תגובה: מה יישור קו סביר אחרי קניית טרופר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז למדת משהו חדש הרגע.
עכשיו,
אתה סתם מתחכם.
תקרא טוב את העברית.
זה שיש מים בטמפ' של 100 מעלות, לא עושה את זה להגדרה.
ובדיוק כמו ההערה שלך למישהו אחר אני אומר לך-
בסוף מישהו ירצה ללמוד, ומזה שאנשים זורקים ההערות ובלבלים קשה ללמוד .
השאלה אם אנחנו מסכימים על הסיכום העקרוני שכתבתי פה?
האם את מבין את הסכנה \ בעיתיות בשימוש ב 0W-40 במקום 10W-40?
Zivo השאלה מופנית אליי?
בכל מקרה אני לא חושב שיש פה מישהו שלא מבין
את ההבדל.
אני טוען שההבדל בין 0-30 ל 5-30 הוא לא ברמה של השמדת מנועי הטרופר.
אבל... אני גם טוען שהמנוע הזה התברר ככל כך מורכב שזה לא יהיה הוגן מצדי להגיד למישהו "עזוב אחי שים מה שמתאים להוראות היצרן".
כנראה שהמנוע הזה עדיין סוג של תעלומה.
ומאחר וההבדל בין 0-30 ל 5-30 הוא כל כך זניח אז למה להתחכם?
בעיקר כשכול מי שמבין במנוע הזה, (ואני לחלוטין לא ציני עכשיו) אומר להתעקש על 5-30
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
האם את מבין את הסכנה \ בעיתיות בשימוש ב 0W-40 במקום 10W-40?
להבנתי מהרבה מאד קריאה וחו״ד של אנשי שמנים שהתייחסו בשרשור המפורט בקישור שהעלתי(קראת?), אין שום סכנה בכך אם היצרן הגדיר שהמנוע יודע לעבוד בטווח שמנים בין ״0״ ל-״40״.
ולהיות יותר ברור:
אם בטבלת שמנים של מנוע ספציפי יש גם שמנים שדרגת הצמיגות הקרה שלהם היא ״0״ אז המנוע, משאבת השמן, וחרירי ההתזה וההולכה יודעים לעבוד בצמיגות הזו כחלק של שמן רב-דרגתי, זו לא הערכה, זה היצרן כותב.
אחרת לא היה כתוב בטבלת שמנים את הצמיגות הזו.
אם אין בטבלה דבר כזה, אז לא.
האם יש בכך עלות/תועלת בטמפ סביבתי כמו בארץ (טווח טמפ בין עונתי של 5-40), אני לא בטוח ובגלל זה גם לא משתמש בשמן כזה.
ברכב הפרטי שלי אין ״0״ בספר, אז בחרתי בשמן סינטטי איכותי שתואם לטווח היצרן, בין ״5״ ל״40״ כי היצרן רכב בעצמו הגדיר טווח זה לעבודת הרכב.
היום יש שמנים טובים בסדרי גוגל ביחס למה שהיה זמין כשהכלים האלו עלו על הכביש.
טרופר הוא חיה שונה, כי השמן משמש אצלו גם ללחץ הזרקה, אז שם לא הייתי חורג מהנחיית היצרן אלא אם במהלך השנים נוספו תובנות משתמשים, כמי שאני מבין שיש.
ולהיות הכי ברור- זו הבנה מתוך לימוד עצמי, שכל אחד יסיק לעצמו ייקח אחריות על עצמו.
נראה לי שלא מצאתם את הזמן לקרוא את ההתייחסויות המפורטות בקישורים, וחבל.
בלי להתייחס ספציפית לטרופר, וזה כבר נאמר קודם, גם מהנדסים טועים. וחכמת ההמונים אחרי שני עשורים בהם הרכבים הללו מתגלגלים על הכביש היא לפעמים תיקון של חכמת המהנדסים (שהרי, אילולא טעו, לא היינו בדיון הזה בכלל, עובדתית, מנועים התאבדו בעבודה לפי הוראות יצרן). ברכבים אחרים, לאורך השנים יצאו הוראות על החלפת סוג השמן, לפעמים כתוצאה מהתקדמות השמנים, ולפעמים מסיבות הרבה יותר מרושעות (כמו מעבר לעבודה עם חברת שמנים אחרת, ורצון לקדם שמן ספציפי). ולסיכום, מי שרושם את המפרטים ברכב הוא לא המהנדס, אלא מנהל כלשהו שרואה עוד שיקולים. נכון, יש המלצות של המהנדס, אבל העולם הוא עולם של פשרות.