ששש.... אל תישא את שם הטויוטה לשווא.
אסור באיסור חמור מרבנן.
מספיק לנו הקטטה המילולית כאן, האמר vs סופה, שלא ייכנס לנו גם לנדקרוזר למשוואה הזו ואחריה הלנדרובר רחמנא ליצלן.....
Printable View
זה מזכיר לי שאחרי שסימנו V על הטיפוס במדרון הדרומי של הר טמון, בא אלי מישהו ואמר שאנחנו לא הראשונים שעלו שם.
טען בלהט שב-1984 עלה ג'פ"ס לראש ההר. הוא אישר שאמנם סחבו את הפח-אשפה הזה בידיים בכל מקום שבו הוא התקשה - אבל היי - העיקר שהוא עלה!
ואם יגידו מה זה קשור? אז תפיסתית, ה-M151 החביב הוא האבא הפיזי והרוחני של ההאמר.
לא סגידה.... חלילה.
כולה רכב שטח בינוני.
אבל תיזהרו גם שלא יאשימו אתכם בסגידה לסופה.... עוד רכב שטח בינוני, למרות שהוא כנראה הג׳יפ הטוב ביותר אי פעם.
אסף.
באותו הקשר :)
חבר בארה"ב קנה האמר מעודפים של הצבא ב10 אלף דולר...
מישהו יודע אם אפשר לעשות יבוא דומה של האמר לארץ?
אני רואה דוגמאות של רכבים בני 30 שכמעט ולא נסעו, כנראה 30 שנה של טיפולים בלבד...
http://eu.ironplanet.com/jsp/s/searc...5&m=AM+General
ניתן להביא רכב אספנות. כלומר בן 30 שנה ומעלה. גם רכב צבאי לשעבר. מסתובב בארץ אקזמפלר אחד של החלום שלי - וולבו TGB/C303 , יוצא ימ"ח בשוודיה. יש המון וויליסים MB שיובאו.
אבל משאיות ישנות אי אפשר להביא.
והבעיה של ההאמר תהיה כנראה הגדרתו כמשאית. והוא מוגדר כמשאית לא בגלל המשקל כמו בגלל הרוחב.
- - - Updated - - -
ברור שבינוני.
כי רכבי השטח המוחלטים נעים על זחלים.
האמר, הוא משאית בגלל משקל מותר מעל 4 טון. ואסור לייבא אותו כאספנות גם בגלל שהוא דיזל.
Sent from um melabes
הוא מוגדר "משאית" גם בגלל הרוחב.
יש בארה"ב האמרים H1 אזרחיים שנמכרו עם מנוע בנזין, אבל הם עוד לא מספיק ישנים.
טיילתי בארץ עם האמר אזרחי, מנוע 6.5 טורבו, לא משהו שהאדם הסביר יכול להרשות לעצמו לתחזק (אז), עלה עשרות אלפי ש"ח בשנה, התקלקל כל הזמן.
הכי מבאס זה כמו ש PW ציין - הרבה מעברים בשבילי הטיולים לא מתאימים לרוחב שלו וצריך לבצע מעקפים (לא ביג דיל בד"כ אבל מעצבן).
קובץ מצורף 109169קובץ מצורף 109168
בשבילי מואב הם מסתדרים הרבה יותר טוב ובמזל לא טבעתי אחרי שהצטרפתי לשיירה כזו עם רוביקון קצר על 33" ומוגבה ...
קובץ מצורף 109170קובץ מצורף 109171קובץ מצורף 109172
חייב להגיד שהסיפור על אנשי הקבע שהעדיפו לכנן מללחוץ את ההאמר לטפס בכוחות עצמו, עומד לזכותם דווקא. מעיד על בגרות ושיקול דעת, שמירה על רכוש הצבא, לא על חוסר נסיון.
ממילא יש שם האמרים שנולדו אזרחיים ( האמווי) ורק מעט מאד חלפים משותפים לדגם הצבאי ככל הזכור לי .
באמריקה אין שום בעיה לשתול רכבת כוח מטורפת על הפלטפורמה הזאת אם אתה מחובבי הז׳אנר, ממה שהתרשמתי מהקבוצה שטיילתי איתה שהציגו עצמם כמפגש חברי מועדון ההאמר הגדול ב US, הם חברה סולידיים שלא מחפשים עבירות אקסטרים. לי זה לא נראה רכב שימושי לאזרחים , בטח לא כאן, אבל עם העובדה שיש כאן קבוצה מכובדת של חובבי יונימוג , אז כנראה שגם לאלו היו נמצאים מספיק פריקים בכדי להקים מועדון מפואר...
לא יודע מה אתם מכירים מיחידת הניוד, אני ראיתי מה הם עושים עם הכלים ולאיזה רמה הם מגיעים, קצה גבול היכולת, וזה אומר עד כדי שבירה, ודרך אגב גם עם ריוס...
יש לי תמונות אני אחפש אותם...
אגב ריאו...
דוגמה למה שאפשר להשיג מכלי נחות עם אימון...
קיבלתי משימה להכשיר נהגי דרגים של יחידה מסויימת - לנהיגה עם דגש על נהיגת דיונות - בריאו.
ההבדל אחרי שתי סדרות אימון קצרות, שני ימי נהיגה כל אחת, היה מדהים - מה שכונה "ציר לא עביר" הפך ל"ציר ללא מגבלות", ואם אתם מזהים את המקום בתמונה ושורת המשאיות למטה - זה היה סוג של "אקורד סיום"...
וזה היתרון של כל מי שמחזיק ג'יפ ונוסע בו באופן יומיומי מאתגר אותו ומטייל - אתם פשוט יודעים "לנגן" על הג'יפ כמו שאף נהג צבאי "רגיל" לא ידע - פשוט כי הוא לא מנסה ולא מתנסה.
אסף.
קובץ מצורף 109174
עלו את הדיונה?
אין מצב.
יודע מה? כבוד גדול אם הם צלחו את הציר האדום עד לדיונה.
זו המשימה שבשבילה חיפשת אנשים מנוסים שמוכנים לעשות מילואים, אבל הצבא בחוכמתו סירב להחזיר אותם לשמ"פ בגלל כל מיני בירוקרטיות שלישותיות?....
כנראה שדעתי על הצבא הזה ממש לא שגויה. ואני עוד מביע אותה בעדינות.
עזוב, גם את מי שעוד לא השתחרר לא מצליחים להעביר בין יחידות.
Sent from um melabes