תגובה: בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אגב אני לא יודע על מה אתם מדברים,
אצלנו חקלאים בצפון לפחות
ובמושב שלי בפרט לרוב יש בין 20-45 דונם כולם מתפרנסים בעונה יפה מאוד
בהחלט יתכן, אבל המטעים האלה מניבים. לא מדובר במישהו שמתחיל מאפס: מסכל חלקה, מביא מוטורגריידר להרים תלוליות לשתילה, רוכש שתילים אצל שתלן רציני וממתין שלוש שנים עד שיהיה מותר (הלכתית) לשווק את הפרי. אני גם בטוח שזה לא מקרה שגם לך, אבי, יש עבודה ״בחוץ״.
היום המקצוע אינו ״חקלאי״, אלא מנהל. זה עסק מורכב שדורש מומחיות ניהולית ברמה גבוהה. בדיוק כמו שלא תפתח בית קפה ללא נסיון קודם בענף, ככה לא נכנסים לענף מורכב וסיכוני אחר ששמו חקלאות ללא נסיון.
ועוד משהו לדרור. ,האגרונום שלי (תואר שני, מנהל מקצועי של עשרות אלפי דונם מטעים וחממות) אומר שהכסף שמשלמים למועצות הצמחים מממן את פיתוח הזנים בוולקני.
אם הייתי מחפש עיסוק בפריפריה, הייתי עושה ״ניתוח מערכת״: מה הכי חסר בסביבה, רמת הביקוש, לאיזה חלופה אני נקשר וכיוצ״ב׳.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
היו תקופות שחשבנו על זה, אני חושב שהיום כשאני מתקרב לגיל 50 כבר עברתי את הסף הקבלה לקיבוצים :) אחת הסיבות למחשבה על חקלאות היא גם נושא הגיל, שבו כבר מתחילות להצטמצם האופציות בהי טק.
לא כל כך הבנתי מה מקצועך ההיטקי אבל נסה לשפץ אותו בקורות החיים ושלח.... מה יש לך להפסיד ? אולי מישהוא ימצא בו ערך מוסף לחיי
הקהילה ויצרפו אותך, אתה לעולם לא תדע אם לא תנסה. אולי לא תהיה חבר מן המניין, אבל תוכל לחיות בקהילה עם משפחתך בראש שקט,
ואולי בעתיד, כתלות בתרומתך, הסטטוס שלך יכול להשתדרג. הגיל שלך אכן מכשול אבל אם אתם משפחה איכותית שיש לה מה לתרום......
בקיצור נסה, אל תפחד, מקסימום תקבל לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
היו תקופות שחשבנו על זה, אני חושב שהיום כשאני מתקרב לגיל 50 כבר עברתי את הסף הקבלה לקיבוצים :) אחת הסיבות למחשבה על חקלאות היא גם נושא הגיל, שבו כבר מתחילות להצטמצם האופציות בהי טק.
זה לא נכון...
ראשית פתוחים לקבל כל מי שרוצה ויש לו מה לתרום לקהילה. (בתנאי שעומד במבחן הכלכלי של קיום פנסיה מספקת)
שנית וזה יותר מחובר למציאות...יש לך ילדים בגיל גן עד בית ספר? בהחלט רלוונטי.
חברים תודה לכל מי שענה, כאן ובפרטי. למדתי הרבה, פגשתי אנשים חדשים ואני יוצא עם הרבה חומר למחשבה. יותר מכל מחמם את הלב שקבוצה של אנשים שאני לא מכיר, מרקעים מגוונים, נותנת עצות ועוזרת לחשוב יחד. גרם לי להתגעגע קצת לתקופת המילואים :) תודה.
ואם בחלומות עסקינן - אני מושבניק.
מעולם לא עשיתי כלום עם האדמה, אבל דגדג לי. את ההכנסות שלי אני מביא הביתה ממקומות אחרים.
גם כשמישהו אחר גידל עליה, אני זה שנשא בהוצאות החכירה השנתיות. אצלנו, בשרון\ לא משלמים שקל על עיבוד אדמה של אחר.
בעיניים מפוקחות החלטתי השנה לנטוע בכל השטח שלי זיתים.
זה לא יעלה לי המון כסף, זה לא יבקש יותר מדי כסף שנתי על מים וטיפולי ריסוס וקטיף, גם לא יותר מדי התעסקות ביומיום, אבל זה גם לא יעשה אותי עשיר.
במקרה הטוב - זה יכסה את ההשקעה בהרבה שנים.
שאלו למה לא עשיתי אבוקדו, שהוא בערך ה"זהב הירוק" - מסיבה ברורה של השקעה גדולה, גפם ראשונית וגם שנתית, וסיכוי גבוה לגניבת הפרי עם תחילת הבשלתו. הסיכון לא מתאים לי.
לכן, אם מדובר במרכז הארץ - הקמה של משהו חקלאי מצריך השקעה גדולה מאד ונדרשים הרבה מאד דונמים כדי להתפרנס מהם.
אם זה בפריפריה - עדיין מומלץץ להשאיר גם בייצת פרנסה אחרת בסל, לפני שאתה מחליט להטיל את כל יהבך עך החקלאות.
בכפר שלי - נשארו רק שני חקלאים, מתוך העשרות שהיו פעם. קשה מאד להתפרנס מזה.
קח בחשבון שהוצאו מחייה הרבה יותר גבוהות כלומר באותו רווח בפריפריה תחייה עימו יותר זמן מאשר במרכז,.
מה גם במרכז אין משטחי בניה והרשויות רק מחכות לחקלאי שינטוש את שאליו בשביל לרכוש אותם ,
אצלנו לפחות ישנם עוד לא מעט שטחים להתרחבות לפני שיגיעו או יציקו לחקלאים..
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
מה גם במרכז אין משטחי בניה והרשויות רק מחכות לחקלאי שינטוש את שאליו בשביל לרכוש אותם ,
למען הדיוק -
אף אחד לא מחכה לשום חקלאי ולשום נטישה.
כשהרשויות רוצות - זה קורה גם אם החקלאי מעבד.
הרשויות גם לא רוכשות את הקרקע, אלו הליכים אחרים לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
למען הדיוק -
אף אחד לא מחכה לשום חקלאי ולשום נטישה.
כשהרשויות רוצות - זה קורה גם אם החקלאי מעבד.
הרשויות גם לא רוכשות את הקרקע, אלו הליכים אחרים לגמרי.
ורק לחדד (כי גם את זה עברנו...)
שהמדינה החליטה להפקיע חצי מהחלקה של חמי - חלקה עם פקאנים בוגרים ומניבים, כי צריך להעביר שם פסי רכבת, אף אחד לא שאל כלום.
הפיצוי היה נמוך ממחפיר....
ככה זה שאתה על אדמת מינהל...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לנו במושב יש מטע ליד עיר בצפון , מטע של כל המושב לקחו משם 120 דונם להרחבת העיר ושילמו 50,000 לדונם(!!!),
אגב לא שאלו פשוט הודיעו מרשות המקרקעין ש120 דונם הולך לעירייה הקרובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אגדות עם
זה קרה במשך חודש שעבר..
להאמין או לא זו בחירתך
אתה אולי לא ידעת אבל זה תהליך שכמעט בוודאות קרה ברקע במהלך של הרבה שנים אחורה
לגמרי נכון, דיברתי על הביצוע של ההליך..
זה הוצג כאילו בוקר בהיר אחד ותוך חודש לקחו לכם אדמות בעוד שאני אנחש בזהירות שזה לקח לפחות חמש שנים אם לא כפול והמושב קיבל פיצוי מופלג על אובדן אמצעי יצור. האדמה היא נכס של המדינה.
לא צריך לנחש - 30,000 לדונם זה לשטח מעובד.
כשנלווה לו מטע צעיר, או בתי רשת, המחיר עולה בשווע המחוברים.
צר לי לומר לך, אבי 50,000 לדונם זה לא הרבה כשאתה מחשב כמה תרוויח ממנו וכמה השקעת בו.
חוץ מזה - אצלכם בצפון המדינה מתחשבת יותר, כדי שיישאר מי שיגור שם. תזכיר לי - שתולה? נטועה?
קרוב ממש,
כן 50 אלף זה גרושים לדונם לדעתי..
הלוואי ויכלתי לרכוש 50 אלף דונם מבטיח לכם שהייתי דואג לקנות את כל ה120
אז זאת התשובה המוחצת לשאלת הפתיחה?
כל הסיפורים שלא ניתן להתפרנס מחקלאות וזה נשמע בדיוק כמו הסיפור של חנן על בעלי המוסכים.
אל תתפלאו שאף אחד לא קונה את סיפורי המסכנות
התשובה המוחצת לשאלת הפתיחה היא שיש סיפורי הצלחה בודדים, והמון סיפורים שלא רק שלא הצליחו להתפרנס משטח אדמה של משק בודד, אלא שגם הפסידו את ההשקעה.
החקלאות של היום שונה מאוד מהחקלאות של פעם. מיכון מצליח להוריד עלויות, אבל רק אם אתה בסדר גודל ענק.
לפני שאלת יכולת הקיום מחקלאות צריכה להישאל השאלה אם יש לך את ההון הדרוש כדי לקנות משק חקלאי?
ואם יש..... השקע אותו באפיק מנייתי סולידי ותיהנה מתשואה גבוהה מבלי להתאמץ כלל עד סוף חייך.