אני חושב שההגדרה כ "רכב קבלנים" עדיפה מהגדרה של "רכב לייפסטייל",
נראה לי שמבחינת רשויות המס ומחירונים עדיף ככה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
Printable View
אני חושב שההגדרה כ "רכב קבלנים" עדיפה מהגדרה של "רכב לייפסטייל",
נראה לי שמבחינת רשויות המס ומחירונים עדיף ככה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
לפחות מהטיולים שאני משתתף עם קבוצות שונות למשל טיול מאתמול, שני היילקסים דנדשים
של אנשים שאינם בעלי מקצוע קלאסיים.
ייתכן והמגמה משתנה במיוחד לאור זה שהטנדרים כמו שכתב כאן מגיב ביחד עם עוד
מס' זעום של SUV וג'יפ הם בעצם הפלטפורמה שנותנת יחס תמורה/מחיר ויכולת שטח וכן
גם נוחות טובים הרבה יותר מפעם
צריך גם לזכור שמבחינת יכולות שטח, אין מה להשוות את מה שנמכר היום כ- SUV למה שנמכר לפני 20 שנה תחת אותו כינוי, והיעדר החלופות דוחף את מי שרוצה רכב חדש/חדיש לקנות טנדר...
פרק ד' - ביצועי שטח
מה אנחנו צריכים לביצועי שטח? גאומטריה סבירה, מרווח גחון, נעילה... והכי חשוב - מידות צמיגים נורמליות ומתלים שעובדים.
מה שקופץ לנו לראש אלו הטנדרים של פעם. עם מוטות פיתול וקפיצים מתחת לסרן, מרווח גחון מזעזע ומהלך מתלה אפסי, כל זה מגובה בצמיגי 205r16 קטנים וצרים.
אבל טנדר יפני מודרני נהנה ממתלה קדמי זהה הלכה למעשה לשל אחיו רכב הפנאי שטח, עם קפיצי סליל ומהלך סביר, ומאחור עלים ארוכים ורכים שנותנים מהלך לא רע - ולפחות בחלק מהדגמים מגובים בנעילה או לפחות בקרת אחיזה.
מידת הצמיגים המקובלת היום היא סביב 30-31" ובסיס הגלגלים סביב 3 מטר.
הופה! תפסנו אותך! מה זה בסיס הגלגלים הזה? משאית! זווית בטן!
למעשה אם נשווה למלך השטח, דיפנדר 110 - הרי שמדובר בבסיס גלגלים זהה. לא, לא ה110 ההוא, של פעם. אלא ה110 של היום, ענק במושגים של פעם, די סטנדרטי ומייצג את רכבי הפנאי שטח הבינוניים של היום.
ומה עם זווית העזיבה? תפסתם אותי. כאן אכן יש בעיה. במקום ה35 מעלות ומעלה שהתרגלנו אליהם, מדובר ב25 מעלות. אבל א. מתרגלים וה. מקצצים. קצת. אני הורדתי פגוש. וגם. מגביהים ועם ההגבהה מגיע שיפור בזווית העזיבה.
אני אישית עוד לא התיישבתי על הקורה האחורית - ואני לא עושה הנחות לטנדר המסכן. ועדיין זה רכב טיולים - לא רכב עבירות - ואני משווה אותו לרכב פנאי שטח - אז איפה שקוראת הפלדה שבאחורי הטנדר שלי תחטוף - רוב רכבי הפנאי שטח הארוכים יתלשו פגוש. בדוק. וזה לא בגלל הזווית שהיא די דומה אלא בזכות הגובה שבטנדר הוא גבוה יותר.
ובואו נדבר על גובה. על מרווח גחון. לנדקרוזר כדוגמה, ושאר הSUV בקטגוריה צריכים רצפה אחורית נמוכה ולכן תלויים מתחתיה טנק דלק, דוד אגזוז וגלגל... והם תלויים, אם תסתכלו - מתחת לגובה תחתית השילדה. בטנדרים הטובים כל אלו מהודקים יפה בתוך ובין קורות השילדה - ומי שיסתכל בנתוני מרווח הגחון יראה שהיילקס עם הגבהה מציג מרווח משמעותית טוב יותר מאשר הלנדקרוזר המקביל מוגבה גם הוא - בין הנקודה הנמוכה (מיכל דלק במקרה של לנדקרוזר, תיבת העברה במקרה של היילקס) לבין הסלעים. זה תורם בתורו גם לזווית בטן לא פחות טובה.
ובשטח.. התחושה בטנדר היא של רכב יותר 'קשוח', פחות עדין ופחות פגיע. אני יכול להעיד שאני נוהג בטנדר כמעט כמו היה ג'יפ - בחופשיות מלאה לבחור קו ולהתקדם - ולא רק על שבילים. אני מטייל די הרבה. ולא הרגשתי עד היום מוגבל יותר ממה שהרגשתי בדיפנדר שלי. אז בואו נאמר שברמת הטיולים שאני עושה, אם לא חשתי בבעיה, אני מניח שגם לרוב המטיילים לא תהיה בעיה. וזה לא שהכל קלי קלות - צריך לנהוג... ולפעמים לנסות פעמיים, אבל לא הטנדר הוא זה שמפריע לי.
יתרון גדול נוסף הוא המשקל. טנדר שוקל חצי טון פחות בערך. וזה משמעותי מאוד בעיני בשטח. יותר מכל דבר אחר- משקל הוא הפרעה אמיתית. וחצי טון לא הולך ברגל.
ולסיכום פרק השטח מגיעה השאלה 'איזה טנדר'. אז אני מפנה אתכם לדיון 'מרווח גחון' והמסקנה הבלתי נמנעת שהיילקס ודימקס לפני הגבהה נהנים ממרווח גחון מתחת לבטן גדול משל טרייטון מוגבה... אז אחרי הגבהה המצב יהיה עוד יותר טוב. ומידת הצמיגים המקורית של היילקס היא המוצלחת ביותר לשטח - גם קוטר 31 וגם חתך סביר על חישוקי 17. ונעילה אחורית שהיא חובה לדעתי יש בטרייטון ובהיילקס למרות שאולי הפעם היבואן יחליט להביא גם את דימקס החדש עם הנעילה שכבר נמכרת בחו"ל.
אז חיתוך של כל הנתונים - מרווח גחון, נעילה, גודל וחתך צמיגים.... מביא אותנו למסקנה הבלתי נמנעת.. שוב...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
על זה דיברתי: ראסטה, אלומיניום.
קובץ מצורף 129751
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מיששתי את הארגז של ראסטה מקרוב, הוא מדהים - לא פחות.
אין לי מושג לגבי המחיר או לגבי האפשרות לרכוש אותה באופן פרטי.
אסף\נמרוד - צודקים לגבי המיגונים - למעט העובדה שבהיילקס שמשנת 2017 והלאה, יש מיכל אוריאה מפלסטיק בגחון (2015-16, גם בצורה החדשה, אין עדיין אוריאה) - הוא דיי פגיע ולדעתי מצדיק מיגון.
עידן
גם למגב יש
חיצונית נראה נחמדhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b4327c2e8.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
רק שנראה שבמגב וויתרו על הדלתות שחף (:קובץ מצורף 129758
ממש ארגז יפה. אני רואה אותו יותר ויותר על כלים של מנהל הרכב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כדי להתמודד עם זווית הנטישה הזוועתית ועוד מספר מגרעות הייתי מיישם כריות אויר מאחור ( מבית מדרשה של LR)
https://youtu.be/ghsb0VDdtJQ
נראה יישום קליל, חביב ויעיל.
לדעתי סתם לשפוך כסף... ומורכבות מיותרת.
כאמור, זווית הנטישה לא זוועתית.
תכלס המספרים פה פחות חשובים, בפועל זה הזנב פוגע לעיתים נדירות... זה כבר לא המחרשות שהיו.
Spoa ומבנה נכון יותר פתרו זאת.
איש אחד גידל חתול.
לילה אחד, החתול התייחם והתחיל לרוץ בכל הבית, נכנס, יוצא... נועלים בחוץ שורט את הדלת מבחוץ, נועלים בפנים קורע את הרשת.....
בקיצור, האיש לא ישן.
קם בבוקר, עייף כולו, קללה לעבר החתול, והלך לעבודה.
חזר אח"הצ, עייף, גמור..... מת לישון.
מזהיר את החתול - "עוד לילה אחד כזה, ומחר אנחנו אצל הוטרינר, חותכים וגומרים עניין" ,
והולך לישון.
לא עוברת שעה... והחתול....רץ בכל הבית, נכנס, יוצא... נועלים בחוץ שורט את הדלת מבחוץ, נועלים בפנים קורע את הרשת.....
בקיצור עוד לילה ללא שינה.
למחרת בבוקר, קם האיש, הכניס את החתול לרכב, ויאללה, נוסעים לוטרינר.
הלך יום עבודה, אבל לפחות יש תקווה לישון הלילה.
מגיע הלילה, והאיש, שכבר יומיים לא ישן, מסתכל על החתול, מאחל לו לילה טוב, וכולו תקווה, הולך לישון.
לא עוברת שעה... והחתול....רץ בכל הבית, נכנס, יוצא...
האיש, גמור כולו, קם , מסתכל על החתול ואומר לו - "מה עכשיו??? הרי חתכו לך בבוקר, אתה לא מסוגל לעשות כלום..."
החתול מסתכל עליו ועונה לו - " עכשיו אני יועץ".
לא חסיד של טנדרים. מאד אוהב את השינה במנותק מהקרקע (ישן ברכב) .
לטעמי אם כבר טנדר, הייתי מתקין על הארגז משהו כמו בסרטון (אומנם מיועד לגלדיאטור אבל מניח שניתן לייצר/להתאים גם לטנדרים אחרים):
https://youtu.be/6HBuXc1T2CY
שילוב מנצח של אופציות אחסון בארגז, מעל הארגז בצדדים וכולל אוהל "גג" מבלי להגביה את מרכז הכובד של הרכב.
עזוב שזה מכוער ממש...
אבל להוסיף מסילות כבדות כדי לטעון למרכז כובד נמוך.. לא רציני.
יש מבנים כאלו פשוט נמוכים מגובה הגג וללא מסילות כבדות.