תגובה: מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לפחות בארץ נכחדו משמעותית, כמעט אין יותר משפחתיות גדולות סטיישן, ראה רשימה חלקית מהזכרון שלי:
מזדה 6, סונטה ואופטימה סטיישן, סופרב, אינסיגיה ועוד.
היה ביקוש קטן, אבל יציב.
כיום רק כסדאן עוד ניתן למצוא מהקטגוריה המשפחתית הגדולה.
קרוס אובר הוא סוג של סטיישן...
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
+1
וכל הדיון הזה רק מחזק את הטענה על השיווק המטעה של היבואנים בארץ (וזה ממש שונה מארהב למשל, שם קיה משווק כרכב כביש , ואני לטא זוכר שראיתי פרסומת לא על אספלט).
זה מתחיל כבר בשם - קרוסאובר, וממשיך בכל התדמית מסביב.
אבל מי שיסתכל על הרכב הזה כתחליף מודרני לסטשיין + נוחות ישיבה + בד"כ מרווח כתפים וראש טוב יותר ליושבים מאחור, ולא יסתכל עליו כרכב שטח, יבין בדיוק למה יש פחות סטשיינים.
מי אמר שאין סטשיין? יש יותר סטשיינים, הם פשוט עם גגג קצת יותר גבוה.
לדעתי, לכביש, לשימוש של משפחתי ואישי - יופי של תצורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
+1
אבל מי שיסתכל על הרכב הזה כתחליף מודרני לסטשיין + נוחות ישיבה + בד"כ מרווח כתפים וראש טוב יותר ליושבים מאחור, ולא יסתכל עליו כרכב שטח, יבין בדיוק למה יש פחות סטשיינים.
מי אמר שאין סטשיין? יש יותר סטשיינים, הם פשוט עם גגג קצת יותר גבוה.
לדעתי, לכביש, לשימוש של משפחתי ואישי - יופי של תצורה.
בדיוק!
בנוגע לתצורת סטיישן - באופן הסטורי בתרבות הרכב בארץ נדבקה לתצורת מרכב זו תדמית שלילית של רכב של בעלי מקצוע ורוב הצרכנים התעלמו מהיתרונות המעשיים העצומים שיש לתצורת הסטיישן בעבור משפחה ממוצעת עם שני ילדים וכלב שגם מטיילת בכבישי הארץ.
הנה קמה אופנה חדשה ונתנה לגיטימיות ל"סטיישן" מוגבה יותר ועם תדמית של כאילו שטח ובא לציון גואל.
כבר נאמר לפניי ואחדד - למרות שצרכן הרכב הישראלי הממוצע לא מצטיין בבחירות שלו - אני עדיין סבור שרוב רובם של צרכני ה"קרוס אובר" לא רוכשים כאלו כי הם האמינו לפירסומים/ תדמית השטח שלהם ובגלל יכולות השטח אלא משיקולי אופנה, נוחות בתנוחת הנהיגה, מרווח לנוסעים ומקום איחסון רב יותר.
אנקדוטה בעניין הזה - הבוקר בפקק באיילון לכיוון המשרד אני ברנגלר המשופר שלי ועומד לידי נהג צעיר יחסית באיזה קרוס אובר (הונדה אם אני לא טועה) מהנהן אליי בהערכה ומבקש שאפתח החלון כדי לשוחח ואז שואל אותי "כמה עולה כזה רכב?"
עניתי בערך 200,000 ש"ח ואז הוא שואל אותי "אתה שיפרת אותו נכון?" עונה לו כן ואז הגיעה שאלת המחץ : "זה כדאי?".....נו שוין עניתי לו בשיא הסבלנות שזה כדאי אם אוהב לנסוע בשטח....
אני משאיר לכם את המסקנות לגבי הלך המחשבה של רוכשי הקרוס אובר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בנוגע לתצורת סטיישן - באופן הסטורי בתרבות הרכב בארץ נדבקה לתצורת מרכב זו תדמית שלילית של רכב של בעלי מקצוע ורוב הצרכנים התעלמו מהיתרונות המעשיים העצומים שיש לתצורת הסטיישן בעבור משפחה ממוצעת עם שני ילדים וכלב שגם מטיילת בכבישי הארץ.
...
ע״ע גרסאות מרצדס AGM סטיישן, וכמובן סובארו WRX סטיישן מופרע לגמרי שראיתי כמותו בארץ.
כי לא היה שום מקום אחר לצלם את האוטו הזה .. אלא רק במחצבה נטושה באיטליה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e4f8a7e0e0.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
כנראה הרב׳ט נשאר שבת ...
זה הופיע לי היום.
מצמצתם - פספסתם: השינויים מרחיקי הלכת בעולם הרכב
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...462779,00.html
מה בדיוק למדת מהכתבה הרדודה הזאת שלא ידעת קודם? כל מה שהוזכר בכתבה כבר נלעס באלפי מדורי הרשת והטכנולוגיה.
זה מסוג הכתבות שנרכשות במשקל לפי כמות המילים שהכותב הגנרי מצליח לדחוף מבלי לשעמם את עצמו.
הבאתי את זה פה בדיוק כדוגמה מושלמת לתלונה שלך.
עזוב לרגע שכל מה שרוני נאק כתב שם הוא נכון - כל קרוסאובר לעולמים יהיה נחות ממכונית כביש רגילה (סדאן או האצ'בק ובוודאי סטיישן) באותה רמת מחיר. אבל הנחיתות הדינמית הזו אשכרה לא מעניינת את הלקוחות - הם מוקסמים מהעיצוב של הקרוסאוברים. ולכן עוד עובדה שהוזכרה שם - תעשיית הרכב באמת מחסלת את כל מה שלא קרוסאובר. בקרוב מאוד זו תהיה האופציה היחידה שלכם לרכב חדש. התועבה הזו תסופק לכם בכל מיני גדלים ושמות מותג ודגם, בשלל רמות גימור ואבזור וטווחי מחיר. אבל זה יהיה מוכרח להיות קרוסאובר. משהו אחר לא יהיה.
ממש כפי שגיליתי כשהגיע הזמן לחדש את הג'ינסים שלי ולאחר שבזבזתי חצי יום בין חנויות הבגדים, גיליתי שקשה עד בלתי אפשרי למצוא ג'ינס כחול פשוט ורגיל/קלאסי במידה שלי - כלומר משהו שאינו סקיני או סטרץ' או ללא חורים וקרעים ופאייטים או בקיצור - אתה רוצה משהו שאינו תואם את צו האופנה שמוכתב על ידי ערסים בני 17?.... אין!
אבל זה לא העניין.
העניין הוא שהטקסט (הנכון אך מיותר) הזה מ-Ynet הוא באמת כתבה מוזמנת - והגילוי הנאות ("בשיתוף UMI") כתוב בשורה האחרונה במפורש.
מה לעשות, לפעמים גם אתרים גדולים כמו Ynet וכתבי רכב רציניים שרוצים/צריכים גם להתפרנס, נדרשים גם למריחות שכאלה.
אז אפשר (ורצוי) לא להתפעל מזה - אבל אם יש גילוי נאות אז זה כשר למהדרין והכל בסדר.
כשאתם נתקלים בטקסטים שאתם חושדים שהם פרסומיים, תגללו לשנייה עד למטה וחפשו את הגילוי הנאות. הוא שם? אם התשובה חיובית, אפשר לדלג על הכתבה בלב שלם ובמצפון נקי.
------------------------------------------------------------------------------------------------
לעניין פרקטיות של קרוסאוברים - לחשוב שדגמי קרוסאובר 2X4 מעניקים מרווח גחון שיספיק למשפחה חובבת הטבע כדי להגיע לשבילים ונקודות שהפרייבט הממוצע לא מגיע - זה רציני? מדדת את מרווח הגחון של דגמי הקרוסאוברים הפופולריים בשוק? אלה פרייבטים לכל דבר ועניין. הם לא עבירים יותר במילימטר מהפרייבט (שברוב המקרים על הפלטפורמה שלו הם מבוססים). אתה לא תגיע עם קיה ספורטאז' 2X4 לשום מקום שלא היית מגיע אליו עם קיה פורטה או טויוטה קורולה. בהן צדק. וזו גם הסיבה שבמבחן דרכים רציני אף עיתונאי-רכב לא טורח להתייחס ל"יכולות השטח" שלהם כי פשוט אין כאלה. כי זה אוטו רגיל לכל דבר ועניין, כזה שנוסע על כביש (רק יותר גדול וכבד ועם מרכז כובד יותר גבוה ולכן נוסע ומתנהג פחות טוב וצורך יותר דלק) והוא יכול לנסוע/לא לנסוע על שבילים בדיוק כמו הפרייבט.
האם לפרט את כל דגמי הקרוסאובר שבעליל אינם מרווחים או בעלי תא מטען מינימלי?
לחפש ולמצוא צידוקים פרקטיים לדגמים הללו זה כמעט פאתטי. הם פופולריים אך ורק בשל העיצוב וכי זה צו האופנה העכשווי. לא בגלל יתרון פרקטי כלשהו. אבל אין מה לנסות ולשכנע אף אחד עם עובדות.
2X4 הנקודה ברורה.
אז מה השימוש בדגמי 4X4 של הקרוסאוברים?
הם מוגבהים יותר מדגמי 2X4?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
2X4 הנקודה ברורה.
אז מה השימוש בדגמי 4X4 של הקרוסאוברים?
הם מוגבהים יותר מדגמי 2X4?
עבור תנאי חורף בצפון אמריקה ואירופה, ה4על4 הזה מתאים לתנאי גשם, קרח, שלג על הכביש, הגעה לאתרי סקי.
רק אם אפשר לחלוק על דעתו המלומדת של דרור.
בתור בעלים של פורטה וכאחד שנוסע מעת לעת על ספורטאג'. בהחלט יש הבדל בגובה ובעבירות.
אולי זה רק עניין של חצאית יותר נמוכה ואולי הברזלים עצמם הם באותו גובה, אבל הפורטה משמעותית נמוכה יותר. המחשה יפה לזה היא כשחונים בניצב למדרכה. הפורטה לא מאפשרת גם חניה מול מדרכות ממש ממש נמוכות. אפילו בהשוואה לקורולה שהיתה לפניה הפורטה נמוכה.
אי אפשר לחלוק על דעתו של דרור כי הוא פשוט צודק.
הכתבות הללו הן בדיוק הג'ינס הקרוע של הקוראים....זה צו האופנה הנוכחי, רכב בעיצוב של ביצה שבולט מעל הפרייבטים המשעממים.
השאלה היא, כמה מרווח פעולה של לכותב להישמע מקורי ושונה מעל לרמה הממוצעת, או שהכתב מחפש לסיים את פרוייקט 300 המילים כמה שיותר מהר כדי להתפנות לכתבה הרדודה הבאה.
גילוי נאות, התפרנסתי בעבר מכתיבה (טבע הדברים), כיום עיקר פרנסתי קשורה לכתיבה מקצועית המתאפיינת בעיקר ביכולת להישמע שונה ממה שייש לאחרים להציע.
שאני קורא את הכתבות הללו, עצוב לי לשמוע תגובות כמו "מה אכפת לך....למה זה מציק לך....", מבחינתי זה יישור קו עם נורמות מקולקלות.
אכפת לי.
- - - Updated - - -
ג'ינסים לאנשים נורמליים יש עדין בגאפ.
מה אתה רוצה מהכותבים?
מבחן הדרכים שממנו התחיל הויכוח עשוי וכתוב נכון ומקצועי. לא דובר בו על יכולות שטח שאינן.
הכתבה הפרסומית המוזמנת שהועלתה - ובכן, היא פרסומית ומוזמנת. עובדה - יש גילוי נאות, נכתב במפורש שהיא בשיתוף יבואן רכב שהמותג שהוא מייבא (GM) מוזכר שם כמה וכמה פעמים. לנו היא לא נותנת מידע בעל ערך - אולי לקוראים אחרים כן, אבל לנו לא ולכן אנחנו לא חייבים לבזבז עליה דקה מהחיים.
הפרייבט הרגיל בתצורת סדאן/האצ'בק הוא הג'ינס הקלאסי, הקרוסאובר הוא הג'ינס הקרוע. הוא אופנה ותו לא.
אלא שלהבדיל מאופנות מטופשות כמו ג'ינסים עם חורים וקרעים שבאות והולכות ומי זוכר אותן בכלל ולפני זמן מה גם אני הייתי סבור (וקיוויתי) שאופנת הקרוסאוברים/"רכבי הפנאי" היא עוד נפיחה אופנתית שתלך כלעומת שבאה, מסתבר שהיא אופנה שמתכוונת להישאר. אפילו בכוח. גם למי שלא רוצה. יעני, אתה תלבש ג'ינס עם קרעים אם תרצה או לא תרצה. התעשיה בחרה את הכיוון אליו היא הולכת ואשכרה מתכוונת למחוק ולסגור כל דבר אחר כדי לפנות את כל כושר הייצור לטובת המכוניות הללו. זה כמובן לא קורה בבת אחת ולא בכל מקום, אבל זה הכיוון. רק הדברים האלה. כל אוטו שתרצה/תוכל לרכוש, יבוא בסגנון הזה. וקצת טנדרים באמריקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
עבור תנאי חורף בצפון אמריקה ואירופה, ה4על4 הזה מתאים לתנאי גשם, קרח, שלג על הכביש, הגעה לאתרי סקי.
הנעה כפולה זה טוב.
במקומות אחרים עם תנאי מזג אויר אחרים היא לעתים הכרח.
אבל אצלנו התנאים שונים והנעה כפולה בפרייבטים או קרוסאוברים היא לרוב די מיותרת. מבזבזת כוח מנוע ומעלה צריכת דלק. ל-99.9% מהלקוחות אין בה צורך.
הנעה כפולה מאפשרת יכולת שטח מסויימת - בין בסיסית/סבירה שמתאימה יותר לכבישים חלקלקים ולשבילים מסודרים כמו בדגמים כפולי הנעה של ספורטאז'/טוסון/CRV/קונה/ראב4 וכו' לבין טובה ממש (בפרופורציות כמובן) שמאפשרת לטייל עד רמת עבירות בינונית פלוס/מינוס במכוניות דוגמת דגמי סובארו ודאצ'יה דאסטר, וההבדל ברור.
אבל, וזה אבל גדול - ההבדל הזה ברור רק/בעיקר למי שבקיא יותר בפרטים הטכניים ויודע שעבור יכולת שטח טובה נדרשים עוד כמה תנאים כמו קוטר גלגל, חתך צמיג לא נמוך מדי, זויות גישה ונטישה סבירות, מרווח גחון, מתלים בעלי מהלך/טווח עבודה גדול יותר, תיבת הילוכים במבנה מתאים ויחסי העברה מתאימים, העברת כוח יעילה לקרקע (נעילה אורכית מלאה של מערכת ההנעה ובקרת משיכה יעילה ומהירת תגובה.
רוב הלקוחות לא בקיאים בצד הטכני וזה ברור ומובן ולגיטימי. גם רוב אנשי המכירות לא בקיאים בזה ואיפה שהוא גם זה לגיטימי. היכן שאני רואה בעיה היא אצל המפרסמים שלא בוחלים בסופרלטיבים ובתמונות שמדגישים ומפארים יכולות שטח ש... ובכן, לא תמיד נמצאות שם. כי האוטו לא באמת מיועד לזה.
לכן אני מצפה מהלקוח להפעיל שכל ישר. הוא לא מוכרח להבין במכוניות או בשטח, אבל לפני שהוא מפוצץ 150-200K שקלים על אוטו, הייתי מצפה ממנו להתעניין, לקרוא מבחני דרכים ולנסות לדעת יותר על המוצר שהוא עומד לרכוש ולקבל החלטה מושכלת כי בכל זאת מדובר בהוצאה השניה בגודלה שהוא מבצע. ואם כבר רכש - שיהיה בשעה טובה ובהנאה רבה - לעבור הדרכות או השתלמויות שיעצימו את הידע שלו - כדי למנוע מעצמו אכזבות, עוגמות נפש ונזקים כספיים גדולים.
ואם לא .. אז זה מה שקורה
🚨 נחל פארן עדיין זקוק לחילוץ
אזור: 2 ק״מ מכביש 40
סוג חילוץ: משיכה בחול
סוג רכב: יונדאי טוסון
שם: איתי
תופעות: נא לעדכן אותי על יציאה בפרטי,לצלם סרטון לצורך תיעוד והסרת אחריות ולשמור על בטיחות
❌ משפחה יקרה הם תקועים שם מאתמול בערב מי יכול לצאת לשם ולסייע להם? ❤🙏🏻❌
( הועתק מ"תופעת טבע" )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לעניין פרקטיות של קרוסאוברים - לחשוב שדגמי קרוסאובר 2X4 מעניקים מרווח גחון שיספיק למשפחה חובבת הטבע כדי להגיע לשבילים ונקודות שהפרייבט הממוצע לא מגיע - זה רציני? מדדת את מרווח הגחון של דגמי הקרוסאוברים הפופולריים בשוק? אלה פרייבטים לכל דבר ועניין. הם לא עבירים יותר במילימטר מהפרייבט (שברוב המקרים על הפלטפורמה שלו הם מבוססים).
סיבוב קטן בגוגל מראה שהקודיאק גבוה בערך ב3 ס"מ מהסופרב עליו הוא מבוסס (בתקווה שלא עשיתי סלט מהדגמים), ועם זויות גישה ונטישה עדיפות שזה קריטי בסוגיית החנייה בניצב למדרכה או עליה.
ובנוסף הוא בהחלט מרווח יותר, סוג של סטיישן.
אולי זה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
סיבוב קטן בגוגל מראה שהקודיאק גבוה בערך ב3 ס"מ מהסופרב עליו הוא מבוסס (בתקווה שלא עשיתי סלט מהדגמים), ועם זויות גישה ונטישה עדיפות שזה קריטי בסוגיית החנייה בניצב למדרכה או עליה.
בהחלט מעיד על הכלל, אבל למה לבלבל את המוח עם עובדות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
צודק. ואותו דבר לגבי קארוק לעומת אוקטביה.
לגבי המרווח....
זה מענין. על הניר אתה צודק (כמה מ"מ) אבל יותר רחבים. שיושבים בפנים, ההרגשה הפוך (שאוקטביה והסופרב, יותר מרווחים, וחלונות גדולים יותר).
והכי מענין, האוקטביה והסופרב, ארוכות יותר מהקודיאק והקארוק, ובהמשך, תא מטען של אוקטביה גדול מהתא מטען של הקארוק.
הקודיאק זה כבר סיפור אחר, יש שורה שלישית של ספסלים (ואז בוודאי שהתא מטען קטן יותר)
בקיצור, המרווח פנים, לא בטוח למי שי יותר גדול (לקרוס או לסדאן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כמה זה הטוטאל כולל ה 3 סמ ?