2 קבצים מצורפים
תגובה: ביטול תרמוקאפל בכיריים?
זהר,
אם אתה מצליח להביא את הדיון הזה לתשובה קצרה וברורה (אחרי הכל זה בסה"כ ברז בטחון) לא רקטה,
במפגש הבא, אני מוכן לתרום לך חתיכה מתחום אחר......
קובץ מצורף 124088קובץ מצורף 124089
דרך אגב, היתה פה פעם שאלה על פרוייקטים מעניינים לארדוינו - אז לשלוט בלחות האוויר של מקרר יישון, זה פרוייקט מעניין.
אם תזדקק ליעוץ בעניין תוצאות הבשר אני אגיע ממש מהר [emoji56]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יוני,
נתאם איזה ערב, האנטריקוטים עליי.
לא בקשתי כלום. אתה הצעת. אני- רק שאלות. הנושא טכנית מסקרן אותי ולכן החלטתי לבדוק, ולהציג הממצאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זהר,
אם אתה מצליח להביא את הדיון הזה לתשובה קצרה וברורה (אחרי הכל זה בסה"כ ברז בטחון) לא רקטה,
במפגש הבא, אני מוכן לתרום לך חתיכה מתחום אחר......
קובץ מצורף 124088קובץ מצורף 124089
דרך אגב, היתה פה פעם שאלה על פרוייקטים מעניינים לארדוינו - אז לשלוט
בלחות האוויר של מקרר יישון, זה פרוייקט מעניין.
תרום את עצמך ובוא גם. יהיה מעניין ובעיקר רגוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עזוב את השם, טרמוקאפל או משה...
אני עוד לא ראיתי שהוא מסכים עם הקונספט של רגש שמתחממם ומחזיק הסולנלאויד של הברז גז (ישירות, ללא בקר או מעורבות חיצונית).
כל ההסטה לאיך קוראים לזה, זו סתם הסתה של הדיון (שאלו איך זה עובד, לא איך קוראים לזה).
דרך אגב, רגש כזה (לכיריים, תנור) עולה בין 30 ל 50 ש"ח, וכולנו מסכמים שזו שאלת בטיחות, למה כל האילתורים והמדדיות, למה לא לקנות ולהחליף?
זה בדיוק 5 דקות עבודה, ואם יש שאלה של אורך, קונים את היותר ארוך ונותנים לעודף להתגלגל.
לא מצאתי אחד מתאים בגיאומטריה לכיריים שלי במחיר כזה רק ארוכים יותר (החיישן, לא החוט) לכן נפתח הדיון. המתאים עולה חצי מהכיריים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא מצאתי אחד מתאים בגיאומטריה לכיריים שלי במחיר כזה רק ארוכים יותר (החיישן, לא החוט) לכן נפתח הדיון. המתאים עולה חצי מהכיריים.
אסף.
לא מבין, החיישן שמצאת ארוך יותר? זו כזו בעיה לשנות את התושבת שלו?
אתה יכול לשים תמונה של החישן והתושבת (ואם תוסיף איזה מידה לייחוס, לא יזיק)
אני לא הולך להתחיל לחורר את הכיריים....
יש גבול לכל תעלול.
אסף.
זוהר,
מכיוון שלטרמוקפלים יש סוג שתמיד מצויין: K, J וכיו"ב, באף אחד מהדוגמאות שהובאו בדיון, לא מצויין סוג הטרמוקפל.
בכל אחת מהמודעות באמזון או בסרטונים המלומדים וכו', שאני טוען שהם השתמשו במינוחים לא נכונים וקראו לחיישנים אחרים טרמוקפלים, לא מצויין סוג הטרמוקפל. אני הייתי מצפה שהם יכתבו איזה טרמוקפל. זה שלא מצויין כלום, אומר דרשני (אני אומר שזה כלל לא טרמוקפל).
הנקודה השניה, שגורסת שהמיליוולטים מחזיקים את הסולונואיד של המפסק (כולל הכוח של הקפיץ וכיו"ב), הוזכר המספר של 30 מיליוולט. בהנחה (ואני ממש לא יודע, רק משער) שנניח שגבול הטמפ' המתחתיו המפסק אמור להפסיק את הגז הוא 100 מעלות צלזיוס, נשאלת השאלה: בטרמוקפלים פשוטים, כגון J או K, באיזה טמפ' נוצר מתח של 30 מיליוולט?
אם זה בסביבות 100 מעלות, אז יש היתכנות תיאורטית, אבל אם זה נניח ב 250 מעלות, אז כנראה שזה לא יכול להיות?
דעתך?
בברכה,
יוני5
מחזק את התגובות המנוסחות היטב של זיו.
זה ויכוח די ביזארי עם התחמקות מהעיקר, העובדות, והשאלות הממוקדות והענייניות.
יוני, אם זה לא תרמוקפל למרות שהוא פועל זהה וכולם קוראים לו כך, מה אתה מציע ?
השיטה היחידה שאני מכיר שמתקרבת לזו בתפוצה שלה זה flame rod rectification ושם זאת מערכת מוזנת חשמל שמפיקה מיקרו-אמפרים לבקר ונראת אחרת לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
מחזק את התגובות המנוסחות היטב של זיו.
זה ויכוח די ביזארי עם התחמקות מהעיקר, העובדות, והשאלות הממוקדות והענייניות.
יוני, אם זה לא תרמוקפל למרות שהוא פועל זהה וכולם קוראים לו כך, מה אתה מציע ?
השיטה היחידה שאני מכיר שמתקרבת לזו בתפוצה שלה זה flame rod rectification ושם זאת מערכת מוזנת חשמל שמפיקה מיקרו-אמפרים לבקר ונראת אחרת לגמרי.
KD,
אני שמח שחזרת לשפה ראויה.
כתבתי בהתחלה שמה שאני מכיר, לאפליקציה הזו, הוא או בי מטל, שמידת ההתפשטות השונה של מתכות שונות משנה בעיקר את האורך, ונמצא בשימוש בשעונים אנלוגים (כמו ספידומטר ישן, שככל שה"חוט" הפנימי מתארך הוא מזיז את המחוג), או במפסקים / ברזים, בהם הוא מחזיק פתוח / או סגור באופן מכאני.
אופציה נוספת מקובלת היא מה שקרוי "קפילרה", העובד על עקרון של התפשטות של גז, אלה בדר"כ מגיעים עם צינורית דקה מסולסלת.
אבל, מה לעשות שלמספר רב של חיישני טמפ' קוראים בטעות, טרמוקפל?
אז אתה ואני, כשמישהו מספר על הג'יפ סוזוקי שלו, אנחנו מבינים למה הוא מתכוון, או פריג'דר של סמסונג.
פה הדבר שונה, הן מהסיבה שצריך לדעת מה לבקש, והן מהסיבה שמנסים לפחות לחלוק ידע.
החיישנים מסוג טרמוקפל (שיש המון סוגים והמון תקנים) "מבטאים" את שינוי הטמפ' כשינוי מתח במילוולטים.
יש גם טרמיסטרים, שבדר"כ משתמשים בהם ישירות על מעגלים אלקטרונים PCB
יש חיישנים RTD, נקראים גם PT100 (ויש גם PT500 ו PT1000) המשנים את ההתנגדות שלהם בהתאם לשינוי הטמפ
ויש עוד סוג של חיישני טמפ הנקראים PTC ן NTC, גם הם משנים את ההתנגדות בהתאם לטמפ', ומאוד נפוצים באפליקציות ביתיות ומסחריות.
ולחזור לנושא ששאלת, במפסקי בטחון / ברזים וכיו"ב, בדר"כ נהוג להשתמש באמצעים מכאנים כמו הקפילרות או ה בי מטאל: זה אמין, זול ומתאים לאפליקציה.
אם אתה צריך דיוקים מיוחדים, או התאמה ספציפית - אז עוברים לחיישנים האחרים שציינתי.
בברכה,
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מישהו מגדל כאן אקליפטוס עוג..
אחרי הפוסט האחרון,
גם סקוויה לא יספיק.
אולי להזמין תור אצל אלון מסק :-(
כולם כאן תמימי דעים שזהו אכן אלמנט (לא טרמוקאפל) שבחימום מוציא הספק חשמלי ומחזיק סולונואיד,
ויש אחד שחושב שזה לא. זכותו. לא חייבים לשכנע את כולם.
אסף,
מושבניקים מחזיקים בחצר מלא גרוטאות וציוד ישן - וככזה ,יש לי בחצר סוגי תנורים וכיריים ישנים.
העלה תמונה עם מידות הראש, צורת החיבור לסולונואיד ואורך כולל , ואולי במזל נמצא לך משהו, ונגמור כבר עם הויכוח הזה.
הכיריים של rosieres שמסיבה לא ברורה משתמשים בתרמוקאפל במידה לא סטנדרטית.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
כולם כאן תמימי דעים שזהו אכן אלמנט (לא טרמוקאפל) שבחימום מוציא הספק חשמלי ומחזיק סולונואיד,
ויש אחד שחושב שזה לא. זכותו. לא חייבים לשכנע את כולם.
.
הפוך גוטה, הפוך....
שמתי לך וויקפדיה כדי לגמור גם את דיון השמות.
צמד מתכות (מסוג שונה), שמוציא מתח, נקרא טרמוקאפל.
אבל השם הרבה פחות חשוב מהעובדה שאלו "שקצת" מבינים, פשוט מתכחשים שיש פתרון שרגש שמורכב משתי מתכות מוציא 30mv שמחזיקים סלונונאויד.
זה לא משנה כמב קישורים ותמונות ....
זה לא משנה מה אומר שאר העולם....
הם מתעקשים להמשיך לטפס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הכיריים של rosieres שמסיבה לא ברורה משתמשים בתרמוקאפל במידה לא סטנדרטית.
אסף.
לתבור יש לפחות שלושה חישנים שונים לרוזייר -
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7...PG-100-44RO022
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7...---750-44RO105
http://www.tavor-trade.com/%D7%98%D7...%D7%A8-44RO120
אבל יכול להיות שלעולם לא תמצא, כי פשוט אין ברזים שעובדים על טרמוקאפל? :-)
זיו, קופים חיים על עצים. כשאתה מתאמץ יותר מדי לתפוס להם את הזנב ולגרור אותם לקרקע אתה מתחיל להראות מגוחך... שחרר.
בוקר טוב נמרוד,
בוקר טוב, כי זה באמת בוקר, אבל גם, כי סוף סוף, גם בעלי האתר מתחילים להתייחס למה שקורה פה (כנראה שהקופים, שחושבים שרוצים לתפוס אותם, עושים יותר מדי רעש).
רוב חיי הבוגרים אני עובד בחברות שמדברות אנגלית, כבר מזמן למדתי לא להתרגש מאנגלית. לא כל מי שמדבר אנגלית, טוב וחכם מאתנו.
אבל, כל אחד מאתנו, שיצא לו לגלוש באתרים בחול, לא יכול שלא לשים לב, באתרים האלו, באשכולות טכנים, אין מצב , שמישהו יעיז לתת ציוני אופי או התנהגות למישהו אחר. גם אם כותבים שטויות ושגיאות, זה טכני פרופר.
זה הבדל, שפשוט צועק לשמיים, וזה גם מה שעושה (לפחות לי) את הכייף לקרוא שם ולא פה.
אני חושב, שאחד ההבדלים בין האתר הזה לבין אתרים אחרים (שחלקם כבר לא קיים), זה בעובדה שפה, יחסית הרבה זמן, נשמרה במה, לדיונים טכנים.
לאחרונה, אולי כחלק ממה שעובר על כל החברה הישראלית, גם תרבות הדיון פה, התחילה להדרדר.
כמו שכבר כתבתי פה, אני אישית, הגעתי לצומת שאני לא מוכן להיות חלק מהסגנון וההתלהמות, ומבחיניתי, או שזה מסתדר, או (כמו הרבה טובים, ששנינו מכירים) אני אפסיק לכתוב על נושאים טכנים (אני לא עושה ברוגז, אני לא מחרים, אני אמשיך לשאול שאלות לגבי מסלולים, לפחות שם לא מתלהמים, אבל אני לא אהיה יותר שותף לדיונים טכנים)
במבוא לפורום "אוף טופיק" אתם כותבים - "דיונים בנושאים אחרים... זהירות! בפורום זה יד המנהלים קלה על ההדק, מה שיותר מדי אוף-אוף-טופיק (פוליטיקה, גזענות, בדיחות לא מצחיקות...) ימחקו בלי הסברים!"
ואני רוצה להציע לכם גישה מעט שונה, ההערה "זהירות! בפורום הזה יד המנהלים קלה על ההדק " , צריכה להיות קודם כל לגבי הפורומים הטכנים! כל הערה שלא תהיה טכנית, ותכלול התלהמות ומתן "ציונים אישיים, ותכונות אנושיות" צריכה להמחק, ואנשים כאלו צריכים להחסם.
כל עוד שזה לא קורה, וכל אחד פה מרשה לעצמו לרדת על כל דבר, ולהסיט את הדיון למה שבא לו, אין לי שום בעיה לצחוק מהליצן (לא מבין למה בחרת להעליב את הקופים הבוקר).
חג שמח
המחירים בתבור באמת נמוכים משמעותית מהמחירים אצל מפיצי החלקים האחרים. אבדוק. תודה.
ולגבי הדיון - תנו ליוני לעכל שהוא אולי מבין בחיישנים ואפילו בתרמוקפלים, אבל לא בהכרח במה עושים איתם. או לא בכל מה שאפשר לעשות איתם.
כל יום לומדים משהו חדש ואם לא - לא הולכים לישון.
כדי להשלים את התמונה הטכנית - טרמוקפלים מטיפוס 'זול' מייצרים את המתח של העשרות מיליוולטים בתחומים של מאות מעלות. מה שמסתדר מצויין עם טמפרטורת להבה של גז פחמימני שהיא לפחות 600 עד 800 מעלות ואפילו יותר.
אסף.
עם מנגל גז לא צריך לנפנף, ולפחות אצלי אין תרמוקאפל ...
חג שמייח [emoji5]