תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
עפר,אכתוב כאן איך עבר אצלי התהליך.(על ההתקנה והסט שמורכב אצלי כתבתי כבר בשירשור הזה).
במקרה שלי הגעתי למשרד הרישוי במפרץ חיפה עם הניירת מאספיר.הפקידה ידעה בדיוק במה מדובר,דיפדפה בזריזות ונתנה ספח.
לאחר שבוע ניגשתי לטסט,(מממ מול משרד הרישוי במפרץ חיפה)שם ידעו מייד,דרך המחשב, שקיבלתי אישור הגבהה ודרשו לראות ולצלם את הספח,איימו שבלעדיו לא ניתן לגשת לטסט!אז שימרו עליו היטב.
צילמו את הספח ואמרו שעל הרישיון הבא תופיע ההערה.
I legalized it :)
אליה
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
תגובה: רישוי הגבהה של 50 מ"מ לראשונה
בשעה טובה הצעטעלע הנכסף בידיי, וזה אפילו לא היה כל כך כואב.
קובץ מצורף 114925
המומלץ לסמל הוא טרופר ארוך בנזין 2002 שהותקנה בו "ערכת הגבהה" (תכל'ס רק קפיצים אחוריים) של איירון מן על ידי הבעלים הקודם במוסך שנעלם מאז.
סדר פעולות שביצעתי :
1. יצרתי קשר עם יבואן איירונמן (רקורד בע"מ) בקבוצת הפייסבוק "איירון מן ישראל" ומשם למדתי שיש אישור של מעבדת אריאל לסט הזה עבור טרופר בנזין ודיזל.
בדיעבד - אין צורך בזה, כל המתקינים מעודכנים כבר בשוטף בתיקי המוצר שעברו תקינה. בכל מקרה קיבלתי מרקורד את תיק המוצר והשוותי למה שמותקן אצלי - בינגו, אותו סטאפ.
2. עשיתי סקר שוק. סדנא תל אביבית מפורסמת היו מוכנים "לעשות לי טובה" ולבדוק את ההתקנה שלא הם ביצעו "לפנים משורת הדין" ובעבור 1600 זוזין חדשים לפני מע"מ ולפני פרונט וכו'. לעומת זאת ב"רדיאטור מודיעין" נתנו שירות טוב בהרבה, ענו על כל השאלות בטלפון ומבקשים כ 800 ש"ח כולל הכל.
3. תיאמתי מול רוני ונסעתי לבדיקת ההתקנה ברדיאטור מודיעין. זה לוקח בדיוק 2 דקות כי המק"ט מודפס באופן בולט על הקפיצים הצהובים ואין אצלי שינוי נוסף מהמקור.
4. רוני הפנתה אותי למוסך מורשה פורד "גולד מוטורס" שנמצא 250 מטר משם, בו בוצע לרכב כיוון פרונט ואורות על ידי אלכס שהוא בוחן מוסמך. לא נמצא שיש לסדר משהו וקיבלתי ניירות חתומים עם תוצאות הבדיקה.
5. רוני לקחה ממני רשיון רכב (קיבלתי צילום במקום) ות.ז ונסעה לרמלה למשרד הרישוי. אני נסעתי הביתה.
6. כעבור שבוע קיבלתי בדואר רשום את הרשיון המעודכן והת.ז עם ההערה מודפסת על הרשיון כרואות עיניכם ולא בדף נפרד.
תודה לך תקנה 2303 ותודה (בשיא הרצינות, לא ציני פה) לרדיאטור מודיעין, הוקל לי ולארנקי ועכשיו אני חוקי למהדרין.
מתברר שגם כזאת וריאציה יש
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...21ca1a6c8e.jpg
Sent from my Pixel using Tapatalk
גיא קצת פירוט אפשרי לגבי ההערה הזו, זה מתאים יותר גם לי כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
חביבי, אתה תרוץ ערום לפני שנסכים שתעשה אישור כזה [emoji23]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אילת ....
גיא? חידות?
מה זה ההערה הזו ברישיון?
כרגע ל WK אין שום ערכה מאושרת, אין דבר כזה 5 ס'מ ל wk זה פשוט לא קיים, ואם היה קיים זה בזבוז כסף. הרכב צריך יותר לשטח. ג'יפ עצמם הוציאה ערכה של 4' הגבהה לרכב.
לכן אם יש דרך לאשר ערכה שהיא לא עד הטיפשות של 5 ס'מ זה מעניין הרבה אנשים.
מה לא ברור. הבן אדם אישר באילת .. והיה במשרד הרישוי באילת. זה הפרטים שיש לי.
שום חידות.
(קצת מצחיק שג'יפ צריך כל כך הרבה עזרה בשביל להיות גיבור )
אילן יש דרך לאשר גם 7״.
זה יותר יקר לבצע אבל תכלס אספיר ביצעו במסלול דומה כמעט את כל הערכות שלהם.
מציע לך לבדוק את הנושא היטב וללכת כקבוצה...
תודה גיא.
אשמח לשמוע על רכב אחד שעשו לו 7", רוצה לראות רישיון.
כן ואפשרי לרשום מה שרוצים בועז. כרגיל מי שרשם את התקנה כיסה מקרה אחד בעולם מורכב, את דעתי על היושבים במשרדים ומתקנים תקנות ללא שום הבנה אתם יודעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אילת ....
בשלב הזה זה היה מיותר גיא !!!
ערב טוב !
האם מישהו הצליח לאשר קיט מתלים או עירגול קפיצים עד 50 מ"מ ברכב ישן מאד 20 + שלא ברור בדיוק אחרי כל כך הרבה שנים מי התקין/עירגל או מי ייבא את הקיט, והבולמים כבר הוחלפו מספר פעמים, יש פיתרון בתקנה החדשה למקרים כאלו ?
אם יש פה מישהו שהצליח לאשר בעיה דומה אשמח לקבל אניפרמציה גם בה. פ.
תודה מראש טל
רישוי הגבהה של 50 מ"מ לראשונה
מבירור שעשיתי מול הנפלד, לגבי היילקס ישן, מה שרלוונטי מבחינתם זה רק הקפיצים (בלי התייחסות לבולמים) ולא משנה מי התקין, כל עוד הם ברשימה.
אתה צריך להגיע לאחד מהמקומות שמוסמכים לבדוק ולהשלים את התהליך החדש.
ואיך מזהים את יצרן / דגם הקפיצים המותקנים ?
לא זוכר שראיתי על איזה קפיץ סימן זיהוי
בעלים של אולדמן זה רשום על הקפיץ עצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זו לא בעייה, זה הפתרון.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שאתה תשאל שאלה כזו? יש לך הרבה על הגב, אתה לא צריך גם קיטבג :-)
ממה שאני מבין אי אפשר לאשר קיט מתלים ישן שלא אושר ע"י היבואן שלו, לך תדע איזה קיט זה אחרי 20 שנה או שזה קפיצים שעירגלו אותם כבר מיספר פעמים והרכב אחרי 4 ידים. בקיצור התקנה החדשה הזו לא תעזור לרכבים ישנים וצריך לבקש פיתרון ממשרד התחבורה ??
טל
- - - Updated - - -
ממה שאני מבין אי אפשר לאשר קיט מתלים ישן שלא אושר ע"י היבואן שלו, לך תדע איזה קיט זה אחרי 20 שנה או שזה קפיצים שעירגלו אותם כבר מיספר פעמים והרכב אחרי 4 ידים. בקיצור התקנה החדשה הזו לא תעזור לרכבים ישנים וצריך לבקש פיתרון ממשרד התחבורה ??
טל
- - - Updated - - -
טל
בתמצית - אתה מבין נכון.
עדיין יש ניואנסים לכאן ולכאן.
אסף.