זה כי אתה לא משתמש באייקון של תמונה אלא באייקון של צירוף.
Printable View
זה כי אתה לא משתמש באייקון של תמונה אלא באייקון של צירוף.
אני ויוס נפגשים רק בלילות על מנות שווארמה ...ודיבורים , בין לבין עוד קצת התקדמות...
סיימנו עם הפחים החיצוניים וקירות האש הפנימיים.
נשאר עוד יום השלמת ריתוכים לשלדה וכל מה שמחובר אליה.
לאחר מכן צבע.
הרכבה של הכול חזרה, בניית מערכת חשמל, צנרת שמנים, צנרת בלמים ועוד...ועוד
אז אחרי כמה לאפות בחרתם בשם ירבוע ליצירה הזו?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אין מילים.
אולי יהיו, אחרי סיבוב....
או ,ככה מעירים אתכם, עם שטויות.
אורי , השם ירבוע כבר ניתן כמה דפים אחורה- אתה לא עוקב, שעתיים ביציאה.
נמרוד , נו , שערות , קוביות של צמיגים , דומה. גם אני צחקתי…
דרור, איפה אתה איפה?
אני בצפון, לקפוץ לביקורים ספונטניים הפך קצת יותר מורכב... אבל אני אפול עליכם. אל תדאג....
מעללי השבוע הסתכמו בסיום ריתוך השלדה לפני שליחה לצבע. בין לבין כל מיני הכנות לפני הרכבת המכללולים בחזרתה מהתנור. - למשל הרכבת המצמד הכפול למנוע-זהו מצמד כפול, בקוטר 11" שאמור להעביר את המומנטים האלה לארבעת הגלגלים. הכל מייד אין יו אס איי- עובר איזון ,ברגים כמו שצריך, מסבים איכותיים ובכלל כיף להחזיק את הדברים האלה בידיים.
עוד שבוע עבר
השלדה חזרה מצבע והתחלתי להרכיב את הכול חזרה, הפעם כמו שצריך -עם ברגים שייבות ואומים מתאימים לייעוד שלהם- כל חיבור צריך להיעשות עם מחשבה תחילה, תמיד לבד בלילה כשיש שקט מסביבי. בדברים הללו אסור שיהיו טעויות ,מפני שמרפי מתחבאת תמיד בדברים הקטנים.
תוך כדי הרכבה גם לומדים להמשך(חוץ מההרכבה) את סדר הפירוק...למקרה שלא יקרה... אני משתדל להרכיב הכול מלמטה כלפי מעלה בכדי לשמור לעצמי מרחב מחיה וגישה להמשך ההרכבות-חשמל, צנרת וכו' .
זרועות המתלים , הבולמים,האפרייטים והגלגלים יורכבו בסוף עם חיבורי צנרת הבילום הסופית.
מערכת החשמל ברכב מסודרת לי בראש, מה יופעל לאחר מה ובאילו תנאים, כשאגיע לשלב הבניה שלה אעלה הכול על דפי נייר עם תרשימי זרימה ותוכנית צמות בהתאם. תרשים הזרימה נובע רובו מניסיון של רכב מרוץ כתום אחד, שם נלקחו החלטות נכונות ברובן, כגון ההבנה שמדובר ברכב מרוץ -הכל צריך להיות פשוט ואמין, אסור שיהיו דברים מרצדים מול העיניים, נהג ונווט צריכים לקבל אינפוטים של אם אפשר להמשיך בנסיעה או שלא,אין באמצע, יש מספר מנורות מצומצם שאם אחת מהן דולקת-צריך לעצור. כמובן שיהיה מסך דיגיטלי אשר יהיה אפשר לראות עליו את כל הפרמטרים של הרכב,זה טוב לאימונים ובדיקת/שינוי המכלולים, אבל בזמן מרוץ באמת לא מעניין אם מתח המצברים הוא 12.8 וולט או 13.1 ,אם טמפ' נוזל הקירור היא 101 מעלות או 107. הבנתם.
כמו עם הברגים והאומים של הרכיבים המכניים ,כך צריך גם להתייחס למערכת החשמל- אין מקום לרכיבים סוג ב' , הכל צריך להיות עם יתירות מוגזמת.-כאמור, ברכב מרוץ הכול סובל שבעתיים.
קצת תמונות.
טל אין עליך בעונג שבת. .. תודה על השיתוף.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אני מקווה שאתה מבין כמה כיף לעקוב גם אם לא תמיד יש הרבה מה לומר חוץ משוב ושוב קריאות התפעלות.
לא פעם כאשר אני עוקב אחרי פרוייקטים כאלו אני מדמיין את הבונים בגיל הילדות/נערות. בזמן שהם רק חלמו והעריצו דברים שהיו מגיעים על קלטות וידאו וירחונים אמריקאיים עם דפי כרומו. כל כך שונה מהיום.
אני מכיר את הדרך של רבים מאנשי העמק איתם גדלתי ונהנה לגלות שהיו כמונו בעוד פינות בארץ.
טֶל ויוסי אתם בשפיץ המקצוענות וכל עדכון בפרוייקט הוא כיף גדול.
תודה על המילים החמות, גם ארנון שותף לדרך.
אני מבין מה אתה אומר בועז, וזה לא קרה רק בעמק או בפינות בודדות אחרות בארץ. היו וישנם אנשים שאני מכיר אישית, בעלי יכולות טובות יותר משכמותי . העניין הוא שבארץ הקשה שלנו מבחינה מוטורית, אתה צריך הרבה כוכבים שיסתדרו לך בשורה בכדי להשלים פרויקטים מסוג זה . לא כולם הצליחו לסדר לעצמם את השורה הזו, מוצלחים בתחומם אשר יהיו. וזה מבאס ,כי מבלי תרבות מוטורית לא התמקצעו פה ילדים בעלי יכולות תואמות. ולא במחתרת כזו או אחרת.
בכל פעם שיהיה משהו מעניין, אעדכן עם תמונות . אפשר גם לשאול אילו שאלות טכניות שעולות ברוחכם ואני אענה על הכול. העונג כולו שלי.
מתנצל בפניי ארנון ששמו הושמט. בהחלט גם בעל מקצוע מעולה.
אפרופו כוכבים, אם הם היו מסודרים אחרת אולי ארנון ואני היינו גדלים אחד ליד השני. ההורים של שנינו היו ממיסדי גבעת יואב ואני עוד זוכר במעורפל משנותי המאוד מוקדמות את הסירה של אביו בכנרת… [emoji41]
כוכבים
מה שהוא אמר...
(באישזהו מקום חסר פה פונקציה של לייק, כי לא תמיד יש מה לומר, בטח לא כשהפרוייקט 10 רמות מעל הרוב המוחלט פה)
בנוסף,
1. אשמח אם תרחיב על טכניקת המידול על בסיס סורק שכתבת עליה בתגובה 97. עלויות ? דיוקים ?
2. אם אתם באזור המרכז/דרום ורוצים עזרה בהרכבה, דברו איתי, יש לי קצת זמן פנוי החודש.
טכניקה יחסית פשוטה ומהירה
הרבה פעמים נתקלים בסיטואציות של הכנת חלקים לחיתוך וכיפוף,(גם לכרסום אבל פחות בשל דרישה לדיוקים) שאותם צריך לחבר בתוך או על/אל גופים מורכבים. השיטה המסיונרית היא לקחת מטר/ קליבר ולהתחיל למדוד ולמדל את הגוף הפיזי במחשב, לאחר מכן לבנות את החלק הדרוש על המידול. השיטה ללא מחשב היא פשוט לקחת קרטון או פחים ,להתחיל לגזור אותם ולבנות את החלק על המודל הפיזי.
סריקת התלת מימד מבוצעת ע"י מכשיר המחובר ללפטופ .את המכשיר מחזיקים ביד ועוברים אט אט על הגוף מכל הזויות .המכשיר בנוי ממשדר אינפא אדום המשדר ברקוד על החלק הסרוק,את התמונה בנוסף לברקוד קוראות שתי מצלמות הנמצאות על המכשיר, תלת הממדיות מתקבלת בשל זווית המצלמות ומרחק מהמודל. הדיוק הוא מילימטר למטר סרוק.
הקובץ התלת מימדי המתקבל הוא קובץ STL (ענן נקודות) . בכדי לעבוד עליו בסוליד עד 2022 היית צריך לרכוש תוספת של MV TOOL BOX , מ 2022 התוספת כבר בפנים.
מעלים את הקובץ התלת ממדי לסוליד ובונים עליו את החלק הדרוש, אפשר ליצור מישורים על הסריקה, מיקום חורים וקדחים ומשם להמשיך .
הסריקה גם עוזרת לך להבין את המרחב התלת ממדי שאתה נמצא בו, מה יכול להתנגש במה בייצור החלק החדש וכו'.
יש המון שימושים לכך בתעשיה ואפילו עד לאדריכלות.
עלות כ 15000 דולר.
קובץ מצורף 140998
הורכבו דיפ' קדמי ואחורי ,מסרק הגה והידראוליקה, קולרים שמן ומעט צנרות שמנים.
קובץ מצורף 141003
קובץ מצורף 141004
קובץ מצורף 141005
קובץ מצורף 141006
קובץ מצורף 141007