תגובה: Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
אתה מוזמן לשאול ממני מקרר חדש לגמרי שעומד כבר שנתיים ומעלה אבק
איזה חברה ? - לא יודע ולא אכפת
מה הצריכה שלו ? - כנל
אזור יקנעם 054-999
חמש שש אחת שבע
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחרי שתאסוף ממנו את המקרר ביקנעם, תעצור אצלי בבנימינה, אני אעזור לך בחיבור לחשמל וארכיב לך "אביזר" מדידה לצריכת אנרגיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
.........
אז בואו נבנה תרחיש לניסוי, הנה בסיס לשינויים:
1. שישי בבוקר/צהריים, מכניסים לכל מקרר שישיית מים בטמפרטורת החדר, מכוונים ל- 2 מעלות, ומפעילים אל מול רכב מותנע או מצבר שמחובר למטען טיפש (מתח טעינה מעל 13 וולט לטובת זיהוי טעינה של הסנומאסטר), דרך מד צריכה מצטברת
2. במהלך 3-5 השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
3. ניתוק המצברים מהטעינה והמשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה
4. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת
5. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), החלפת הבקבוקים בשני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
6. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
7. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.
נדב,
לא כל כך ברור לי שלב #2 - לא מבין איזה מידע ומה זה תורם, אבל אם אתה רוצה יש לי מד חום ליזר, אז לא צריך להוציא מהמקרר , וגם יעזור לך למצוא מקומות יותר קרים \ חמים בתוך המקרר.
אישית, אני לא חושב שהזמן של קירור ראשוני הוא משמעותי.
יתרה מזאת, מכל השיחות האלו יש שני מקררים שיודעים לעבוד במהירות משתנה - הסנומסטר, והמקרר שלי :-)
אני כבר יכול לגלות לך "סוד" (שעליו מבוסס כל הרעיון של מזגן אינוורטר), ככל שהמדחס יהיה יותר חלש, יהיה למקרר יותר קשה לקרר מסה חמה לטמפ' הנדרשת, אבל לעומת זאת, המקרר יהיה יותר חסכוני בלשמור על טמפ'.
תאורטית, כל עוד המדחס יכול לעמוד במשימה ולשמור על טמפ', ככל שהוא יותר חלש, ועד הנקודה שהוא יעבוד רצוף, כל הזמן, הוא יהיה יותר חסכוני.
זיו,
גם בעיני יש פחות חשיבות לקצב הקירור, אבל למי שמשתמש לקירור שתייה ומוסיף במשך היום בקבוקים חמים ורוצה שיתקררו מהר, זה כן משנה. וחוצמזה הפתיחה כל שעתיים מדמה שימוש סביר בטיולים - מוציאים שתייה קרה בעצירות. וחוצמזה #2 הכל כבר מחובר אז למה לא למדוד ?
לגבי מהירות משתנה של המדחס יש לי חדשות בשבילך - גם המקרר שלי עובד בשתי מהירויות: אחרי הדלקה הוא עובד בסל"ד גבוה למשך שעתיים ואח"כ יורד לסל"ד נמוך יותר. את הסידור הזה אפשר לעשות לכל מקרר מבוסס דנפוס, ואם רוצים אז אני מניח שדי קל גם להתנות את הסל"ד בקיום טעינה.
יאללה, מחכה לתגובות הקהל לגבי מה ואיך לבדוק, שלא יהיו טענות אח"כ למה המבחן לא טוב ...
אני מוכן להביא גם צידנית טובה, קולמן אקסטרים, או משהו דומה, כקבוצת ביקורת (נניח עם בקבוק מים קפואים)
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זיו,
לגבי מהירות משתנה של המדחס יש לי חדשות בשבילך - גם המקרר שלי עובד בשתי מהירויות: אחרי הדלקה הוא עובד בסל"ד גבוה למשך שעתיים ואח"כ יורד לסל"ד נמוך יותר. את הסידור הזה אפשר לעשות לכל מקרר מבוסס דנפוס, ואם רוצים אז אני מניח שדי קל גם להתנות את הסל"ד בקיום טעינה.
.
נדב,
אני מבין שאתה סידרת את זה לבד (זה לא היה במקור)?
עם עזרה אקטיבית של היבואן - הוא אפילו תרם לי את הנגד המתאים ...
Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב
לזיו זה לא עוזר :-)
זה פרופיל שימוש לא טיפוסי, וקצר מדי.
ודרך אגב, חוץ מדייג שהוציא דג מהמים לפני שעה, לא קונים דגים בטמפ' סביבה (בישראל).
אבל...
יש משהו מענין במספרים ששמת פה -
ב 58 דקות הראשונות, אחרי ששמת את הדגים, הצריכה הממוצעת של המקרר היתה בסביבות 0.65AH, אבל בהמשך הזמן (קצת יותר משעתים וחצי), הצריכה הממוצעת עלתה ל 1.1AH.
וזה בניגוד להגיון הבסיסי של התחממות בפתיחה, ודגים שהולכים ומתקררים עם הזמן.
הניחוש שלי - העובדה שהדגים עטופים בנילון, וכנראה יותר משקית אחת, האטה את הקירור שלהם, ולקח זמן עד שהם התחילו להשפיע על המקרר.
להערכתי , בסוף הנסיעה, למרות שהמקרר מראה 3 מעלות, הדגים היו די רחוקים מהמס' הזה.
בקיצור תירגול יפה, וכן זה מה שאני מחפש, אבל משימוש אמיתי (ארוחת ערב ולילה).
מקרר, צידנית... רציתי להכניס אפשרות שלישית, אבל לא ב1 באפריל.
מה עם מזון שלא צריך קירור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מין הסתם לכולם יש חלק מהאוכל שהוא מהסוג שלא דורש קירור ... אבל זה לא יכול להיות הכל, תמיד יש צורך בתוספות שכן דורשות קירור או לפחות צינון.
בטח ובטח אם הטיול ליותר מיום אחד או אם יש ילדים קטנים .. או אם יש חיבה לאוכל טעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה מתכוון לאבקת הביצים של רכס ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מקרר שלא מחובר לחשמל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
מקרר שלא מחובר לחשמל?
במוטורהום שלי יש מקרר שיודע לעבוד על 12 וולט בנסיעה, ובחניה על 220 וולט או פשוט על גז...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
התכוונתי בקטע הפשוט, כמו עד לפני לא הרבה שנים. ירקות, ביצים, גבינות קשות, נקניקים, שימורים. אפשר לאכל יפה מאד בלי בשר טרי ובלי מוצרי חלב מסוימים.
בשביל בירה צריך צידנית קטנה.
זה מבחן מקררים ולא כתבת "מקרר- חובה, זכות, או זכות שחובה בצידה? ".
יש טיולים רבים שבהם אפילו צידנית אני לא מעמיס.
אבל זה באמת לדיון אחר שאולי ראוי לפתוח, שלא יחשוב הגולש שזה מקרוב הגיע, שמקרר הוא ברשימת ההוצאות החיוניות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מי שיש לו מקרר קבוע, לעולם לא נמצא בדילמה של להעמיס או לא :-)
כל מה שנשאר, זה להרים את המפסק.
תמיד נחמד שיש מים קרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מי שיש לו מקרר קבוע, לעולם לא נמצא בדילמה של להעמיס או לא :-)
כל מה שנשאר, זה להרים את המפסק.
תמיד נחמד שיש מים קרים.
מים קרים זה לא בריא ... אתה יכול לקבל אנגינה מזה ..
תשתה תה חם.
( וצחוק בצד, הסינים באמת מאמינים שלא טוב לשתות נוזלים קרים - אני אישית מעדיף בטמפ' הסביבה )
אתה תשתה קולה בטמפרטורת הסביבה. אני מעדיף אותה קרה כקרח. יודע מה ? מוכן להתפשר על טמפרטורת הסביבה אם אתה ממקם אותי באלפים בפברואר-מרץ [emoji5]