בהתייחס לאותה שיחת חולין של המומחים בסירטון אז פראדו זה ענף שלם של לנדקרוזר ולא רק ל"ק פראדו 90.
קובץ מצורף 129546
Printable View
בהתייחס לאותה שיחת חולין של המומחים בסירטון אז פראדו זה ענף שלם של לנדקרוזר ולא רק ל"ק פראדו 90.
קובץ מצורף 129546
הגדה או אגדה?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
על זה רק הזמן יעיד... סה"כ אם לוקחים בחשבון את ההתקדמות מה 3 ל 4 ל 5 לדיפנדר אני כאופטימי מטבעי מאמין שנראה אותו בשטח החל מעוד כמה שנים (ועל מדרכות צפון ת"א עד אז)
ופה כבר יש שאלה תאולוגית, האם עדיפה אלקטרוניקה בת עשור על ברזל בן 20.... במקרה שלי שה 4 החליף את ה 1, אני בחרתי.
[QUOTE=gradar;894556]נ זה רכב מסעות, אולי הכי טכנולוגי וטוב שקיים כיום שיכול לצלוח (כמעט) כל מכשול. זה לא רכב עבירות.
https://youtu.be/UOTE]
גיא אני מסכים וחולק על הקביעה הזו בו זמנית.
זה באמת לא רכב עבירות - אבל גם רכב מסעות זה לא!! מתקשה לראות מי יעלה על דעתו לצאת עם הרכב הזה למסע אובלנד חוצה יבשת כמו אפריקה עם הרכב הזה....מפחיד לחשוב איך יוצאים מתקלה שמונעת המשך נסיעה באיזה חור נידח בסוואנה האפריקאית כשכמה וכמה אריות מסביב.....
אם היו משווקים את הרכב הזה עם תעודת אחריות לכל החיים כולל שירות של טכנאי מוטס במסוק לכל מקום בעולם (כמו התנאים המוצעים לרוכשי רולס רויס) אז אולי אולי אפשר להדביק לו תווית של רכב מסעות.
מעניין לעניין באותו עניין - החברה שצילמו את הסרטון הפיקו גם ולוג בן 45 דקות שפורסם ביוטיוב ושהחחלק היותר מעניין שם הוא הדיון בשאלה מי קהל היעד של הרכב הזה...גם הם לא ממש הצליחו לתייג מי הרוכשים הפוטנציאליים של הרכב הזה.
https://youtu.be/uXc9d3JiQuw
כל רכב חדש מעלה את הסוגיות האלו. שוב באופטימיות יתרה אני מאמין שהאלקטרוניקה יותר אמינה מהמכניקה ות'כלס בסוף גם פשוטה יותר לטיפול (נתק, חבר וסע) עם הסורק המתאים. כל רכב (כמעט) משנות ה 90 המאוחרות משלב אלקטרוניקה ברמה זו או אחרת שיכולה לתקוע אותך באמצע הסהרה. גם האמריקאי שלך לא חף ממלללא אלקטרוניקה. אבל לעניינו אנחנו לא בסהרה....
[QUOTE=KOOKE;894568]
עזבו את הסרטון. גלגלים 32 אינטש. נעילה אחורית מקורית. נקודות עיגון בריאות בארבע פינות. אפשרות להגבהה מרשימה ועוד.
זה לא דאסטר ולא פרילנדר.
עם תוספת נעילה קדמית וכמה שינויים בתחום המרכב מדובר על פניו (לא נהגתי, לא ראיתי, לא הייתי קרוב) באחד הרכבים הכי מרשימים לנהיגת שטח שיש היום באולמות התצוגה.
ולגבי הסהרה והמוליכים למחצה, בדיוק כמו שגיא כתב, די לפנטז- רובנו לא שם. לא בטוח שהייתי בונה על משאבת השמן והבוכנות בנות ה25 שיש לי בהיילקס, אם הייתי רוצה לנסוע לשם ברכב בודד. ואם בכל זאת, האלקטרוניקה לטובתי כי הייתי נוסע לשם עם טלפון לוויני עם קישור לקבוצת החילוץ של ג'יפולוג.
בנתיים הדיפנדר החדש מייצר "עבירות" מרשימה באתר
הלכתם רחוק.... זה בטוח לא דיסקברי, מי שמכיר דיסקברי ודיפנדר על דורותיהם יודע.
אם כבר אתם משווים לדיפנדר הישן(ואין כאן מה להשוות כי זה מוצר אחר לגמרי), אז הדיסקו 1 זה דיפנדר בתחפושת, כמעט אותם מכלולים, רק סגור כמו שצריך, עם מזגן וחימום וכו'.
ואם מדברים על תקיעות באמצע הסהרה, גם רכב דור תיז א-נבי יכול להיתקע שם, ומי שחושב שברכב בן 20 אין אלקטרוניקה או חשמל שיחשוב טוב לפני שעונה.
בואו נודה על האמת
בודדים מאיתנו נוסעים למסע מדברי ממושך שצריך טלפון לווייני.
רובנו אם לא כולנו מחזיקים רכב שטח לסופי שבוע וחגים. המקסימום חוצה ישראל של שבוע מתחנת דלק לתחנת דלק. במילים אחרות - אוברלנדינג בתחת שלי.
וכן, אנחנו נתקלים באתגרי עבירות שאותו מטייל בסהרה לעולם לא יחווה - כי ככה השבילים שלנו. ולכן אצלנו צריכים 'משהו' קצת יותר בהיבט הזה.
הנסיון מראה שסדרת הדיסקברי והריינג'רובר נהדרת בדיוק לסוג כזה של טיולים. נוחים, מרווחים, עושים את העבודה גם בשבילים וגם במעלות.
והדיפנדר החדש נראה טוב מהם לשפיל הזה של עוד טיפה עבירות- גלגלים במידה נכונה ונקודות חילוץ בריאות בתור התחלה.
אין ספק שהוא עוד צריך להוכיח את עצמו בשטח, אבל אתם מנסים לשפוט SUV יוקרתי ליומיום וסופ"שים בנגב בקריטריונים של רכב קרבי שיוצא ל3500 קמ משימה בדד בשטח.
צאו מהסרט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, ה110 החדש כבר לא מרווח ?
נדמה לי שראיתי שחתכו חזק בגובה שבין הרצפה לגג.
אין ספק שהוא מאובזר ובטח גם נח כמו פיג׳ו וגם בטח מאוד משוכלל.
למרות שעודף המסכים בשטח במקום כפתורים שאתה שולח אליהם יד בלי מבט יותר נכון לטעמי.
במחיר הזה הרוביקון עושה לי את זה יותר אבל למנהל עשיר שחובב שבילים אולי זה רכב נכון יותר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
היום עשיתי נסיעת מבחן על הדיפנדר החדש, להלן התרשמותי.
ראשית - שאפו ללנד רובר שהרימו אירוע מרשים ומושקע מאד. הרימו מגרש משחקים בגודל מלא, גם אם מהונדס וברור שהיפנדר עובר שם הכל, מספר רכבים פעילים ומדריכים וכמובן איזור קבלת פנים מפנק.
אצלנו בחנייה הביתית של המשפחה המורחבת מחנים בשנתיים האחרונות דיסקברי 4, דיסקברי ספורט ודיפנדר פומה (שהיה הדיילי שלי למשך 5 השנים האחרונות עם 40,000 קמ בשנה) ומאז שנת 1996 יש לנו לפחות לנדרובר אחד בבית.
זה יצר אצלי ציפיות לא מועטות לדיפנדר החדש ואני חושב שאני בהחלט נחשב לקוח אופציונלי
המסקנות שלי מהנסיעה וההתרשמות מהרכב עד כמה שהיה אפשר ברבע שעה של נסיעה במסלול סגור :
- נוחות נסיעה של מתלי אוויר - לא היה אפשר לפתח מהירות אמיתית אבל גם סביב 40 קמש על מהמורות הרכב די מרחף ומאוזן. הרבה יותר נח מהדיפנדר (מתלים סטוק) ודי דומה לדיסקברי 4.
- עבירות בשטח האירוע - ברור שהיתה חלקה. התפלאתי שאחת הגבעות לא הונדסה מספיק והרכב גירד את הגחון. כמובן שב-LOW הוא יכול לבלוע כל עלייה בשטח סגור וכמובן שה-TC מעביר אותו בהצלבות באוויר בלי הרבה בעיה.
- עיצוב חיצוני - לטעמי מוצלח מאד, הרבה יותר טוב ממה שציפיתי מהתמונות השונות
- מרווח גחון וזוויות גישה - פה ברור שהרכב עם מגבלות שעשויות לעלות לא מעט כסף במקרה של טעות. עם זאת אני בטוח שיהיו פגושים תחליפיים ועוד כמו שיש לכל רכב היום בשוק האפטרמרקט.
- מרווח פנים - גרסת ה-7 מקומות די צפופה מאחור (בספסל ה +2) הספסל האמצעי נע על מסילה ואפשר למצוא מצב סביר לשני הספסלים האחוריים. אם לא מתחשבים ביושבים בתא המטען הספסל האחורי מרווח מאד.
התפלאתי לראות ברכב במחיר כזה מושבים של עור בשילוב בד (עם הרבה בד) וכן שימוש רב בפלסטיק. תא המטען למשל מצופה בפלסטיק "מרוג" שמרגיש זול מאד בגימור שלו ולא נראה שיחזיק מעמד ובטח שלא תואם רכב ברמת מחיר כזו.
- גיזמואים ומערכות אלקטרוניות - יש מערכת מצלמות מרשימה שמראה כמעט כל זווית אפשרית. TC, בקרת ירידה ו- Terrain Response זה כבר old news למי שמכיר את דגמי לנדרובר מהעשור האחרון. כנל גם מתלי האוויר עם הגובה המשתנה.
מסך מרכזי מאפשר הרבה מאד אופציות אך נראה מסורבל לתפעול בתנאי "אמת" תוך כדי נהיגה או מעבר מכשול.
- אבזור אופציונלי - לא קיים כרגע, מביאים רק את הגרסאות ה"סטנדרטיות"
בקיצור, יצאתי עם רגשות מעורבים. מצד אחד הוא נראה יותר טוב ממה שחשבתי, מצד שני נראה לי שדיסקברי 4 עדיין לוקח אותו כמעט בכל הבחינות : נוחות נסיעה, אבזור וגימור, מרחב פנים ואני בטוח שגם בשטח ההבדלים יהיו מינוריים.
מבחינתי אני נשאר עם ה- DS7 שלי ליום יום והפומה לסופש, לא רואה את הדיפנדר החדש מתחרה עם הנוחות נסיעה היומיומית ולא עם העבירות בסופש. זה בלי להזכיר שהוא עולה יותר מפי 2 משניהם יחד...
בעוד שנתיים כשיהיה משומש בחצי מחיר ? יש מה לדבר :)
נקודות החילוץ אכן בריאות, אבל יש רק 3 כאלה והן מתחבאות. אני לא יודע מאיזו סיבה יצרן עם מסורת שטח כל כך מובהקת עשה את זה דווקא כך ועוד בדגם שאמור להיות "הכי שטח" והכי קרבי במבחר שלו. הייתי אומר שנודף מזה ריח חזק מאוד של תקני בטיחות פוליטיקלי-קורקטיים... פגיעה בהולכי רגל וכו'..... כך או כך זה מאוד לא נוח ברגע האמת. והיה לנו רגע אמת אחד......
אני בטוח שמהר מאוד יצוצו פתרונות אפטרמרקט למום המולד הזה, כולל פתרונות אלגנטיים מבית היצרן עצמו.
מערך המצלמות אכן מרשים מאוד ויש שיאמרו שהוא משנה - בקטנה - כמה כללי משחק שהכרנו. כל זאת בתנאי שיעבוד ללא תקלות.... :rolleyes:
אבל - מכיוון שהדיפנדר הזה לא מיוצר בטויוטה-סיטי, אני, איך לומר בעדינות?.... סקפטי. מאוד.
כשאני תוהה עד כמה הרכב הזה מתאים לשמש כ"רכב מסע" אני מתכוון לשוק העולמי ולא לשוק הקטנטן בארצנו הקטנה עוד יותר.
מזכיר שסצינת האוברלנד הצפתחה וגדלה בצורה מטורפת בעולם במיוחד לאחר שהשוק האמריקאי הצטרף לעסק ואני מפקפק עד כמה הרכב הזה ייבחר בעולם כפלטפורמה לבניית רכב אוברלנד.
רק לשם השוואה - רוביקון JL סטנדרטי במישלט 21:
https://www.facebook.com/70961386254...9714805204849/
נדמה לי שחלקנו שכח איך נראה דיפנדר מקורי מקרוב...
למשל נקודות חילוץ. למקורי אין. פשוט אין.
יש פתרונות אפטרמרקט ויש אפילו אביזרים מקוריים שלוקחים מהדגם הצבאי - אבל במקור אין נקודות חילוץ
או מהלך מתלים. אוקיי, סרנים חיים וזה. אבל 6 אינצ' מקדימה ו 8 מאחורה. זה הכל. והקדמי? מאוד לא גמיש. בשבילים זה עובד נהדר אבל בסלעים? דיפנדר מקורי עובד יפה בסלעים כי הוא גבוה, לא בזכות המתלים. לפחות לא בתצורה מקורית.
ונעילות? מעולם לא נמכרו כציוד מקורי באף גירסת איבזור. פשוט לא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk