תגובה: ג'יפים בונים אמרנו.... הסבת CJ לרכב טיולים מותאם אישית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
יפה מאוד!
למה בחרת בשיטה הזו על פני חירוץ הפאה הפנימית של הפרופיל?
הפרופיל/קנט יהיה מרותך בבסיסו בתפר רציף? משני הצדדים?
מתחושה בלבד, נראה לי שבחירוץ וכיפוף מקבלים רדיוס פחות נקי (פחות אסטטי) ובנוסף זה נראה לי עבודת פיסול לרתך את כל החירוצים ואז להשחיז את הרדיוס הפנימי. עשה לי יותר שכל לעשות ככה ולדייק בעקמומיות הרדיוסים.
לגבי התפר, תכננתי במקור לקדוח חורים בפח מתחת לקנט ואז לתת פיקים של הפח אל הקנט. בפועל אני שם לב שכל מקום שיש פרופיל על פח והם לא מרותכים זה יוצר סיכון לרעש וזמזום בינהם.
בסופו של דבר קטע הפח הבולט מעבר לקנט החוצה (בתמונה) ייחתך מאחר והפרט הזה הוא חלק מהדופן הנפתחת. כך שמה שנראה לי שאני יעשה זה, ארתך בתפר מלא את הצד החיצוני ואשחיז למישור החיצוני של הקנט. את הצד הפנימי אאטום בסילר.
דעות? תובנות בנושא?
7 קבצים מצורפים
בהמשך לעבודה על הקנט סיימתי את הריתוכים באזור האחורי כולל חיתוך שארית הפח העליון וואת החיבור למפתן הדלת.
הכיפוף הפנימי סביב צינור 2 אינץ שהיה חסר משבוע שעבר:
קובץ מצורף 125002
קובץ מצורף 125003
קובץ מצורף 125004
סגירה של המישור העליון בין 2 הכיפופים, הצילום נעשה לאחר שקטע אחד כבר רותך והושחז:
קובץ מצורף 125005
אחרי השחזה:
קובץ מצורף 125006
חיתוך שארית הדופן העליונה. בהמשך לשאלה של YoavR - ריתכתי תפר מלא את הצד החיצוני בין הפח לקנט שיושב עליו, השחזתי עד למישור הקנט. בצד השני הפנימי, ריתכתי מקטעים קצרים, השחזתי מעט ובהמשך אמלא את הפינה הזו לכל האורך עם סילר ברדיוס יפה ואחיד (בשאיפה).
קובץ מצורף 125007
בינתיים לפי התוכנית :)
קובץ מצורף 125008
כחובב שמתנסה בעצמי בעבודות מסוג זה - אתה ידידי יותר מחובב! איכות ודיוק הביצוע של עבודת הפח שלך נהדרת. שאפו.
תענוג לעיניים,כבוד לעבודה מקצועית ופדנטית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כחובב שמתנסה בעצמי בעבודות מסוג זה - אתה ידידי יותר מחובב! איכות ודיוק הביצוע של עבודת הפח שלך נהדרת. שאפו.
תודה, אל תתרשם כל כך בקלות, כל התמונות מבוימות בתאורה וקומפוזיציה שמצמצמות את החיריונים והפאקים :p.
מכיוון שזה מה שגם אני עושה, לקחתי את זה בחשבון... עבודה יפה אבל ממש!
9 קבצים מצורפים
איך מתקדם שואלים אותי.... התשובה היא לאט לאט.
אני משתדל לפנות לי את ימי חמישי בלילה לעבודה רצופה ורגועה, כשהאסטרטגיה אומרת שאם הצלחנו להרדים את הבן (בן 2.8) באזור 20:00 - 20:30 אני יוצא לסשן עבודה עד כמה שאני יכול לתוך הלילה. הפנטזיה זה לילה לבן שבו אני חוזר רק בבוקר הביתה- מארגן את הילד, שם אותו בגן וחוזר להיטרק במיטה עד הצהריים... זה לא קרה עדיין. בפועל אני מחזיק עד 2- 3 לכל היותר. אם הקטן מתנכל לנו בערב ומושך אותנו עד אחרי 21 ואני יודע לחזות שלא אחזיק יותר מ 4 שעות עבודה אז אני דוחה את הסשן למחרת בשישי כאשר יש לי חלון שעות מ 8 עד 13 בו אני וזוגתי עצמאיים לגורלנו ומעשינו. אני פחות אוהב את האפשרות הזו, כי ביום שישי בבוקר צהריים יש הרבה סיכוי להפרעות, חם לעבוד בחוץ ואני עובד בלחץ מול לוחות הזמנים של הגן. זוגתי בהריון כך שאני מפרגן לה בהובלות הילד ומשאיר אותה לנוח במזגן - או שבכלל זה הפוך והיא זו שמפרגנת לי בתחזוקה של תחביב כזה.
בקיצור, מתקדם לאט.
אני עדיין עסוק בסגירה וסיום של אזור הדופן השמאלית על כל השינוים של הבודי שעשיתי. אמנם ההרכבה הראשונית הלכה מהר יחסית אבל לתפור את כל הריתוכים, להשחיז, לתקן פאקים שמתרחשים על הדרך, להשחיז, לסגור את כל הפינות והרווחים הקטנים בין חיבורי הפחים, לרתך נקודות נקודות לתפר מלא, להשחיז.... זה מלא עבודה :p.
אני מעודד את עצמי בכך שאני ממש לקראת סיום צד שמאל, אחר כך צד ימין שאמנם זה כל העבודה הזו שוב מהתחלה אבל כבר עשיתי אותה, למדתי והיא תלך יותר מהר כנראה. ואחר כך פחחות רגילה באזור הדלתות, הרצפה ממש בסדר, קיר אש ומסגרת חלון שגם שם המצב לא רע בסה"כ. ומה זה לתקן כמה פאצ'ים בפח אחרי הפבריקציה המורכבת שעכשיו אני עושה? :confused:
אמנם יש עוד בדרך, התאמה של כסאות חדשים קדימה ואחורה (שאני עוד צריך לחפש בג'נקיות ולקנות) לבנות כלוב (יכול לחכות לסוף) בנייה של מנגנון ההרמה והדפנות המתרוממות (פרויקט בפני עצמו), אה ובנייה של מתקן רוטסרי-שיפוד מסתובבב (כי נמרוד מושך את הפרויקט שלו נצח ;)), פירוק של הבודי הקיים מהשלדה וכנראה כמה פעמים טובות של הרכבה ופירוק הבודי החדש אל השלדה לבדיקות והתאמות, מליון ואחת התאמות ופבריקציות על הדרך. ובסוף בסוף גמר של שפכטל וצבע ואז אתחיל סוף סוף במלאכת ההרכבה והזיווד של הרכב שכנראה גם ייקח סדר גודל של שנה :(....
אה ושכחתי כמובן את הצאצאית החדשה שתגיע (טפו טפו טפו) בעוד כ 4 חודשים ותטרוף את הקלפים לגבי לוחות זמנים וכל מה שחשבתי שאני יודע על זמן פנוי.
בינתיים קצת תמונות מצעדי התינוק שאני קורא לה התקדמות שבועית:
האזור הקדמי של הארגז:
קובץ מצורף 125433
קובץ מצורף 125434
קובץ מצורף 125435
קובץ מצורף 125440
הכנות לקראת פריימר ראשון, ניקוי לרמת פח מבריק והברשה בממיר חלודה:
קובץ מצורף 125436
קובץ מצורף 125439
קובץ מצורף 125437
רציתי לראות מה ההבדל בהשמה של הממיר על פח נקי מול פח מג'ונגן:
המקטע העליון זה הכהה זה פח שלא ניקיתי. פייר מלבד פני השטח המחוספסים אני לא בטוח אם יש משמעות לניקוי. (כנראה שאנקה בכל זאת)
קובץ מצורף 125438
הצטיידתי בכימקלים הדרושים להמשך:
קובץ מצורף 125441
זהו. אשתדל להיות חזק ולהראות התקדמות מרגשת יותר בפעמים הקרובות.
חביבי תלמד מנמרוד, ככה עובדים.
אני עשיתי את הטעות וסימתי תוך שנה וחצי..
ועכשיו אני מחפש בנרות פרויקט חדש.
הוא רק התחיל להתוודע לפרויקט חח..
מקווה שיש לך רכב שטח נוסף איתו אתה באמת מטייל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
חביבי תלמד מנמרוד, ככה עובדים.
אני עשיתי את הטעות וסימתי תוך שנה וחצי..
ועכשיו אני מחפש בנרות פרויקט חדש.
הוא רק התחיל להתוודע לפרויקט חח..
מקווה שיש לך רכב שטח נוסף איתו אתה באמת מטייל.
כאמור אני עובד על בודי חלופי. נכון לעכשיו הג'יפ שלי עוד מורכב ונוסע אבל שילוב של קיץ, אשה בהריון וחוסר בזמן פנוי לתחזוקה (כי הכל הולך לשיפוץ) גורמים לעוצר טיולים.
אני לא דואג למציאת פרויקט חדש אחרי זה. מה גם זה לא באמת ייגמר הרי. ברגע שהוא יהיה בר נסיעה יתחיל פרויקט מתגלגל של מרוץ חימוש וזייוד לרכב המסעות האולטמטיבי מבוסס CJ.
אם עד עכשיו נפעמתי, אתה עושה את כל זה עם תינוק ואישה בהריון?
כל הכבוד לאשתך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אם עד עכשיו נפעמתי, אתה עושה את כל זה עם תינוק ואישה בהריון?
כל הכבוד לאשתך.
אשת חיל מי ימצא :rolleyes:
כול הכבוד על הפרוייקט ,באמת נראה כאתגר לא קטן , רק שאלה אחת מתבקשת ,איך אתה מצליח לשייף/לנסר/לרתך/להשחיז בשעות הקטנות של הלילה בלי להעיר את השכונה/הרחוב/האישה.....
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
כול הכבוד על הפרוייקט ,באמת נראה כאתגר לא קטן , רק שאלה אחת מתבקשת ,איך אתה מצליח לשייף/לנסר/לרתך/להשחיז בשעות הקטנות של הלילה בלי להעיר את השכונה/הרחוב/האישה.....
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
שאלה טובה.
כחלק מההכנות לפרויקט השיפוץ הזה חיפשתי מקום שאוכל לעבוד בו ברווחה, נוחות ויותר חשוב- בשעות הלילה (שאלו השעות הפנויות של אדם ממוצע) מבלי שזה יעניין מישהו.
בסוף הבנתי שהדרך הכי טובה זה לארוז את המשפחה והדברים, לעבור לגור בקיבוץ (מתחדש, לא אלו השיתופיים רחמנא ליצלן), להתקבל כחבר, להתחייב לבנות בית, לחכות להזדמות ולשים את הידים על מבנה ישן עם סככה שלא בשימוש ולקבל את אישור הקיבוץ להשתמש בו כמסגריית חובבים לשימוש הקהילה. על הדרך גם הכשרתי בית מלאכה קהילתי שיתופי לעבודות עץ ונגרות. ;)
צחוק צחוק אבל כל מה שתיארתי אכן קרה במציאות לאו דוקא בסדר השיקולים הזה.
יתרונות החיים בקיבוץ.
זו בערך התוכנית שלי, את שלב המעבר לקיבוץ ביצעתי
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
17 קבצים מצורפים
צברתי קצת עבודה לעדכון הפעם:
עברתי לעבוד על דופן ימין. הפעם העבודה רצה יותר בקלות ובמהירות וגם נראית טוב יותר (אין מה לעשות, הניסיון עושה את שלו).
פירקתי את הדופן על ידי השחזה של הפח לאורך החיבור עם הרצפה כך שהשחזתי את ריתוכי הנקודה המקוריים וקילפתי את הדופן.
קובץ מצורף 125977
קובץ מצורף 125978
משם שוב בנייה מחדש של הפינה האחורית והדופן המוגבהת עם קנט חדש והגבהה של מפתן הדלת.
קובץ מצורף 125979
קובץ מצורף 125980
קובץ מצורף 125981
קובץ מצורף 125982
קובץ מצורף 125983
קובץ מצורף 125984
קובץ מצורף 125985
מזכיר שפתח התדלוק עובר לפינה מאחורה בדומה למקור האמריקאי ולכן לפינה הימנית הותאם פתח לקבלת הפלאנג' של צינור התדלוק.
קובץ מצורף 125986
קובץ מצורף 125987
קובץ מצורף 125988
כאן בתמונה עם פתח התדלוק מהבודי הישן להתרשמות, בהמשך יוחלף לאחד חדש.
גם הקנט נבנה במהירות ובקלות הפעם.
קובץ מצורף 125989
קובץ מצורף 125990
קובץ מצורף 125991
קובץ מצורף 125992
קובץ מצורף 125993
אני מתכנן לתת התקדמות משמעותית בחגים הקרובים. מקום העבודה שלי יוצא להדממה מיום כיפור עד אחרי סוכות ומערכת הגנים אצלנו עובדת כרגיל בחול המועד ובין החגים כך שיוצא שבין ארוחות חג ונופש משפחתי, יש לי 4 ימים מלאים בהם הילד בגן ואשתי בעבודה ואני חופשי להתקדם בפרויקט.:cool:
בצד ההצטיידות יש לא מעט חדש, שווה לעדכן גם שם.
אחד היתרונות בפרויקט ארוך טווח זה האפשרות לתכנן מראש גם את תכנית הרכש. שום דבר לא דחוף ואפשר בכיף לעשות שופינג באתרים השונים ברחבי הרשת ולקנות ציוד זול במחיר של זמן משלוח. עוד ייתרון זה שההוצאה הכספית נמרחת על תקופה ארוכה והפגיעה בתזרים השוטף של היום יום פחות מורגשת 😊
קצת מרשימת הקניות האחרונות שלי:
בהכוונה של נמרוד, פדים למשחזת זווית להורדה של צבע, מרק פחחים וחלודה שטחית. הדבר בזה מוריד הכל, בקלות עד הגעה לפח מבריק ללא פגיעה בפח. אני כבר בהזמנה השלישית שלי של כאלו. כאן בקישור חבילה של 4 ב 50 ₪ עד הבית:
https://www.ebay.com/itm/4X-4-Poly-S...72.m2749.l2649
אני משתדל לעבוד עם אמצעי מגן קרי כפפות, מסכת מגן לעיניים ואפילו אטמים לאוזניים אבל אחד השדרוגים הכי טובים שרכשתי זה מסכת נשימה עם פילטר מתחלף. עד כה לא השתמשתי בכלום והכרתי את אלו החד פעמים שלא באמת נוחים לשימוש וגם נורא יקרים. נתקלתי ברשת בזה:
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
הזמנתי, קיבלתי והשתמשתי. תענוג. נוח ועושה את העבודה. נגמר העידן בו הייתי מסיים יום עבודה, ושבוע תקוע לי באף ריח של פלדה מושחזת וכל הנחיריים שלי (והנזלת לא נעים להגיד) בצבע שחור.
אקדח צבע שבאופן כללי לא מוצר יקר אבל שוב, במקום לסוע לחנות אספקה טכנית במיוחד, מזמין מהרשת במחיר זול, מגיע עד הבית ובמקרה שלי גם חיפשתי דיזה 2 מ"מ שלא נפוצה- 140 ש"ח עד הבית, מגיע עם 3 דיזות:
https://www.ebay.com/itm/Pro-Spray-P...72.m2749.l2649
באופן כללי, קשיחים ואביזרי מכונות ייעודיים, כל הדברים הקטנים שלא זמינים בארץ או לייתר דיוק לא נגישים מהבחינה שבשביל לרכוש אותם מאחד מספקי האביזרים הטכניים צריך לפנות במייל, לקבל הצעת מחיר מופרזת כי כמובן יש מחיר להזמנת מינימום ואז במידה ומוכנים למכור לך (כי אתה אדם פרטי ולא עסק) אתה נדרש לשלם על משלוח מופרז על איזה פאקינג בורג....בקיצור לא נגיש. במקום זאת כל אותם אביזרים וקשיחים פשוט זמינים ברשת עם משלוח עד הבית במחירים שווים לכל כיס.
לדוגמא כאן:
40 ריבנטים M6 ב 17$ עד הבית. שבטח יקפצו פה חברים ויגידו שיש יותר בזול, אבל הפואנטה זה פחות המחיר אלא העובדה שזה פשוט מגיע אלי הביתה. במקום לקטט רגלי לאיזה איזור תעשייה (שלא נגיש לי מפאת מקום מגוריי) או שוב לשלם מחיר מופקע על משלוח במידה ומוכנים למכור לי יחידות בודדות.
הזמנתי כבר במפרים קטנים מגומי, גומיות יעודיות לדלתות, סוגרים ואביזרי פירזול שונים ביחידות בודדת ועוד ועוד, הכל בזול עד הבית.
יוצא דופן בהיבט הזה וראוי לציין, חברת "ליוגב" שסליחה על הפרסום הבוטה, פשוט הבינו שהלקוח המזדמן גם שווה כסף. אחלה שרות ומחיר הוגן. גם אתר אינטרנט וקטלוג נוח, נגיש עם מחירים מוצגים, גם שירות טלפוני יעיל ונעים וגם מחירים שווים אפילו אל מול האלטרנטיבות של אמזון ושות'.
https://www.layogev.co.il/
רכשתי מהם מסיכת נשימה של צבעים עם מסנן, מסיכת עיניים וגלון של בונדו (מרק פחחים) עם משלוח (בתשלום) עד הבית. הגיע תוך 3 ימים.
עוד מאמזון, ווסת לחץ עם ברז לקומפרסור + מסנן שמן/מים לקו אוויר:
וערכת 228 כלים לדרמל כולל מארז עץ ב 62 ש"ח עד הבית:
https://www.ebay.com/itm/228-Piece-D...72.m2749.l2649
יפה לראות איך שהבודי תופס צורה.
תשאיר קצת כסף וחשק לצד המכאני והחשמלי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
סחטיין כרגיל! סטנדרט גבוה!
הארה/הערה לגבי מיקום פקק התדלוק.
האם גם גובה הפיה השתנה לעומת המקור?
חבר שעשה מעשה דומה ברכב אחר סובל מכך שבעליות קשות הפקק לא מחזיק דלק והרכב משתין דלק.
אם כי לפי התשומת לב שלך לפרטים והחשיבה מחוץ לקופסה ... נותן לך קרדיט שצפית זאת (":
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
יפה לראות איך שהבודי תופס צורה.
תשאיר קצת כסף וחשק לצד המכאני והחשמלי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ברור :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סחטיין כרגיל! סטנדרט גבוה!
הארה/הערה לגבי מיקום פקק התדלוק.
האם גם גובה הפיה השתנה לעומת המקור?
חבר שעשה מעשה דומה ברכב אחר סובל מכך שבעליות קשות הפקק לא מחזיק דלק והרכב משתין דלק.
אם כי לפי התשומת לב שלך לפרטים והחשיבה מחוץ לקופסה ... נותן לך קרדיט שצפית זאת (":
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אתה נותן לי יותר מדי קרדיט :rolleyes:.
אבל הזכרת לי כשרק קניתי את הסיקס שמתי לב שצריכת הדלק שלו נורא גבוהה, השלמתי עם זה אבל לא עשיתי עם זה משהו מעבר. עד שפעם אחת יצאתי לטיול עם מועדון ה CJ שזה בעצם פעם ראשונה שנסעתי יחד כקבוצה על הכביש. אחרי הכניסה לשטח הבחור שנסע מאחורי הפנה את תשומת ליבי שכל פנייה שמאלה הג'יפ שלי משפריץ דלק מפתח התדלוק....
מסתבר שהגומייה של הפקק הייתה יבשה ולא אטמה. פקק חדש פתר את הבעיה וצריכת הדלק בנסיעות כביש השתפרה הוקוס פוקוס.
ולשאלתך, הפקק החדש מעט נמוך יותר מהמקור אבל עדיין גבוה יותר מכניסת הצינור למיכל הדלק.
גם הסופה שלי משתינה דלק אם המיכל מלא עד הסוף והשפ"צ שמאלה מספיק רציני....
זה רק עניין של אטימה בפקק.
שלא נשכח שג'יפים חיים גם בזויות שפרייבט לא מכיר, ושבג'יפים האלה, הפרש הגובה בין פתח תדלוק לבין המיכל עצמו, לא כזה גדול....