תודה!
אולי יש לך את התקנה עצמה? היכן ניתן למצוא אותה?
tallevi-
בדיוק הנקודה שלי ולאן שאני חותר, נשמע הזוי למדי ולכן אני מחפש את התקנה הישנה.
Printable View
לאוו דווקא ספציפית בג'יפולוג, אבל במשטרת ישראל יש מי שתפקידו לדוג מהרשת מידע שאולי ירמוז על ביצוע עבירות. וה"עבירות" שמסתובבות כאן הן מהסוג שרשויות החוק בישראל הכי אוהבות - שטויות מהסוג של שינוי מידת צמיג, שמבוצעות על ידי אזרחים נורמטיביים, לא קרימינלים, שקשה להם מאוד להתגונן מפני המערכת הדורסנית ולכן קל לה מאוד לאכוף עליהם, למעוך אותם, לקנוס אותם, להתעלל בהם. בהנאה גלויה.
תקראו לו "הרב"ט מגלילות" או "הסמל מתחנת השכונות" או "הרב-פקד מהמטה הארצי" או איך שתרצו. מי שסבור שהם לא קוראים כל מילה כאן והמידע שהם דולים מכאן לא יכול לשמש כנגדנו בכל רגע נתון, הוא תמים או טיפש או שניהם גם יחד.
עוד פרק בסאגת מדינת ישראל נגד אזרחיה.
לעניין תקנים להגנה עלהולכי רגל בגרמניה - כולנו היינו מוכנים לקבל את הדרישה לפגוש תת-רכבי ולמדרגות צד מגוחכים שמורכבים על האוטו בטסט, בתמורה לאישור גורף להרכבת פורטלים... בשתי ידיים אפילו.
בועז:
כתבת שנפגשת עם מישהו וקיימת דיון בנושא ההגבהות והשינוים, לא ציינת מי הגורם (דבר שאני מכבד לחלוטין) ולכן התשובה שלך בעייתית מהסיבות הבאות:
א.הגנה על הנוסעים -לא צריכה להיות בעייה כל עוד לא בוצע שינוי במרכב (קבינה/תא נוסעים) ואפשר להסתמך על התקינה המקורית של הרכב.
ב.פגיעה בהולכי רגל- תלוי לאיזה גובה מרימים את הרכב, ככלל לא צריכה להיות בעיה בהגבהה סבירה. הבעיות לרוב מתעוררות כאשר מורכבים פגושים אחוריים לא מקוריים ו/או עם כננת.ניסתי ללא הצלחה להעלות שתי תמונות מהחיפוש בגוגל "wrangler lift kits" אחת שמראה 4 רכבים בהגבהות שונות אחד ליד השני ואת ההפרש בגובה הפגוש והשניה של פגוש ברזל צר עם כננת. הכוונה הייתה להראות שההפרשים בגובה לא משמעותיים בהרבה והשניה הייתה להראות שפגושים עם תוספות ושינויים לא יעברו תקינה. לצורך הדוגמה הפגושים של הזיבר החדש עמדו בתקן והם לא נמוכים במיוחד (צריך רק לוודא את המידות המותרות לM).
ג. בנושא הפרצות בתקנות אפשר לוותר על זה במידה ומתבצע תהליך של תקינה אירופאית , לאחר ביצוע התהליך משרד התחבורה מכיר בהליך ואפשר לרשום את השינויים. כרגע למיטב הבנתי זו הדרך היחידה לבצע שינויים שחורגים מנתוני יצרן .
ד. רשמת שנדרש מבחני ריסוק, לדעתי זה לא דרישה ברישוי מהסוג הנ"ל.
פורסם אתמול ע"י משרד התחבורה כתבה קצרה של כמה שורות על הזיבר ותהליך הרישוי שהוא עבר (https://www.gov.il/he/departments/news/dover_17_07_2019) , לדעתי הרכב לא עבר מבחני ריסוק ונראה לי שיש כאן מספיק מכרים של בונה הרכב על מנת לאשר לשלול את הנושא.
שלמה:
רשמת שהדרך היחידה להשיג אישור לשינוי מידה היא מהיבואן, לדעתי אתה טועה משתי סיבות:
א. היבואן הוא לא סמכות לאשר שום שינוי מעבר למה שמתיר היצרן (נכון שהוא יכול לבקש מהיצרן ואפילו ללחוץ עליו אם הוא רוצה וזה אם גדול מאוד).
ב.בנתוני היצרן (לדוגמה ג'יפ) מידות הצמיגים הקיימות קטנות בהרבה מהמספרים שנזרקים לחלל האוויר בדיון הזה. המצב בארה"ב שבו מותר לאנשים (או לא אסור, תלוי בנקודת המבט) לא אומר שהיצרן מתיר את השינויים הללו ויש לי תחושה לא מבוססת (על סמך שינויים דומים ברכבים אמריקאים) שלאחר שינויים מנתוני היצרן, היצרן יבטל את האחריות או לא יכבד אחריות על מכלולים שהיו קשורים לשינוי.
יעקב יקירי,
אני לא בפוזיציה של לערער על דוח הנדסי גרמני.
הבאתי את תמצית ממצאי הדוח שהגישו הגרמנים בצינורות הישראלים ובוצע לבקשת ובמימון לקוחות ישראלים.
אם אתה יודע לשנות דוחות גרמניים לך על זה...
אגב מבחני ריסוק, תוצאות לסעיפי הגנות הבדיקות שהשתנו אי אפשר לקבוע אם הבנתי נכון ללא מבחן ריסוק שהוא אינו בפרוטוקול של הבדיקה הזו.
אבל יש מהנדסים, ולפחות אחד שכנראה מעורה בבדיקות עצמם (א.ק וגם גולש באתר מפעם לפעם).
אם ירצו יסבירו בעצמם. זה בטח יהיה יותר מקצועי ממני.
ההשואה לזיבר לא רלוונטית.
מעל 3.5 טון הבדיקות, כך הבנתי, קלות משמעותית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
DS
אני סבור שאיני טועה ואמירתי מסתמכת על כמה דברים די מבוססים:
יבואן רכב בארץ הוא נציגו של יצרן הרכב בארץ ואם נעבור למינוח משפטי היבואן של רכב (כל יבואן של כל מוצר) הוא שלוחו של היצרן בארץ מבחינת שלוחו של אדם כמותו.
בעניין זה במפתיע משרד התחבורה מגלה פתיחות ובהחלט מקבל את יבואן הרכב כבר סמכה בעניין שינוי מידת צמיגים ברכב- זה הנוהל מבחינת משרד התחבורע שלא השתנה גם בימים אלו של סערה בעניין מידת הצמיגים.
כך נאמר לי מפורשות בשבוע שעבר מפי מר בני ויסבלד בוחן טכני ראשי בעמדה מספר 1 במשרד הרישוי בחולון "אם אתה רוצה לשנות מידת צמיג תציג אישור יצרן או אישור יבואן לשינוי המבוקש"
כך, בשבוע שעבר, גם אמר לי מפורשות מנהל במעבדת הרכב באריאל
לבסוף כך גם בפועל כבר בוצעו בעבר הרחוק שינויי מידת צמיגים ברישיון באופן חוקי וכשר למהדרין ואפילו הוצג כאן באתר בזמנו מכתב של חברת המזרח (יבואן לנדרובר) המאשר שינוי מידת צמיג לדיסקו 1.
גם בתחושתך לגבי קונצרן FCA - יצרן הרנגלר בארצות הברית אתה טועה חלקית ואסביר- אכן מה שמעניין יצרן הרנגלר הוא היקף האחריות לרכב שהוא נותן לאחר שינוי מבנה ברכב. אבל דווקא בעניין הצמיגים יצרן הרנגלר מבין את השוק והמדיניות המוצהרת שלו היא ששינוי מידת הצמיג ברנגלר אינה פוגעת באחריות. ההפך הוא הנכון - היצרן מתגאה באפשרות לשינוי מידת הצמיג בדגם הרוביקון JL החדש ומשתמש בזאת ככלי שיווקי ופרסומי. הרוביקון JL מגיע במפרט סטנדרטי עם צמיגים בקוטר 33 אינצ' אבל הוא יוצר מראש עם בתי גלגל וכנפונים בעלי מיפתח גדול יותר המאפשר שינוי מידת הצמיג מ- 33 ל- 35 ללא צורך בשינוי נוסף ברכב כמו הגבהה וכו'- כך משווק היצרן את הרוביקון החדש.
לבסוף - מכר המתגורר כעת ברצות הברית שוקל לחזור לארץ ולהביא עימו את הרנגלר החדש שהוא רכש שם ואותו מכר בקשר עם יצרן הרכב כדי לקבל ממנו אישור למידת צמיג גדולה יותר - היצרן שם הבהיר שאין מניעה לכך וכמובן שאין פגיעה באחריות אבל הוא פשוט לא מבין למה הוא צריך לתת על זה אישור לדבר שהוא מובן מאליו בארצות הברית (לא הובהר ליצרן שם שיש כוונה לייצא את הרנגלר לארץ הקודש על תקנות התחבורה המוזרות שלה..)
בוא לא ניתמם... במיוחד כשהשיח בין עורכי דין.
יש הומוליגציה כחלק מתנאי הרישום לכל רכב.
זה כולל גם מידות צמיגים שאיתן כל יצרן ביצע את התקינות המובילות בעולם הרכב.
זה שבחלקים ממדינות ארהב מותר לך לעשות על אחריותך כל דבר זה סיפור נפרד ולא מחייב ואין להסתמך עליו. אולי להיפך.
דווקא העובדה שגיפ בנו רכב מותאם ל 35 ולא הכניסו אותה כמידה מאושרת רשמית עשויה ללמד על מגבלות.
פרסומים או עצימת עין של היצרן לא באמת תופסים מבחינה חוקית.
היצרן לא יוציא אישור המחייב אותו מבחינה משפטית על משהו שלא נבדק ואושר לא בשל חוסר ההבנה שלו למה זה נדרש.
הוא כנראה מבין מצויין ולא רוצה לקחת על זה אחריות.
Homologation (from the verb homologate, meaning "to approve or confirm officially") is the process of certifying or approving a product to indicate that it meets regulatory standards and specifications, such as safety and technical requirements.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שוב יש לך טעות לדעתי.
בטרופר משנתון 2000 ומעלה(לא מתחת לזה) מותרת מידה 31", חלק ממכוני הרישוי מעודכנים וחלקם לא, אם תפנה ליבואן במייל עם צילום רישיון תקבל תוך זמן קצר אישור כתוב וחתום ממנו על אישור המידה.
בעבר כשהיה "איסוזו צ׳אלנג׳" היתה מידה מאושרת של 245/75/16 ע"י היבואן כדי להרכיב צמיג שטח על הג׳אנט המקורי, יש עדיין טרופרים שמסתובבים עם המידה הזאת, היום ניתן לקבל אישור רק ל 31" מה שמצריך החלפת ג׳אנטים ל 15".
נדב, בהנחה שאינך טועה והיצרן לא סיפק את האסמכתא הנדרשת ליבואן אז ההסבר ההגיוני הוא שפעם משרד התחבורה קיבל כל מיני החלטות מוזרות לחיוב ולשלילה. בעיקר לשלילה.
בעיקרון הוראות הרישום של כל רכב נסמכות על ההומוליגציה בלבד.
היבואן עם כל הכבוד הוא כמו כל גוף יבוא אחר, קרי -מטפל בבירוקרטיה ותו לא...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שלמה, אני רוצה רק לתקן/להבהיר משהו שכתבת לגבי אישור צמיגים לדיסקו.
העליתי כאן בזמנו כמה פעמים את הטופס שחברת המזרח נותנים (פייגה, אם היא עדיין עובדת שם). המידות המאושרות הן המידות המופיעות בתקינה של הרכב. לדיסקו 1 יש כמדומני שתי מידות אפשריות (אל תתפסו אוצי במילה) ולדיסקו 2 שלוש מידות, שחלקן, מעט יותר גדולות מה-1, אבל עדיין קטנות מאוד. הכי גדולה היא עדיין עשרים ותשע וקצת אינטש.
לדעתי המקרה שאתה מדבר עליו, הוא מסמך שזוייף, ובו מידות שכולנו היינו שמחים לאשר, אבל אינן מאושרות (גם לא על ידי היצרן, לפחות לפי פורומים בחול).
אותו אישור מזוייף גרם בזמנו לחברת המזרח לערב את הרשויות, וזה נגמר במכתב שהופץ למכוני הרישוי לבדוק ולא לאשר את המידות ההן בדיסקו. אלא רק מה שמופיע בתקינה (שהן מידות עצובות מאוד).
בקיצור, אין חדש תחת השמש ומדי כמה שנים אנחנו נתקלים באותם סיפורים עם שינויים מינוריים.
נושא הצמיגים הזה מאז שפורסמה הידיעה הזו רץ הרבה ברשתות...
איל, קח לדוגמה את הטופס רישום הנ"ל של דיפנדר, מישהו ביקש ואישר (ומישהו גם חתום שם) מידה 265/75/16 חצי שנה אחרי הרישום המקורי של הרכב, דיסקו 1 לא שונה הרבה במכלולים שלו מדיפנדר, ולדיסקו 1 המידה הזו אינה מאושרת...
זאת פשוט בדיחה גרועה.
קובץ מצורף 124942
ולגבי מה היצרן מאשר ומה לא, בחו"ל ובכלל בפורומים שם לא ראיתי שניתקלים בבעיות מהסוג שלנו פה לגבי מידות צמיגים שונות, להיפך, אצלהם 265/75/16 או המידה המקבילה, או אפילו 33" זה טיבעי לרכב הזה, ויש עוד הרבה דוגמאות שלא קשורות אפילו לצמיגים כמו למשל שינוי והחלפת דגמי מנועים לדיסקברים הקשישים כמו LS או 4BT של קמינס.
https://www.alternativeconversion.com/
בועז אני ממש לא מיתמם מצב הדברים הוא בדיוק הפוך ממה שאתה מתאר- מי שעושה את ההומילגציה לרכב בארץ והדגש בארץ הוא היבואן ולא היצרן. היבואן הוא בעל האינטרס, היבואן הוא זה שלמשל מבקש מהיצרן רנגלר על פי מפרט תקינה אירופאי (ששונה מהמפרט תקינה האמריקאי) וכו׳ - היבואן לא רק ממלא טפסים ועוסק בביורוקרטיה כהגדרתך בהקש הזה אלא כאמור הוא אקטיבי ומבקש מהיצרן מוצר שיתאים לצורכי ההומוליגציה בארץ- למשל מוצר עם מדבקות בעברית שמכילות מידע כזה או אחר וכדומה. היצרן מתאים את המוצר לפי דרישות היבואן המקומי והיבואן המקומי דואג להומוליגציה של אותו המוצר בתאם למפרט הרישות של הארץ בה הוא נמצא.
הסברתי כבר שמבחינת החוק יבואן הרכב ( וכל יבואן אחר של כל מוצר אחר) הוא בעל הסמכות והוא בעל האחריות שוב לדוגמה האחריות למוצר פגום על פי חוק האחריות למוצרים פגומים.
לכן גם מבחינת משרד הרישוי לצורכי שינוי מבנה/ שינוי מידת צמיגים מעבר למדה או למידות שנרשמו במקור בעת תהליך ההומליגציה בארץ של הרכב די לו באישור היבואן.
עד כאן ההתפלפלות המשפטית חוקית שמעשית אין לה שום משמעות עבורנו בעניין שינוי מידת הצמיגים. מעשית כיום רוב יבואני הרכב על השירות לקוחות הקלוקל שלהם בכלל לא שימו קצוץ על פנייה של בעל רכב כזה או אחר לקבלת אישור שינוי מבנה/ מידת צמיגים. אלו שבכלל יסכימו לשמוע על כך בהחלט ייתכן וגם יפנו לקבלת אישור היצרן בטרם יאשרו דבר כזה - אבל הם לא מחוייבים לעשות כן לא מבחינת משרד הרישוי.
לגבי מה שקורה ברצות הברית איני מספיק בקיא בשלל החוקים השונים במדינות השונות אבל את עיקרי הדברים הבאתי כבר קודם לכן.
הגיע הזמן להפנים, שאין שום כח פוליטי, או אינטרס ציבורי לשנות נורמות וחוקים בנושא זה, בשביל מה זה טוב לציבור, אנחנו כאן בבועה של כמה עשרות, אולי 100 איש חובבי שטח טכני שרוצים רכבים גבוהים עם צמיגים גדולים, ממול עומדים מיליונים שבשבילם אותם חוליגנים עם הצמיגים הגדולים מחריבים את הנוף, חורצים שבילים בשטח, מרימים אבק על מטיילים רגליים שרוצים לנשום טבע, ודורסים ילדים וצבים בחוף.
מנגד מדוע לשנות מבנה ברכבי ספורט של ילדים זבי חוטם שמרעישים עם אגזוזים פתוחים ורכבים מונמכים שנוהגים בפרעות תוך הפחדת אנשים תמימים.
תתבוננו מהצד מנקודת מבט של אדם רגיל שזה לא תחביבו ואולי תבינו מדוע הנושא לא מעניין ולא יעניין בעלי החלטה, למה להם להסתבך....
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
אותם מיליונים שנוהגים תוך כדי כתיבה/קריאת מיילים והודעות.
אותם מיליונים שנוהגים מעל המהירות המותרת כל הזמן ובכל מקום (כי מי יכול...).
אותם מיליונים שמזהמים את הסביבה עם שלושה ארבע רכבים בבית ונסועה מופרזת ומיותרת....אותם מיליונים שמשאירים טינופת ופסולת בחופים ופארקים...
אני לא מחפש ולא צריך הצדקה או הבנה מכל אותם מיליונים. הם בטח לא יותר טובים.
אתה טוען שאנחנו מיעוט? התחלה טובה! בואו ננהג כך - כשאר המיעוטים בישראל. הבט סביבך...הרוב נשלט ומממן את המיעוטים כאן במדינה.
הלוואי הייתי מיעוט...
טל.
שלמה כמה נושאים על מול שכתבת:
א. אני לא מסכים איתך בנוגע להגדרה של ההומילגציה ומי ומבצע אותה אבל גם אם אתה צודק עדין הבסיס להמילגציה הוא תקינת הרכב והמבחנים שהוא עבר כמו שמוגדר בתעודת הWVTA של הרכב (בהוצעת הוראת הרישום מציינים את מספר התעודה הרלוונטי) ולכן גם אם היבואן מבצע את ההליך הוא לא יכול להכניס נתונים שלא נבחנו.
ב.לפי דבריך (שאני איני מסכים איתם בנוגע לאחריות היבואן) יש לי פתרון עבורך, קיימים היום לא מעט יבואנים מקבילים. תפנה ליבואן הקרוב למקום מגוריך ותבקש ממנו לאשר לך צמיגי 37, בתשלום מלא עבור השירות. או פיתרון מחמיר יותר תזמין ממנו רכב חדש עם צמיגי 37 והגבהות כיד הדמיון הטובה. לפי דבריך היבואן הוא הנציג של החברה ויכול לבצע את השינויים הללו, אני בטוח שאחד היבואנים המקבילים ישמח למכור כמות יפה של רכבים מוגבהים עם צמיגים גדולים. תיאור התהליך הנ"ל לא קורה וכנראה לא יקרה מהסיבה שלדעתי היבואן הוא לא גורם מאשר ללא סמכות היצרן.
ג. גם בארה"ב המידה הגדולה ביותר המפורסמת לרנגלר היא בקושי 33 (285/70R17), זה שהחוק לא אוסר אליך להרכיב צמיגים גדולים יותר לא הופך את הנושא למאושר על ידי היצרן. אני לא בטוח שרכב יכנס לארץ גם ביבוא אישי/מקביל/תושב חוזר לא ידרש להתיישר ולעמוד בנתוני היצרן.
חפשתי קצת באתרים גרמניים של סדנאות הגבהות ,למרות שאני בטוח שבדקתי רק אחוז אחד מהחברות לא ראיתי הגבהות מעל 63 מ"מ /2.5 אינצ'. היה בחור שפתח סדנא לשיפורי רכב בגרמניה והיה כותב מדי פעם באתר, יש מישהו שבקשר איתו ויכול לשאול אותו מה הנהלים שם?
לא מדויק. רק בקבוצת הפייסבוק "מבטלים את תקנה 380" חברים כ-15,000 איש והמספר גדל מדי יום.
תיאורטית, יש כאן ציבור לא קטן שאם קולו יישמע, אולי יהיה מי שיקשיב.
מצד שני, כאן זה ישראל. תיאוריה ופרקטיקה הם שני דברים נפרדים.
גם ניצן הורביץ רץ בזמנו לראשות עיריית ת"א מתוך הנחה שכהומו מוצהר וליברל, בעיר שהיא מעוז הפתיחות והליברליות ושלפי ההערכה כשליש מתושביה הם להט"בים, הנצחון בבחירות מונח בכיסו. המציאות טפחה על פניו ובגדול.
הציבור הישראלי עסוק בפוליטיקה של ביבים. בהתנצחויות בין אהוד ברק לבין יאיר נתניהו. כן, גם רוב חובבי הרכב שהנושא הזה בדמם ומציק להם, הם עדיין ציבור גדול, טיפש ואדיש שלא הפנים שסדר יום אזרחי צריך להיות לפני כל קשקושי השמאל-ימין וכן ביבי או לא ביבי.
התפלפלות סביב כן אישור יבואן לא אישור יבואן..... גם אחרי הרפורמה של הייבוא המקביל, יש רק יבואן רשמי אחד. והוא מבחינת משרד התחבורה רשאי לאשר שינויים. זו הסיבה שהיבואנים מחוייבים להחזיק מחלקה טכנית. יש מכוניות ששווקו בישראל כאשר הוראת הרישום שלהם שונה מהכתוב בנתוני היצרן או באוטודאטה. זה נעשה מסיבות מסחריות של היבואן, ומותר לו.
למיטב ידיעתי רכב שנכנס בתצורה מסויימת בייבוא אישי או מקביל, נכתבת עבורו הוראת רישום פרטנית וכך הוא מאושר לתמיד.
אסף.
בועז
אם היבואן יהיה בטוח שזה מה שיקפיץ בצורה משמעותית את המכירות שלו הוא ידאג לשינוי מידת הצמיגים או להוספת מידת צמיגים אופציונאלית שתהיה רשומה בהוראת הרישום.
הבעיה היא שיבואני רכבי השטח לא ממש שמים לב לקומץ המשוגעים שכאן באתר שאשקרה גם מטיילים בשטח עם רכב השטח שהם משווקים.
היו תקופות אחרות שבהם יבואני רכבי השטח כיוונו את השיווק לפלח האוכלוסיה שגם ממש מטייל בשטח עם הרכבים שהם מוכרים - כך למשל הייתה גירסת שטח של הפאג'רו שנמכרה מראש עם הגבהה מיגונים ועוד
כך בשנים 2008-2009 שווק בארץ רנגלר בגירסה ייחודית לארץ - באותה תקופה משיקולי תמחור כנראה לא יובא דגם הרוביקון, אבל היבואן כן רצה לשווק את הרנגלר ככלי בעל יכולות שטח לכן ביקש מהיצרן וקיבל רנגלר ספורט עם מפרט ייחודי הכולל נעילה אחורית מקורית של היצרן וניתוק חשמלי למוט המייצב- פריטים שעל פי מפרט היצרן היו רק ברנגלר רוביקון.
להערכתי אם יבואן הרנגלר למשל ישוכנע כיום שמכירות גרסת הרוביקון יקפצו ב- 100% או יותר אם הרנגלר רוביקון החדש ישווק עם אופציה לצמיגים במידה 35 - להערכתי יש סיכוי גבוה שמידה אופציונלית זו תכנס להוראת הרישום.
לגבי היבואנים המקבילים או היבוא האישי - הרכבים שמגיעים בצורה כזו אינם נרכשים ישירות מהיצרן שם אלא מדילרים שונים ברחבי ארצות הברית- לכן ההומליגציה המקומית שעושה היבואן כאן שבצדק נסמכת על מפרט היצרן המקורי לא יכולה להשתנות כי היבואן המקביל או היבוא האישי לא זוכה לשיתוף פעולה מהיצרן ולא מקבל תמיכה לשינוי מפרט הרכב שעליו הוא מתבסס בתהליך ההומוליגציה המקומית כאן בארץ
חפרתי ומצאתי את המכתב שהוציא חגאי אסף(אין עוד אנשים כמותו היום בעמדה מס' 1).
קובץ מצורף 124950