מאחר ולא שיחזרת את התופעה ולא סיפקת מדידות לפי מה שביקשנו אז אני כמובן רק מנחש. אבל אני מנחש שהגנת הOVER שלו לא מתנהגת כמו שכתוב.
Printable View
מאחר ולא שיחזרת את התופעה ולא סיפקת מדידות לפי מה שביקשנו אז אני כמובן רק מנחש. אבל אני מנחש שהגנת הOVER שלו לא מתנהגת כמו שכתוב.
לא התעמקתי בכל הפוסט ,
אבל יש קצת נסיון עם המערכת
מזגן ממוצע 12000BTU צורך כ-800W בהתנעה יכול להגיע לפי 5 תלוי גיל וכו'
הבקר הסולרי לא מיועד לצריכה ישירה הוא יותר מכוון להטענה וברור שממיר שיחובר אליו ישתגע ,ממיר מחברים דרך המצברים שהם מקור קבוע
ויכולים ''לספוג ''צריכה עודפת ,אבל יש קץ כמעט כל מצברי הג'ל מוגבלים לזירמי צריכה אופטימליים של עד 1/20 מהקיבולת שלהם ורק עד 50%
מהקיבולת המקסימלית ,ואפילו עדיף עד 40%,אחרת ימותו מהר,
גם זירמי הטעינה מוגבלים באותה מידה והיצרן מספק נתונים לכך
טעות נפוצה בישראל משתמשים בצרכנים כבדים ברקאוון ,בחול זה רק לגיבוי מקרר ותאורה וכ' לכן מערכת סולרית פשוטה מספיקה
מערכת 12V עם בקר פשוט יעילותה בהתאם ולא בדיוק מתאימה לנו
מערכת ''נורמלית'' לקראוון (בעיית מישקל ) זו מערכת המבוססת על פנלים 24/325 וכדומה עם בקר MPPT אחד או יותר ומינימום 5 פנלים
בנק מצברים של 500A וצפונה, אסביר מדוע
הפעלת מזגן אפילו 1 כ''ס בעגה הרווחת ....צורך כ-750W ב 24V יצרוך מעל 40A כי יש גם צריכה והפסדים בדרך ...ב 12V כבר
קופצים ל90A ויותר ,.... אין שום מצבר ג'ל לצריכה כזו רק מצברי חומצה שאסורים בשימוש בקראוון רק בתא חיצוני יכולים ''לסחוב''
עומס כזה ממירים פשוטים לא בנויים לעומסי התנעה וכו' רק ממירים כבדים מבוססי סלילים יעמדו בזה
אפשר להתחכם ולשים מזגן אינוורטר ,למנוע זרמי התנעה גבוהים ,עדיין שאר הנתונים לא ישתנו ,
בקיצור מזגן לא יעבוד בלי נזקים במערכת של פחות 5 פנלים וגם אז לזמן מוגבל ,מזגן צריך גנרטור ,או מערכת גדולה וציוד איכותי
לא בקרים בגרוש וחצי וממירים ששווים לתחת אלקטרונים שלא מיועדים לעומס משתנה וגבוהה, גם מערכת החווט צריכה להיות בכבלים יעודיים ועבים , ממיר 3000 ואט צריך כבל 50 ממ'ר ולא חוט תפירה ....
ורק לסבראת הספקנים ...חי עם מוטורהום מערכת איכותית כנ'ל ושנתיים לא ראתה מקור חיצוני והכל 220 24/7 כולל חימום מזגן
אוף גרייד מלא כולל בחורף3 ימים ללא שמש המערכת מספקת הכל .
2 האג' שלי לויכוח בהצלחה
מעולה. תודה.
מסדר לי את ה'ניחוש' שאין מספיק מצברים.
אבל גם נותן תקווה לשכנה של מיכה שאפשר להסתדר עם הציוד שיש רק לסדר את החיווט והברדק .... ולהוסיף מצברים.
אסף.
אתה אופטימיסט חולני אם אתה מבין שהבעיה היחידה זה חוסר מצברים :-)
יש שם מצברים של 420ah, זה לא כל כך רחוק מ 500.
אבל כל השאר (הפאנלים , הבקר וכנראה גם הממיר שחזק על המערכת בכמה מספרים, אבל לא מגן בפני פריקת יתר), והעבודה כולה, פשוט לא ברמה שמתוארת פה.
בדיוק כמו שכתבת פה בהתחלה, לאסוף כמה אביזרים זה לא בעיה, לבנות מערכת טובה, צריך לדעת.