תגובה: פתיחת אום עקשן באופניים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אבל אתה מטעה מי שאינו מתמצא וזה חבל.
מעולם לא החלפתי עקב אופנות, מאידך אני וחברי שרוכבים הרבה מחליפים אופני הרים כל 4 - 5 שנים עקב בלאי ועייפות חומר, סדיקת שלדות ועייפות גלגלים, יש נקודה בה עדיף להחליף כי חבל על הכסף, ואז בהזדמנות זו קונים אופנים מודרניים והשיפור בחבילה הכוללת מורגש, לא רק עניין של קוטר גלגל אלא סך החבילה וסטנדרט הרכיבים.
העיקר שתרכב, טוב לכושר, לנפש ולכלכלה...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
צודק.
מי שלא מחליף/משדרג בזמן מפסיד הרבה, ולא רק כסף, היצרנים כל הזמן מחדשים, מערכות הילוכים מתקדמות, סגסוגות, מייסבים ותצורות מיתלה, בולמים וכו'.
אין מה להשוות את זה לג׳יפ בכלל, בג׳יפ תעדיף את הישן הפשוט והטוב(חלק מהאנשים), באופניים זה ההיפך.
26, 27.5 כמעט יצאו לגמרי מהשימוש.
תגובה: פתיחת אום עקשנית באופניים
חזרה קצת לעניינינו. ערכת כלים פשוטה בדקטלוןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0181fed100.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
תגובה: פתיחת אום עקשן באופניים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז הבדיחה עוד יותר עצובה כי בשנה החולפת ניסו להסביר לי בכמה וכמה חנויות יותר ויותר ש-29 פאסה, והדבר הנכון הוא 27.5, דווקא בגלל שהוא פשרה בין הקיצוניות של 29 ליתרון עם מעט פשרה ביחס ל-26..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בשנה האחרונה או קצת לפני?
אני שואל כי המגמה הזו קיבלה תפנית למיטב ידיעתי בטווח השנתיים.
את ה 29 שלי קניתי לפני שנה מדגם של שנה לפני (2016). אז באמת ניסו למכור לי בזול יחסית 27.5 מעודפי מלאי בטענה דומה למה שכתבת.
אז חלק מהיצרנים (giant למשל) הימרו על מהלך שיווקי של 27.5 שמתבסס לכאורה על מה שכתבת. כוחות השור הוכיחו אחרת והיום giant חזרו ל 29 בכל הכוח.
למיטב ידיעתי 27.5 היום קיים הרבה פחות.
שוב, אני מתייחס ל xc.
בכל מקרה, כתבתי לגבי היתרונות של 29 ובזה אשתדל לסיים כי לגמרי חרגנו מהנושא.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
יש גם עניין של התאמה למידת השלדה.
כאשר שכרתי אופניים (יקרים) בחו"ל, אותו דגם בשלדה מדיום הגיע עם גלגלי 27.5 ובשלדה לארג' עם גלגלי 29.
אני לא מנוסה ומעורב בסצנת האופניים, אבל בחופשה בחו"ל רכבתי יום שלם במסלול משולב סינגלים טכניים ומהירים וקצת קטעי קישור, כמעט בלי עליות (הקפת סלה-רונדה למי שמכיר), ואני לגמרי מסכים שבניגוד לג'יפים הטכנולוגיה והקדמה באופניים עושה המון טוב - אחרי כמה שנים טובות שבהן לא רכבתי בשטח, הגעתי חלוד לגמרי למסלול שבהחלט דורש מיומנות, וצלחתי אותו בכיף ובהנאה גדולה, הרבה בזכות הסלחנות והאיכות של מכלולי האופניים. כמה רמות מעל כל מה שהכרתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
איזה יופי. אני הולך לקנות.
אסף.
לגבי גדלי שלדה / גלגל / רוכב:
רק לרוכבים קטני גוף / נשים מומלץ לא לעבור ל29, וגם כאן זה לא לאו מוחלט ויש יוצאים מהכלל.
אכן גאינט, בחלק מהדגמים עושים קשר בין גודל השלדה וקוטר הגלגל, אבל די נדיר, בדרך כלל יש את רוב מידות השלדה בכל גדלי הגלגלים.
בגדול לxc מומלץ 29 על פני 27.5
ולרכיבות מאוד אגרסיביות ופארקי אופנים כגון מורזין בצרפת, זלבך באוסטריה וכו' לוקחים 27.5 אגרסיביים
אבל יש גם 29 לשטח טכני אגרסיבי, ויש 27. 5 ל xc.
ויש גם שלדות שמקבלות גם גלגל 29 וגם 27.5+ שמאפשר בחירת סט גלגלים בהתאם לרכיבה היומית...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
איזה יופי. אני הולך לקנות.
אסף.
לאופניים שלי, חצי מהכלים שם לא מתאימים... כדוגמה הבוקסה המהוללת מהשרשור הנוכחי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
26 מת
ברור, ומי שרוכש חדש זה מה שיש היום, וכשבאמת נידרש או נרצה להחליף, אז נראה מה יהיה בשוק אז.
מה שאני טוען זה שלא צריך למהר לחפש שדרוגים למידות הגדולות הפופולריות היום כי למעט אם "בא לך".
אין יתרון שמבחינתי מצדיק את העלות הגבוהה מאד של החלפת אופניים קיימים ומתפקדים מצוין רק בגלל מידת הגלגל.
זה גם עניין של השקפה צרכנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מפרש לא נכון את השוק.
אתה נשמע בדיוק כמו כל המוכרים ברשתות וחנויות פרטיות שנכנסתי אליהם בשנה האחרונה כדי לחפש צמיג 26 חדש במחיר ממוצע של 250ש"ח, ואמרו ש-"26 זה פאסה", ובתוספת קטנה ממוצעת של 10K ש"ח אני מקבל אופניים חדשים..
שאלתי מה אני מקבל שאין לי היום עם השילדה עם גלגלים במידה 26 שיש לי, ואף אחד לא הצליח להוציא מהפה משפט רהוט אחד שמשקף את ההבדל שמצדיק את הסכום הזה.
לצורך הקבלה לעולם רכבי השטח:
על אותו הרכב, מידת צמיג 33 בעלת יתרונות בעבירות וניוד על מידה 31, אבל האם מה שנדרש מכנית, וכלכלית מצדיק את ההפרש המתקבל בפועל בשטח?
ניסיתי, ולדעתי לא ברכב ולא באופניים.
אפשר לנסוע על מידה 31 לכל מקום שמידה 33 מאפשרת, אולי טיפה פחות מהר, אולי לנעול כמה מטרים לפני, אבל אפשר.
לא "חייבים", אלא "רוצים".
לדעת חברים שמחזיקים גם 27.5 וגם 29, ותופרים הרבה מאד שטח, גם לא בטוח, אבל הם מכורים כבדים לחידושים והמצאות.
אם אתה מחליף אופניים כל 4-5 שנים אין לך ברירה, אבל למה להחליף כ"כ הרבה?
מגוון השלדות היום והטכנולוגיה המתקדמת זה ההבדל, זה כל מה שהם היו צריכים לומר. כפו עליך את עליית המידה, אבל אי אפשר להתעלם מההבדלים.
משקל, גמישות, שרידות.
על המכלולים מסביב אפשר למלא שרת שלם...
2 קבצים מצורפים
הדיונים האלה חוזרים על עצמם למי שמצוי פרומים לנושא. השינוי העיקרי הוא המעבר ל29 או 27.5 - זה באמת שינוי גדול. אבל השאר... לפחות לדעתי... דיי קשקוש שיווקי. "משקל, גמישות, שרידות." פתאום האופניים של ה26 הן כבר "זבל"? אז מה נגיד על הסמוראי והסיקס? :-)
אני מתחבר לחלוטין לחשיבה של דורון וזה היה מאוד בולט בקבוצת רכיבת כביש שהייתי חבר בה - אותו טיפוס קבוע (יש עוד כמה) שקונה את האופניים של הזוכה של הטור דה שניצל, מוחק איזה 40-50 אלף שקל אבל כשצריך לטפס לנווה שלום הוא לא בקטע כי נדקר באצבע של הברקס ממחט (חיי זה מה שהוא אמר) וכואב לו., בשאר הזמן הוא יחסית מאחור כי "באתי לכאן ברכיבה/אתמול רכבתי/מחר אני רוכב וצריך לשמור כוח/שאר תירוצים עלובים" כנ"ל גם כאלה ברכיבת שטח. אישית בקבוצות שהייתי מצטרף לרכיבה לא הייתי "מפחד" מאלה שבאו עם דבר הכי נוצץ בשוק. הייתי חושש מאלה שבאו עם סינגל ספיד ריגיד. :-)
עכשיו נשאר רק להחליט על מה "לסבול" בסופש. הארו ב16.5 קילו או מוטובקאן סופר מיראז' ב12 קילו.
קובץ מצורף 120233
קובץ מצורף 120234
חלילה למחוק. אבל עלתה שאלה מה ההבדל, אז עניתי.
שדרגת נפוצה וכל השאר, מסכים לחלוטין. כאמור, אני מחליף כל 10-14 שנים...
רק בשביל הפרספקטיבה של הדיון, את האופניים הנוכחיות שלי (ג'יאנט אנטם 29) קניתי לפני כשנה, אחרי שחיסלתי את האופניים הקודמות שלי שהבהירו לי שלקחתי אותן ואת עצמי לקצה ברכיבות הארוכות והתובעניות שהתחלתי לעשות קצת לפני זה.
אופני gt 26 זנב קשיח, שקניתי יד שניה לפני כעשור.
עד שהן הוחלפו, אנשים לא הבינו מה אני עושה איתן, כולל הפיזיותרפיסט שלי (שהוא רוכב מנוסה מאוד בעצמו) שגער בי שאני משחק באש עם הנזק הפוטנציאלי לגב שהן עלולות להסב לי (על הסמוראי הוא כבר יודע לא להציק...).
אחרי המעבר ל 29 נורמליות (וממש לא בצד היקר של הסקאלה) אני בהחלט מבין על מה כולם דיברו.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a5c1030d02.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e3e990578f.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
הדיונים האלה חוזרים על עצמם למי שמצוי פרומים לנושא. השינוי העיקרי הוא המעבר ל29 או 27.5 - זה באמת שינוי גדול. אבל השאר... לפחות לדעתי... דיי קשקוש שיווקי. "משקל, גמישות, שרידות." פתאום האופניים של ה26 הן כבר "זבל"? אז מה נגיד על הסמוראי והסיקס? :-)
אני מתחבר לחלוטין לחשיבה של דורון וזה היה מאוד בולט בקבוצת רכיבת כביש שהייתי חבר בה - אותו טיפוס קבוע (יש עוד כמה) שקונה את האופניים של הזוכה של הטור דה שניצל, מוחק איזה 40-50 אלף שקל אבל כשצריך לטפס לנווה שלום הוא לא בקטע כי נדקר באצבע של הברקס ממחט (חיי זה מה שהוא אמר) וכואב לו., בשאר הזמן הוא יחסית מאחור כי "באתי לכאן ברכיבה/אתמול רכבתי/מחר אני רוכב וצריך לשמור כוח/שאר תירוצים עלובים" כנ"ל גם כאלה ברכיבת שטח. אישית בקבוצות שהייתי מצטרף לרכיבה לא הייתי "מפחד" מאלה שבאו עם דבר הכי נוצץ בשוק. הייתי חושש מאלה שבאו עם סינגל ספיד ריגיד. :-)
עכשיו נשאר רק להחליט על מה "לסבול" בסופש. הארו ב16.5 קילו או מוטובקאן סופר מיראז' ב12 קילו.
קובץ מצורף 120233
קובץ מצורף 120234
הסופר מיראז'... מהירות באופן בלתי מובן... (אצלי עם גג"ש קדמי גדול והילוך נוסף..). וקלילות באופן פלאי כמעט.
שילדה ברזל. גלגלים במידה לא נכונה. בלמים שלא שווים כלום. איזה כיף. (רק שתי תאונות ושתיהן עם הולכי רגל בינתיים).
אסף.
יונתן,
שמת לב שהשוות זנב קשיח ישן עם שיכוך מלא חדש?
ברור שיהיה הבדל תהומי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
הייתי חושש מאלה שבאו עם סינגל ספיד ריגיד. :-)
באחת הרכיבות הצטרף בחור עם אופני MBK ברזל עם מעבירים עלומי שם, פדלים רגילים, על ביגוד רכיבה בכלל לא היה מה לדבר, ונעלי עבודה עם כיפת ברזל מקדימה..
סינגל בדרום של כמעט 50קמ בשבילים לא שבילים.
אבל היה לו ארבע ראשי בגודל של בודיבילדר.. ומוטיבציה של D9.
האיש טחן את העליות כאילו אין מחר, והרבה יותר מהר מאלו עם הקנודייל במשקל נוצה.
נראה לי שעיקר העניין נובע מרכיבה משותפת, או מול שעון, או לחילופין אתגרית, שאז יש משמעות להישגים טובים יותר עבור מאמץ נתון.
כי אם אתה לבד בשבילים לא אתגריים, ולא נגד שעון הזמן או המרחק, אז מה זה משנה אם הגלגול פחות טוב? תוריד הילוך ותצטרך להשקיע פחות מומנט בדיווש.
כן, גם אני עם 26, מודל 2004, שיכוך מלא ובלמי דיסק הידראוליים. עובר כ450 ק"מ בחודש בשבילים לבנים, בדד, בלילות בד"כ. קיבלתי אותן מהשכן לפני שנתיים, כשהוא עבר ל29. באחת הרכיבות המשותפות הבודדות שהיו לנו, שאלתי אותו אם הוא מרגיש הבדל. התשובה היתה שלילית.
ברור לי שיש מי שכן יראה הבדל וכן יהנה מהיתרונות, אבל זה לא נכון לכולם. חלק מהאנשים, וזה מצחיק להתכחש לזה, משדרגים כי בא להם, או כי הסביבה לוחצת, ולא כי הם צריכים, ובתכל'ס, זה בסדר גמור. כולנו כאן בתחביב יקר שהוא לא צורך אלא גחמה.
"קלילות באופן פלאי" עלק... נגררת לי הלשון על הרצפה בכל רכיבה איתן. העברת הילוכים תלויה 30% במזל. הן נמכרו לי כאופני "ראלי" אפילו עם סמל של "ראלי" ורק כשהתחלתי לשפץ אותן הבנתי על איזה אוצר נפלתי. אני מודה שיותר כיף איתן בהרבה מאשר האופרה קאנובה (פינרלו) פול קרבון שקניתי אחרי שהבנתי שכביש זה כן בשבילי.
אבל בקשר לשטח אין לי ספק. הסוס הבא בארווה יהיה 29 קשיח אלומניום בולם 80 או 100 משהו שירגיש טוב גם אחרי 70 קמ רצוף וידע לסחוב אוהל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...13a6f910be.jpg
1 קבצים מצורפים
אסף את הברקס אפשר לשדרג בקלות
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
ההבדל בין center pull ל side pull מאוד מוחשי.
כדאי גם לשדרג את הידיות
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
גם אני שיפצתי ראלי כאלו - אחלה אופניים.
קובץ מצורף 120241
אני שידרגתי גם. רק לשים לב שהבלם הקדמי צריך להיות ארוך כדי להגיע לגלגל.
מה שניסיתי לומר הוא שכדי להנות לא צריך את שיא הטכנולוגיה. ולפעמים להיפך.
אגב.. לא משנה כמה משדרגים את הבלמים... בסוף יש שתי פיסות גומי של 5 מ''מ על 15 מ''מ בקושי שמעבירות את הבלימה לכביש...
אסף.