אתה ממשיך לא להבין עברית ?
לא משנה מה יקרה מכנית, איך הגעת למסקנה שבמפגש הבא, אני הולך להשקות את כולכם?
על סמך מה? איפה זה נאמר? נכתב?
Printable View
באמת דורון, הסגר מנוון אותך. [emoji23]
דורון,
מאחר והדיון נטכני נכנס להקפאה (עד שאסף יביא מדידות ועד שנמרוד יעשה קצת קילטמטרז' בשטח), בא נעבוד קצת על הבנת עברית ותרבות הדיון פה בפורום -
אני כתבתי (הודעה #84) -
אני מוכן להמר, שבמיוחד עם הסגר, השנה עוד תעבור את הבדיקה, אבל במפגש הבא, אתה כבר בבעיה (או שיווצר חופש הברגים או שכבר יהיו נזילות).נמרוד (הודעה #86) דווקא הבין את הלוחות זמנים שאני ציינתי וכתב -
מעולה, 24.12.2021, מפגש ג'יפולוג שאחרי הקורונה. המיכל צריך להיות שלם, בריא, אטום ומחוזק היטבאתה בכלל מתלהב, וכותב (#95) -
לדעתי במפגש גיפולוג הבא,מפגש שלדעתי, לפחות כך אני מקווה, יקרה בדצמבר 2020.
גם אחרי שאני רומז לך על הבנת עברית, אתה לא מבין.... :-(
אבל הכי חשוב -
בכל סערת הקשקשת הזו, והסטות הדיון - אני באמת לא מנסה לקבוע שאין מצב שזה לא יחזיק וזה יתפרק תוך שנה. אני בסה"כ נסיתי להציף שיקולים שנמרוד לא התייחס אליהם בכתבה שעלולים להביא להתפתחות בעיות. נסיתי להגיד, שיש פרקטיקה איך לחבר מיכל כזה (תסתכל פעם על מיכלים מובנים ברכבים).
ההתלהמות פה כל כך גדולה ולא עניינית, שאפילו ההערה של אסף (#52) על סוג הנירוסטה (בדיוק מאותו חשש של היווצרות סדקים), שבגדול אומרת שנמרוד טעה בבחירת החומר (או טעה בכתיבה?), הלכה לאיבוד!
ואם אתה עדיין מתעקש על התערבות אז אני אחדד עוד פעם -
1- אני לא צופה שזה יופיע מייד.
2 - בהחלט יכול להיות, שדווקא עם הברגים לא מהודקים, וכל המיכל מעט משוחרר, אז בסופו של יום אין בעיה (ובדיוק לזה התכוונתי ששאלתי את נמרוד (#54) על רמות חופש או אפילו בושינג).
3- לדעתי, תוך שנה בערך, גם אם לא תהיה בעיה מיידית (שבר, נזילה) יתחילו להופיע סימנים (אולי פשוט סימנים של חופש \ שיפשוף בחיבור של המיכל לגוף, וזה דווקא טוב).
כל הדיון היה ע"מ ליצור מודעות. אסור לקבע את המיכל באופן קשיח, צריך לשמור על רמות חופש.
אם אני נמרוד, אני הולך עכשיו לרכב, משחרר את הברגים, מגדיל את החור באוזן של המיכל, וסוגר קלות, אולי עם איזה גומי, את הברגים חזרה.
ולא פחות חשוב - אם אתה רוצה להמשיך בדיון טכני, אז בכייף. אבל כל הכוונה זה להמשיך את מה שקורה פה....אז שיהיה לכם בהצלחה.
סגר נעים לכולם
לא מבין איך אני קשור להתערבות שלך עם נמרוד.
אני מקווה שזה יהיה 2021 ולא 2022
באמ'שלי חפרתם על כלום...
הבנאדם כולה התקין מיכל מים ועוד בטנדר פתוח, לא איזה טלסקופ לראות כוכבים.
ומה 2021/2022??? אני מחכה ל 12/2020 🤬
נמרוד תתחדש! יופי של כתבה... יופי של קיבולת, סליחה שאני חוזר לנושא השרשור...
מחיצות, מה השיקולים למס' המחיצות והצורה שלהם?
אני גם רוצה לתכנן מיכל מים צורני ברכב ומוצא את הכתבה מאוד רלוונטית לי (":
אם זה בסדר לשאול פה..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
חבית עגולה של 60 ליטר זה בדיוק מיכל המים שלי ביוקון. כבר 4 שנים (אוטוטו).
הבסיס מחוזק בתוך ריבוע עץ שהוא חלק מארונית מקרר/מגירת מטבח/בסיס למיכל מים, החלק העליון מקובע עם ראצ׳ט לנקודות עגינה בבגאז׳ (ביחד עם שאר הארונית). משאבת מים כמובן ועובד נהדר. טרם נרשמו נזילות.
היתרון בחבית הוא מכסה בקוטר כל חלקה העליון שמאפשר ניקוי (עד היום לא היה צורך. אין שום ריח או ירוקת).
נכון שהיא לא מנצלת טוב את המקום (עגולה ...) אבל לא חסר נפח איחסון ביוקון וזה היה הפתרון הכי זול ביחס לנפח.
החלום הוא מיכל קאסטום מייד. צמוד למשענת הכיסאות האחוריים. יש שם בחישוב גס 120 ליטר (90 ליטר קרים. 30 ליטר חמים 🤩🤩🤩) ע"ח 30 ס"מ עומק שגם ככה די מתים בבגאז׳ בתצורה הנוכחית.
ביום שיהיו לי 3-4 אלפים פנויים אני רץ לשלם אותם ללוריה!
איתי
נמרוד תפסיק לעדכן בפרויקטים של הטנדר, זה מוציא פה את האנשים מפרופורציה ועוד מעט נתחיל לחשב את צריכת הזרם של המצבר צרכנים שצריך בשביל להפעיל רתכת כדי לתקן את המכיל שלך שיסדק אולי עוד כמה שנים שהטנדר יהיה בכלל של אסף.
ללט [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נסעתי הלילה למדוד פיתול של הארגז בהצלבה.
שיטת הבדיקה היא פלס על הסף האחורי לרוחב, ועל הדופן הקדמית - ולראות כמה מעלות אם בכלל - ההפרש.
אבל מה הבעיה? קורונה.
איך שהצלבתי את הטנדר - בפאתי חוף ים מבודד בקצת לפני חצות הלילה - ניידת, שוטרים, אדון מה אתה עושה כאן, איפה אתה גר וזה.
הסברתי להם על הנושא, מיכל, נירוסטה, גמישות. הסברתי בפירוט על הנפשות הפועלות - והם הסכימו שאכן מדובר בעבודה חיונית. ניסיתי לשכנע אותם שבגלל שהם עצמם ג'יפאים - גם סורנטו משטרתית זה נחשב - הם צריכים לעזור בכדיקה החשובה אבל זה השלב שהם בחרו לעזוב ולא לעזור.
בקיצור 78 מעלות בקצה האחורי, טיפטיפונת פחות מזה בקצה הקדמי - לחלוטין בתוך טעות המדידה ויצויין שדלת הארגז נפתחה ונטרקה ללא בעיה.
בקיצור. שום פיתול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...90883a37aa.jpg
אם הייתי קרציה יהירה הייתי שואל אותך כמה משקל היה לך בארגז ואיפה. אבל אני לא , כי במיקום המיכל הנוכחי , גם הפרש של חמש מעלות זניח .
השוטרים לא הסכימו לעלות לארגז.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
המחיצות הן חלק מהמבנה. בעיקרון, מיכל שהוא קטן יחסית לעובי החומר, וקרוב כמה שאפשר לצורה של קוביה (הפאות בגדלים דומים) לא צריך מחיצות. אם מייצרים את המיכל בצורה כזאת שאפשר לתת כיפופים לדפנות עצמן, לעגל את הפינות וכולי, גם לא צריך מחיצות. כמעט כל מיכל בגדלים האלו שמיוצר ביצור המוני, מפלסטיק או לחיצות פח, לא כולל מחיצות.
צריך מחיצות כשהצורה יותר מוארכת וצרה, כמו המיכל שלי; ככל שהעובי של החומר ביחס לנפח ולצורה קטן יותר; ובשיטות יצור פרימיטיביות של פחים שטוחים בלבד.
הצורה של המחיצות זה בגדול הצורה זה החתך של המיכל מינוס פינויים למעבר המים. הן בסך הכל מחברות את הפאות.
מספר המחיצות? כלל אצבע הוא לחלק את הנפח לנפחים קטנים יותר שהפרופורציה שלהם יותר קרובה לקוביה.
זה זהה לחלוטין לתכן של מסבך צינורות פשוט - נגיד סככת צל - אם המפתח גדול מדי, אז מוסיפים עמוד באמצע. אם המפתח גדול מאד, והקורה עליונה דקה, אז מוסיפים שניים או שלושה עמודים שזה נגיד המקרה של המיכל שלי.