JBA- מהאחרונות שהיו על המדף לפני שהם הפסיקו לייצר
Printable View
אצלי השימוש בפוליאוריטן לפעמים מניב תוצאות יפות ולפעמים פחות- אני חושב שהעיניין מתחלק לחלקי פוליאוריטן שהם יחידה אחת יצוקה או 2 חלקים. לדוגמה- בליברטי יש "מזלגות" מקדימה שמתחברים למשולש ובפועל משקל החלק הקדמי נח עליהם באופן ניכר. וכמובן שהם קורסים עם הזמן ואז אתה מאבד גובה ומרוויח רעש. יש לי שם בושינגים של סופרפרו וזה פגז. במשולש האחורי (אל תשאלו...טריי לינק פרימיטיבי) שנוטה לשחיקה אדירה יש סופרפרו וזה מחזיק שנים. לעומת זאת במסרק ההגה יש בוקסות פוליאוריטן שהן 2 חלקים וזה מרעיש פה ושם ודורש גריז. לגבי הגירוז- לקח לי הרבה זמן להבין שזה חשוב לא פחות מהחלפת שמן. מגרזת ידנית עולה 100 שקל, שווה פשוט להחזיק בבית ולדחוף גריז בכל טיפול. אצלי יש משולשים עליונים קדמיים של סדנה- ואני אוכל את עצמי על זה שיצא דגם עם פטמות גירוז- היתי מסיר את הקיימים וקודח בהם אבל אין לי לב. אולי בקיץ כשאין טיולים.
אני התייחסתי לרכב של תומר.. ולifs בלבד, וספציפית לחיבור של המשולשים לשלדה.
החסרת זאת מהציטוט.
הפוליאוריטן נפלא בגדול ... המרכב של הרכב שלי יושב על תושבות כאלו, הפנהרדים גם וכנל הבולמים... אני מאמין גדול .. (: אבל הוא צריך להתאים ליישום.
תומר נגע בעניין.
במקור התותב מחובר/מודבק לגומי ובזמן תנועת המשולש כל עוד המוביל תקין הוא זז עם הגומי. מבחינת תחזוקה, אורך חיים והעברת וויברציות למרכב. המקורי עדיף.
בפוליאוריטן, לרוב התותב והמוביל בנפרד.
יש חיכוך ותנועה בין התותב מתכת לפוליאוריטן... לכן יש לשלוף הכל אחת ל... ולגרז. ובמידה ולא ... מתחילים רעשים, שחיקה וחופש.
זה נוח וזול לייצור ולשיווק אבל לך כמשתמש סופי זה רק חסרונות על המקור.
נ.ב אם מצאת בוקסה פוליאוריטן עם תותב מובנה.... אהלן ווסהלן, חוזר בי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מה מונע ממך להדביק את הבוקסה לפוליאוריטן?
זה לא עובד ככה. הפולאוריטן לא יודע לתת את הגמישות הזאת בסיבוב.
חיבורי המשולשים התחתונים והעליונים לשלדה הם המקומות היחידים שבהם לא בחרתי בפוליאוריטן. התחתונים בגלל שלתחושתי נדרשת הגמישות הזאת-והם גם מחזיקים שנים (טפו טפו). העליונים-יש לא מעט קיטים של פוליאוריטן- אבל זה שאני מעוניין בו מיועד לדור של משולשים עליונים של JBA שהוצג אחרי שאני רכשתי את שלי, ובדור החדש יש פטמות גירוז. לי אין ולכן אני מעדיף לקנות פעם בשנתיים באמאזון את הסט של MOOG בכמה מאות שקלים ולהרכיב
תכלס-כיום הרכב משמש רק לטיולים והטיולים נהיו יחסית קשים- ומכיוון שהרכב נושא משקל אז החלטתי לשדרג כמה דברים- במיוחד בלימה ושיכוך. לקראת חגיגות חמש השנים- שני בילשטיינים חדשים הצטרפו לבילשטיינים האחוריים. הם מחליפים סט של ראנצ'ו שהתפגר אחרי שנתיים והיה פשוט גרוע. במקור היו אולדמן שהיו נפלאים ואני מקווה שהבילשטיין יעשו עבודה. שמעתי דעות לכאן ולכאן.
על הדרך הבלמים והרפידות מוחלפים לברמבו ופרודו- כי באתר של SOLO הם די זולים. לצערי התגלה שיש חופש בדרייבשאפט הקדמי אז הוא ישופץ- וברשימה יש גם 2 נאבות חדשות של SKF. בדרך גם תושבות הדיפרנציאל הקדמי מוחלפות בפוליאוריטן.
אני מחכה לראות האם הבילשטיינים יהיו קשים- כי אני טיפה מתלבט האם להעיף לפח את המוט המייצב הקדמי. בתכלס מבחינת תחזוקה-הוא רק מקור לכאבי ראש. בושינגים מתבלים וכו. מבחינת אחיזה וארטיקולציה, זה משהו שלא בדיוק חסר לי עם נעילה אחורית ומוגבל החלקה מקדימה. ואני כבר גם לינקים ארוכים למוט המייצב. או שאולי אייצר פשוט חיבורים נתיקים.
קובץ מצורף 138126
לפני כמה זמן באחד מחניוני הלילה בדרום תועד ג'יפ ליברטי נוסע ללא נהג - כשהנהג ספק רץ לצידו ספק תלוי ממנו- ולא בקטע מצחיק של "הא הא בוא נראה אותך עוצר 2. טונות של ג'יפ וציוד". האגדה מספרת שהנהג שחרר לרגע את בלם היד כשהרכב בניוטראל, כדי שהג'יפ יזוז 3 מטרים קדימה כדי שלא יהיה קרוב למדורה, ואז גילה לתדהמתו שאין בלם יד. אין - בלם - יד. למרבה המזל הנהג זינק פנימה, ג'יפ נעצר אחרי כמה מטרים ומי שהיה בחניון זכה לצפות במחזה מצחיק של פעם בחיים. בדיקה במוסך העלתה שהסיבה למחסור בבלם יד הוא טחינה מוחלטת וטוטאלית של הסנדלים. חדשים הותקנו.
על הדרך - ואחרי חיפוש של כמה שנים טובות הגיעו שני חלקים שלא מיוצרים כבר לא מעט שנים - ספייסרים לזרועות עליונות כדי לתקן זוויות עבודה. כי זה מדהים שלפעמים אפשר לנסוע 5 שנים על רכב ואז לגלות שאם היית מתקין את זה וזה - אז הוא היה הרבה יותר טוב. ומכיוון שהגיע גם טסט (....................................... .........) אז על הדרך הוחלפו עוד מלא דברים שהיה צריך כדי לעבור טסט ..............
מתכונן לטיול סוף עונה ואז מנוחה עד ספטמבר
קובץ מצורף 138372
קובץ מצורף 138371
כל כמה שבועות הכותרת של השרשור הזה קופצת חזרה לראש הפורום.
נו, אולי פעם נקבל סוף סוף תשובה - אז באמת, למה דה פאק ליברטי!?!?
ראשית יש פוראנרים יחסית חדשים (בני 0-5) שהובאו ביבוא אישי או נקנו משגרירות ארה"ב.
שנית - גם KJ אין בני פחות מ- 15 שנה ו - KK זה סיפור אחר ואי אפשר להקיש מהרכב שלך... ובטח לא על ה - KL מ 2015 ומעלה שאני בכלל לא בטוח שהם ליברטי.
אם תמצא פוראנר בן חמש שאינו נמצא בחלומות ואינו נמצא במודעות ש"דוקטור גוגל" מעלה שאין מאחוריהן דבר וחצי דבר, שלח לי הודעה. לא חדש. בן חמש, אני לא עשיר, אני סתם אחד.
אבל מעבר לכך אתייחס ברצינות לשאלה למה ליברטי: אחרי חמש שנים - אני מבין שמדובר ברכב שתדמיתו אינה מיישרת קו עם מה שמוכר לכולנו. זה ג'יפ ברבי. אבל אחרי חמש שנים אני יכול לומר שזה ג'יפ הברבי שלי והוא מתאים לצרכי מאוד. נכון - זה דרש הרבה השקעה, הרבה שדרוג. אבל כל שקל היה שווה- ולא היו המון שקלים. אין כאן מקרה של "אם היית משקיע ככה אז היה לך לנד קרוזר". כולם מכירים את הקלישאה הג'יפאית המפורסמת של זה שאומר "הרכב שלי הביא אותי לכול מקום" ואז אומרים לו "אז ורדית עשית?" והוא שואל איפה זה ורדית.....אז במקרה שלי, נראה לי שהתמונות בשרשורי הטיולים מדברות בעד עצמן. עשה ורדית, עשה רמון, עשה קפה, עשה עוגה, באמת עשה ועשה ועשה ולא נעצר הבן זונה הזה. עשה אותי מרוצה. הוא לא ענקי וזה מתאים לי, הוא לא יקר, יש טונה של חלקים- וכל מה ששדרגתי הופך אותו לרכב אידיאלי עבורי. באמת, זו לא הגזמה לומר שזה רכב שתפור עלי כמו כפפה. הוא לא עושה לי בעיות חריגות טפו טפו טפו והוא מביא אותי לאן שצריך, עם הרבה ציוד ועם לא מעט אהבה מצידי.
תומר, אני מסכים שהליברטי KJ הוא במשבצת ששמורה רק לו: הוא לא קצר, יש לו 4 דלתות, הוא לא ענק ולכן המרווח סרנים טוב יותר מפאגרו ארוך או לנדקרוזר. הוא באמת JEEP ולא SUV. החלקים למי שמכיר ויודע להתעסק באמזון ואיביי הם יחסית זולים.
אין פחד מגניבות כמו עם לנדקרוזר.
לא מציקים לך בטסטים כמו עם רנגלר (אפילו חוקי).
לדעתי הוא פתרון מעולה, טיילתי עם הרבה כאלה והיכולת שלהם בשטח מצויינת אחרי שידרוגים יחסית פשוטים.
אם בכל זאת אחפש את נקודות התורפה אז:
1. ה"חדשים" בני 15 ומזדקנים כמו שמכוניות אמריקאיות מזדקנות.
2. אין סרן חי מלפנים מה שמגביל קצת עבירות (אבל עם הגבהה ושתי נעילות הוא יעשה כמעט הכל).
3. אם אני זוכר נכון, ה KJ בא עם סרן קדמי מאלומינים. קצת יותר חלש מסרן ברזל אצל האחרים.
בקיצור, לדעתי עסקה מעולה אם אין לך 4 ילדים, אם אתה לא מחפש ללעוס סלעים והזמנת חלקים מחו"ל לא מאתגרת אותך.
איזה כיף שזה בדיוק למה אני מחזיק אותו
ובדיוק מה שקלטתי מכל הנכתב בפוסט הזה ובעסה שהוא בן 15 כבר ולמעשה המחליף יהיה יקר יותר והתמורה תהיה במקרה הטוב זהה לשימושים …
תודה על פוסט נהדר ותמשיכו לעדכן אותו
Sent from my iPad using Tapatalk
כולנו במתח...
זהו, החלפת את הליברטי?
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/byahdckc5