המסקנות שלכם לא סותרות אחת את השנייה.
Printable View
המסקנות שלכם לא סותרות אחת את השנייה.
נדב,
אני מציע לכולם לחזור לפורפורציות.
זה רכב שנכשל (בצדק בטסט) וחזר לטסט חוזר עם אישור שניתן בדיעבד לסט ישן..... וגבהים גבוליים.
לדעתי, זה רק מראה כמה החוק הקיים גמיש עם המסה העיקרית של הג'יפאים (ואני מסכים שהוא לא מכסה הרבה מקרים, ושאפשר לעשות טובים ממנו).
וגם אם היו פה מעט קשיים, תשווה את כמות אלו שעברו חלק, לבין אלו שנתקלו בקשיים (ועדיין עוברים), ותוסיף את הנושא של הביטוח, ותראו שהחוק לא כזה רע (עבור מי שהוא מתאים לו!).
זה שיש כאלו שהם בבעיה (כמו הסופה של דרור), זו בעיה, אבל אני לא בטוח שיש רעיון יותר טוב (חוץ מהפקרות).
אי אפשר כל הזמן לבוא בטענות למדינה על זה שהיא מתערבת, ובסוף, שכוחות השוק החופשי לא פוטרים לך את הבעיה, להתלונן.
בואו לא נתמם.... למדינה (ולרוב התושבים) יש אינטרס להוריד רכבים ישנים מהכביש, זה מזהם ולא בטיחותי.
תקנות כאלו, הם רק חלק מהאמצעים להוריד את האטרקטיביות והחשק להחזיק את הרכבים האלו.
לא פחות חשוב,
תשאל את פותח השירשור, או תחשוב בעצמך, בדיעבד מה היה הצעד הנכון לעשות? לא נתנו לו עצה נכונה?
מה יותר טוב ללכת לדפוק את הראש בקיר? להמשיך לכתוב פוסטים אחרי כל טסט (ויש כאלו עם פעמיים בשנה :-) )?
פשוט מעצבן איך עצה כל כך פשוטה וכל כך טרווילית הפכה פה למלחמת עולם .
לא מבין את האג'נדות ולא מבין את הקיטור הזה.
אין תלונות לעצה שנתנו פה, ביננו בת'כלס גם לא נישארו לו הרבה ברירות, מזלו שאישרנאת הקיים ולא נאלץ להחליף לסט אחר.
כמה כאלה יש פה שהסטים שלהם "ישנים" ואין להם "תקינה"? נאלצו לפרק ולהחזיר למקור ואחרי הטסט להחזיר שוב, או לרכוש סט חדש באלפי שקלים.
כמה כאלה יש פה שהיתייאשו ומכרו את התחביב?
התקנה הזאת רחוקה מלהיות טובה עבור כולם, רחוקה מלהיות נכונה, אבל זה מה יש.
לא פספסתי כלום.
לאף אחד כאן אין אשליה שהבוחנים מחכים להם עם זר פרחים בכניסה ויזרקו עליך אורז ביציאה מהמכון.
אבל אתה רואה את זה מזוית צרה.
הבוחן לא אשם באירוע.
הפרנסה שלו תלויה בעניין, אם הוא ישר פלס או מהמושחתים.
נכנס אדם לטסט עם רכב שבעליל אינו עונה להגדרת החוק.
מה ציפית שהוא יעשה?
אז ההכשלה הייתה סופר מוצדקת.
אותו בוחן, לאחר שחזרו אליו כמו שצריך, העביר את הרכב טסט.
עכשיו,
הוא לא יודע אם אתה נבחן סמוי שבא לבדוק אותו או (יסלח לי פותח השרשור), סתם אהבל תמים שבא לא מוכן, או שבאותו היום הייתה ביקורת במכון.
הוא לא ייקח סיכון בכל אחד מהתרחישים, ועשה את המצופה ממנו, בפעם הראשונה וגם השנייה.
אתם מקשיבים לעצמכם..? עכשיו אני צריך גם לוודא עם פלס שהריצפה ישרה?
אני אישית מכיר חבר עם רנגלר מוגבה 2" והגיע ככה ביבוא אישי לארץ. הנ"ל בא למכון טסטים במרכז, ניסה לעבור, נכשל על הגבהה... הלך, הוציא אישור הגבהה ברישיון, הבוחן מודד... לא מאשר, גבוהה מדי, לך תתקעווד. למה? הכנפיים של הרכב לא מקוריות, אז המדידה לא מסתדרת לו עם הדף נתונים... וכן, קיים דף נתונים עם סך ההגבהה המותר לאחר אישור. אחריי הרבה לחץ והפעלת קשרים, רק כאשר בא עם הכנפיים המקוריות הבוחן העביר...
תגידו מה שאתם רוצים, זו התנכלות, רק כי הם יכולים... יש לי עוד כמה מקרים דומים אבל לא ממקור ראשון... הבוחנים מודדים גם אם יש אישור וגם אם הקיט תואם לאישור בנייר.
אם הוא הגיע ככה מחול אז הוא בטח 2.5 או 3 אינץ׳ ואם הכנפיים לא מקוריות זה שינוי מבנה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא יוני, הם לא מקשיבים אפילו לעצמם.
רק מזמררים כמו תקליט שבור כמה החוק הזה טוב וצודק ונכון.
תסמונת שטוקהולם מעולם לא היתה מצחיקה יותר.
ברור שהבוחן, כמו כל בוחן, חושש לפרנסתו. הם על הכוונת.
ברור שהוא מפחד שכל אחד כזה הוא סוכן סמוי של משרד התחבורע, כי אלה שורצים במכונים בין הרגליים של הבוחנים באופן קבוע.
ברור גם שהמדידה חובבנית, כי אחרת אין הסבר איך במדידה אחת יוצא 60 ובשנייה יוצא 56-58.
ברור גם שהפטרול המדובר לא עבר סתם ככה רק כי היה לו אישור ברשיון, אלא רק לאחר מדידה נוספת. מזל שהריצפה היתה עקומה לצד הנכון. ברוך השם, פות"ש מתנסח בצורה מאוד ברורה ובהירה - אבל המקהלה המיתממת מתעקשת להתייחס רק למה שמוצא חן בעיניה. כלומר ללקות קשות בהבנת הנקרא.
ברור גם שההיתממות בעניין הזה רק עושה ממכם צחוק. זה לא מחמיא לכם, בחיי.
אני מסכים שאין ספק שעצם האישור ברשיון אכן נדרש. כי הרכב באמת מוגבה וזה החוק. מלכתחילה הסכמתי.
אבל...
האם הוא משפר את הסיכויים לעבור? אולי כן.
האם הוא ערובה למעבר טסט? חחח... ממש לא. עובדה שהם לא מסתפקים באישור וכן מודדים. ומזל שהריצפה עקומה.
האם נמשיך להיות תלויים במצבי הרוח המשתנים מרגע לרגע של הבוחן או הרב-בוחן? .......... ברור. כאילו דא.
וכאילו שכל העובדות הללו משנות משהו.
אבל תמשיכו. זה רק מצחיק יותר ויותר בכל רגע שעובר.
שיח חרשים.... כל אחד שומע מה שבא לו,
אומר את אשר על ליבו,
ו99 אחוז מהשרשור הזה לא תרם לשאלה שנשאלה
ולא תורם למי שינסה לחפש פה את התשובה בפעם הבאה.
וואלה הגזמתם.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
וכדי שכן ייצא משהו טכני מועיל מהשרשור הזה וכדי לא להעליב אף אחד מהוגי הדעות, אני מציע למנהלים לחתוך לשרשור חדש את השאלה המקורית, ואת העדכון של פותח השרשור. ולנעול את השרשור החדש
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
דרור,
מה שפתר תכלס את הבעיה היה העיצה הפשוטה בתחילת השרשור של ״קודם כל תרשום ברשיון ואז נראה אם יש בכלל בעיה״.
נבואות הזעם מלאות הפאתוס אולי פרקו קיטור שבחלקו מוצדק לנושא ההגבהות ככלל, אבל לא קשורות ברובן המוחלט לנושא השרשור ולא קידמו אותו בכלום.
קפיצי אולדמן, וסליחה... "כנפונים", לא כנפיים. גם כאלה אסור להחליף?
- - - Updated - - -
אז הנה, אתה בעצמך מודה שזה סמנטיקה.. הגבהה שמוגדרת 2" יכולה להיות 4 ס"מ ויכול להיות גם 6 ס"מ. תלוי ביצרן. ומה עם השקיעה הראשונית? ועם התאמות משקל? משרד התחבורה המיר 2", הוסיף לגובה המקורי (שהוא גם נתון הזוי בפניי עצמו) ופרסם טבלה, וזה עוד לפניי שהריצפה עקומה... בחיאת.
דורון, הבחור רשם שחור על גבי מסך שרק אחרי בדיקה נוספת עם מטר הוא עבר , לצורך העיניין הוא יכל להעמיס 800 קילו ברכב , לגרום לו לשקוע , לגשת לטסט ללא אישור הגבהה ברשיון להמדד ולעבור, עכשיו לפני טסט בנוסף לבדיקה הרגילה של מטף/רוחב כנפונים צמיגים/פסים זוהרים,מנורות.....נוסף גם איזון הרכב +מדידת גובהה עם מטר , בדיקת משטח המדידה עם פלס ....
בקיצר דרור צודק .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
אילן,
תקרא שוב מה כתבתי.
אתם חושבים שאתם פועלים בחלל ריק ואירוע אחד מבטל לחלוטין את מה שהיה לפניו.
כמו מערכון הכדורגלן שצועק״חדש-חדש״ אחרי גול עצמי..
מרגע שהאיש הגיע בפעם הראשונה עם רכב לא תקין הוא בחזקת בעיה.
מרחב שיקול הדעת שיש לבוחן ברגע זה התבטל, והוא חייב למדוד.
(ממליץ לך ללכת לקרוא את תרשים הזרימה לבדיקה שפורסם, יש לבוחן בהחלט שיקול דעת האם להסתפק ברישום או גם לבדוק).
ואחרי שהלקוח רשם ברשיון, אז עכשיו הוא בודק שלא מתכמנים אותו.
אם זה התחת שלו או שלך, מי אתה חושב שהוא יעדיף שלם?
לא ברור לי בכלל התמימות המעושה הזו לגבי תרחיש הדרדור של האירוע.
מה חשבתם שיקרה?
דרור ירה באוטומט, ותכלס, הפעם החטיא את כל הברוס.
מצאתי את המסמך למי שלא מכיר... עכשיו שכל אחד יבוא ויגיד אם הרכב שלו עם ההגבהה ברישיון עומד בדיוק בתקן.
שתבינו את מידת האבסורד... יש פה שני מסמכים רשמיים עם מידות שונות לאותם רכבים... זה משרד התחבורה שלנו.
קובץ מצורף 123060קובץ מצורף 123059קובץ מצורף 123058קובץ מצורף 123057
אם לא... לא נורא, אתה יכול להגביה גם 10 אינץ' כל עוד אתה דואג להנמיך את הכנפון.
אגב, למישהו יש קישור לנוהל המדידה? עם טבלת הרכבים והמידות?
ראיתי אותו לפני שנה שהוא רק החל להיכנס למכונים, מעניין אותי מה רשום שם היום, ואיזה רכבים יש שם.
עריכה - ראיתי שיוני בדיוק פרסם.
הזוי, הקטע עם פג'רו ופג'רו דקר - ממש חכמי חלם.
בקיצור המסקנה מהשירשור הזה.
לפני טסט תורידו אויר ותשימו מקרר מלא בירות בבגז׳
אחרי מעבר מוצלח של הטסט. אפשר לפתוח את הבירות ולחגוג.
Sent from my iPhone using Tapatalk