אני חייב להגיד שאני ממש לא מבין את ״מירוץ החימוש״ הזה למפות ״טובות יותר״ כשהשינויים החשובים באמת הם נקודות העניין והתכסית.
השינויים בשבילים מאד מינוריים בשביל ניווט רכוב ובטח בשביל רגלי.
Printable View
אני חייב להגיד שאני ממש לא מבין את ״מירוץ החימוש״ הזה למפות ״טובות יותר״ כשהשינויים החשובים באמת הם נקודות העניין והתכסית.
השינויים בשבילים מאד מינוריים בשביל ניווט רכוב ובטח בשביל רגלי.
דורון דווקה בשבילים רגליים ובמיוחד לאופניים שימוש במפת שבילנט לעיתים פותח עולם שלא היית יודע על קיומו עם מפות סמנ''ש רגילות. הדיוק ורמת העדכון בשבילנט זה בהחלט משהו לזכותם.
אני גיליתי ככה כמה שבילים שלא מופיעים לי בעמוד ענן עם סמנ''ש והם בהחלט היו שווים את זה (לא זוכר לתת דוגמא אבל זה בהחלט קרה).
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אבל זה באמת נראה כמו מירוץ חימוש.
;)
Sent from my Pixel using Tapatalk
זה לא מרוץ חמוש, ולכן אני אני מנווט בעיקר עם אורוקס ומפת סימון שבילים ישנה.
אני חושב שבאמת אין תחליף לנקודות הכחולות של עמוד ענן, אבל בניגוד לאורוקס שלמדתי לסמוך עליו ( יש לי גם על הסלולארי, אני יוצא לשטח בלי מפת ניר, גם בחול), על עמוד ענן אני לא יכול לסמוך.
בפחות ממאה ש"ח, חשבתי ששווה לקבל מפת offline מעודכנת.
אבל העיסקה הזו, שחיברה גם את Twonav לסיפור, פשוט עושה את זה לפתרון מחורבן טבלתי שמיש.
אני מנסה להזדכות ולשכוח מהקישקוש הזה.
אני חושב, שדווקא במדינה צפופה כמו ישראל, שהצבא מסתובב בכל מקום, יש צורך במפה מעודכנת.
דורון,
זה לא רציני הסיפורים האלו...
ברור שאין תחליף למפת נייר. ניווט עם מסך טוב בעיקר לדבר אחד והוא לראות איפה אתה ולאן אתה צריך לפנות. בעמוד ענן יש את הערך המוסף של הנקודות. שם זה נגמר.
התמצאות במרחב, תכנון ציר תנועה (בעיקר אם ספונטני), הבנת תא שטח וחיפוש תאי שטח מעניינים, כל זה קשה עד בלתי אפשרי עם מסך.
וזה לא משנה אם זה שבילנט / סמנ''ש / עמוד ענן / טונאב או אורקס.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
דורון, אתה לא צריך תוכנה.
שיטת הניווט שלך היא מפת נייר.
אתה קורא את השטח מהמפה ולא מסתמך על המיקום העצמי...
רובנו מסתמכים הרבה יותר על האפליקציה
אני חייב לציין שזה ממכר לקבל מיקום עצמי מהיר מאד עם נקודה חביבה על המסך.
אבל..
זו רק ההתחלה.
מאין, לאן, ולזהות את הפנייה הבאה אני מוצא את זה מאד לא נוח לשימוש.
במיוחד מי שמגדיר שמסך מוצפן כל הזמן (אצלי צפון תמיד למעלה), והמסך לא מפסיק לזוז, זה פשוט קרוסלה של צבעים..
הדוגמא שנתתי קודם, הייתה לתנועה מרמת בקע אל ח׳ חלוצה, ובין לבין כיוון כללי וזגזוג בין צירים, כי השטח מאפשר וככה רואים דברים חדשים.
זה מחייב להבין תא שטח, ובשביל זה אין תחליף לפתיחת מפה לפני שמתחילים לנסוע.
אני משאיר את המפה קבועה.
אתם מתדינים על הבדלי נחות / הרגלים ,שבזה אין נכון או לא נכון , אפילו תוכנה כזו או אחרת / מפה כזו או אחרת זה הרגל / נוחות כך שרוב הדייון הזה נראה כמו נסיון להמרת דת ולא דיון מקצועי .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
והכי חשוב,הנושא המקורי של השרשור הושלך לפח מזמן.
(מה שקורה בהמון שרשורים לאחרונה, וגם אני חוטא בו).
לא חושב ככה.
הבן אדם קבל את התשובה .. אין יותר מידי אפשרויות פה.
או טאבלט של אפל עם כל מה שמשתמע מהתחברות לאפל .. והבן אדם אמר שהוא רק נפרד מהם לאחרונה. או טאבלט של אנדרואיד למינהם ולא ממש משנה מי מהם. העיקר שיהיה רכיב gps בפנים.
די פשוט. אחרי זה .. איזו תכנה לקחת .. גם פה הוא קבל תשובה כי הפתרון כולל או לה נסות חינמי בעמוד ענן ולהחליט אם טוב או רע או שני החברים .. טו-נאב וoff-road ... עם הסתייגות לאורוקס שהיא לא הכי הכי .. אבל יש לה עמידות מופלגת. וכל זה נאמר מזמן.
מודה שאחרי כל המלל הזה אני עדיין לא מבין אם Twonav זו האפשרות היחידה להשתמש בשבילנט?
לפני שאני מתייחס בכלל לאיכות של שבילנט (למשל, תראה את השירשור על המפגש מחר בערב, בועז מתיחחס לנ.ג 186, במפה של שבילנט הנ.ג הזה מסומן?), אני מנסה להבין אם זו האפשרות היחידה כי זו פשוט תוכנה בלתי נסבלת.
בעמוד ענן אפשר לרכוש מפת שבילנט 1:25K ב390 שקלים.