תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
את הצמיג הרזרבי אני שומר ללא אוויר, כי כך הוא נכנס בשכיבה ליד המקרר. לאחר שהחלפתי גלגל, ניפחתי עם הקומפרסור המקורי את הגלגל הרזרבי ל60psi, הלחץ הנכון לו, וממש ברגע ההגעה ל60psi נשמעה בריחת אויר חזקה מהמדחס. פירקתי את הצינור מהגלגל בזריזות, ולמזלי לא ברח יותר מדי אוויר.
בבית פירקתי את המדחס והתברר שגומיה ברחה מהמקום. הוחזרה למקומה והמדחס חזר לתפקוד תקין. ללחץ של הצמיגים המקוריים הוא עובד תקין.
אז לבעלי האיוניק5 שקוראים כאן והם עם גלגל רזרבי צר, אני מציע להצטייד במדחס אחר, שמיועד ללחצים הגבוהים יותר.
https://imageshack.com/i/po8i40YSj
מנצל את ההקפצה כדי לעדכן סטטוס לאחר 139000ק"מ:
בלמים, חדשים. יחזיקו יותר מהרכב.
מצב סוללה: 100% SOH. הטווח זהה במדויק לטווח שהיה כשהרכב היה חדש. לא השתנה כלום בפרמטרים של הסוללה מהרגע שהרכב נולד. אני בכל עדכון מביע את פליאתי מחדש, ואני עדיין מופתע מאוד. זה רחוק דרסטית ממה שרואים בנתונים שמגיעים מבעלי טסלה ומטסלה עצמה. אני לא חושב שיש באיוניק5 כימיה מיוחדת שהיא טובה מהחשמליות האחרות. אני תולה את זה במערכת הניהול שמאפשרת לי להגדיר יעד טעינה של הסוללה, ובכך שאני מנצל את המערכת הזו טוב, ושומר על הסוללה בערכים שבריאים לה. קרוב למרכז טווח המתח ככל שניתן.
בעבר, כשהנסועה היומית שלי היתה כ200ק"מ, יעד הטעינה היה מוגדר ל80 אחוז.
בחודשים האחרונים, הנסועה היומית היא כ90 ק"מ, אז יעד הטעינה הוא 60 אחוז.
כמובן, כשנוסעים רחוק וצריך יותר טווח, אני משנה את יעד הטעינה למאה אחוז, אבל מגדיר טעינה מתוזמנת כך שההגעה למאה אחוז תהיה זמן לא רב לפני היציאה לדרך. יש משמעות לכמה זמן הסוללה נמצאת במאה אחוז טעינה. גם המאפיין של טעינה מתוזמנת לא תמיד קיים ברכבים.
חבר עם רכב סיני שאין לו הגדרת יעד טעינה, איבד 5 אחוזים מהסוללה בתוך כ25000ק"מ.
אני מכיר (מיד שנייה) גם אירוע של איוניק5 שהגיע ל80 אחוז SOH לאחר קילומטראז' קצר משמעותית, אצל משתמש שבמקום לטעון בבית בטעינת AC הקפיד על טעינות אולטרה מהירות בלבד.
כמו שרשמתי, הצמיגים האחוריים המקוריים מוחלפים היום. לקדמיים נשארו כ30 אחוז חיים עד שיגיעו לסמני השחיקה המירבית.
אני שמח שלא החלפתי צמיגים יום קודם. היה יכול להיות מבאס.
https://imageshack.com/i/pmumpUMQj
יש לי תחושה שמדובר בשארית של רפידה, ויש מישהו שנוסע היום בינינו על הכביש ובולם עם הבוכנה של הקליפר.
https://imageshack.com/i/pnNoQNhIj
הבלמים אצלי, כאמור, חדשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מנצל את ההקפצה כדי לעדכן סטטוס לאחר 139000ק"מ:
. אני תולה את זה במערכת הניהול שמאפשרת לי להגדיר יעד טעינה של הסוללה, ובכך שאני מנצל את המערכת הזו טוב, ושומר על הסוללה בערכים שבריאים לה. קרוב למרכז טווח המתח ככל שניתן.
בעבר, כשהנסועה היומית שלי היתה כ200ק"מ, יעד הטעינה היה מוגדר ל80 אחוז.
בחודשים האחרונים, הנסועה היומית היא כ90 ק"מ, אז יעד הטעינה הוא 60 אחוז.
כמובן, כשנוסעים רחוק וצריך יותר טווח, אני משנה את יעד הטעינה למאה אחוז, אבל מגדיר טעינה מתוזמנת כך שההגעה למאה אחוז תהיה זמן לא רב לפני היציאה לדרך. יש משמעות לכמה זמן הסוללה נמצאת במאה אחוז טעינה. גם המאפיין של טעינה מתוזמנת לא תמיד קיים ברכבים.
חבר עם רכב סיני שאין לו הגדרת יעד טעינה, איבד 5 אחוזים מהסוללה בתוך כ25000ק"מ.
אני מכיר (מיד שנייה) גם אירוע של איוניק5 שהגיע ל80 אחוז SOH לאחר קילומטראז' קצר משמעותית, אצל משתמש שבמקום לטעון בבית בטעינת AC הקפיד על טעינות אולטרה.
מה שאני לוקח מהנסיון המצטבר אצלך והדוגמאות שציינת ברכבים אחרים, שאם הרכב החשמלי הוא ״טיפש״ למשל כמו בג׳ילי שברשותי, ולא ניתן לשנות לפי הצורך מדיניות טעינה, כדאי להשקיע מעט יותר בעמדת טעינה חכמה ולא בסיסית כדי לשלוט בעוצמה ובתזמון של הטעינה.
לא אתפלא אם תוך זמן קצר גם הרכבים העממיים יהיו חכמים ומאפשרים הגדרות כאלו בעמדה טיפשה.
לא יודע אם כתבו קודם, אבל, נראה שלצד ההנאה מהרכב, צריך גם לעבוד בשבילו.
מעבר לסוג עמדות הטעינה הנחוץ, צריך גם לחשב טווחי נסיעה כדי לשמור על הסוללה. האם יש טולרנטיות מסוימת לסוללה במקרה הזה?
ברכב משפחתי שכל יום נוסע טווח שונה ועל ידי נהגים שונים, זה יכול להיות משמעותי מאד.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו140000ק"מ)
אם לשנות פעמיים-שלוש בשבוע את יעד הטעינה במסך המולטימדיה נחשב לעבודה, אז כן. אפילו עבודת פרך. :D
לטעמי זה כמובן לא, בשום צורה, וזה ובוודאי לטעמי עשרות מונים על כניסה לתחנת דלק פעמיים בשבוע, שזה גם עבודה בשביל הרכב וגם יקר. מאוד.
לגבי מה קורה למשתמשים שלא מקפידים על זה? אני חושב שהדוגמא של החבר עם הרכב הסיני היא מצוינת, כי מדובר בכימיה דומה אם לא זהה.
חמישה אחוז איבוד קיבול ב25000ק"מ. האם זה אסון? לא בטוח, כי העקומה של איבוד הקיבול מתחילה תלולה ומשתטחת לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ, ויכול להיות שגם כשהוא יגיע ל300000ק"מ הוא לא יאבד יותר מ20 אחוז מהקיבול.
כמובן שתמיד אפשר לרכוש רכבים עם כימיית LIFEPO4, טסלה מודל 3 SR סינית, BYD, SERES3, אתה משלם על זה בטווח נמוך, כי הנצילות הנפחית והמשקלית של הכימיה הזו נחותות ביחס לNMC, אבל אתה לא צריך לחשוב על שחיקה של הסוללה.
צריך לומר: יתכן שאני מגזים בהקפדה, והסוללה הזו תישמר כך שהיא תהיה טובה לשלושה מיליון ק"מ, אבל מה זה עוזר אם הרכב יגרט ב400000?
אבל מה זה עולה לי? לחשוב על הדברים אני חושב גם ככה. אין לי דרך להימנע מזה. וזה לא שאם לא אחשוב על זה אז המוח שלי יכבה ויחסוך אנרגיה. אז העוד שלוש לחיצות על המולטימדיה להגדרה? אין להקפדה הזו כל חסרונות.
אם היא מייצרת סוג של סטרס בשל הדאגה ל"בריאות" הרכב, אז זה המחיר.
אבל בסדר, מסכים שגם האלטרנטיבה מייצרת צרות משלה
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו140000ק"מ)
הסטרס הוא בדמיון של מי שלא התנסה, בלבד.
הסטרס מוטבע באופי של הנהג.
זה אותו נהג שבטיולים יהיה חרד לכל רעש מהג'יפ, ולא יצא לטייל ברמת הגולן כי "הטלטלות יפרקו את האוטו".
או גולש ג'יפולוג שהביע דאגה מנסיעה עם הויטרה שלו לטיול באיזור אילת, כי אולי הרכב לא ישרוד את הדרך לשם.
אנשים דואגים לפני שהם רוכשים טכנולוגיה חדשה, ואני מבין את זה. אני לא שונה. חלק מייעוד התיעוד שאני עושה, הוא כדי שכל אחד יוכל לחשב לעצמו אם החששות תואמי מציאות.
פורסמו השינויים באיוניק 5 של שנת 2024 (שנת דגם רביעית למעשה), לפחות בשוק האמריקאי.
https://youtu.be/bBekgJl1AsI
תכלס כלום ושום דבר, אפילו לא הוסיפו ווישר אחורי. כן תהיה מראה דיגיטלית בדגם היקר והגה עם פידבק הפטי.
כלומר ובניגוד לתחזיות הנפוצות כשהזמנתי את האוטו באמצע 2021, התעשיה בינתיים לא מתקדמת בקצב נחשוני מבחינת טווחי נסיעה והמכוניות לכן לא משמידות את הערך שלהן.
הוסיפו ווישר.. וירדה האופציה לוו גרירה.
(:
https://youtu.be/zhpe_Uj6Tz8
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זה האיוניק 5 N. תפלץ נחמד ובלתי רלוונטי עבור רובנו. קצת מוזר שרק הוא קיבל את המגב האחורי הנחשק, ולא הדגמים הרגילים.
באופן הזוי משהו הם הוסיפו לרכב הזה מוד נהיגה שמדמה מנוע ותיבת הילוכים סטנדרטית. מזל שלא הוסיפו צהלה של סוס ומושכות..
10 רמקולים .. 2 מהם חיצוניים ... לצורך ההמחזה של "מנוע בעירה פנימית"
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
זה האיוניק 5 N. תפלץ נחמד ובלתי רלוונטי עבור רובנו. קצת מוזר שרק הוא קיבל את המגב האחורי הנחשק, ולא הדגמים הרגילים.
מגב אחורי!!
מטורף כמה השקעה בלקוחות.
לגמרי שווה את התוספת מחיר.
איוניק 5N, או משהו דומה, תהיה המכונית שתשבור סופית את חסידי הבעירה הפנימית, באשר פערי הביצועים נסגרים ואפילו על רעש ותחושה כבר אין מה להתלונן. מחכה לראות את המוהיקני האחרון מתפתל...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d6b988376.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9f0dae9b5.jpg
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו150000ק"מ)
עדכון: עברו שנתיים מענגות עם הרכב, בהן הוא עבר 150000ק"מ. מעבר לטיפולים שוטפים כל 30000ק"מ הוחלפו על חשבוני שני צמיגים אחורייים ב140000ק"מ ומצבר 12V.
הבלמים המקוריים כחדשים.
הצמיגים הקדמיים עוד תקינים.
בריאות הסוללה 100%. לא חלה כל שחיקה בסוללה. הטווח היעיל נשאר כשהיה ביום הראשון.
כתבת בנושא אחר על גרירת עגלה עם אופנוע כבד.
יכול לשתף מה הטווח כאשר גוררים אופנוע/עגלה?
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו150000ק"מ)
ביום שישי האחרון גררנו את הDR650 לים המלח וטיילנו שם. סה"כ המרחק יצא כ260ק"מ, וזה צרך 90 אחוז מהסוללה.