אני חושש מתעשיית ההסמכות דה-לה-שמעטה שתתפתח, כמובן בתשלום, וכמובן חידוש רשיון אגרות ובגושים.
אנשים כאן אלופים בלפתוח באש באוטומט על הרגליים של עצמם.
Printable View
כדאי שנחשוש.
כי זה יגיע.
אחרי שיהיו הרוגים.
ואני רואה בשטח דברים שמצמררים אותי ובנס לא נגמרים בנפגעים. ועדיין אני לא רוצה שכל פיפס יהיה מותנה ברשיון ובהסמכה, כי זה יהיה סוף התחביב שלנו. מצד שני זה מפחיד ואנשים ייפגעו, חד משמעית. אז מה עושים?.... תיכף נמרוד יגיד שאני אומר "דבר והיפוכו".
רבים גם מטפלים ברכב שלהם בעצמם, כותבים על זה ומפרסמים את זה - גם זה אסור רשמית, כמו שאתם יודעים. נו, אז?
ואם נדבר על זה כאן או לא, זה לא ממש משנה.
אבל כמו שאסף הזכיר, זה כן משנה ובגדול, כשמישהו כמו נעים, שנשא אז בתפקיד "רשמי" כלשהו - יו"ר איגוד הצמיגיות או משהו דומה, שולח מכתב לרשויות. אני לא בא להאשים אותו במצב שהתפתח, אבל זה משהו שכן פתח תיבת פנדורה.
דעות זה כמו חור-של-תחת? כן. אז לדעתי מי שלא מנוסה, שיעשה לעצמו טובה ויילך להדרכה. רק דעתי.
כן, בגלל אני מהפוזיציה ומתפרנס מזה, אז "אין לי זכות" - אז אל תבואו אלי. לכו לאבירם ברקאי, אם הוא עדיין מתעסק בזה. לכו לג'וי בירן, לכו ליואב קווה. לכו לאוהד בן-אהרון. אלה השמות שעלו לי שעוסקים בזה ולדעתי הם טובים באמת.
לכו למי שתרצו שיש עליו המלצות ואתם סומכים עליו. אבל העיקר שתתחילו ממשהו שאינו בהתכתבות אלא תכל'ס בשטח.
מה שאתה עושה לא מאוד רחוק ממה שעשה מר בגושים. ויסלח לי אדוני. אפילו הנושא אותו נושא
מיכה, לגבי המדריך הראשון הייתי ממליץ חד משמעית לא לקחת קורס שלו. דיני נפשות ממש.
ישיבה על חוף הים זו לא החלופה היחידה. יש מדריכים טובים בתשלום, ויש לחילופין הרבה חומר ברשת. יש ספרים מקצועיים ובטח יש עוד חלופות.
כל הנ"ל חשודים גם הם בהעברת זבל מקצועי.
במה לבחור? לצערי, אין לי תשובה לזה. מה שבטוח זה שממי שלא תבחר ללמוד, תהיה מאוד ספקן וקשוב להגיון שלך. נכון, אגב, לכל תחום באשר הוא.
אני רק מזכיר לכם שהאשמה שהתחילה את כל השרשור הזה נעוצה בבלם היד המחורבן של הרנגלר שלא ממש מחזיק את הרכב אפילו בשיפוע קטן. מתיחה חוזרת של הכבל לא עוזרת למצב והבלם יד מתרופף מהר מאד גם אחרי ה"תיקון".
צריך להוסיף שם איזה חתיכת מתכת מייצור עצמי כדי לפתור את הבעיה וזה אחרי פירוק כל הקוסולה - ראו בסרטון:
https://youtu.be/hW79X0yEsM0
חנן, זה כמו בדיון על מכוניות חשמליות.
ההגיון שלך, ממרומי עשרות שנות הנסיון שלך, אינו ההגיון של מישהו אחר, שרק שלשום קרע את הניילון ממושבי רכב השטח החדש הראשון שלו וכבר רוצה לבוא לטיול חוצה ישראל אתגרי, למרות שלא יודע להפעיל אף אחד מהכפתורים שיש אפילו בדשבורד של ג'ימני.
או כל הגאונים שמבחינתם L בבורר ההילוכים האוטומטי הוא ה"LOW"/הילוך הכוח. אם לא מסבירים להם ומראים להם פיזית, בפועל, איך דברים עובדים, זה לא יקרה.
כמה מהם טורחים להזמין ולקרוא ולהבין ספרות מקצועית?... המקסימום שהם קוראים על רכב זה את מחירון לוי יצחק כשהם יושבים בשירותים.
וגם הספר הכי מקצועי הוא עדיין לימוד בהתכתבות ולא מגיע לקרסולי התנסות מעשית. כמובן בתנאי שהמדריך יודע על מה הוא מדבר.
אם בלם היד ברנגלר מחורבן, מה נגיד על הסופות?................:rolleyes:
וברצינות, אפשר למתוח ביקורת על הרבה טעויות אנוש, אבל בלם יד חלש זה משהו נתון. שיפוע תלול זה נתון. להאשים את בלם היד, את השיפוע, את הגשם, את הכביש/תשתית, זה הכל רק תירוצים. המדריך הזה איש ישר כמו סרגל ולא חסך מעצמו ביקורת לאחר מעשה.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לאבטח רכב שעומד לפתוח כננת עוד רגע. אף אחד מהם לא מוגזם. אבל לפעמים אנשים טועים. גם אנשים טובים ומנוסים, וטעות לעולם חוזרת.
- - - Updated - - -
לא ענייני.
רק חנן מדרבן אותם להטיל ספק בכל מה שמדריך אומר להם, בגלל שהכיר פעם מדריך אחר שדיבר שטויות.
אני יודע במי מדובר, ובקשר אליו חנן כמובן צודק. אבל זה לא משליך כלום על מדריכים אחרים.
שלמה, גם בצמיג מקורי בלם היד לא מחזיק?
גם ברוביקון מוגדל צמיגים מקורי הוא לא מחזיק?
אני לא שולח מכתבים למשרד התחבורע. גם אתה לא.
רק מתדיינים כאן. וכאן, עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, זה אפילו לא חלקיק מה שקורה בפייסבוק, להבדיל. זה לא משהו שמישהו במשרד התחבורע יושב וטורח לקרוא בדבקות ומחליט עכשיו לכתוב תקנות דרקוניות חדשות. אז בוא נחזור לפרופורציות ולא נחמיא לעצמנו יותר מדי, טוב?....
אבל - וזה אבל גדול - זה כן יקרה אם וכאשר יהיו נפגעים. זה לא בידי ולא בידך. בידנו רק להשתדל להשתפר כל הזמן ולהיות אחראיים.
נכון, ואחזור בגדול על מה שכבר כתבתי: הטילו ספק בכולם. מדריכים, מורים, פרופסורים, רבנים, כמרים, מפקדים, מנהיגים. מכל אלה שמעתי שטויות. לא רק ממדריכי נהיגה.
וזה שאתה מכיר מדריך שכן אומר דברים נכונים לא משליך כלום על מדריכים אחרים.
- - - Updated - - -
הוידאו ששלמה שלח ממש מעניין. כדאי להתעמק בו.
לפי מה שאני מצליח להבין, הוא מצביע על בלאי במנגנון מפצה השחיקה בידית הבלם, והפחית שמוסיפים למעשה מבטלת את המנגנון והופכת את הרגולאז' לידני.
אז שווה לשאול ולהתייחס להמלצות.
כמו שכולנו מחפשים המלצות על עורך-דין, טכנאי למכשירי חשמל ביתיים, מתקן פיברגלס, גן לילדים, כל דבר, אנאעארף. זה לא מג"ד או ראש ממשלה שמונחת עליך ואין לך ברירה אלא לחיות עם התוצאות.
המלצתי על מדריכים טובים. מכיר אותם טוב. הם לא רק קולגות, הם גם חברים. מי שצריך ורלוונטי לו, שיעתיק את השמות ויחפש אותם.
אני בקטנותי רק אזרוק פה מילה אחת כי הזכירו אישורים או הדרכות (כאלה ואחרות)..
מי שלא חי את זה ביום יום לא יזכור כמעט כלום ברגע האמת.
זה תופס לגבי בחור שקנה רכב שטח עם כננת אבל לא חילץ בחיים. ברגע שצריך לגרור הוא לא ידע מה עושים או יותר חשוב מה כללי הבטיחות שצריך לשמור עליהם.
זה תופס כמו שכתבתם גם על בחור שקנה ג'יפ חדש וחושב שעכשיו הוא עולה על כל דיונה וחורש כל מדרגה כי זה האוטו הכי הכי שיש.
מי שלא ילמד וישנן ויתרגל - יפול בשלב כזה או אחר. גם אם הוא עשה "הסמכת כננת" לפני שנתיים (ושילם עליה חידוש לפני שנה .. )
חוזר בי מחילה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לצערי, כמו שקורה כאן לא אחת, הדיון נסחף למחוזות רחוקים שאינם קשורים לנושא המקורי של השרשור…
בנוגע למדריכים ובדיוק כמו מורים, יש טובים יותר, טובים פחות, בינוניים וגרועים.
חנן, מניסיוני, לרוב המודרכים אין את הכלים או הידע להטיל ספק במה שמלמדים אותם.
יכול להעיד שבחברה שבה אני מועסק, בוחרים את המדריכים (אחרי קורס חובה ארוך) עפ״י רקע קודם ויכולת מוכחת. מי שמגיע ללא רקע מתאים / ניסיון מוכח, עושה הכשרה ארוכה בתור עוזר מדריך (יכול להימשך גם שנה ויותר) עד שהוא מקבל את השרביט.
יש דרישה למינימום הדרכות / טיולים בחודש לצורך שמירה על כשירות ״מבצעית״
בשוטף עושים רענונים רבעוניים, הדרכות העשרה וניתוחי אירוע למכביר.
בקיצור, לוקחים את העסק ברצינות עם כל הגאווה המקצועית ואני סמוך ובטוח שכך גם עושים בחברות רציניות מקבילות.
Sent from my iPhone using Tapatalk