כבוד למגזר!
Printable View
כבוד למגזר!
חברים, בואו נרגע.... הוא מאומן כבר שנים, מעל עשור של בעלות על סמוראי... זה מוכיח כמחשל ומחסן.
ברכות חבוב!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ראינו איך זה התחיל להתפתח לפ י כשנה וחצי או קצת יותר, עקבנו בדאגה ובהערכה על רכיבות האימון במקומות ושעות מוזרים ברחסי הארץ, לקבל מדי פעם דווחי ok ומיקומים ממקומות נידחים. עקבנו כל הדרך ממחניים לאילת, דואגים קצת כשהקצב נראה איטי ואולי מעיד על תשישות, הדווחים על הרגל הכואבת, על החשש מהגשם העדין שהתחיל בנחל פארן לקראת צומת ציחור. מעריצים את האופטימיות, הנחישות, ההתמדה, השליטה בלהתקדם בגבול היכולת אבל לא מעבר לכך.
היה שווה כל רגע[emoji4][emoji847][emoji847][emoji847]
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בוקר טוב.
קודם כל אמא ואבא [emoji3526]
מצחיקים אתם.
תראו מה בסוף מביא אתכם לגי'פולוג... [emoji16][emoji1787]
מעריך את הדברים ואת הליווי מרחוק. ללא ספק לא קל מהבית. לא בציניות.
את שאר העניינים המשפחתיים ואת החלק שלכם בזה נשאיר למקום אחר.
היה אירוע מדהים. עוד מוקדם לי לסכם אבל בהחלט חוויה מטלטלת. תרתי משמע.
תודה מיוחדת מגיעה לנדב!
כמה לב באיש (וכלב) אחד.
הבן אדם היה בדרום ללוות בהתנדבות טיול שהתבטל ופשוט לא הצליח להשתחרר מהדאגה.
הפתיע אותי לארוך הדרך בכל מיני נקודות, כמובן שהציע מכל טוב (עד שהבין שאני לא אקח ולכן חדל), חיכה בנקודת הסיום עם משקאות.
היה פרטנר נהדר לארוחת ערב לאחר הסיום והכי מדהים -
המציא כל מיני סיבות ותירוצים למה בעצם הוא לוקח אותי חזרה הביתה.
החוויה איתך היתה לכשעצמה אירוע מיוחד.
תודה!
מקווה למצוא זמן לכתוב כתבה. בינתיים, מוזמנים לשאול שאלות אם בא לכם
מעריך את התמיכה של כולם כאן
יונתן
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יונתן.
יש אנשים שהם בליגה משל עצמם.
יש אנשים שהם מזן מיוחד.
ויש אנשים שאפילו לא מבינים על מה כל ההמולה.
הסוג השלישי- הוא הכי.
מבלי לכתור כתרים ובמילה וחצי -
chapaux. ולגובה רב!
צירופי המקרים הביאו אותי לאזור, והשאירו אותי עם זמן פנוי וחוסר רצון לעזוב את המדבר.
יונתן שייך לזן נדיר. זה לא רק החוסן הגופני והמנטלי, אלא גם האנושיות, הרגישות, הנועם והחיוך בליבה של סיטואציה מאתגרת מכל בחינה אפשרית. בכלל לא מובן מאליו.
אני שמח שיד המקרה הביאה למפגש הזה :)
קצת תמונות מהדרך:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...25a5c4a7dd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4b0af1959d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c76ed8e52d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7b4d354bfa.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...729e1ea937.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...be1f60c486.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...00cb6ad210.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...de90359db2.jpg
לא רוצה לגנוב את השרשור של יונתן, אבל בהחלט מגיע גם כבוד גדול לנדב-לב-זהב.
כיף לדעת ו שעדיין ניתן למצוא בעלי ערכים כאלו.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
כל הכבוד לשניכם
יונתן אתה תותח , ושאפו על הביצוע !
ונדב צריך להיות משהו מיוחד בלב מעבר למקריות שהיית בדרום .
הרוחב לב שלך מרגש .
שני אנשים טובים שהגורל חיבר בניהם .
פייייי יונתן שאפו!
עכשיו אני רק נכנס לאתר ובולע את הפוסט הזה.
עם תחושת דה ז'הוו.
זוכר איך "הכרנו"?
חוצה ישראל בסמוראי.
אתה נהג, בן לאוטרבך נווט, סמוראי אחד גיבור מעוטר בקצת מדבקות חסות שלנו.
וקדימה מזוכיזם למתחילים.
בסוף אמרת לי "שמע היה קשה וקשוח אבל שווה לא חוזר על זה עם סמוראי!"
בן התברגן והבין שאם הוא מניח את עכוזו בשטח זה רק על פלטפורמה שיושבת על בולמים של פוקס.
ומסתבר שגם אתה!
"אצל בן" יש עדר של מאות סוסים ששועטים קדימה
ואצלך שד משחת! שכוחו המנטלי שווה יותר מכולם מסתבר!
שאפו ענק!!
ממתין כמו כולם לכתבה,
ובחייאת תרשום בה גם למה לא לעשות את זה!!
שלא בטעות אתפתה...
תומר ידידי
פגעת בנקודה....
אכן, זוכר היטב איך הכרנו.
מאז, הסמוראי ואני כבר חצינו שוב את ישראל ברצף נהיגה ארוך של 36 שעות. על זה דווקא עשיתי כתבה.
כן. יש בי איזה באג מטופש של הצבת אתגרים מזוכיסטיים כאלו ואחרים.
וזה הביא אותי לחצות את ישראל פעם אחת ברגל, ופעמיים בג'יפ ופעם אחת באופניים. שניים מהאירועים גם היו במסגרת תחרות.
חוויה. ללא ספק.
לגבי למה לא לעשות את זה...? יש מלא סיבות. ועוד יותר סיבות למה כן.
אבל, ברגע של רצינות, אדגיש שלצאת למסע כזה ללא הבנה עמוקה שמבוססת על נסיון ברכיבות דומות, עם ציוד, למרחקים יומיים של 160 קמ לפחות, למשך יותר מיום אחד, כולל אין ספור שעות רכיבה בלילה, לבד, יהיה מתכון וודאי לכישלון. במקרה הטוב.
בשלב הראשון, זו תשובה מספיק טובה ללמה לא. אני חושב.
ושוב, אם למישהו יש שאלות או תהיות לגבי הרכיבה הזו הוא יותר ממוזמן לשאול.
יונתן
איך הברך יונתן?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לאט לאט.
עובדים על זה...
מקווה תוך שבועיים בערך להתחיל לחזור לעניינים.
אני אחרי רכיבה כזאת שורף את אופניים כדי לעדות לעדות את זה שוב
במיוחד אחרי שאתה אומר שאתה מציב לעצמך אתגרים מזוכיסטים [emoji16][emoji16][emoji16]
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
חו"ח!!!
האופניים. אוי האופניים.
השותף האמיתי שלי לאתגר הזה.
וכמה שהם היו השותף המושלם...
אופניים זו חתיכת מכונת מלחמה מופלאה. לא להאמין שהם שרדו את המסע הזה ללא כל עניין. שום כלום. שמן ולנסוע.
אפילו לא פנצ'ר.
לא יכולתי לבקש שותף טוב יותר. התאהבתי. באמת.
והכל בכזו קלילות. כזו אלגנטיות.
וכמה שהתעללתי בהם-
משקל מטורף, ירידות אלימות, מים, קצת בוץ, העברות הילוכים לא חלקות ותחת עומס (מעייפות)- כמו להעביר בלי קלאץ'...,
והם, בלי לקטר ובלי להשמיע קול פשוט המשיכו והמשיכו. והביאו אותי לאילת בשלום.
אני אסיר תודה. ממש לא מובן מאליו!
תן קצת פרטים באמת על האופניים, הצמיגים, הציוד, אופן הניווט וטעינת מכשיר הניווט הטלפון והפנסים לאורך ימים.
יש כאן חובבי אופנים כמוני שישמחו למידע, גם אם אינם שרוטים כמוך....
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
בשמחה
האופניים- שיכוך מלא ג'יאנט אנטם 29 אלומיניום. אופני שיכוך מלא 100 מ''מ שמיועדים ל xc.
צמיגי מקסים ארדנט רייס exo שהורכבו על האופניים מיד לפני האירוע.
בגדול, לאירועים מהסוג הזה בדכ מעדיפים אופני זנב קשיח מטעמי אמינות. בתחזוקה טובה היה לי בטחון באופניים והדגם שלי עם המשקל תפקד פשוט תענוג.
חשמל זו בעיה רצינית ברכיבות האלו. אי אפשר להסתמך על הטענות חיצוניות. טלפון, ג'י פי אס, פנס...
אני רגיל עד היום לנווט עם הטלפון עם תוכנת אורוקס. ברכיבה הזו לא היה אפשרי להסתמך על זה הן מבחינת חשמל והן מבחינת עמידות (גשם וכד').
לכן השאלתי מחבר מכשיר גרמין etrax שעובד על סוללות שזה הייעוד שלו.
הייתרון הוא שאפשר להחליף סוללות בכל חנות נוחות. השתמשתי בסוללות ליטיום שמחזיקות הרבה יותר זמן מעמד.
לגבי טלפון- הטלפון שימש כאמצעי ניווט לגיבוי כאשר תוכנת האורקס הרבה יותר טובה מהגרמין עצמו. הוא היה על מצב דולק בהקלטה עם מסך כבוי (גם הסטרבה) לאורך כל הרכיבה.
היה לי סוללת גיבוי 10000 של שיומי. והשוס- פנל סולארי איכותי שהותקן על הקייס קידון.
למעשה, במהלך כל היום הטלפון היה מחובר לפאנל וסיים את שעות השמש האפקטיביות על 100% בערך. עד הבוקר הוא עמד על כ 60% והפאנל שוב הטעין אותו עד הערב. וחוזר חלילה.
בהפסקות השתדלתי לחבר אותו למטען.
ניווט- התחרות בנויה כך שיש קובץ ניווט שעליו כולם רוכבים. כל אחד בוחר אם לרכב לפי מקטעים או לא. אצלי המסלול כולו היה מחולק ל 2 מקטעים של כ 350 כל אחד. בנוסף, יש קובץ עם נקודות עניין של תחנות דלק, מים וכד' וטבלה עם הנקודות והמרחקים היחסיים והמצטברים. הטבלה הזו היתה לי מנויילנת על האופניים מול העיניים ומאוד מאוד עזרה בתכנון קדימה להמשך הרכיבה בכל שלב. וזה עניין משמעותי מאוד.
אני חושב שהתנהלות נכונה מהבחינה הזו היא שם המשחק. ביומיים הראשונים היה מזג אוויר קשוח. עומס חום ורוח מזרחית חזקה שמאוד הקשו. בפועל, זה גרם לאין ספור פרישות. את המקצה שלי התחלנו 9 או 10 וסיימנו רק שניים (אני שני בהפרש של כמעט יממה). לדעתי להתנהלות היה בזה חלק משמעותי מאוד.
פנס- אני משתמש ב nightfighter bt 40.
הסוללה שהשתמשתי בה היתה סוללה בבנייה עצמית שחבר הכין מסוללות של מחשב נייד. על מצב חלש אמורה להחזיק כ 24 שעות.
בנוסף היתה לי סוללה מתאימה קטנה ספייר ופנס nightrider נטען usb (שיכול להיטען מהפאנל או מהפאוור בנק) וגם יכול להתחבר לקסדה לקטעים טכניים בלילה.
בפועל, עברתי לסוללה הספייר בלילה האחרון והיא הספיקה לי עד הסיום בערב הבא.
הטענתי מעט את הסוללה הראשית בחלק מההפסקות. לא יודע כמה הספיקה להיטען...
תיקים-
תיק אוכף עם ציוד תיקון, חלקים ספייר, בגדי רכיבה חמים, קצת אוכל עזרה ראשונה השנייה וכד'.
קייס קדמי עם שקש קל, מזרן מתנפח קליל ודק, ברזנט קטן לשים מתחת למזרן ובגדים נקיים לשינה.
תיק גב עם 3 ליטר מים (ועוד בקבוק ליטר ריק אחד שהשתמשתי במקטע עין יהב-נאות סמדר). קצת אוכל ועוד מעט פיצ'פקעס.
בגדול, המוד הוא מינימום שבמינימום ההכרחי. ממש.
כל גרם נהיה משמעותי מאוד ומכביד מאוד על הרכיבה. כשהגישה היא סוג של תחרותית ממש ממעיטים בציוד. מה שצריך לרכיבה בלבד וללינה. כל השאר מיותר...
המשקל הרטוב של האופניים עם כל הציוד והביגוד עמד על כ 30 וקצת ק''ג. זה לא מעט יחסית.... אבל סחבתי יחסית הרבה מים ואוכל (חטיפי אנרגיה, תמרים וכד').
תרגישו חופשי לשאול עוד.
יש הרבה פרטים קטנים אבל מיותר סתם לפרט כאן ללא הפסקה....
יש אופציה של מצית שמתחברת לגלגל ותוך כדי סיבוב מפיקה חשמל,
בנינו פעם אחת כזו(אני ואבא שלי) לאח שלי הקטן
לא ידוע לי אם ה נמכר,
אבל זה מגניב כל עוד אתה נוסע המטען מטעין ממש כמו טעינה ידנית
Grand vitara 07
Arctic dvx 08