החיישנים יגנבו או יחובלו עוד באותו היום
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Printable View
החיישנים יגנבו או יחובלו עוד באותו היום
ג׳ו , הכל אפשרי, אבל במקרה שלנו מדובר בשטח מצומצם שיש בו תנועה של צבא שמתאמן ובדואים שגרים בסמוך כדרך קבע.
חוץ מזה שגם כשמגלים אותם, לא מצליחים לתפוס אותם ולירות בהם כמו באמריקה - עדיין אסור.
קח אפילו את נושא ההברחות מגבול סיני - יש מרחב סגור לתנועה, יש גדר איכותית ,יש תצפיות ואמצעי התרעה של הצבא , יש יחידות שמצויידות ברכבי מרדפים ויש עוד...
עדיין לא מצליחים לשים לזה סוף ומדובר בגזרה קטנה בהרבה מאיזור 51.
דורון, אין לי מושג מה הם עשו עם זה, לא רק עם זה - היה עוד לא מעט ציוד נוסף שאין מה לעשות איתו ובכל זאת גנבו.כשראיתי את המכולות הן היו ריקות ונקיות כאילו מישהו גם טיטא אחריו - אפילו המדפים נגנבו. הייתי בטוח שעם כל כוחות המשטרה/ שב״כ וכו׳ שהגיעו לחקור את הגניבה יידעו ישר למי לגשת, אבל זה לא קרה. שנה מאוחר יותר הגיע אלינו ארגז עם כמה פילטרים בקופסאות שנמצא באיזו מזבלה שלהם.
ניר,
לפני כ-20 שנה אחת מחברות התקשורת הניחה סיב אופטי לתקשורת, בגבול השדות בדרך לישוב כלשהו.
הטרנצ׳ר פתח תעלה, הניח כבל וסגר, ובסוף היום הראשון הגליל של הכבל שעדיין לא הוטמן נשאר בחוץ, ממתין ליום הבא.
וכשראינו שהם הולכים המלצנו להם להשאיר שומר.
״לא צריך שומר, זה סיב אופטי, אין מה לעשות עם זה״
ביום למחרת הם היו צריכים לשלוף מהקרקע מאות מטרים של כבל עד למחבר הקודם, כי חתכו את כבל ביציאה מהאדמה והגליל נעלם.
לדעתי איפושהו בנגב יש אוהל או כלב קשורים עם סיבים אופטיים בתור חבלים.
מי שקורא את הדברים האלה עוד עלול לחשוב שהבדואים הם אשכרה מין פראים חביבים שכאלה שככה הם חיים ושכל זה לא נחשב בעיניהם לגניבה אלא לסוג של קיימות ומיחזור.
דרור, מה אתה אומר: חייל שרואה גנבים מנסים לפרק או אפילו לגרור שלדת רכב - נניח סופה כמו בכתבה שניר קישר - בחושך - מתוך שטח אש - צריך לירות על מנת להרוג, מיד. נכון?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד, אולי אם נעשה אנלוגיה משהו בסוף יכנס אצלך.
קבוצת כדורגל שנמצאת כל היום בהגנה על השער בזמן שהקבוצה היריבה בועטת מכל הכיוונים על השער שלה בסוף תחטוף גול.
רוצה למנוע את הגול תעביר את ההתקפה לצד השני של המגרש.
לירות בשביל להרוג, לצעוק בשביל שלא יתקרבו לאזור שלך... תבחר מה שנוח לך אבל שלא יתקרבו אליך למרחק נגיעה.
שיפחדו להתעסק איתך.
אתה השולט והשליט בשטח
קודם כל נראה אתכם שוללים להם אזרחות לפני שאתם יורים עליהם כמו אוייבים. יודעים מה, הפראים הללו היו שם עוד לפני שהוכרזו בכלל שטחי אש,הבעיה היא פוליטית לדורותיה,צבא לא נלחם באזרחים , נקודה.
כי אחרת הייתי פותח פה באש על כל מיני גנבים יותר גרועים, עם צווארון לבן, כאלה שמשחקים לנו עם צוללות, ויש גם יותר גרועים ...
לשנוא כשכח האש בידך ,זה הכי קל, נראה אתכם פותרים את שורש הבעיה.
נדיר ביותר שבדואי מתקרב למרחק נגיעה, ואם הוא מצליח לגנוב זה בזכות רשלנות תורמת של הצד שלנו. בשדה תימן, בכל הדוגמאות של ניר, במקרים של גניבות מחניונים בשטחי צאלים. לא הרתעה חסרה בדוגמאות האלו - אלא פשוט שמירה ברמה הבסיסית. גנבים מנסים לגנוב איפה שקל להם, ואם הם מזהים את הפרצה ואף אחד לא שומר עליה - הם גונבים. מה יעזרו הוראות פתיחה באש שונות אם השומר בכלל לא שם?
לגבי התקפה... בעיתון כותבים באופן טבעי על הפיגוע הנורא בחלמיש, פיגוע שהצליח מבחינתם. אבל לא כותבים על פיגועים שנמנעו על ידי מעצרים (פעילות התקפית, בעומק) בכל הכפרים והערים שסביב הבית שלך, כולל לב הערים טולכרם וג'נין. וזה בנוסף לפלוגה שסתם שומרת על הישוב שלך. או שאולי אתה באמת לא יודע?
טוב, זה כבר סתם ויכוחים סמנטיים.
נראה לי שבסך הכול הפערים בהשקפה בין כולנו הוא מאוד נמוך ומתרכז בעיקר על אם יש לנו הרתעה כן או לא.
כשלים בשמירה תמיד יהיו בגלל הגורם האנושי.
אני בהחלט משוכנע שהיום הצבא משקיע הרבה יותר משאבים ומחשבה מבעבר ולכן גם הגנבים מפעילים הרבה יותר תעוזה ויצירתיות....
הדרך היחידה לחתוך את זה דרסטית היא למנוע מהם בצורה אגרסיבית ( ויש כל מיני צורות אגרסיביות) להסתובב באזורים שיוגדרו כסגורים.
לא היבנתי איך מתחת קו דרך חלמיש ואיו״ש.
לא קשור לנושא למעט הנסיון להטות את הנושא לכיוון האישי הלא רלוונטי.
אולי נדרשת הבהרה- המטאפורה שלי לגבי התקפה היא למנוע מהגנבים לשרוץ כל כך קרוב למושא הגניבה.
לעצור אותם על שהיה בשטח סגור, לירות בהם אם צריך ובעצם כל פעולה שתרחיק אותם ותגרום להם לחשוש מלהתקרב לאזור שאסור להם להיות בו
אגב, לומר שהם הצליחו לגנוב בגלל התרשלות, שקול לומר שהיא נאנסה בגלל היותה חשופה
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
עלית על הנקודה. כמו שניר ציין - השטח בישראל מצומצם. על אותם שטחים בנגב צה"ל מתאמן, הבדואים גרים, הטבע מנסה לשרוד, ואנחנו מטיילים.
אם יגדרו, ישלטו, יצלמו ויהפכו את שטחי האש של צאלים לשטח סגור באמת, אנחנו אלו שנבכה על זה פה בפורום. אגב, איפה שהמדינה מחליטה כן לסגור שטח נרחב, היא עושה את זה. במישור ימין ושטחים ספציפיים אחרים.
אני מעדיף את המצב הקיים בשטחי האש בחולות צאלים, שמחייב את הפלוגות המתאמנות לשמור על הציוד בצורה רצינית (לא רע בתור אימון מבצעי), אבל מאפשר לנו לטייל בחופשיות בסוף השבוע.
שוכנעתי
אבל אם כבר אימון מבצעי אז למה על יבש כשיש ביום אויב כזה טוב [emoji23]