תגובה: בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כבעל רשיון לנשיאת נשק להגנה עצמית שיכול גם להוות מכפיל כוח לכוחות הבטחון בשעת צורך, אתה אמור לשאת אותו עליך. כי אם לא, אז בשביל מה לעזאזל טרחת והוצאת רשיון? מה התועלת באקדח אם הוא סגור בכספת?.......
באנדרלמוסיה הזו שראינו, אזרח חמוש שרק יצא לבלות לתומו כשהאקדח עליו, היה יכול לעצור את האירוע באיבו.
ומצד שני סביר יותר להניח שהיה מוצא את עצמו ירוי ע"י שוטר או חייל.
אחי אורי ישב בבר סמוך בזמן הירי וכמה שניות אחר כך כבר טיפל בפצועים שגססו לו בידיים. אחר כך חשש ללכת הביתה (גר חצי קילומטר משם) כדי לא לחטוף כדור - הן מהמחבל שעדיין הסתובב חופשי אבל חמור מזה - ממאות שוטרים וחיילים עצבניים שרצו שם ברחובות ובסימטאות מחצר-לחדר-מדרגות לחצר-לחדר-מדרגות עם רוס"רים דרוכים וצלמי ערוצי 12 ו-13 שדבוקים אליהם. גם ככה עם הזקן שלו הוא נראה ערבי, רק אקדח בחגורה היה חסר לו...
ברור שעלי, אבל אם כבר יש מליון שוטרים וחיילים בחוץ אז ממש לא שלוף. קודם כל, כי מרגע שהם שם זה לא תפקידי ואני כנראה רק אפריע, חוץ מזה בדיוק בגלל החשש מדוצ.
השימוש של אזרח בנשק אמור להיות בטווח המיידי, אם כבר הגיעו לשם אנשי בטחון השלב המיידי עבר. להוציא מיקרים איזוטריים, אין שום סיבה שהאקדח יהיה בחוץ.
אין לי מושג מה קרה שם, לא הייתי שם וחסכתי לעצמי את כל הסרטונים, ה-3 הראשונים הספיקו לי. אני לא חושב שהחיילים והשוטרים שלנו עד כדי כך מטומטמים שהם לא יודעים שיש אנשים עם אקדח בחגורה.
מי שילך איתו חשוף, בהחלט בסכנת דוצ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בחמישים שנה האחרונות ( מינוס ה 3 שנים שהיה עלי אקדח )
לא הייתי במצב שבוא הרגשתי שחסר לי אקדח.
גם כשאני מטייל לבדי במדבר. ונניח שהיה עלי אקדח .. ונניח שנקלעתי לקרב יריות .. ונניח שהצלחתי להיות המנצח .. מה אז ? פול גז להמלט משבט בדואים שלם שחייב נקמת דם ?...
אני לא פציפיסט. אבל אני בוחר לא להיות חייל דמיקולו בפנסיה .. יש נטיה פה להיות אחרי צבא עד גיל 90 .. קצת הזוי .. תסתכלו על דריש שתכף יבוא לספר שהוא לא ראה נשק ב 30 שנה האחרונות. ואני מניח שזה לא חסר לו ..
גם בישראל .. הסיכוי להקלע לקרב יריות פחע'י הוא לא גדול. .. סטטיסטית... ( יותר קל להקלע לקרב יריות על רקע פלילי )
Sent from my DN2103 using Tapatalk
זכותך.
זכותי לחשוב אחרת ולחיות בסרט שאני אגן על עצמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני לא חושב שהחיילים והשוטרים שלנו עד כדי כך מטומטמים שהם לא יודעים שיש אנשים עם אקדח בחגורה.
מי שילך איתו חשוף, בהחלט בסכנת דוצ.
מה זה "נשק חשוף"?
יש נשק בחגורה שהוא חשוף ויש גם נשק ביד שהוא חשוף ושלוף. כי מסתובב שם מחבל חמוש! ואתה רק רוצה להתרחק משם וללכת הביתה. במצב כזה איפה תסתיר את הנשק שלך? תבלע אותו?.... תדחף אותו לתוך התחתונים?.... אולי תחזיקו דרינג'ר קטן של מערבונים בנרתיק על הקרסול, מתחת למכנס....
מה שראינו בטלויזיה והתפלצנו, נתמך על ידי עדויות מהשטח.
היו שם אנדרלמוסיה וחוסר שליטה מוחלט. זירה מבולגנת. כתבים וצלמים רצים לכל עבר, נדבקים לחיילים בחדרי מדרגות ומפריעים להם לעבוד. שליחים של וולט ותן ביס מזגזגים עם האופניים בין ההמונים בזירה..... בחיאת. החיילים והשוטרים עשו שם עבודה קודש והפגינו מקצועיות ואחריות, אבל הם בפירוש היו על הקצה. סכנת ירי דו"צ או פגיעה בשוגג באזרח חמוש תמים שנקלע לשם במקרה, היתה שם בכל שניה נתונה.
אתקן את העצמי, לא שלוף.
דווקא האנדרלמוסיה שם וזה שלא היו נפגעים מוכיחה שאנשים לא קלים על ההדק כמו שאתה מדמיין.
וכן, אם הייתי בוחר ללכת בתוך כל הבלאגן הזה, הייתי הולך איתו בחגורה, בולט, שלא יראה שאני מנסה להסתיר אותו.
לגבי השליחים והכתבים, אני קצת מצטער שם לא חוו איזה כמעט דו"צ שילמד אותם ללכת קצת אחורה. את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
לגבי השליחים והכתבים, אני קצת מצטער שם לא חוו איזה כמעט דו"צ שילמד אותם ללכת קצת אחורה. את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.
על זה אני מסכים לגמרי.
למרות שאני נמנע מלראות את שידןרי התעמולה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.
לי זה הרגיש כמו תוכנית הראליטי , "המירוץ למיליון" ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
הם לא אשמים. מישהו איפשר/הרשה להם להתרוצץ לכוחות בין הרגליים ולעשות ככל העולה על רוחם.
.....
לא מזמן הייתי ברענון
הבחור דיבר על ירי במחבל , ישר קפץ חכמולוג
ואמר "אם תירה במחבל תיכנס לכלא "
ענה המדריך וענה יפה ,
בכלא הילדים שלי יבקרו אותי
בקבר אני מעדיף שהילדים שלו יבקרו אותו.
Sent from my SM-A037F using Tapatalk
אני לא בטוח בכלל שההעדפה שלי זהה לזו של המדריך. כנראה שהייתי שולח אותו לחשוב שוב על ההתחכמות הזו ..
תפסיקו להיות נרדפים.
מי שירה במחבל לא ישב בכלא.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.
אם אתם לא סומכים על עצמכם שתצליחו לזכור הוראות פתיחה באש, או שיש לכם נטיה להסלים ויכוחים, אל תעשו רשיון.
אם אתם לא מספיק אחראיים כדי לא להשאיר את הנשק ללא השגחה, או מחוץ להישג ידם של מי שלא מורשה, אל תעשו רשיון.
אבל תפסיקו עם ההתבכיינות הזאת של לקחו לי שתו לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
.
ולוותר על כל הכייף?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
על זה אני מסכים לגמרי.
למרות שאני נמנע מלראות את שידןרי התעמולה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תפסיקו להיות נרדפים.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.
אם אתם לא סומכים על עצמכם שתצליחו לזכור הוראות פתיחה באש, או שיש לכם נטיה להסלים ויכוחים, אל תעשו רשיון.
אם אתם לא מספיק אחראיים כדי לא להשאיר את הנשק ללא השגחה, או מחוץ להישג ידם של מי שלא מורשה, אל תעשו רשיון.
בול
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
היום שלחתי את הבקשה עם המסמכים הדרושים, אז כן, תאורטית אני עומד בתבחין.
עם זאת, אני חייב לציין שאני מברך על הדיון שהתפתח, אני עדיין לא שלם במאה אחוז עם ההחלטה ומנסה ללמוד מכל הדעות שנשמעות כאן, לשני הכיוונים, אז מודה לכולם ו...תמשיכו בבקשה.
ליאור
מתוך סקרנות, תעדכן כמה זמן לקח עד שקבעו לך פגישה במשרד לביטחון פנים ולמתי תאומה הפגישה, בימים כתיקונם מדובר על שבוע - שבועיים לכל התהליך.
אם תחליט לסיים את התהליך ולרכוש נשק אישי אשמח לחלוק את 2 הסנט שלי
סנט ראשון - הגודל לא קובע (אבל בתכלס הוא כן). יש אופנה מגוכחת של אקדחים קטנים, קטנטנים, מזעריים שמתהדרים ב10-13 כדורים במחסנית. לא נוח לבצע ירי באקדחים האלה, הקנה הקצר לא מאפשר ירי קליעי הולופוינט (שעל אף שהם קטלניים יותר הם מומלצים עקב חדירות נמוכה וסכנה פחותה של פגיעה במה שעמד מאחורי המטרה) ובאחיזת אקדח ספורטיבית ופופולרית, האגודל שלך כלכך קרוב לקצה הקנה שאתה שורף אצבעות. נרתיק טוב משנה הרבה יותר מאשר גודל או משקל האקדח, מנסיון.
סנט שני - תתאמן. לא במטווח בעת הוצאת רישיון או ב"ירי חופשי" בו אתה מטמיע את הטעויות שלך, אלא במסגרות מיוחדות לאזרחים חמושים (IDPA, חמוש מאומן, מגן) חלק מהמדריכים במקומות האלה מעבירים סדנאות בהתנדבות מלאה ומעבר לכיף שבירי בתרחישים מגוונים, ההדרכות האלה באמת מצילות חיים, את החיים שלך ושל הזולת במקרה חירום אבל יותר חשוב את החיים שלך ושל הסובבים אותך בשגרה ובנוגע לביטחות בנשק.
דור
לא מסכים לגבי האקדחים...
מבחינת ירי באמצע פיגוע ,
אם לא פגעת במחבל עד הכדור השלישי ,
תפסיק לירות סביר להניח שפגעת באזרחים ולא במחבל....
במטווח האחרון היה ילד שהתהדר שהיה לוחם ושהוא צלף..
המדריך מסביר לו שאקדח זה לא m16 וחבריו,
בקיצור הוא פגע במטרה בכל המטרה
המדריך צחק (הכל בהומור) ואמר
אם יהיה פיגוע אל תשלוף..שיעצרו את המחבל הוא יגיד זה המשוגע הזה ששלף את האקדח עשה את הפיגוע לא אני...
ושוב לרצינות
תתאמן , כמה שתוכל
אחת לשנה וחצי 50 כדור זה לא מספיק ,
יד קבוצות שעושות גם הנחות
חמוש מאומן ודומיהם.
אגב המלצה שלי כל רענון וחידוש
תירה את הכדורים שלך ותיקח חדשים של המטווח לבית ככה תרענן את התחמושת שלך לפחות אחת לשנה וחצי .
Sent from my SM-A037F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תפסיקו להיות נרדפים.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.
"מה זה מחבל"?...
"האם הוא היה באמת מחבל"?...
"האם היית בסכנת חיים"?....
ואולי זו "תאונת דרכים" כפי שטוענת המשטרה?....
את כל אלה יחליט בית המשפט....
ועד אז יוחרם לך הנשק ל"בדיקה בליסטית" שנמשכת חודשים או כ"ראיה".... ולהסתובב ללא הנשק זה עוד הנזק הקטן.
הנזק הגדול הוא שגם אם בסוף הסיפור לא תשב בקלבוש, קיים סיכוי מצוין שתיאלץ להתקלף משארית רכושך על מנת לממן הגנה משפטית.
https://www.israelhayom.co.il/milita...rticle/9882454
דרור.
אתה לא צריך להחזיק אקדח.
או שלא קראת מעולם הוראות פתיחה באש.
ובוא אגיד לך משהו נוסף (אבל זאת רק דעה שנוגעת לגביי, ומתבססת על מאות שנים של עיצוב תודעה של יהודי נרדף), אם הרגתי בנאדם, נראה לי הגיוני שיקחו לי את האקדח עד שיסיימו לברר מה קרה.
לי לא נראה הגיוני שיקחו את האקדח בכל מקרה של ירי.
מה יעשה האדם עכשיו שלקחו לו את האקדח? איך יגן על עצמו?
מן הסתם יש מקרים הגיוניים לקחת, אך בתור נוהל קבוע, הדבר פסול
כמו כל אזרח לא חמוש אחר מגן על עצמו, עד אשר יובהר העניין.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
כמו כל אזרח לא חמוש אחר מגן על עצמו, עד אשר יובהר העניין.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא חווית נקמת דם...
יש לי כמה חברים עם סימן על הגב וגלוק מוסלק בדיוק בגלל זה..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מעדכן ש...אין עידכון.
כבר יותר מחודש מאז הגשת הבקשה ולא קיבלתי תגובה, גם לא אישור על הגשת הבקשה (כנ"ל חבר לעבודה)
אז התקשרתי לשאול, אחרי 27 דקות המתנה אפילו ענו, ושמחו לקחת ממני הודעה, כי הגעתי לשירות הודעות, והבטיחו שיחזרו אלי (תוך 14 ימי עסקים)
העיקר ששרים קוראים לאזרחים שיכולים להוציא רשיון ולשאת נשק...אבל מכאן ועד לדאוג שזה באמת יקרה
ממשיך לחכות.
ליאור
אני בטוח שלא ינחם אותך אבל....
השירות של רישוי כלי יריה בימים כתיקונם הוא פנטסטי. באמת. בלי טיפה של ציניות. הם עשו קפיצה אדירה ב5-6 שנים אחרונות.
בד"כ אחרי גלי פיגועים יש להם הצפה. היה בדיוק אותו דבר אחרי שומר חומות בשנה שעברה.
לפי מה שקראתי ביום רגיל הם מקבלים כ50 פניות ביום.
בחול המועד פסח היו כמעט 2400 פניות ובסהכ במרץ-אפריל סביב 20k
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk