רק אחרי הדיון של גיא התחלתי לחשוב על זה,
האמת שאני עמוס לגמרי - מושבים מאחורה מקופלים
יש ג׳ריקן, גזעי עצים, צידנית, פויקה, אוהל 6 אנשים ועוד...
Printable View
מזכיר שגם על גיא והדסטר נאמרו בזמנו אי אלו אמירות ועד היום יש שגורסים שהדסטר (או כל גיפון) אינו רכב שטח...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אסף,
נתחיל מהסוף ,
בארץ אף ממסרה לא סובלת מקור גם תושבי מג'דל שמס בינואר.
ממסרות מסיימות חייהן (פה בארץ) מאופי שימוש ובעיקר מחום.
אתה מוזמן לבדוק עם מכוני גירים.
חסימת אוויר,
עוד אגדה אורבנית.
השפעה זניחה עד לא קיימת בקרור המנוע ועבודת המזגן.
זה הקולרים אצלי
קובץ מצורף 133601
משאבת הגיר מסתדרת עם כל קולר שניתן להתקין ברכב בפרט שלא מדובר בלחצים להנפה.
לא שמעתי על בעיות ספיקה ומפלי לחץ בפרט אם מדובר בקולר "נחשוני" .
לגבי מחזורי טמפ',
רכב שמונע בבוקר בשיא החורף באלסקה וקנדה סובל יותר מאשר בארצנו
ועדיין לא משווקים שם גירים שונים או שהבעלים מדליקים מדורה תחת הגיר לפני הנעה.
להסתמך על נתוני חבילת גרירה זה מצויין אך קשה לי להאמין שלטריוס הוצעה חבילה כזאת.
להסתמך על טבלאות יצרני הקולרים לפי דגמי רכבים, גם מצוין רק חשוב להדגיש
שההמלצות שלהם היא בהסתמך על חיבור בטור לחליל ולא בנפרד.
חיבור מקבילי (קולר לחליל) לא מכיר ולא ראיתי בשום ספרות .
כנראה אתה מתכוון לחיבור (בנפרד) קולר ישירות לגיר,
ובמצב כזה (חיבור ישירות) במדינה קרה נדרש תרמוסטט אלא אם לגיר יש by pass פנימי,
או התקנת קולר שכולל בתוכו סוג של by pass .
בכל מקרה,
פה בארץ, דקות ספורות בסרק לאחר הנעה, גם ביום הכי קר טמפ' הגיר כבר ב 40 מעלות.
הערה - לאור הנ"ל הסרתי את התרמוסטט (מדוע, הסבר אם מישהו יבקש).
שורה סופית,
חוזר על המלצתי להתקין את הקולר הכי גדול שאפשר ובטור לחליל.
כך בוודאות לא תהיה בעיית טמפ' נמוכה או מחזורי טמפ' .
רענן
כמה מטרים משובשים בשביל זה לא ״מעלה״.
זה פשוט קטע משובש.
ועד כמה שנהנו לנסוע עם הייאס לעין עקב ועוד שטויות, זה היה אמנם כייף, אבל הכרח.
וכן, זה סיפור לשעת לילה מאוחרת מסביב למדורה, אבל לא הופך כל מדרגה ושיבוש למעלה.
אחד מטיולי השטח/אוברלנד הטובים שעשיתי היה ביוון ההררית, 10 ימים עם טריוס ידני שכור, רכב בודד, שלמעט קטע קצר בסוף עלייה ארוכה שהיינו צריכים לנסוע מסביב כי היה תחוח מידי, הרכב החמוד הזה העניק לנו חוויה נהדרת של שטח.
נראה שכל מי שנוהג ב"מתחת לכלב" .. הוא אוטומטית נהפך לנהג תותח ..
זה נאמר הרבה פעמים, שרכב מפלצתי שעובר הכל לבד .. לא מלמד לנהוג :)
לגמרי נהנים!
סתם כי הזכרת טורבו...
https://www.speedworks.com.my/index....80#prettyPhoto
טורבו לטריוס
עוד 67% כ״ס ועוד 74% מומנט
מונגש כמידע לציבור, אין את השוק תוספות כמו לדאסטר אז מפרסם שיטוטי גוגל....
לא באמת מעניין אותי באופן אישי המגדש טורבו, גם צריך לנסות לייבא את זה ממלזיה (יש להם נציגות ביוון אם אני לא טועה)
כבר ברור שאתה עם ראש על הכתפיים ומגובה בחברים טובים.
וגם מבחינתך זה בסדר אם הרכב יאבד את כל השווי שלו בתקופה שהוא אצלך.
אז תמשיך להנות ולאנוס את האוטו, אבל תדאג שיהיו סרטונים. :)
חוץ מזה, בעיני, אחד הדברים המאתגרים והמספקים זה לקחת רכב שהוא לחלוטין אנדרדוג ולא מותאם למסלולים שאתה נוסע בהם, ולהצליח אותם בלי נזקים.
עכשיו ישאלו אותי אז למה אני מטייל בXJ נעול ומוגבה?
מכיוון שאני נוסע ברכב בודד ברוב הטיולים, ונוסע הרבה פעמים עם נוסעים שלא בהכרח ידעו לתפקד טוב כמכוונים, אני נוסע עם רכב שהוא OVERKILL לרוב המסלולים בארץ. כזה שאני סומך על היכולות שלו ומרגיש בנוח להגיע למעלה רמון/עשוש/יאיר/זרון וכו' ופשוט לעלות, בלי הרבה סיבוכים, כיוונים ועצירות. (ויש לא מעט בעלי XJ שמרגישים ככה)
ועדיין, את התחושה שהייתה לי שלקחתי את הC5 של אבא עם המתלים ההידרופנאומטים הנפלאים, והעברתי אותה במקומות שהשתיקה יפה להם, הצ'ירוקי עוד לא שחזר:D
בקיצור, תמשיך להנות!
ברור, ואת בעלה של בר רפאלי שואלים כל יום למה הוא לא יכל למצוא בחורה סבירה מקיריית עקרון. בתרגום לעברית: כי זה מגניב וזה בן זונה וזה עובד וזה רכב עם סטטוס אגדי- וזה עולה הכל.
מה שבטוח- הטריוס הזה עושה דברים מדליקים ועצם העובדה שהשקעת נעילה זה מרשים. אני כן אציין כפי שציינו לפני- שכנראה שהגיר ילך מהר, ואם זה לא משנה לך, אז פאק איט. תאכלס זה די מדהים שבדייהטסו הלכו על הנוסחה של סרן חי, זה ממש מבאס שאין לרכב הזה טרנספר נורמאלי.
עוד בימי השרמנט, הם הפתיעו...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
3 פעמים התהפכתי ברכב בחיי. פעמיים היו בדייהטסו. אחת בפאג'רו BK. הפאג'רו היה הפעם היחידה שבאמת נפגעתי בתאונה, אבל הנזק התברר רק אחרי. והפאג'רו הוא סיפור בפני עצמו שפעם יסופר אם תיתנו לי לשתות המון.
פעם אחת מהן אני נהגתי, זה היה בדייהטסו שרמנט של חבר שלי רועי.
כל האחרות היתי נוסע - פעם אחרת זה היה בדייהטסו קורבה (זונה ברומנית, דייהטסו קורה בלשון העם, אוטו אדיר, התהפכנו במהירות 30 קמ"ש, הפכנו אותה חזרה ונסענו).
בקיצור, בחיפה יש כביש שהולך מתחת לנווה שאנן- ועד לנווה יוסף. כביש עוקף נווה שאנן שמתחיל בבית האבות למי שמכיר. כשאני היתי בן 17 בשנת 1993- הכביש הזה היה דרך עפר ואנחנו הבנו בחוכמתנו האינסופית שרכב עם הנעה אחורית יהיה שם כיף מטורף. מכיוון שלפיג'ו 505 של אבא של שחר היה אבא של שחר שהיה בן אדם ממש תקיף, אז לקחנו את הדייהטסו שרמנט של אבא של רועי, שדרך אגב היתה לו לפני זה דייהטסו שרייד מהראשונות בישראל- מודל 84. ואחרי זה אפלאוז. בקיצור אנחנו לקחנו את השרמנט 1300 ונסענו לדרך העפר הזאת ועשינו כמיטב יכולתנו לנסות ולעשות עם האוטו צלחות, החלקות, וואטאבר, הכל נראה רע עם השבעים כוח סוס. מן הון להון, אני לקחתי את ההגה (הבלתי מתוגבר) ואמרתי לרועי שיראה איך עושים את זה. פיתחתי מהירות מרבית (54 קמ) ונכנסתי לתנועת מטוטלת די מרהיבה. והאוטו עשה מה שכתוב בספרים: משקל שמאלה, משקל ימינה, עזיבת גאז, דריכה על הגאז, תיקון הגה, בור ביוב. בור הביוב הפתוח, יותר נכון בור ענקי שהיה הכנה לחפירת בור ביוב, לכד גלגל אחורי אחד והשרמנט התרוממה באוויר בצורה הכי לא שרמנטית שדייהטסו אי פעם התרוממה באוויר. כמו צ'יטי צ'יטי בנג בנג אבל קופסה יפנית לבנה ומסריחה עם ריפוד ויניל. היא נחתה על הצד של הנוסע ואחרי זה על הגג. ונעצרה על הגג כמו צב. אני זוכר ששמעתי את רועי צורח "אני מת!!! אני מת!!! " כי כנראה הוא הבין שאני נהרגתי-והוא הבא בתור כי בשנות התשעים היה מותר עוד להרביץ לילדים אם הם שלך. למזלנו האדיר אבא של רועי הכיר בערך הגרוטאתי של השרמנט הקשישה ואני מניח שמדובר במשהו שיוזכר לי ביום שבו אצטרך לקבל ירושה ואגלה שניכו לי כמה אלפי שקלים שאבא שלי נתן לאבא של רועי כדי לא יפתחו לי תיק במשטרה.
גם השרמנט היה קקה של אוטו אפילו לזמנו, כמו כל דייהטסו.
היום הוא מגניב. וזה למה? כי הוא נדיר + הנעה אחורית + התנהגות מחורבנת + אפשר לשפר את המנוע = הרבה היגוי יתר = מגניב.
רק שים לו אבזור JDM כמו ג'נטים מינילייט 13' עם אופסט שלילי פרוע + כנפונים שחורים מורחבים + ספויילר קדמי שמלקק ת'כביש + ספויילר אחורי מאלומיניום על מכסה תא המטען, וכל הרוסים הצעירים שמנסים להיות מאגניבים בכל מחיר, יסתכלו עליו בהערצה.
כמובן שבאירוע הזה המכונית המסכנה לא היתה אשמה. רק הנהג הדביל.....
שרמנט, צבע זהוב מתקלף, שטח 9 בגבעתיים ושני נהגים חדשים.
צלחות, החלקות, דריפט, תקרא לזה איך שתקרא לזה, זה היה כיף גדול.
היום זה רכב לגרוטראלי
Sent from my HD1903 using Tapatalk
להיות רוסי צעיר מגניב זה כמו להיות חזיר כשר.
זה בלתי אפשרי מדעית.
אבל-נשוב לנושא המקורי: אני חושב שהגג הזה חייב ללכת. פות"ש מוזמן להציץ בגגון שלי בתמונות. הוא זול, איביי. אני חושב שתאורת לילה נדרשת כאן.
אני חושב שיש לי בבית כמה פנסי LED זרוקים, כאלה של 20 דולר באיביי. עגולים, לא מציאה גדולה אבל מאירים. למען מטרה טובה- אני אשמח לתת אותם במתנה.
חידשתם לי על אוטו שבכלל לא ידעתי על קיומו
מה רע בגגון הקיים? 😶
יש חשיבה מאחוריו, אלומיניום מודולרי עם סגירה מהצדדים שוקל כלום ושום דבר, אפשר לחבר אליו אומים ולהבריג כמעט כל דבר שרוצים.
אני מסתפק באלטרנטיבה ללד בר, משתמש בתאורת לדים נטענת עם תושב של מגנט, נבדק וזה באופן ממש מפתיע שורד נסיעה וטלטולים בשטח
הסופ״ש יוזמן קולר גיר
ההתלבטות בין B&M שהוא פי 3 במחיר מהיידן (או אפילו 2 היידן או שאני מגזים?)
הB&M קטן יותר אבל הוא מה שקוראים לו Stacked Plate
https://www.amazon.com/70268-SuperCo...s%2C291&sr=8-2
ההיידן הוא Plate and Fin וגדול יותר
https://www.amazon.com/gp/product/B0...ad8656ce580dcb
ההמלצות שמצאתי דיי זהות לשתיהם
בנוסף לזה גם מאוורר עם חיישן חום שנדלק מעל ל80 מעלות וכבוי כאשר מתחת ל70
אתה מדבר על קולר שמיועד ל:
Class "A" motor homes, large travel trailers, 5th wheel trailers
GVWR up to 30,000 pounds, towing up to 10,000 pounds
עבור.... טריוס?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
במחשבה לחבר בנפרד, מוגזם?
62 דולר כולל משלוח לקולר שיעשה את העבודה נראה לי סביר ביחס לשאר
מעניין כמה יעלה ההתקנה
- - - Updated - - -
אני צריך גם להחליף רצועת אביזרים שעושה שריקות של יובש, אבל את זה אעשה בעצמי
בנוסף עלה החשק להוסיף שנורקל, אולי נארגן הזמנה כזאת בקבוצה של הטריוסים
https://is2.ecplaza.com/ecplaza2/pro...norkel-for.jpg
B&M הם קולרים בליגה העליונה, מאד עמידים .
לי יש זוג קולרים שלהם ברכב.
ממליץ לך למדוד טוב טוב ואפילו לגזור חתיכת קרטון בגודל של הקולר,
לקחת בחשבון רדיוסים של כיפופי הצינורות ועובי הוונטה.
לקחת בחשבון גם איזה 4 סמ' מרווח מהמעבה של המזגן.
נ.ב- אל תשכח שקולר עמודים הצינורות מתחברים מלמעלה או מהצד
(אסור לחבר מלמטה שזה הכי נוח ופשוט).
בהצלחה
רענן