איזו הצגה זו הייתה? [emoji45]
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Printable View
איזו הצגה זו הייתה? [emoji45]
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ליזיסטרטה.
זה מה שאני חושב שזה ?
זה חופש אומנותי?!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1ef63b3621.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לטענתן.
אני חשבתי שזה בולבול, או רד בולבול במקרה של זה עם הכנפיים.
מהפרויקטים היותר מיותרים שהדפסתי:
מתקן לנשיאת אופניים לאיי10:
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/E1CCEH.jpg
תכנון בטינקר, PLAFLEX.
כבר עבר זמן אבל אם כבר משתפים...
סביבונים אישיים עם שם לכל ילד בגן:
קובץ מצורף 122662
הודפס ב PLA בשני חלקים והודבק
חנן-
זה מספיק חזק?
חומר מלא ואם לא אז מה העובי קירות?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
החלקים המודפסים לא נושאים בעומס, אלא מיועדים להגנה. המסגרת מרותכת.
צפיפות המילוי כפונקציה הפוכה לרמת ההגנה הנדרשת.
בחלקים שמחזיקים את האופניים נדרשת רק הגנה על צבע השלדה, 100 אחוז מילוי.
היכן שנדרש להגן על הפח של הרכב, 40 אחוז מילוי.
היכן שנדרש להגן על הפנים שלי , 15 אחוז, מקסימום גמישות. מרגיש כמו כדור של מטקה.
1.5 מ"מ עובי דופן בכולם.
מעולה. איך אתה מדביק?
לגבי כיתובים, אני בד"כ עושה אותם בצבע אחר, אחרת קשה לראות אותם. במקרה שהמשטח לא שטוח ולא אופקי בהדפסה זה לא פשוט בלי ראש דו צבעי, אבל אולי להדפיס בנפרד ולהדביק, או ליצור משטח מיוחד בסביבון עבור זה? אולי לעשות את החלק העליון שטוח?
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/QKKuRC.jpg
אני מדביק עם דבק CA בעזרת ספריי מקשה זה נוח להדבקות כאלה.
זה מה שיש לי:
קובץ מצורף 122663
לגבי הכיתוב, בגדול אתה צודק אבל זה היה יותר מדי התעסקות במקרה הזה (15 ילדים). למרות שקל לצבוע אפילו עם טוש שחור את האותיות מאחר והם תבליטים.
אם הייתי הולך לכיוון של הדבקה אז כן, הייתי במודל של גוף הסביבון עושה הטבעה של האותיות בעומק כלשהו עם טולרנס בהיקף האות ומדפיס בהתאם את האותיות בצבע אחר. לא מגביל אותי החוסר "מישוריות" של הגוף בו אני מטביע, בגלל שאני מדפיס זה בכלל לא שיקול. השיקול היחיד זה טכנית כמה מסובך או קל לבצע את הפיצ'ר הזה בתוכנת שירטוט. אני עובד ב SW ואין לי באמת מגבלה טכנית לבצע חיתוכים מורכבים באמצעות משטחים.
אסביר את הכוונה שלי בעניין הצבעים והמישוריות. יתכן שזה נובע מזה שאני חדש בתחום ואולי תלמד אותי משהו חדש.
כשאני רוצה כיתוב בצבעים, אני עושה את הכיתוב בולט כך שרק האותיות מופיעות למשל בשכבה 205 עד שכבה 210 ולא שום חלק אחר בהדפסה.
אני מגדיר שבסוף שכבה 204 המדפסת נעצרת, הולכת הצידה ומחכה שאחליף את הפילמנט לצבע שונה. משם זה מדפיס את הצבע החדש בשכבות 204-210
כך, רק האותיות נצבעות.
זה מאלץ שבשכבה ספציפית יהיה אך ורק צבע אחד.
אשמח לשמוע על טכניקות נוספות, אם יש.
בטכניקה הזו, אם החלק העליון של הסביבון קמור, הוא מודפס בשכבות שונות, ואז לא ניתן להדפיס את האותיות בצבע.
לפי הפרקטיקה שאתה מתאר, אתה הרבה יותר מתקדם ממה שאתה מציג את עצמך...
לא כל מדפסת יודעת לעצור ולחזור ללא התערבות חיצונית ב G CODE ואם אתה יודע לעשות את זה אז אתה בהחלט ראוי לתואר מתקדם.
בקיצור, מה שאתה אומר זה אחלה אבל אז באמת אתה מוגבל במישורי תחילה וסוף של האותיות.
מה שאני הצעתי זה הרבה יותר LOW TECH כאשר אתה פיזית מדפיס את האותיות בנפרד בצבע אחר כאשר בגוף הסביבון (לצורך הדיון) אתה מייצר הכנה\בית\תחריט\שקע שיקבל את האותיות בהדבקה.
https://www.distechautomation.com/pr...metheus-system
יש עוד הרבה פתרונות, יש גם מדפסות שמגיעות עם מולטי אקסטרודרים. זה נראה לי פתרון אוניברסלי ויחסית פשוט, המעבר בG קוד פשוט, אני הולך לנסות את זה עם המדפסת הבאה - אלא אם אני קונה עוד Prusa, ואז אני קונה את הערכה שלהם (עד 5 צבעים שונים, הכל בנוי פנימה, תכנה שלהם... קל).
פתרון נוסף לעצירה בזמן עבור החלפה הוא raspberry pie עם Octoprint, אבל אני פחות מתחבר.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
המעבד בכרטיס המקורי של הa8 הגיע למיצוי יכולותיו אצלי אחרי השיפור האחרון, ABL.
99 אחוז.
ניסיתי אח"כ להכניס עוד שיפור אחד קטן: חיישן סוף פילמנט שיעשה pause , והמעבד כבר לא קיבל את זה, אז נשארתי עם אזעקה קולית לסוף פילמנט.
אצלי, כרגע, דו צבעי לא ייכנס מבחינת קושחה. אולי אחרי שדרוג בהמשך.
אם לא הוספת ארדואינו בשביל הABL, אתה יכול. יפנה לך טיפה ואם כבר יש ארדואינו...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לידע כללי, כי אני מתחיל בתחום הזה אבל מכיוון קצת אחר, כשאתה אומר שמיצית את היכולות של המעבד למה אתה מתכוון? מבחינת כניסות/יציאות/חיישנים והדומה? נניח שיש לך 4/5 צירים ו3 ממסרים או פיקוד לממסרים וניצלת את כולם?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
למתחיל שיש לו נסיון עם סוליד אבל בלי נסיון בהדפסות תלת מימד מה עדיף?
Creality3D Ender או Anet A8?
מבחינת הזכרון שלו.
בתוכנה המשופרת של הכרטיס הזה, שנקראת marlin, יש המון אופציות שנמצאות בdisable. אפשרתי כמה מהן בשביל לקבל כיול אוטומטי וכשקימפלתי את התוכנה בשביל להוריד לכרטיס, הסתבר שזה תפס 99 אחוז מהזכרון. עד כאן הכול בסדר.
לאחר שניסיתי לאפשר עוד תכונה בתוכנה, זה כבר הגיע ל101 אחוז, ולא איפשר לטעון את התוכנה לכרטיס.
חנן אתה קורא לעצמך טירון.
אני עם המדפסת מעל שנה וחצי ולא נגעתי בשביב מהדברים האלו ..
כל הכבוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקבל את המחמאה בשמחה :) ואמנם, אני משחק גם בקוד הקושחה, וגם בgcode, אבל זה לצרכים אחרים, כמו שדרוג המדפסת או התחלת הדפסה מהאמצע, כי למשל ההדפסה נעצרה בהפסקת חשמל.
לנושא הספציפי של החלפת פילמנט דווקא אין צורך בכניסה לעומק הקוד. זה ברמת משתמש. אם אתה עם cura אז אתה בסה"כ צריך להוריד פלאגאין של החלפת פילמנט, ואז יש לך טבלה פשוטה למילוי שבה אתה מגדיר שכבה להחלפת פילמנט, או גובה, מקום חנייה לאקסטרודר וכו'.
בנוסף, רצוי מאוד, אבל לא חובה, שתהיה לך הזנה מרוחקת של bowden לפילמנט, ולא הזנה ישירה, כי אחרת בזמן החלפת הפילמנט אתה עלול להזיז בטעות את האקסטרודר ואז השכבה הבאה תודפס באופסט והלכה כל ההדפסה.