אם החלטת לדייק... אז נא לדייק, ההיילקס שוקל 1.9 טון והלנקרוזר שוקל 2.2טון.. לא 2.5.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
אם החלטת לדייק... אז נא לדייק, ההיילקס שוקל 1.9 טון והלנקרוזר שוקל 2.2טון.. לא 2.5.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ועדיין, זה בדיוק ההפרש במשקל הפנוי לציוד.
בימים של הגזמה, הגמל שלי שקל עמוס עד הגג כולל עצים ל-4 ימים, מים ודלק נוספים, עם הנוסעים 2.5טון מדוד על משקל משאיות.
ואז הוא נוסע נהדר בשטח.
למעשה, אחת העליות הכי אלגנטיות שלי בורדית הייתה כשהרכב היה עמוס.
ב-SUV זו נקודת הפתיחה רק לנוסעים.
300קג לציוד נשמע לכם מוגזם, אבל זה המצב.
תעלו פעם אחת על משקל משאיות עם הרכב כשהוא עמוס לטיול סופש, ותתפכחו..
זה לא רק משקל הציוד אלא המשקל הכולל.
והמשקל הזה משנה על עבודת המתלה, בלאי, עבירות ועוד ועוד.
וכשאתה מסתכל על יחס קג/כ״ס אז פתאום הטנדרים החלושס לא כאלו מסכנים.
אם כבר בדיוק עסקינן, בדיסקו 2 למשל משקל העמסה כ 705 ק"ג.
ועל הגג עוד כ 75 ק"ג.
Dimensions & Weight
Exterior
Length 4705
Width 1885
Height 1900
Track, Front 1540
Track, Rear 1560
Wheel Base 2540 mm
Weight
Curb Weight 2175
Gross Weight 2880
Max Trailer Load, braked 12% 3500 kg
Max Trailer Load, unbraked 750 kg
Cargo Capacity 705
Max Roof Load 75 kg
לא טענתי אחרת.
אההה.... "כן כן"... כמ שהיו אומרים אצלנו בחמ"ל כדי להגדיר משהו שלעולם לא יקרה או שחולקים עליו לחלוטין.
שים לב למה שהדגשתי.
"אמינות באי פעולה"...... זה מזכיר לי את הציטוט לפנתיאון של אחד מגאוני משרד התחבורע היהודי שצידד בהפחתת המהירות המותרת למשהו מגוחך לחלוטין - כי "במהירות אפס אין תאונות".... אוטו שלא נוסע כבר אינו יכול להיות מוגדר כ"אמין" או "לא אמין". הוא בתכל'ס רק פסל סביבתי. הוא פשוט לא פקטור שיכול להימדד בכלום. אחרי שצבר אבק במשך שבועות או חודשים, רוב הסיכויים שיתגלה כלא אמין ברגע שיתעורר וייצא לטיול.
אוטו צריך לנסוע כדי להמשיך לחיות. אם לא ייסע - הוא ימות. חד משמעית. מנסיוני האישי ומנסיונם של עוד רבים אחרים. מערכת מורכבת עם שמנים וצינורות ומגעים שלא מאוחסנת בתנאים סטריליים ושלא מופעלת זמן רב, מתחילה לגמגם. לחות יוצרת קורוזיה, בוצה שוקעת ומצטברת, סותמת מעברים, התייבשות של גומיות ומחז"שים.... להמשיך?
"תנאי הפעלה נורמלית" זה לא רק להניע ולהטעין מצבר. זה לנסוע. נסיעה של ממש. להזרים נוזלים בעורקים ולהפעיל את כל המערכות. מטרנספר ונעילות ועד אורות, מגבים וחימום ומזגן. לפחות פעם שבוע, רבע שעה-עשרים דקות רצופות הרכב צריך לנסוע בחום פעולה תקין שהיצרן התכוון אליו. ברכב שעומד בלי לזוז שבועות וחודשים (ורבים מעוללים את זה לרכבי השטח שלהם מחוסר זמן/כיס וכו') תצטרך להחליף את כל הנוזלים, לנקות את כל המצננים שנסתמו בבוצה ולחדש חצי מחלקי הגומי/אטמים ברכב לכבוד הטיול המתקרב.
לפני טיול "קשוח" אני בעד לשלוח לכולם רשימת בד"ח להכנות ולבקש מכולם לנסוע ברכבים לפחות שבוע לפני הטיול כדי להציף תקלות פוטנציאליות או נסתרות - שיתקלקל בכביש לפני הטיול ויטופל, לפני שיתקיל בשטח.
בהמשך לדרור,
אצלי יש לוקרים מקדימה, זה אומר שבמצב הנעה אחורית, כל המכלול הקדמי למעט הנאבה, עומד ללא תנועה.
אני נוהג בסיבוב חילוץ עצמות השבועי גם לשלב את ההנעה הקדמית.
גם בלי לסגור לוקרים, אלא כדי שהמערכת תסתובב, שהגריז והשמן ינועו וישטפו את הסרן הקדמי שאחרת נשאר סטאטי עד לטיול הבא.
טוב הבטחתי עידכונים
אז כרגע מאבחון ראשוני נראה שהלך מנוע.
עוד לא בטוח , רק ביום ראשון יפרקו מספיק בשביל לדעת בוודאות.
נראה מה נעשה אבל כנראה בגיל והשנים של השטח עושים את שלהם בעמידות של הרכב.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני מכרתי רכב בגלל בעיה כזו. קשה מאוד ליהנות מטיול כשאין לך אמון ברכב. על אחת כמה כשמדובר ברכב שטח. כשכל נסיעה יש רעש חדש שצריך לחפור בפורומים וברכב כדי להבין מהו
אני נכנס למוסך 4 פעמים בשנה בממוצע כדי לגהץ איזו בעיה קטנה ועל הדרך מבקש תמיד בדיקה כללית ונסיעת מבחן ואם יש משהו תמיד מטפל ולא מחכה.
את המשטר הזה אימצתי יחד עם הרכב הזה ובינתיים הוא לא הכזיב אותי
אמון ברכב ובטיחות הם בעיניי המינוסים היחידים ברכב שטח מזדקן. כל השאר בעיני זה או פלוסים או דברים שלא מפריעים לי כל כך
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
מנוע לא הולך ככה סתם בהפתעה, חשוב לאתר את המקור של הבעייה
זה רק אני, אבל משום מה אני מפקפק בהכרזות מהמותן על "מנוע שהלך" ככה סתם, פתאום.
מנועים מתים בגלל טראומות.
התחממות?
התחממות בעבר?
מי מטפל ברכב הזה?
לפעמים פותחים ורואים שחלק מסוים כשל, אבל לאחר תיקונו/החלפתו יש מצב שהמנוע עדיין יכול להמשיך ועוד הרבה.
ראה ה"פ
ההכרזה היתה ראשונית , לא בטוח יפתחו ויראו כמו שצריך בראשון.
ראיתי כבר wj מאותו דגם של חבר ותיק מהאתר שסתם ללא סיבה תוך כדי נסיעה נשבר טלטל והלך מנוע.. קורה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
+1 אבל לדעתי זה נובע בגלל שימוש בשמנים בדרגה לא נכונה, פילטרים מזבלה או שמן זבלה, או חוסר טיפול במערכת ההזרקה(כן אין מה לעשות מנועי דיזל צריכים תחזוקה במיוחד בק"מ מכובד), או נהיגה לא נכונה.
קובץ מצורף 129238קובץ מצורף 129239קובץ מצורף 129240
למרות שמדובר במנוע מרצדס, המנועים האלה די רגישים, אם כבר הולכים על תיקון/החלפה יש לוודא שמבצעים כמו שצריך, וזה אומר לעבור על הכל כולל הכל, הטראומה שהמנוע שלך עבר נבעה כנראה מכשל כלשהו שהזמן והשנים עשו את שלו, לבדוק שמן/מים/שמנים לא מספיק, התא מנוע הזה צפוף בטירוף וכדי להגיע לחלקים הקריטיים כדי לבדוק אותם צריך לפרק דברים, בדיקות ויזואליות לא יתנו כלום....
לדעתי כמובן.
כמה ק"מ נסע ה wj לפני שהמנוע שבק?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נדב,
זה בדיוק מה שדורון כתב,
יפתחו קרטר, כי משהו נשבר, השאריות יגיעו לשם וניתן יהיה לנסות לנחש מה זה.
מורידים את המסכה הקידמית כי המנוע צפוף.
לגבי כל שאר ההערות פה על מנוע שלא סתם הולך...
אתם מדברים על בן אדם שמבין ענין יודע לשמור.
לא חסכו על הרכב הזה ( טיפולים וכו).
יש מנועים, ולא פחות חשוב, שילוב של מנוע ודגם רכב, שיש להם נטיה להתאבד.