חלילה, אין על מה להתנצל
התשובה שלך מחזקת את הרגשתי שזמני לא בוזבז כלל ;)
Printable View
שמע, הקישור השני נראה יותר אמין מהראשון, אבל זה רק בגלל שהראשון הוא בלוג של מישהי עם 38 עוקבים.
אבל מה בעצם מטריד אותך? זה שגם ספינות מזהמות? איך זה קשור למכוניות חשמליות?
וכן למדתי משהו מעניין, שפליטות SOx, תחמוצות גופרית, של ספינה אחת, אכן שקולות למאות אלפי ואפילו מליוני מכוניות... מהסיבה הפשוטה, שהוציאו למעשה את הגופרית מדלק של מכוניות לפני שנים. כמו שדרור היה אומר - כפו עלינו דלק נטול גופרית.
ותוספת - שום דבר לא נעלם. יש שם (בקישור השני שלך) קישור למאמר ארוך מאד, בהולנדית. ותקציר באנגלית שזה מה שאני קראתי.
הלכת רחוק רחוק.
היכן אמרתי שאתה לא מציאותי ?
או שאני אופטימי או שאני אפילו צודק (במשהו)
אני פסמיסט מטבעי, תמיד מחפש איפה משהו יכול להתקלקל.
אחרי הכל אני מהנדס, ואנחנו חיים על למצוא איפה משהו יכול להתקלקל ואיך לתקן את הענין.
אני הבאתי נקודת מבט, כפי שאני רואה אותה.
אתה יול באופן לגיטמי לגמרי לטעון שאני טועה.
אבל אנא נמק והסבר מדוע, רצוי גם בגיבוי עובדות.
לא רוצה, זכותך לא להשתתף בדיון.
יכול בהחלט שתהיה מלחמת עולם שלישית, וזו גישה מציאותית לגמרי.
שני ההורים שלי ניצולי שואה, לא צריך ללמד אותי על הרוע שבני אדם יכולים להגיע אליו.
אני חושב שהסיכוי שתקרה היא נמוכה, בעיקר בגלל שיש פצצות אטומיות.
זה עדין לא אומר שלא תהינה מלחמות, ועוד איך יהיו, אפילו בממדים גדולים יחסית.
אבל הסיכוי למלחמת עולם שלישית היא קטנה.
אותו הדבר בשימוש בדלק הפוסלי. יש סיכוי שנמשיך להשתמש בו, אבל הוא קטן.
למה ? בגלל שהוא מוצר מתכלה, בזבזני ומזהם.
יהיה קשה מאוד להמשיך להשתמש בו כשאוכלוסית העולם תגדל בעוד מספר מליארדים
כבר עכשיו אנחנו נלחמים לתחזק אותו, מה יהיה עוד שלושים שנה ?!
אז משהו חייב להשתנות, וחשמל נראה כמו הטכנולוגיה הכי מבטיחה.
נשתמש בפנלים סולרים תחנות כוח גרעני או היתוך, לא יודע.
אבל משהו חייב להשתנות.
אגב מוני-
ההבדל בין אופטימי לפסימי הוא שפסימי הוא למעשה אופטימי עם נסיון.
דרור יחתום על זה
עכשיו את כמעט חוזר על מה שרשמתי בתגובה #92
קשה למצוא הבדלים עקרוניים למעט היקף המלחמה.
לאף אחד מאיתנו אין כלי נבואה לכך ולגיטימי ששני אנשים ינתחו את העתיד שונה ואף אחד מהם לא יכול לבטל את הנחות האחר. הכול ראלי.
אני סבור שלאור ניתוח הטבע האנושי תהיה מלחמת עולם משמעותית בעוד שאתה סבור שבני האדם נזהרים כיום יותר דווקא לאור לקחי העבר.
מספיק מטומטם סיני/ אירני/ קוראני אחד בשביל להניע את העסק לפעול בלי הגיון.
אפשר וראוי בשעה זו להתחות באמרתו של א. אינשטיין שאמר שאינו יודע באיזה נשקים ילחמו במלחמת העולם השלישית אבל ברביעית ילחמו במקלות ובאבנים.
אני מעדיף לא לשהות בצומת עזריאלי בלי תלות בטכנולוגיה המשמשת את התחבורה מסביב. את מה שחנן חושב עלי לפי ההתנייה המצוטטת, אני דווקא חושב על אלו שיש להם העדפה לשהות בצומת עזריאלי, ולא משנה אם התחבורה מסביב היא דלקית או חשמלית.
ואם נעזוב לרגע את הצומת האומלל הזה בצד, הנעה חשמלית היא כנראה הדבר הנכון הבא. יש כאלו שהתנאים יבשילו עבורם מוקדם יותר מאשר עבור אחרים, כל התשתיות מסביב תעבורנה התאמה הדרגתית עם הזמן, וכך יותר ויותר אנשים יעברו לטכנולוגיה החשמלית, כל אחד בזמנו. ואז תבוא טכנולוגיה חדשה אחרת והכל יתחיל מהתחלה...
הכל טוב ויפה, אך מה עם הציבור שאני נמנה עליו שאינני יודע כמה גדול הוא אך הוא אינו מבוטל, שאינו בעל חנייה פרטית או אף חניון של בניין ושחונה ברחוב הציבורי.
כאשר יאסרו בעוד שמונה שנים למכור מכוניות ice, מה נעשה? נאלץ לחכות בטור מול תחנות טעינה ציבוריות? או שהרשויות מתכננות להתקין תחנות טעינה לאורך הרחובות הציבוריים?
אגב, לגבי צפיפות האוכלוסיה, לפני שדואגים לדילול אפשר להתחיל עם צמצום עידוד הילודה האגרסיבי שקיים בישראל, אבל גם זו סוגיה פוליטית.
מוני אי שם לפני כ 5000 מילים תהה מדוע יש אנשים שמסרבים לקבל רכב חשמלי.
ובלי לקרוא את אלפי המילים אחרי כן - אני משוכנע שיש לפחות תגובה אחת שאומרת....
אני לא נגד רכב חשמלי!
אבל רכב חשמלי זה חרא כי הוא בא יחד עם כפיה שיעבוד היעדר רצון חופשי האח הגדול קלגסים מצלמות צ'יפים במים ווסימום תינוקות.
רכב חשמלי זה המטריקס וזה סוף האנושות החופשית!!
ואז אתה מבין שיש אנשים שלא מסוגלים לחשוב פשוט. שמוזנים כנראה בכל מיני תאוריות קונספירציה ומאמינים שכל זה מזינה אחת גדולה.
ובכן..... זו לא מזימה. זה אוטו. עם מנוע חשמלי. זהו. רק עוד אוטו.
(אני עדיין חושב שאוטו שלא עושה רעש זה השטן אבל זה לא יגרום לי להימנע ממנו)
אסף.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עושה רושם שתומר שינה את כותרת הכתבה והוסיף בתחילתה את המילה "ייצור", ובכך ייתר את הדיון הזה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8e3182f40b.jpg
מתברר שיש עוד סכנות ברכבים חשמליים …. [emoji48][emoji2962]. מאד מסוכן ;)
כנראה שזה מה שיקרה - נקודות טעינה בחניונים ולאורך הרחובות בכמות שהשוק ידרוש, ושמונה שנים זה מספיק זמן כדי שזה יקרה.
חוץ מזה, הדדליין של 2030 לאיסור על מכירת מכוניות ICR הוא הצהרת כוונות בלבד. הוא יכול להדחות בעוד הרבה שנים, ואני לא אתפלא אם בסופו של דבר לא יהיה איסור כזה, אלא שנתח השוק של רכבים כאלו יתייצב על אחוז קטן כלשהו בלי צורך בחקיקה.
אבל זה בדיוק התיאור של כפיה רכה/הדרגתית.
לא תהיה מוכרח להיפטר מרכב הבנזין שלך - אבל לא נאפשר לך להשיג עבורו דלק ולהעביר אותו טסט ולהחנות אותו.... נמרר את חייך עד שתזרוק אותו מרצונך.
סביב טלפונים חכמים מעולם לא נבנו קיתונות של אג'נדות מופרעות ושקרים כמו שמייצרת מהפכת איכות הסביבה הזו...
אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בטלפון חכם. אף אחד לא צווח לך באוזן - "אבל זה יותר טוב"!
לטלפון חכם, לצד יתרונותיו, יש גם נזקים ברורים וחד משמעיים, בעיקר לילדים - אבל מותר לדבר על זה - להבדיל מרכב חשמלי ואיכות סביבה - שכל מי שעמדתו מנוגדת לאג'נדה - מיד מנודה והופך למושא ללעג ולרדיפה ומתויג כאויב כדור הארץ. ראו איך נזעק הפרופסור הירוק ללעוג לעיתונאי שהעז לכתוב שלא הכל ורוד/ירוק ברכב חשמלי..... ירוקים/סביבתנים הם אנשים מסוכנים לטעמי. רק תן להם כוח ושררה בידיים ותראה מה יקרה כאן. רגע אחד - רצינו ועשינו "שינוי" ונתנו עמדות של כוח ושררה בידי ירוקים/סביבתנים/טבעונים......
ברור שתהיה גם לי מתישהו מכונית חשמלית.
כמו שיש לי היום פרייבט אוטומטי וזה ממש לא מבחירה ו/או רצון אלא פשוט כי כבר אי אפשר/קשה למצוא אחת ידנית שנולדה בשנה נורמלית במחיר נורמלי.
אז גם עם החשמלית זה לא יהיה מרצון אלא מחוסר ברירה - כי ימנעו מבעלי רכב ICE להשיג דלק, לעבור טסט ולמצוא מקום חניה. ימררו את חייהם עד שיתרצו ויעברו לחשמלית.
זה אגב יקרה אחר כך שוב גם עם המעבר לאוטונומי, שאני ממש חושש שיקרה עוד בימי חיי. הנבלה הירוקה שצרחה "רוצח" לנהג של היילקס שעבר ברחוב שלה, בעוד 10 שנים תצווח שוב "רוצח", הפעם לנהג של טסלה בת 10 שכל חטאו שהוא אוחז בהגה....
וזה בדיוק מה שמטריד אותי וממש לא מטריד אנשים שלא מתעניינים במכוניות ובטח לא מטריד אנשים שמכורים לטכנולוגיה ומתפרנסים ממנה, כמוכם. איפה שהוא מאחורי כל הנאורות לכאורה שלכם, אין לכם שום בעיה להתעלם מהסכנות שדבר כזה מביא איתו - רק כי זה מאוד נוח לכם אישית באותו רגע.
לכן גם אני אוסיף "אינשאללה" - אינשאללה ירבו הכשלים, התאונות, התקלות, פיצוצי הסוללות, השריפות שפורצות פתאום, ההתבלבלויות של הלידארים, הבעיות הטכניות/אתיות, רצוי, למרבה הצער, שיהיו גם נפגעים כתוצאה מזה - כדי שרשויות הבטיחות לא יוכלו להתעלם ולא תהיה להן ברירה אלא לחקור ולבדוק על אמת איפה יצרני השיקוצים החשמליים והאוטונומיים האלה טעו והיטעו, ואני כל כך מקווה שגם ימצאו שהתרשלו והתעלמו מכשלים, ואולי גם פעלו בניגוד לחוק - ואז שייכנסו באמ-אמא של האמ-אמא שלהם. שיקנסו אותם, יסגרו אותם - כל מה שיעכב ויעכב ויעכב את הדברים הנוראים האלה וידחה את הקץ עוד קצת.
אתה קורא מה שאתה כותב?
אתה זוכר באיזו מדינה אתה חי?
מדובר במאות אלפי עמדות טעינה לאורך המדרכות. שמונה שנים זה מספיק זמן? את העבודות באיילון שנמשכות כבר יותר מעשר שנים אף אחד לא רואה לנכון לסיים מתישהו, אז פרוייקט בסדר גודל כזה?................................. בישראל, קודם יהיו חצי מיליון מכוניות חשמליות שישוועו לטעינה ויעמדו בתורים ארוכים לעמדות הקיימות - ורק אז מישהו יחליט שהגיע הזמן לבנות להן עמדות טעינה ברחוב.
ורק אחרי שיכולת הייצור של חברת החשמל תקרוס כשתידרש להטעין חצי מיליון מכוניות בכל ערב, רק אז מישהו יבין שצריך לשדרג גם אותה.
אבל בינתים הדד-ליין של 2030 אמיתי. תיאסר מכירת מכוניות ICE חדשות בלא מעט מדינות.
ישראל מבחינת נפח השוק וכו' היא כלום ושום דבר בהשוואה לעולם ובאופן טבעי רק תופסת טרמפ על מה שקורה באירופה.
איסור מכירת מכוניות ICE חדשות כפי שייכנס לתוקף בעולם ב-2030 - מה זה אם לא כפייה?
עניין של כמה שנים עד שיגבילו את השימוש באופן גורף ברכבי ICE שכבר קיימים.
הם יירדו מהכבישים לאלתר בגיל מסוים עד שייעלמו לחלוטין.
כדי להאיץ את החלטת בעל הרכב לגרוט את האוטו הישן שלו, ימנעו ממנו תחנות תדלוק, ימנעו ממנו מקומות חנייה ויעשו לו את המוות בטסטים. אני מדמיין? זה בדיוק מה שקורה עכשיו בנורבגיה למשל. הם לא אוסרים עליך לנסוע במכונית בנזין, אבל דואגים שתחשוב טוב טוב על זה בכל פעם שאתה מתניע את האוטו - דיללו קשות את מספר תחנות הדלק, החנייה בכל מקום היא בחינם רק לחשמליות - לבעל רכב ICE היא עולה הון, וכשמגיע מועד הטסט בכלל בא לך למות.
כל עוד זה נעשה בהדרגה, זה לא נחשב לכפייה?.......
משעשע
פסימי ללא תקנה פוגש אופטימי ללא תקנה.
האם מי מהם יפגוש יום אחד את המציאות ויתעשת?
מותר להם בכלל להפגש לפי התקנות ?
אני לא פסימי, אני מציאותי.
בכל קיץ בשנים האחרונות, כושר ייצור החשמל מגיע לקצה של הקצה רק כי כולם ביחד מדליקים מזגן.
עכשיו תוסיף על זה עוד חצי מיליון מכוניות חשמליות?...
הרי כבר עכשיו כשאתה מחבר מכונית לטעינה, אתה לא יכול גם להפעיל מכונת כביסה ולהרתיח מים לקפה - כי הפקק יקפוץ.
אז אופטימיות זה כיף.
אבל גם לעשן צינגלה זה כיף. בעיקר זה עוזר להיות אופטימי - תדאג רק שהחומר יהיה באמת טוב.
ואף מילה על כפייה?