הלוואי שהייתי 35 יום בשנה בטיולים
אצלי לא ניתן לשנות את התצוגה לקמ לליטר
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
הלוואי שהייתי 35 יום בשנה בטיולים
אצלי לא ניתן לשנות את התצוגה לקמ לליטר
האמריקאים מודדים בכלל במייל לגלון ואצל הרנגלר לדעת רוב מי שבדק שם זו צריכה ממוצעת של 16 מייל לגלון...בערך 6.5 קילומטר לליטר
10% מהזמן בשטח זה הרבה וזה יפה. הלוואי על כולנו....
אבל כל טיול זה אחרת. בוא וניקח לדוגמה טיול ממוצע בדרום של מי שגר במרכז.
180-200 ק"מ על כביש בהלוך
50-60 ק"מ בשטח ביום הראשון ועוד 50-60 ביום השני, סה"כ 100-120 ק"מ בשטח*
180-200 ק"מ על כביש בחזור.
יצא לי 360-400 ק"מ כביש + 100-120 ק"מ שטח.
*ברכב שיצא לטיול מועדון של יום אחד תוריד מזה 50-60 ק"מ שטח.
בנסיעת כביש רגועה אפשר להגיע עם מנוע ה-2.0T לתוצאה דו ספרתית של ק"מ לליטר, אבל השטח "מקלקל".... מה לעשות? קנית את הג'יפ כדי לטייל בשטח.
כמובן שכל אחד נוהג אחרת, אבל רכב שזוחל ביומיום בפקקים ועומד עם מנוע בסרק + מזגן לפחות שעתיים כל יום, צורך דלק כמעט כמו בשטח. לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות.
ככה יוצא לי ממוצע של 6-7 ק"מ לליטר. בתכל'ס? לא שונה בכלום מהסופה....
אגב - מחשב הדרך ברנגלרים מדויק.
אז הנה נתון מהיום:
320 ק"מ, 200 מתוכם על כביש 6, שאר ה 120 בפקקים של תל אביב במשך כשבוע. (בלי שטח בכלל)
נכנסו הבוקר 52 ליטר למיכל. כלומר 1:6.15 בערך. צמיגים והגבהה חוקיים.
זה בדיוק המספרים שאני מכיר… בrzr800 הצנוע שלי, במוד טיול רגוע+ השרץ שותה 1:6-7 קמ לליטר, וזה כולל פה ושם כבישים ב60-70 קמ״ש, לא יותר.
אני הולך לשים עליו מדבקת רוביקון!
Asaf-a
אסף.א
ולמי שחושב שעם מנועי דיזל זה יותר משתלם, אז היום עם מחירי הסולר שגבוהים מבנזין, העלות בק"מ לשקל יוצאת די דומה.
הגבהה מעלה את הצריכה ביחוד מחוץ לעיר (כביש 6 ) ,
בדיוק כמו צמיגים במיוחד אם הם לא מנופחים כראוי.
שמתי לב לדוגמא שנסיעה עם 2-3 PSI פחות מהמומלץ יש השפעה מהותית הרבה יותר מאשר ברכב פרייבט רגיל.
היות שברנגלר יש בלוח השעונים לחץ אוויר לכל צמוג , אני מקפיד על לחץ אוויר מלא (אצלי 38 PSI ) בכל נסיעה
אולי זה גם יכול להסביר את הנתון שלי של 8.5 בממוצע לרנגלר ספורט
ליטר יותר לק״מ
לגמרי.
גם אני מאפס מד-מרחק בין תדלוקים, ושומו-שמיים מעדכן באפציקליה של מעקב הוצאות רכב.. כן, גם אני חושב ורואה שזה נותן אינדיקציה למצב הרכב.
רכב אחר, אבל במעבר בין שימוש יום-יומי ורכב טיולים בלבד (עמוס, חלק שטח יחסי גדול), נרשמה עלייה של כמעט 10% בתצרוכת דלק הממוצעת של הרכב.
"אני עדיין זוכר את איפוס מד האוץ שלמדתי מסבא שלי... לעולם לא אשכח את האיפוס הראשון - חכם, הגיוני, פשוט נכון.
הרגשתי שאני באמת מישהו מיוחד".