תגובה: צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
10000 שח ממוצע לשנה? על תקלות תיקונים וטיפולים? ללא קשר לשיפורים, צמיגים ופינוקים? אלוהים ישמור, לא זכורה לי הוצאה שנתית כזו בשום רכב שהיה לי אי פעם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
למה, צמיגים לא נכנסים בהוצאות? בטח נכנסים . הוצאה משמעותית - פעם בשנתיים לכל היותר סט ב3200 עד 4000 ש"ח זו לא הוצאה שמתעלמים ממנה...
המספר שאני כתבתי הכל כולל הכול - לפני טסט ביטוחים ודלק, לרכב שנוסע גם ביומיום.
תעשו חשבון כמה עולה סט מסננים ושמן ועבודה לטיפולי 10 ו 40 אלף. תוסיפו את הצמיגים פעם בשנתיים, מצבר פעם ב3 שנים, איזה ציריה או בולג'וינט או רפידות בלם פעם בשנה.... לא בעיה להגיע לסכום כזה.... לפני תקלות גדולות.. כשנוסעים ולא רק חונים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
10000 שח ממוצע לשנה? על תקלות תיקונים וטיפולים? ללא קשר לשיפורים, צמיגים ופינוקים? אלוהים ישמור, לא זכורה לי הוצאה שנתית כזו בשום רכב שהיה לי אי פעם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
גם לי.
אני לא מגיע לחצי מזה, והאוטו בן 25 ועובד. נוסע ביומיום, כל שבוע בשטח ביום שישי, ופעם-פעמיים בחודש גם בשבתות. רחוק וקשה. מטפס, מחלץ, מושך. אז סופה זה לא אינדיאני, נכון. אבל אם מדברים על XJ, רוב המכלולים דומים עד זהים. עלות חומרים ועבודה לטיפול בצ'רוקי ובסופה אמורה להיות דומה אם לא זהה.
אני לא יכול להכחיש את שותפות הגורל ותחושת הקירבה הכמעט משפחתית עם לנדרובריסטים - גם ב-Jeep ישן אין מצב שברגע נתון הכל עובד. תמיד יש משהו קטן שמחליט שדי, עד כאן. פעם זה וישר, פעם זו נורה שנשרפה. הפעם זה מאותתים ושקע מצית (שעובד, בחיי, אבל משום מה הטלפון לא מצליח להיטען ממנו) ורק בשבוע שעבר הוא עבר טסט, כנראה הכי חלק וקל בחייו. אבל היי, האוטו נוסע. כשיהיה זמן פנוי נתקן.
ואני מכיר הרבה בעלי טויוטות. אצלם הכל תמיד סבבה. הכל טוב. האוטו מדהים. זהירות מלומר מילה רעה, פן הערך יירד. כי קנו טויוטה רק כדי לשמור על ערך הכסף.... חיים בהכחשה או בסרט, ואת האמת תשמעו רק אחרי שימכרו. מעל למחירון כמובן. אז תשמעו על הבולג'וינטים והדיפ'ים הקדמיים של הפראדו 90, על הדיפ'ים האחוריים המתפוצצים של ה-120, על המזרקים, על הדשבורדים המתבקעים, על עלויות החלקים והטיפולים. על כאבי הגב ותנוחת הנהיגה היפנית המוזרה עם מושב גבוה בשמיים והגה שנמצא אי שם מתחת לברכיים. רק חכו שימכרו. לא לפני זה.
על זה אמרתי כבר מזמן - כל אוטו מתקלקל. בטח כשהוא בן 20. מי יותר ומי פחות, אבל כולם מתקלקלים. גם Jeep, גם לנדרובר, גם איסוזו, גם ניסאן, גם מיצובישי, אפילו סוזוקי וכן - גם טויוטה. אז מה נשאר בסוף? לפחות שאני אצא ממנו עם חיוך דבילי. כזה שאני מחייך כשאני נוהג בסופה, או ברנגלר, או בדיפנדר, או בג'ימני. ואת זה רוב הטויוטות מתקשות לספק לי.
דרור,
התכוונת בעצם לומר את זה?
אתה מושפע מפרסומות?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f425519926.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואני מכיר הרבה בעלי טויוטות. אצלם הכל תמיד סבבה. הכל טוב. האוטו מדהים. זהירות מלומר מילה רעה, פן הערך יירד. כי קנו טויוטה רק כדי לשמור על ערך הכסף.... חיים בהכחשה או בסרט, ואת האמת תשמעו רק אחרי שימכרו. מעל למחירון כמובן. אז תשמעו על הבולג'וינטים והדיפ'ים הקדמיים של הפראדו 90, על הדיפ'ים האחוריים המתפוצצים של ה-120, על המזרקים, על הדשבורדים המתבקעים, על עלויות החלקים והטיפולים. על כאבי הגב ותנוחת הנהיגה היפנית המוזרה עם מושב גבוה בשמיים והגה שנמצא אי שם מתחת לברכיים. רק חכו שימכרו. לא לפני זה.
לפחות שאני אצא ממנו עם חיוך דבילי. כזה שאני מחייך כשאני נוהג בסופה, או ברנגלר, או בדיפנדר, או בג'ימני. ואת זה רוב הטויוטות מתקשות לספק לי.
דרור, תרשה לי לא להסכים איתך.
כלומר מסכים איתך שהעלויות של הרכב לא מגיעות לחצי ממה שאסף רשם, אבל מצד שני רכב רק לטיולים, שנסע בשלוש שנים רק 16,000 ק"מ במצטבר. פחות מ 6000 ק"מ לשנה.
לא נשברו לי בולג'ונטים בפראדו, לא החלפתי מזרקים (טפו, טפו, טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח מים מלח מים מלח מים) אולי כי דאגתי מראש לרכוש רכב שכבר עבר החלפה שכזו, או כזה שמצב המזרקים 'חדש'.
אין ספק שיש לך כמי שמוציא הרבה קבוצות ורואה הרבה מכוניות בסיס מידע יותר גדול, אישית, לא פוצצתי עדיין שום דיפרנציאל קדמי או אחורי. פעמיים החלפתי דשבורדים - אחד בל"ק 2003 והשני בל"ק 2007. שתי ההחלפות נעשו מייד עם רכישת הרכב. אגב, הדשבורד לא מתבקע. הוא שלם לחלוטין. הציפוי שלו נסדק. יש כבר בעלי מקצוע שמצפים אותו מחדש בפחות מ 2000 ש"ח ועושים עבודה מדהימה.
העניין הוא שפעם אחת תיקנת וזהו. לא תחזור על התיקון הזה יותר. אני שילמתי לטויוטה בדיוק 2340 ש"ח לפני למעלה משלוש שנים עבור הדשבורד של הקרוזר שלי.
עלויות חלקים וטיפולים? זה פאקינג טויוטה. לא לנדרובר. כל מוסך יכול לטפל בו. טיפול שנתי כולל טסט שמבצע המוסך עבורי עולה פחות מ 1500 ש"ח. לשנה. זו ההוצאה היחידה שלי על הרכב, למעט ביטוח, טסט וסולר.
בקובץ המפורסם של עלויות הלנדרוברים, ההוצאה החודשית עלתה על 3000 ש"ח לנבלה מתקלקלת ומתפרקת. איך אפשר להשוות?
כשאני נוהג בסופה או בדיפנדר או בג'ימני או בדיסקברי - אני מקלל את הכושילאמא של מי שבנה את הגרוטאה הזו, מי שמתכנן אותה, ומי שהרכיב אותה. כשאני חוזר לקרוזר שלי אני מחייך, 'חזרתי הביתה'. שום דבר לא יתקלקל, שום דבר לא יישבר.
הפעם היחידה שהפראדו שלי הושבת היה כי הורכבו עליו בולמי פוקס שבדיעבד התברר שאינם מתאימים לרכב.
כשהפראדו נרכש, הוא עבר טיפול מקיף במוסף בו הוחלף רדיאטור, מסרק הגה ועוד ועוד, בעלות של כ 7000 ש"ח. וזהו. רק שנה אח"כ הוא חזר למוסך לטיפול.
אז ספרו לי עוד על כמה כיף לשכב מתחת לאוטו רק כדי להכין אותו לטיול, או כמה כיף לחיות ברכב שכל הזמן משהו בו לא תקין, גדול או קטן. ספרו לי כמה כיף להזמין חלקים מאיביי, או מכל מיני חנויות בחו"ל. ספרו לי כמה זה כיף כל הזמן להתעסק עם הרכב. לי זה לא כיף. מעדיף לשתול רקפות בגינה, ולנסוע לשוקצפון ביום שישי לשתות כוס יין עם חבר ולא לנסוע לחפש חלפים.
את התחביב של הג'יפאות כל אחד לוקח למקום שמתאים לו, ולכן יש בנינו חילוקי דעות וויכוחים, שייעלמו עם כוס הקפה הראשון בשטח.
כך או כך חטפנו דיון על רכב טיולים - לדיון על עלויות של רכב יומיומי.
והכל בגללי.... שהגבתי על האקסל ה'ריק' של הטויוטות.
אז נחזור לדיון המקורי?
אסף.
חברים- זה מאוד פשוט: הצ'רוקי הוא רכב אובר רייטד. בטירוף. מדובר ברכב די מיושן, עם קפיצי עלים מאחור, יניבודי ומנוע ענתיקה. אנשים בישראל שמים עליהם קיט של רוביקון אקספרס ומבקשים מחירים של 70 אלף שקל, על רכב שהוא בתכלס די צפוף, די מתקלקל ודי הכלאה בין סופה לוולוו סטיישן. נכון, יש אנשים שזה מה שהם רוצים, אבל בהתחשב בעובדה שאלה כלים בני 20 שרובם מפונצ'רים לחלוטין, זה מוגזם מאוד. טיילתי עם כאלה לא מעט, עשינו "החלפות" לא מעט - סליחה- זה רכב שרק אם שופכים עליו ערימה מטורפת של כסף, הוא נהיה "ראוי". לעומת זאת, בן אדם קונה פראדו משומש - מקבל רכב עם נעילה אחורית, מרווח גחון אחלה בחלה, מרווח פנימי אחלה. שניהם מתקלקלים - אבל מי רוצה לנסוע בכלל ביום יום בצ'רוקי? זה סיוט.
תצאו כבר מהראש האידיוטי הזה של "אני מחייך" ותיכנסו לראש של בני אדם נורמאלים שצריכים אוטו ליום יום ולטיולים. לפני כמה זמן השארתי את האוטו שלי בבית, חזרתי מטיול עם חבר עם פראדו. אולדמנים, מיגון, וזהו. הפראדו עלה את ורדית יופי יופי, חזר הביתה עם קרוז קונטרול נעול על 135. נתתי את המפתחות לחבר בצומת דבירה כי כמעט נרדמתי על ההגה מרוב שאני לא רגיל לרכב שלא רועש, לא מהווה משימה לשמור עליו ברוחות צד, שומעים את הרדיו, המזגן נושף גושי קרח. תכלס- בן אדם שפוי ונורמאלי עם ילדים וללא יומרות יכול לקנות פראדו ולהיות מאושר- עם סט צמיגים טוב ושלום. או לקנות צ'רודי ואז לשפר, לשדרג, לתקן את הקרע בשאסי, להגביה, ללכת, לחזור, לפחד ממשטרה, אללה יוסתור מי צריך את כל החרא הזה.
אני מאוד בעד פראדו. אוטו מצוין. לפני הדיסקו חיפשתי לנדקרוזר. במחיר שרצו עליהם יכולתי לקנות שני דיסקואים או שלושה טרופרים. וזאת הבעיה.
לא יודע מה מצב השוק היום, אבל אם עדיין מבקשים מחירים מופרזים, אין סיבה לקנות אחד כזה אם באותו מחיר ניתן לקנות טרופר/דיסקו/פאג'רו במצב הרבה יותר טוב. הוא לא יתן משהו שהאחרים לא (ברור, כל רכב והיתרונות הקטנים שלו).
לגבי תחזוקה, גם בלי להיות מכונאי הסכומים שתוציאו יהיו דומים, והאמינות תהיה תלויה בעיקר באיך הבעלים הקודם טיפל, ובאיך שאתם תטפלו.
אין לי אקסל, מטפל במוסך.
נ.ב.
אני מכיר שמחירי הדיסקו קפצו בשנים האחרונות ואם היום רוצים מחירים לא הגיוניים אין סיבה לקנות גם אותם.
צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי תחזוקה, גם בלי להיות מכונאי הסכומים שתוציאו יהיו דומים, והאמינות תהיה תלויה בעיקר באיך הבעלים הקודם טיפל, ובאיך שאתם תטפלו.
אין לי אקסל, מטפל במוסך.
חנן כתב בזמנו משהו שמאד עושה שכל בנושא הזה.
המוניטין של טויוטה הוא למוצר שיוצא מטויוטה/ספקי המקור.
לא מעט טויוטות ותיקות הן קליפה של טויוטה עם המון חלפים סינים זולים, ואז זה כבר רכב אחר, ואי אפשר ולא יהיה מצב של אמינות כמו המקור.
לדעתי זה נכון מאד באופן כללי (חלפים איכותיים), אבל נכון שבעתיים כשאתה מצפה לקבל את המוניטין עבורו אתה משלם, ובסוף קיבלת ערימת חלקים סינים זולים עם סטיקר מחיר מופקע.
פגשתי גם מוסכניקים שמסרבים לעבוד עם חלפים זולים כאלו, ״כי הלקוח יחזור מהר מאד עם תלונה על תקלה ושוכח שביקש תיקון בזול״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מכיר שמחירי הדיסקו קפצו בשנים האחרונות ואם היום רוצים מחירים לא הגיוניים אין סיבה לקנות גם אותם.
אני עדיין רואה כאלו נטושים..
יש לי ג'ימני 2015 ואני חייב לשתף אתכם, כל הקלישאות על כך שהוא קטן וצפוף זה שטויות, הבאגז ענק נוחות הנסיעה מופלאה והמרווח מאפשר לשני שחקני כדורסל לשבת מאחור, קשה לי מאוד לרדת מתחת ל160 קמ"ש בכביש 6 הרכב פשוט טס, האבזור מפואר ולא ספרטני כפי שנהוג להציגו בטעות, רכב אולטימטיבי למשפחה שרוצה רכב מרווח וגדול לטיולים ארוכים.
לדעתי אני במקום די גבוה בתחרות:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נ.ב.
זה די נכון.
גם מחירי הדיסקברים 1 ו 2 התנתקו לחלוטין מלוי יצחק ומקורביו.
יש דיסקברים שמורים ומטופלים, וכתפיסה, רכב עם שני סרנים חיים, מרווח פנימי סביר, תדמית של נוחות ותחושת נהיגה מיוחדת, ואני מבין למה אנשים משלמים עליו הרבה מעל המחירון.
מכוניות מוזנחות, שבורות ומפורקות, לא לנדרובר ולא טויוטה - לא יקבלו מחירים הזויים. אנשים לא מפגרים עד כדי כך.
מחירון לוי יצחק מנותק מהמציאות כבר המון שנים.
במיוחד בג'יפים .
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
תצאו כבר מהראש האידיוטי הזה של "אני מחייך" ותיכנסו לראש של בני אדם נורמאלים שצריכים אוטו ליום יום ולטיולים.
ניסיתי, לא מצליח לי ..
https://www.youtube.com/watch?v=B1Kt6Dnm3Ug
הערה לגבי נושא הדאשבורדים הנסדקים בל״ק. יש לי ל״ק 2008 עם דאשבורד מקורי במצב חדש לחלוטין.
אני ממשיך את מה שהבעלים הקודם עשה וזה לא להתעצל ובקיץ לשים סוכך שמש בכל פעם שהרכב חונה בשמש. גם משאיר את פנים הרכב במצב פחות חם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה באמת יפה מאוד לראות את עבודת המיתלים מבחוץ אבל את המעלה המסויים הזה כל ל״ק ולמעשה כל רכב מודרני עולה את זה ללא בעיה.
האחיזה טובה ומשהו במתאר של המעלה גורם לטראקשן לעבוד בצורה המיטבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
זה באמת יפה מאוד לראות את עבודת המיתלים מבחוץ אבל את המעלה המסויים הזה כל ל״ק ולמעשה כל רכב מודרני עולה את זה ללא בעיה.
האחיזה טובה ומשהו במתאר של המעלה גורם לטראקשן לעבוד בצורה המיטבית.
הסרטון הזה צולם בטיול הדאסטרים הידוע. למעט נהג אחד שחשש ומראש נסע מסביב, כל הדאסטרים עלו שם בלי יותר מדי עניינים. אבל אני לא מכיר הרבה כלים שעולים שם ככה, לאט לאט כאילו לא היה שם כלום. וכן, זה גורם לי לחייך [emoji846][emoji846][emoji846]
תומר,
מה שכתבת לחלוטין מזכיר את הישראלי המצוי שאומר שהאוטו מבחינתו בשביל להגיע מA לB וכל השאר לא מעניין.
אלא אם פספסתי משהו כל העניין פה הוא תחביב, אין לו שום הצדקה רציונלית כי גם עם דאסטר רחמנה לצלן אפשר לטייל יופי.
אז האינדיאנים מעלים חיוך עבורי ועבור שאר האנשים שאני מטייל איתם(שהם לא בעלי אינידאנים), יותר מרוב כלי הרכב ולכן גם אני מוכן פחות להנות בכביש כי אני לא אוהב כלי רכב שגרתיים ומאוד אוהב להיות בטיולים ולהרגיש את הXJ נוסע ככה: https://youtu.be/GbcQbOGOfTU
(מטרת הסרטון היא לנסות להעביר לפות"ש את הג'וק וסתם להנות:p)
פות"ש- אתה בהחלט מוזמן אליי(ללא קשר שאני מוכר) לקשקש על הXJ ולנסוע
האומנם ל״ק עולה שם כשכל הגלגלים נוגעים בשביל בכל שלב של העליה?
אני לא מתחבר לרכבים מניפי גלגלים בכל הצלבה קטנה. גם אם הם מצוידים בפאר הטכנולוגיה האלקטרונית ומטפסים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
האומנם ל״ק עולה שם כשכל הגלגלים נוגעים בשביל בכל שלב של העליה?
אני לא מתחבר לרכבים מניפי גלגלים בכל הצלבה קטנה. גם אם הם מצוידים בפאר הטכנולוגיה האלקטרונית ומטפסים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אז עכשיו התחרות היא מי לא מניף גלגלים בכל הצלבה? התקדמנו.
מעניין אם צ'רוקי סטנדרטי עם הגבהה 2" כשרה כמו כולם ירים (רמז דק) שם גלגל באוויר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
חברים- זה מאוד פשוט: הצ'רוקי הוא רכב אובר רייטד. בטירוף. מדובר ברכב די מיושן, עם קפיצי עלים מאחור, יניבודי ומנוע ענתיקה. אנשים בישראל שמים עליהם קיט של רוביקון אקספרס ומבקשים מחירים של 70 אלף שקל, על רכב שהוא בתכלס די צפוף, די מתקלקל ודי הכלאה בין סופה לוולוו סטיישן. נכון, יש אנשים שזה מה שהם רוצים, אבל בהתחשב בעובדה שאלה כלים בני 20 שרובם מפונצ'רים לחלוטין, זה מוגזם מאוד. טיילתי עם כאלה לא מעט, עשינו "החלפות" לא מעט - סליחה- זה רכב שרק אם שופכים עליו ערימה מטורפת של כסף, הוא נהיה "ראוי". לעומת זאת, בן אדם קונה פראדו משומש - מקבל רכב עם נעילה אחורית, מרווח גחון אחלה בחלה, מרווח פנימי אחלה. שניהם מתקלקלים - אבל מי רוצה לנסוע בכלל ביום יום בצ'רוקי? זה סיוט.
תצאו כבר מהראש האידיוטי הזה של "אני מחייך" ותיכנסו לראש של בני אדם נורמאלים שצריכים אוטו ליום יום ולטיולים. לפני כמה זמן השארתי את האוטו שלי בבית, חזרתי מטיול עם חבר עם פראדו. אולדמנים, מיגון, וזהו. הפראדו עלה את ורדית יופי יופי, חזר הביתה עם קרוז קונטרול נעול על 135. נתתי את המפתחות לחבר בצומת דבירה כי כמעט נרדמתי על ההגה מרוב שאני לא רגיל לרכב שלא רועש, לא מהווה משימה לשמור עליו ברוחות צד, שומעים את הרדיו, המזגן נושף גושי קרח. תכלס- בן אדם שפוי ונורמאלי עם ילדים וללא יומרות יכול לקנות פראדו ולהיות מאושר- עם סט צמיגים טוב ושלום. או לקנות צ'רוקי ואז לשפר, לשדרג, לתקן את הקרע בשאסי, להגביה, ללכת, לחזור, לפחד ממשטרה, אללה יוסתור מי צריך את כל החרא הזה.
תומר, אם באמת היית מאמין בגבבת השטויות שכתבת לצורך הויכוח (גם אם שנונה וקורעת כמו תמיד) הרי שגם אתה היית נוסע בלנדקרוזר.
אבל אתה נוסע ב.... צ'רוקי (ליברטי, כלומר צ'רוקי חדש יותר, KJ, המחליף של הדבר האמיתי, שהוא פחות מגניב מ-XJ, והרי היית מת שששת הבוכנות שלו יהיו מסודרות בטור ולא ב-V.... אבל אחרי כל השיפורים הוא רכב שטח יותר טוב מכל פראדו. והוא גם משייט 130-140 בלי להרגיש, וגם מגיע עם מזגן שיורק פינגווינים קפואים קטנים) ולמה? כי הוא יותר מגניב. כי הוא יותר כיף. כי הוא גורם לך לחייך.
גם אני חושב שפראדו הוא בחירה נכונה והגיונית. כל כך הגיונית. אוטו טוב ויעיל שעושה את העבודה, רק שחיוכים לא תמצא בו. וגם לא אמינות מוחלטת כמו שמציירים כאן. כי זה בכל זאת רכב ישן - החדשים ביותר בני 17. ומי שרוצה סדרות תמונות של בולג'וינטים שבורים ודיפ'ים טחונים של טויוטה, רק שיבקש.
דוגמאות שכמובן לא מייצגות ולא מחייבות כלום - מכיר קרוזר 120 שהדלת האחורית שלו נקרעה מהצירים ולא נסגרה טוב עד שנפלה במשלט 21, ולא היה תלוי עליה שום דבר שמעבר לגלגל הרזרבי על המנשא המקורי. מכיר הרבה שהדיפ' האחורי שלהם התפצח פתאום ויותר מפעם אחת, והם היו עם צמיגים במידה מקורית.
בטיול האחרון שהוצאתי לפני שבוע, כל מנת התקלות בטיול היו נחלתם של היפנים האמינים. אלטרנטור שקיבל שפריץ קליל של מים ושבק בפראדו בנזין, נועלי טבור ומיסב גלגל שהתפרק (עם גלגל שמאלי קדמי שנשר עם הנאבה) בטרופר. נכון, כלים ישנים. הטרופר משופר ומוגבה וכנראה עבר חיים קשים והוא רק שבוע בידי בעליו שעוד לא הספיק ליישר קו, הטויוטה היה סטנדרטי לחלוטין. כאמור - זה לא מייצג כלום ושום דבר. אבל מלמד שאין דבר כזה "חף מבעיות" כשמדובר בכלים ישנים עם ק"מ מצטבר ששקול לבערך 8-9 הקפות של כדור הארץ בתנאים ובתחזוקה לא תמיד מושלמים.
נדמה לי שאסף כתב כאן פעם שכשפראדו ודיסקו היו חדשים, הפראדו היה אמין כמו רכב חדש והדיסקו היה אמין כמו רכב בן 20. 20 שנה עברו, הפראדו כבר מראה את גילו ואמין בהתאם - כמו רכב בן 20. וזה בסדר. והדיסקו? בגיל 20 הוא נשאר נאמן לתדמיתו הקלוקלת עם גרף תקלות יציב כמו רכב בן 20....
ולכן יואב ידידי הטוב - הקרוזר שלך אולי עוד לא בן 20, אבל הוא גם לא חדש. ולכן דווקא מאוד מומלץ שלפני טיול תוותר על כוס היין בשוקצפון וכן תשכב כמה דקות מתחתיו ותחפש שם הפתעות, כי מרפי יודע לקרוא, לכתוב ולדבר גם ביפנית ותמיד יש לו מה להפתיע.
אי לכך, הבחירה של פות"ש צריכה להיות בין ההגיון לבין הרגש.
אין "שווה" או "לא שווה" - זה אותו כסף. פראדו סטנדרטי נותן יותר מ-XJ סטנדרטי - יותר יכולת, יותר נוחות ויותר מרווח פנימי. הוא יותר הגיוני. זה כמו ההבדל בין אשה חוקית למאהבת. עם האשה הכל נוח וצפוי ושקט ועל מי מנוחות וגם כשיש צרות, הכל פתיר (בדרך כלל). עם המאהבת כל הזמן ריגושים, אבל גם דרמות. עם מי נהנים יותר?...... מי שטוב לו עם אשתו, לא צריך מאהבת. אבל יש כאלה שצריכים את הריגושים ומוכנים לשלם עבורם את המחיר בדרמות.
ואז מגלים שלמרות הדרמות, וחוסר הנוחות המסוים, צ'רוקי XJ יותר כיף מטויוטה פראדו. וככל שמשפרים ככה יתרונו הולך וגדל עד לפערים שהטויוטה כבר לא יכול לגשר עליהם גם אם הוא ובעליו נורא יתאמצו. פשוט לא. כי XJ משופר זה כבר ליגה אחרת לחלוטין.
לדעתי באוטו שמיועד גם ליומיום, צריך להתפשר קצת וההגיון של טויוטה גובר על הרגש של Jeep.
אבל ברכב לטיולים ולכיף נטו - בדיוק להיפך.
ובסופו של דבר, היי - אלה רק מכוניות. ערימות של פח, ברזלים, גומיות ופלסטיקים... ועם מכוניות הכל יותר קל ופשוט מאשר עם נשים. אז שיבחר.
השרשור הזה מזמן הפך למי יש הכי גדול
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk