים אחרות למשוגעים בלבד.
כל סוגיית הנוחות המפוקפקת, שלא לומר סד-עינויים, נכון לקפיצים המקוריים של הרכב, אי-שם בתחילת שנות ה-90.
אין כמעט היילקס עם סרן חי עם הקפיצים האלו היום, ומסיבות נכונות.
בגלל זה, רוב מה שכתבת לא נכון בעליל.
די פשוט, לא בהכרח זול, להפוך היילקס לרכב נוח, גם בכביש ועוד יותר בשטח, גם ביחס ל-SUV אחרים, וגם ביחס לדיפנדר מקורי.
נכון, תשפר לדיפנדר את המתלים בקיט מקביל, והוא ישכך טוב יותר, אבל מול מקורי אתה ביתרון, לא פחות.
אתה גם ביתרון מול היילקס מהשנתונים הגבוהים יותר עד לויגו.
נסעו איתי ברכב לא מעט בעלי רכבים אחרים, ונסעתי בלא מעט רכבים אחרים בשטח, טנדרים אחרים, ו-SUV אחרים, ויש בהחלט מול מה להשוות בתגובות המופתעות של אנשים מול הסטיגמה של הגמל המקורי.
אני רואה את זה כל הזמן בשטח במהירות שהרכב מאפשר להתנייד בשטח ביחס ל-SUV עם מתלה נפרד, אבל מוגבל מהלך שמשמעותו יכולת שיכוך פחותה, גם אם הקפיץ "רך" יותר.
לאחרונה נסע איתי בשטח בעל טוסון, שהיה די בהלם מהשיכוך בשטח, הוא לא יכול היה להתקרב לקצב נסיעה בשביל משובש בבקעת ערד.
בפועל, מה שמגביל אותי בשטח במהירות זה המנוע, לא המתלים.
אתה מוזמן לסיבוב תיקון כשיזדמן.
-
אני עברתי מדיסקו עם קפיצים צהובים להיילקס עם קפיצים ... ובכן .. לא יןדע ... מקוריים אולי .. מודל 97 נטול טורבו.
זאת קצת הגזמה לקרוא לזה סד עינויים ..
זה לא נורא בכלל.
מצד שני, לרוץ במהירות מטורפת במדבר אפשר בקלות עם הדאסטר :)
על אחת כמה וכמה עם הקפיצים הכחולים.
-
האחד מאוהב בסופה... האחר בהיילקס... והוא ברומניה..
אני בכלל בסמו.
מה שבטוח, אל תקשיב למשוחדים.
תלך לראות רכבים... תעשה סיבוב ... ותסמוך על התחושות שלך.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
הפוסל, במומו פוסל..
זה ההבדל.. שים לב, שלא הכוונתי אותו לרכב, לחיוב או לשלילה, אלא רק פרטנית לגבי עובדה לא נכונה.
-
נו דורון... קפיצי עלים פרה היסטורים... לעומת מתלה סליל. . .השוואה בין ההיילקס לטוסון?! כמה מהלך מתלה שהוא יכול להתמודד עם שיבושים בדרך? ואיזה גודל גלגל?
בלי לפגוע, כל אחד נשמע כמו שיחה עם איש מכירות ולא כמו עצה חברית.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk