הראש הוא הראש שהיה - רק לאחר שיפוץ.
אני חושד בגובה לא נכון של האטם החדש (הראש הושחז ולא בדקתי את הגובה לפני שהרכבתי.. )
או לחילופין שעשיתי איזושהי פדיחה עם הטיימינג..
Printable View
הראש הוא הראש שהיה - רק לאחר שיפוץ.
אני חושד בגובה לא נכון של האטם החדש (הראש הושחז ולא בדקתי את הגובה לפני שהרכבתי.. )
או לחילופין שעשיתי איזושהי פדיחה עם הטיימינג..
סליחה שניה,
אמרת tdi?
הייתי בטוח שבנזין v8.
בכלל לא ידעתי שיש בtdi מרימים הידראולים.
מה שרשמתי לפני כמה תגובות, לא רלוונטי. (אגב, דיברתי עם הבחור שפירק את המנוע, והוא גם לא ידע לתת תשובה).
וואוו.
כל אירוע בפני עצמו הוא סופר חריג, ואתה עברת שלושה.
יש לך עצבי ברזל. אצלי כבר מזמן המנוע היה פרוש על שולחן העבודה.
לעניין עצמו: אחד הדברים הראשונים שהייתי עושה זה לבדוק לחץ שמן בראש מנוע כשהמנוע לאחר נסיעה ארוכה בהנחה שזה ניתן לביצוע, ואם לא אז בבלוק.
האם מישהו בדק/ווידא טיימינג לאחר כל אירוע, אבל לפני הפירוק?
זורק רעיון, אולי משהו מחליק, אולי איזה שגם ניזוק או משהו....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
טוב,
אחרי התייעצות עם שני חבר'ה בעלי ניסיון רב שנים עם TDI300, יש כיוון לבדיקה:
בין הקאמשאפט שיושב בבלוק למרימי השסתומים (הדחיפים) יש רכיב שנועד לגשר בין התנועה הסיבובית של הגל למרים. נקרא באנגלית TAPPET SLIDE (ERR607) . הרכבי עשוי מפליז ויכול להיות שנשבר \ נשחק ובגלל זה המרימים חוטפים מכה בוקטור טיפה בזוית ונשברים. זה מתיישב טוב גם עם הנקישות הקלות שאני שומע בסרק (מסתבר גם לפי פורומים בחו"ל שהמכה שגורמת לשבירה מגיעה בסל"ד נמוך מסויים).
כדי להבין רגע אם זה הכיוון אצטרך להרים את הפסנתר, להוציא את הדחיפים ולהכניס מצלמה אנדוסקופית במקום המרימים על מנת לנסות לראות מה המצב של הרכיב הזה (כבר אמרנו האוס?)
הרכיב הזה מוחזק ע"י בורג שיוצא מהבלוק הצידה, כולי תקווה שאולי אחד הברגים השתחרר וזה כל הסיפור.
אם לא, המשמעות היא להוריד ראש על מנת להחליף אותם.
https://cdn1.oxatis.com/Files/122596..._Slidex800.jpg
מנהלים, נראה לי צריך להפריד את השרשור הזה לנושא חדש
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
עדכון:
לפני שלושה שבועות בערך הוחלפו כל מוטות הדחיף בחדשים.
תו"כ ההחלפה בוצעה בדיקה במבט של ה tappet slide (הרכיב מהפליז שמקשר בין גל הזיזים למוטות הדחיף) - נראה שכולם תקינים. על הדרך הוחלף גם שמן מנוע + פילטר וכמובן בוצע שוב כיוון שסתומים.
עד כה הכל עובד תקין וללא חריגים - יתכן והיה מדובר בבעיה של מוטות הדחיף.