למה אתה מאשים אותי במחשבות ?
אומי ביקש עדכון אמיתי .. קבל.
Printable View
המספרים הרבה יותר קטנים ממה שמקובל לחשוב, כי מתקזז עם מי בארות שנשאבים לתהליך + מים שמוחזרים מהתהליך, זה ברמה של חד ספרתי מתוך התמונה הגדולה.
אבל מפעלי ים המלח זו מטרה גדולה ונוחה….
Asaf-a
אסף.א
ביקשתי עדכון כשיש עדכון ;) .
במקרה זה אני מדבר מידע ולא מתועמלנות.
ולא, איני עובד שם אבל באלף הקודם הסתובבתי שם מסיבות מיקצועיות ונותרו לי מקורות אמינים.
Asaf-a
אסף.א
כנל.
אז אתה אמור להיות מודע כמה זה מורכב וכמה מידע בנושא קיים.
הקידוחים זה פחות מפרומיל, ומי שמחשיב אותם כמשאב חוזר עובד בעיקר על עצמו.
מפעלי ים המלח מקפידים להכניס לתחשיב את מי הירדן שכבר לא זורמים בטבעיות לים המלח כבעבר, מאז הקמת סכר דגניה וזה מה שמוריד דראסטית את ההשפעה שלהם ושל מקביליהם הירדנים על ירידת המפלס.
זו הסתכלות נכונה מבחינה הידרולוגית (כולל היווצרות הבולענים במידה רבה).
אבל,
מנקודת מבט משאבית, ברור שבטווח הבינוני אף אחד לא חולם אפילו לאפשר לירדן לזרום שוב באופן טבעי ולכן חברות האשלג הן האחראיות המרכזיות והבלעדיות כיום לירידת המפלס ולא ישנה שום הוקוס פוקוס חשבונאי
אפשר להתווכח על זה, מי הירדן הם משאב טבע, אם תחריג אותם (והיעדם זו תרומה מהותית לירידת המפלס) מהמשוואה אז אפשר להחריג לא מעט דברים אחרים…
Asaf-a
אסף.א
איך שלא תסובב, או הם ינסו לסובב, הם הגורם המלאכותי שבמוצהר אידוי מים מהים הזה הוא חלק מרכסי בייצור הרווח שלהם.
לקחו אגם ייחודי ברמה עולמית והפכו חלק גדול ממנו לאתר תעשייתי.
ואחרי זה מנסים לסובב את המספרים להציג כאילו הכל סבבה.
הם יחידים ששואבים מהאגן הצפוני במטרה מוצהרת ליבש את המים.. יותר מזה?
אם להתייחס רק לפן הישראלי
הנקודה שמתפספסת היא שמי הירדן, או היעדרם, מוחשיים מאד במקום אחר (הכנרת, ישובי הבקעה, ועוד) ולא נשללים ממאזן המים הכולל של המדינה. הם נסכרים לטובת הציבור בסופו של דבר לכן מבחינת המאזן אין פה הפסד ברמה הלאומית. לעומתם מים שאובדים בתהליך האידוי במפעלים, נגרעים ממאזן המים של המדינה ותמורתם אם להתנסח בעדינות, לא מתבטאת במלואה באוצר המדינה ומחזקת בעיקר את האוצר של הזכיינים..
זה היה נכון אלמלא המפעלים היו מגדילים מלאכותית את שטח הפנים, כרגע בהערכה גסה מתצלומי לוויין הבריכות הן שליש משטח האידוי הכולל של הים והבריכות יחדיו.
אז בחשבון גס ופשוט - אם הבריכות של המפעלים מהוות שליש משטח הפנים הכולל, אז המפעלים אחראים לשליש מאובדן המים. וזה לפני שנכנסים לתחשיבים של אידוי גבוה יותר במים רדודים...
וכל הטוב הזה גורם לבאגר לשקוע עוד קצת..
במקרה היום ראיתי: משאית מנוף של חברת החשמל הצרפתית נכנסת לשדה חרוש באמצעות המשטחים הללו. משהו כמו מאה מטר פנימה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4aae75308.jpg
Sent from my HD1903 using Tapatalk
זה גומי עבה כזה ?
מה העובי ככה לפי העין ?
נראה כמו גומי, אין לי מושג מה העובי. מעניין גם איך מחברים משטח למשטח, אם בכלל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עדכון אחרון שרפו אותו..( כמה לא מפתיע..)
שישאר שם, כאנדרטה. עד שמחירי הברזל יעלו...
קובץ מצורף 136712
חירבו את השטח והשאירו פסולת לנצח.
איחס