תגובה: מחפש המלצה לרכב שטח שישמש גם כמשפחתי
הצצתי בחלק מהמסלולים שפותח השרשור ציין.
אני בטוח שגיא היה עובר כל אחד ואחד מהם עם הדאסטר ואפילו בלי נזקים מיידיים/נראים לעין.
אבל... אני כנראה החבר שגיא התייחס אליו בנחל חלמיש, ואני מודה, זה לא נראה לי מתאים לרכב. לא להכנס לנקודה ולא לצאת ממנה.
ואז ראיתי את גיא נוהג. הבחור מ נ ו ס ה ושקול ובאמת מפיק מהרכב את המירב, ללא רעש, צלצולים , וענני אבק מיותרים. ורק להזכיר, היו לו לפני כן טראנו, היילקס, סמוראי, ונדמה לי שגם דיסקו.
אז לפותח השרשור - אלא אם כן יש לך ליווי ראשוני צמוד ממישהו מנוסה כמו גיא/דרור/ניר שמכיר היטב את הרכב, אני עדיין הייתי הולך על רכב חסון יותר אם אלו המסלולים שאתה מתכנן. רכב שיהיה יותר סלחן ועמיד בפני טעויות נהג, רכב שיש לו רזרבות של יכולת שאתה לא מתכנן להשתמש בהן, אבל במקרה הצורך הן שם.
אז אני לא שולח אותך לקנות מפלצת עם גלגלי 37" או 44" או עם סרן דנה 90, או אפילו אחד מהרכבים שהייתי נוסע עליהם בעצמי אם אפשר היה לנסוע לאנשהו בכלל. למעשה אני מעדיף לא לנקוב באף מועמד ספציפי כי ממילא אני תמיד במיעוט פה. אומר רק זאת: בתור מתחיל בשטח אל תיקח רכב שיכול לעשות מה שאתה רוצה אבל "על הקשקש".
בכלל, מה שלא תקנה, בשנה הראשונה נסה להצטרף לטיולים נינוחים של בעלי רכבים דומים, וככלל אצבע נסה לא לתכנן אף מסלול שעובר את מחצית מהיכולת של הרכב שקנית. נסיון בנהיגת שטח משפיע מאוד על יכולת העבירות והדרך לצבור נסיון בלי לשלם ביוקר היא להתקדם לאט לאט ...
יאללה, כמה חפרנו.. אם ידני זורם לך אז חפש דאסטר דיזל ותתעלק על גיא בטיולים הראשונים, הוא כבר יחבר אותך לקבוצות המתאימות. מקסימום, תחליט למכור, זה יהיה קלי קלות [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
נראה לי שבחרת את המסלולים לפי צבע התווית ...
וכדאי שתלך לעשות סיבוב ברכבים הללו שאתה מלבט לגביהם. שתבין על מה מדןבר.
אין הרבה קשר בין המסלולים שבחרת.
ובתור אחד ש ׳חשב להכנס לנושא של טיולים׳....
ואללה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא כל כך הבנתי את התגובה שלך.
הסתכלתי על מסלולים עם עבירות בינונית שנראים מעניינם.
מזל שנדב הסביר למה התכוונת.
בכל מקרה למה כולם ממליצים באופן גורף על דיזל ולא על בנזין?
מה היתרונות של הדיזל על פני הבנזין?
כרגע אין ביד 2 אפילו דאצ'יה 4x4 עם מנוע דיזל אחת למכירה...
אם אתה מסתכל על כל מסלול שהוא מעבר לרמת עבירות המוגדרת כ"קלה", עזוב את הג'יפונים.
גייס עוד כמה שקלים לקניה,
שמור בצד כסף לאחזקה, וקנה suv.
הסיבה שאנשים ממליצים על דיזל (בsuv, לא בג'יפון) היא שהרכבים הללו גדולים וכבדים ולכן גרסאות הבנזין שותות המון דלק. כשזה רכב לטיולים בלבד, זה עוד סביר. לרכב יומיומי זאת חתיכת הוצאה.
הסיבה שממליצים על דיזל בדאסטר, היא שאופי המנוע מאפשר מעט יותר מומנט בסל"ד נמוך, וברכב שאין לו הילוך כוח (דאסטר) זה יותר מתאים לעבודת שטח.
ובנוסף בדאסטר בנזין יש מנוע 1.2 לא מוצלח שקיים גם בשאר רכבי רנו וניסן ונצפו בו כשלים מוקדמים, תריץ עליו חיפוש.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ובנוסף בדאסטר בנזין יש מנוע 1.2 לא מוצלח שקיים גם בשאר רכבי רנו וניסן ונצפו בו כשלים מוקדמים, תריץ עליו חיפוש.
זה לא כל כך נפוץ כמו שעושים מזה ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alonbrim
לא כל כך הבנתי את התגובה שלך.
הסתכלתי על מסלולים עם עבירות בינונית שנראים מעניינם.
מזל שנדב הסביר למה התכוונת.
בכל מקרה למה כולם ממליצים באופן גורף על דיזל ולא על בנזין?
מה היתרונות של הדיזל על פני הבנזין?
כרגע אין ביד 2 אפילו דאצ'יה 4x4 עם מנוע דיזל אחת למכירה...
מה שהתכוונתי הוא שאין שום קשר בין המסלולים שלך .. לא מבחינת קושי לפחות.
ואין בינהם קשר ובין ההצהרה שלך בהתחלה לגבי אופי הטיולים שאתה מחפש.
לגבי דאסטר דיזל .. הן נמכרות מפה לאוזן ולא סביר שיגיעו ליד2.
הרכבים שכן מגיעים לשם, לפחות כל מה שראינו עד עכשיו היו רכבים שטבעו ונמכרו כ"חדש שלא ראה שטח" .. בדיוק בשביל זה הצעתי לך להצטרף לואצאפ.
שם גם מציעים למכירה מידי פעם רכבים.
מעבר לזה, נאמר שאני סוג של קוסם .. אני לא חושב ככה, בצניעותי הרבה אני חושב שאני נהג ממוצע מאד .. אבל עדיין אני ממליץ לך מאד להתנסות ולעשות סיבוב לפני שאתה רץ לקנות .. כי כל מילה שרשמו פה לא תהיה טובה כתחושה שלך אישית ...
לפותח השרשור - תוסף לרשימה גם גרנד ויטרה, יש סיכוי לא רע שתמצא בלוחות ביתר קלות מאשר דאסטר.
הוא יחסית עדיין זול לתחזוקה והוא כבר עם הילוך כח (בשנים הרלוונטיות לתקציב שלך) ולכן יוכל להתמודד גם עם מסלולים מאתגרים יותר.
נשלח מהנייד
הי אלון,
כמוך גם אני חיפשי רכב טיולים לשוטטות רגועה, רכשתי סובארו XV ובמשך שלוש שנים טיילתי איתה במסגרת מועדון סובארו וטיולים בעבירות קלה עם חברים בעלי קרוסאוברים. מבחינת עלויות אחזקה/התנהגות כביש הרכב מעולה. מבחינת יכולות שטח, החברה פה כבר כתבו שסובארו מתאימה למסלולים של עבירות קלה. ממליץ לא להיתפשר על מנוע שני ליטר 1:10 בערך, עדיפות לפורסטר אם אתה חובב קמפינג או סוחב הרבה ציוד, אחרת דורש צ'ימגג. לחבר יש דאסטר דיזל שיצא לי לטייל איתו, רכב אמין, ללא תקלות קרדינליות (היה משהו עם טורבו ועוד משהו עם רטיבות בתא נוסעים, לא כואב בכיס) רכב מרווח יחסית, חזק, 1:15. רכבים מצויינים להתחיל איתם את התחביב. אחרי שלוש שנים עברתי לגרנד ויטרה ארוכה 10, רכב אמין אבל היישור קו ההתחלחתי עלה לי קצת בבריאות וקצת בנישואים, קח בחשבון שבעת הרכישה של כל רכב כדי לשים קצת בצד ליישור קו, התקנת הגנות וכו' בכל מקרה רכב אמין, לקח אותי לקצה גבול העבירות שמעניינת אותי כרגע, 1:8, קצת יותר צפוף מהסובארו, בגאג' סביר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה לא כל כך נפוץ כמו שעושים מזה ..
מה שהתכוונתי הוא שאין שום קשר בין המסלולים שלך .. לא מבחינת קושי לפחות.
ואין בינהם קשר ובין ההצהרה שלך בהתחלה לגבי אופי הטיולים שאתה מחפש.
לגבי דאסטר דיזל .. הן נמכרות מפה לאוזן ולא סביר שיגיעו ליד2.
הרכבים שכן מגיעים לשם, לפחות כל מה שראינו עד עכשיו היו רכבים שטבעו ונמכרו כ"חדש שלא ראה שטח" .. בדיוק בשביל זה הצעתי לך להצטרף לואצאפ.
שם גם מציעים למכירה מידי פעם רכבים.
מעבר לזה, נאמר שאני סוג של קוסם .. אני לא חושב ככה, בצניעותי הרבה אני חושב שאני נהג ממוצע מאד .. אבל עדיין אני ממליץ לך מאד להתנסות ולעשות סיבוב לפני שאתה רץ לקנות .. כי כל מילה שרשמו פה לא תהיה טובה כתחושה שלך אישית ...
תודה רבה.
שלחתי לך הודעה בפרטי.
אשמח אם תצרף אותי לקבוצת ואטס אפ של הדאסטרים.
איפה אתה חושב שאפשר לבדוק את הרכב ולהרגיש איך הוא נוסע?
תודה,
אלון
- - - Updated - - -
חברים,
המון המון תודה על כל התגבות ועל כל היייעוץ!
באמת טוב שיש מקום להתייעץ עם אנשים שמבינים עניין ותמיד טוב לשמוע דעות לכאן ולכאן.
עזרתם לי המון!!!
עכשיו רק נשאר להיזכר איך נוהגים על ידני ולמצוא דאסטר (או פורסטר או ויטארה).
נראה שהעדיפות היא לדאסטר בגלל צריכת הדלק הטובה שלה ביחס לשאר.
שוב תודה,
אלון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alonbrim
עכשיו רק נשאר להיזכר איך נוהגים על ידני ולמצוא דאסטר (או פורסטר או ויטארה).
נראה שהעדיפות היא לדאסטר בגלל צריכת הדלק הטובה שלה ביחס לשאר.
שוב תודה,
אלון
גרנד ויטרה. לא ויטרה. לא משנתונים 2008 ו 2009 שם יש חשד לכשל בבלוק מנוע.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לא הייתי חותם על כך ש2010 וצפונה מחוסן מבעיית הסדק,
הכשל הוא בסדרות הייצור המוקדמות של המנוע ה-2.4 ליטר ואינו קשור באופן ישיר לשנת המודל של הרכב. רוב הסדקים נצפו במכוניות משנות מודל 2008-9 אבל היו גם מקרים מ-2010 אם כי מעטים.
בשנות מודל אילו יש לפעמים גם כשל במחשב abs אבל זה יותר נדיר ופחות כואב בכיס.
בתקציב של 70k אפשר להגיע ל-2011 וליהנות מראש שקט משם והלאה הרכבים מאוד אמינים
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
נחל פרצים באופנים ופרצים עליון ברכב אלו מסלולים שונים.
בתור מי שעשה את המסלול ההפוך, מפראדו, לקינג לפורסטר, אני יכול לאמר שככל שאתה מתחיל בתחום, רכב גיבור יפצה על חוסר הנסיון, בהמשך במסלולים הרגועים נהג עם נסיון יכול להתפשר עם רכב בעל יכולות נחותות.
בטיול הראשון עם הפראדו לקחו אותי למשלט21, אין ספק שהרכב פיצה על הנהג...
במסגרת הפשרות בין תקציב, גיל רכב, יכולות הרכב והתאמתו הן ליום יום והן לטיולים, רק פותח השירשור יכול לדייק את הפשרה הנכונה לו.
אצלנו אישתי דווקא אהבה מאוד את הקינג המזדקן, אבל לי נמאס להתעסק עם רכב מזדקן וטסט לדיזל והאמת כמות ואופי הטיולים שהתמתנו לא הצדיקו להתפשר על רכב דיזל גדול ומזדקן כרכב יום יומי.
ואחרי שאמרתי את כל זה ועם ה"נסיון", מצאתי עצמי תקוע בזיק עם פורסטר....
לעולם לא תשכח את זה הא?
תתעודד, השבוע חילצנו משם איגניס 2X4 שנתקע גם כן בירידה בדיוק באותה הנק'
https://www.yad2.co.il/item/edjh1kq5
מצאתי פה דאסטר רענן יחסית שיכול לענות על מה שאתה מחפש. שים עליו עוד עשרייה במיגון והגבהה ויש לך אופציה לא רעה בכלל לטיולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Amza30
למה נראה לך שזה 4/4 ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
למה נראה לך שזה 4/4 ?
היה רשום במודעה, ידני, דיזל, 4x4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Amza30
היה רשום במודעה, ידני, דיזל, 4x4
אני לא רואה 4X4 ואני רואה סרן מת מאחורה ..
גם לא מדבקות 4X4 על האוטו.
אני לא בטוח שזה באמת ככה ... אבל אולי ..
בתחילה נכתב 4X4, מאז הבוקר עודכן ל2X4 ואכן נראה סרן מת