אהלן נדב, הג'מוס נראה יותר ויותר כמו רכב שטח אמיתי! סחטיין על ההשקעה..
אשמח להבין מה בדיוק עשית עם הבולמים והקפיצי סליל מאחורה, כמובן במה זה שונה מבולם קויל אובר רגיל של פוקס..
Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:
Printable View
אהלן נדב, הג'מוס נראה יותר ויותר כמו רכב שטח אמיתי! סחטיין על ההשקעה..
אשמח להבין מה בדיוק עשית עם הבולמים והקפיצי סליל מאחורה, כמובן במה זה שונה מבולם קויל אובר רגיל של פוקס..
אהלן!
על הבולמים היה תבריג כהכנה ככל הנראה, חרטתי אומים, בוקסה, תושבת תחתונה, והלבשתי קפיץ מתאים.
במה זה שונה מקויל אובר לא יודע להגיד לך, אבל כנראה שגם אין בנימצא סט אפ כזה אחורי לראם, כאמור הבולם הוא פוקס 2.5".
אצל חבר עם ראם הוא עשה הסבה לקויל אובר מקדימה (מאחור יש לו כריות, אני בטראומה מהכריות עוד מהדיסקו 2 ככה שויתרתי על זה מראש) שזה כבר משהו אחר לגמרי ולפי דעתי הוא אולי היחיד בארץ, אאוטבק מכירים אותו טוב 🤠
אולי אני יהיה השני... 🤣
על גוף הבולם היה תבריג? זה משהו שמאפיין קויל אובר ולא בולם.. אבל איך תפסת את התושבת התחתונה?
אשמח לתמונה אם זה אפשרי...
נ.ב אני הייתי שמח לזוג קוילאברים מקדימה אצלי... ונראה שמה שעשית זה "קוילאובר לעניים" ומפה הסקרנות שלי (:
אנסה לצלם...
ואם אתה מתכנן להגיע למפגש מוזמן כמובן לראות...
נכון... צודק, אבוא לזחול מתחת לתפלץ במפגש, סקרנת!
אני עם ראם 2500 מודל 2019(הדגם החדש) הוא מגיע עם קפיצים מאחורה ולא עלים, משפר מאד את הנוחות.
אין ספק שהרכב במצב סטוק לא מתאים לכל מסלול אבל יש לו עבירות טובה מאד גם במסלולים בדרגת קושי בינוני ומעלה, צריך לקחת בחשבון את הרוחב ואת זוויות הגישה נטישה.
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
מה ההבדל בין הדגמים של RAM? אני רואה ביד 2 הרבה התייחסויות מעניינות.
2500, 3500?
ארוך, קצר?
דגם לפני ואחרי אוריאה?
דגם לארמי?
קפיצים/עלים?
5 מקומות/ 6 מקומות?
מה ההבדלים? איך מבדילים?
ה 2500 זה light duty, מגיעים עם קפיצים ספירליים מאחור.
ה 3500 הם havy duty, מגיעים עם עלים מאחור.
יש הבדל ביניהם כמובן בנתונים, כושר גרירה והעמסה מין הסתם.
יש דגמים עם 5 מקומות ויש עם 6.
לארמי זה כביכול דגם יותר מאובזר.
ארוך/קצר זה נתון לגבי הארגז, יש קצר 2 מטר ויש ארוך 2.5 מטר.
לגבי האוריאה, הגיעו בלי עד בערך אמצע 2013, אחרי זה כולם עם אוריאה.
זה בגדול...
ה-2500 תמיד היו עם ספירליים?
אם לא, מאיזו שנה ה 2500 עם ספירליים?
להבנתי הביאו את ה 2500 מלכתחילה עם ספירליים לפני כ 3 שנים
כי רוב הלקוחות לא באמת עובדים עם הרכב וצריכים את כושר ההעמסה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אין קשר מהותי בין סוג הקפיץ (עלה/סליל) לעומס.
יש רכבי עומס גבוה מאד עם סלילים, ויש עלים פרבוליים שמתנהגים כמו סליל מבחינת השיכוך.
ההבדל בשיכוך לבני-אדם בהתייחס לרכב ריק הוא לתדרים שמפריעים לבני אדם וקפיץ עלה לא טוב בבליעה שלהם.
זה בנפרד מסוגיות יכולת מיקום של מתלה מורכב (ביחס לעלה) של מתלה עם סלילים, ועלויות.
בנוגע לראם, אלה עם הסלילים מאחור נוחים בהרבה מאלה עם העלים, זה מידיעה עם כאלה שנוסעים על כאלה.
אלה עם העלים(3500) נוסעים באופן קבוע עם משקל כזה או אחר, אלה שלא מתקינים פלטת משקל או זורקים 4 שקי מלט בארגז... 😂
בעבר היו מביאים לארץ גם דגם ארוך, היום הכל עם ארגז 6.4 (רגל)
כמו שנאמר למעלה, ה2500 מוכוון יותר לכיוון של נוחות אם כי הוא גם נקרא HD מטבע הדברים המשקל משא שלו נמוך יותר.
בדגמים הישנים לא היה אוריאה ומעבר לזיהום האוויר הגבוהה יותר אין בעיות עם כל מה שקשור למערכת הנ"ל (בדגם החדש אני לא מכיר בעיות, אבל להבנתי למנוע בריא יותר בלי המערכת הנ"ל ואולי יותר כ"ס)
דגם לארמי היה הרמת אבזור/גימור הגבוה בצורה הישנה, היום הוא הדגם הפשוט ויש מעליו את הלארמי גולד והלימטיד.
בכל הדגמים למעט הלימטיד יש אופציה ל5 או 6מושבים שזה בעצם כסא שלישי בשורה הקדמית.
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
מתקדמים...
סגירה רול אנד לוק לארגז, הותקן מיכל מים בתחתית הרכב.
קובץ מצורף 134530קובץ מצורף 134529
תתחדש נדב!
תשתף אותנו קצת בתמונות ופרטים על המיכל מים?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
תודה.
המיכל הוא עגול(מיכל גז לשעבר שישב במקום גלגל ספייר), יושב עכשיו במקום שהיה הספייר שלי.
שנחבר הכל אני יעלה תמונות.
איזה מהדגמים הגיע ארוך עם 6 מקומות?
באיזה שנים?
יפה נדב!
למה כל התמונות של התפלץ חצויות? יש קצת תמונות במעברים טכנים שנתרשם מהמידות?
ואם לא... לפחות תחלוק איתנו חוויות מההתנהלות איתו...
תודה (:
Sent from my SM-G781B using Tapatalk