או אצבע בגרון.
פרץ הנוסטלגיה ממחיש מה נחשב קלאסי ומה פחות..
Printable View
מה טוב בזה?
חסר לך מומנט במנוע וינדזור 351 עם סופרצ'רג'ר וויאנד 6-71? (אני יודע שבסרט הוא לא היה באמת מחובר ואפקטיבי. אבל ברפליקות שבונים היום מחברים את זה יופי-יופי)
יותר מפריע אותי למה להשחית רכב היסטורי מיוחד כזה? הוא מהיר כמו שד. לא צריך שיפור ביצועים.
לחשמלי אין צליל ואין תחושות ואין כלום. דוחף חזק קדימה ביציאה מהמקום, גומר מהר וזהו.
במכוניות קלאסיות מוסבות לחשמל מתקינים בד"כ סוללה קטנה יחסית שהופכת את הרכב ללא-באמת-שמיש, חוץ מנסיעות קצרות למפגשים בעיר וסביבתה - לא רק שהטווח קטן, תלחץ בלי לחשוב והסוללה תאזול לך תוך דקות. וזה גם נורא יקר. למה לעזאזל לעשות את זה?
ברור.
כמו שנבהה בשיכור שמשתין ברחוב.
או כשהייתי קונה חלקים אצל ינוביץ כשעוד ישב בתחנה המרכזית הישנה בת"א, והייתי מחנה את הפוקוס ב"סמטת-עכו" הידועה לשמצה, לא יכלתי שלא לבהות בנרקומנים ששכבו שם על הכביש ועשו כל מיני דברים.
כמו שגם היום אם עובר האמר H2 מלא בניקלים ברחוב, כולכם תסתכלו לראות מי הערס שנוהג בו. וזה תמיד ערס. כי הסגנון הזה מדבר רק לאנשים מסוג ורקע מאוד מסויימים. כנ"ל תבהו ברנגלרים מוגזמים עם ספייסרים של שניים וחצי אינץ' בכל גלגל, חזית "זועמת" ומכסה מנוע "הנוקם" ומסגרת חלון נגמ"ש והמון גולגולות "המעניש". אתם תבהו ותתעניינו, למרות שזה לא יחדש לכם כלום כי הם כולם מאותו ז'אנר ואותו שטאנץ.
וכן הלאה.
אני בכוונה שם לרגע את הטכנולוגיות של הסייברטראק בצד. הדבר הזה לא מעוצב בכלל. הוא לא פחות מפיגוע ויזואלי. סוג של התרסה במובן הכי שלילי. חבל על הנירוסטה. בחיי.
על טעם ועל ריח...
אין צליל זה רע ? חסר לך הרעש ? זה פתיר עם סט רמקולים בריא, ולא ממש יפתיע אותי אם זה יגיע אפילו בתור פיצ׳ר מהיצרן הספציפי הזה ...
אין תחושות ? מה הקשר ?
התלונות הקבועות והמוצדקות שלך על חוויית הנהיגה ברוב הרכבים החדשים לא קשורות בשום צורה למקור האנרגיה וסוג המנוע שדוחף את הרכב קדימה או אחורה
גומר מהר ? שישימו סוללות טובות.
אה, כבר שמו ועדיין גומר מהר ? שינפיקו ערכת הארכת טווח.
אה, כבר יש ? נגמרו לי הטענות ...
חשמלי זה לא אומר בהכרח שהרכב טוב, אבל גם לא בהכרח שהרכב רע. וגם כל אחד והצרכים שלו
אנסה לענות במקום דרור כאחד שמידי פעם בסוף שבוע מתנייד בחשמלית.
לדעתי ,
לרכב שטח יהיו בעיקר יתרונות לו יהיה חשמלי שקט.
החיבור אל הטבע יהיה טוב יותר, לא נפחיד את דרי הקבע ונצפה ונפגוש אותם יותר.
מאידך, בכביש כחובב נהיגה ספורטיבית (כמו דרור),
אין מה להשוות את התחושה רק בסרק עם V8 עוצמתי ואגזוזים זרימה חופשית.
הויברציות של האוויר משפיעות דרך הבטן והעיגולדים בעיקר מעל 5000 סל"ד
בין קירות 30 סמ' מכל צד בעליה (בעבר בחניון תת קרקעי שק"ם נתניה עם אלפא GTV ).
אז מבחינת מספרים אבסולוטיים 0-100 קמ"ש החשמלית נותנת ביצועים שלא היו מביישים
מכוניות ספורט טהורות של פעם.
אבל כאן זה מסתיים.
כמובן שהחשמליות כוללות הגה חשמלי שבתחושות זהה אחד לאחד
להגה של קונסולת משחקים.
מניח שלצעירים אין בעיה עם זה כי לא חוו "תקשורת" עם הגלגלים דרך הגה ישיר (מסרק ללא כל תיגבור)
או מתוגבר הידראולית.
שורה סופית, לנהג שכל מה שמעניין אותו להגיע בנוחות ומהירות מ A ל B ,
החשמלית מצויינת.
לנהג שחווה ואוהב את "רעם" המנועים (והריח) וסיגנון נהיגה ספורטיבי,
החשמלית לא בשבילו.
אני מניח שעוד דור או שניים רכבי הבנזין הספורטיביים יהיה נישה לחובבי הספורט
בלבד סטייל רכיבה על סוסי מירוץ.
רענן
בדיוק, הנה למשל אחת (שהיא גם מכונית לנהג, ואפילו דרור יהנה לנהוג בה).
https://youtu.be/4aTzuUrdyIc?si=qZggEOAWXbDZA2Ht
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עזבו הכל ותזכרו בווספה של סקוטרמן שלימד אותנו אנגלית בחינוכית בשנות ה - 70/80
https://m.media-amazon.com/images/M/...3,500,281_.jpg
ודרור - יש לי שכנה עם H2, אולי זה הרכב שבעלה קנה, אבל היא נוהגת עליו ביום יום. H2 בצבע חום כהה קצת מוזהב אם אתה מכיר....
וגם שכנה עם אסקלייד...
יש לך שכנים ראפרים?...
סוחרי סמים?...
איפה אתה גר?.... אללה יסתור.
מי משפחת הפשע השולטת שם?
אבל אני חוזר לאיוולת הסבת רכב שרירים קלאסי לחשמל.
אני מבחין ומבדיל גם בין המכוניות הקלאסיות עצמן. יש כאלה שהסבה לחשמל תעשה להן רק טוב
כל מיני דברים מקטגוריות העולב המוטורי כמו למשל כל מכוניות המיקרו האירופאיות והיפניות של שנות ה-50 וה-60, סיטרואן 2CV, מנועי קירור האויר של VW בנפחים הקטנים, כל מיני פיאט 500-600. דברים כאלה.
אוטו שנולד עם 20-40 כ"ס ועכשיו מסבים אותו למנוע חשמלי צנוע יחסית בהספק 60-70 כ"ס? באמת יעשה לו רק טוב.
אבל להסב רכב שרירים קלאסי ועוד כזה שנחשב לאייקון קולנועי וכמעט-תרבותי כמו האינטרספטור, עם 650 כ"ס וכל המופע האורקולי של התנעה ויציאה פראית ברמזור - להנעה חשמלית? זה לא פחות מעקירת הלב. זה כמו לאכול סטייק שגדל במעבדה. זה כמו לתלות בסלון "יצירת אמנות" שצויירה ע"י AI. זה כמו לזיין בובה עשויה סיליקון ולאטקס.
אם האוטו יעשה 100 קמ"ש ב-5 שניות או ב-4.5 שניות? זה לא מה שמעניין. מה שמעניין ומרגש ומצמרר זה רעם ה-V8, הויברציות, השאגה כשזה מאיץ. רכב שרירים קלאסי זה לא רק תאוצה מהמקום. זה הרבה דברים. שקט וניתוק וסטריליות אינם נכללים במפרט הרצוי. באוטו כזה לא יכול להיות משהו אחר חוץ מ-V8 גדול ושתיין בנזין - כי זה עצם העניין. אוהבי מכוניות אמיתיים לא יכולים לקבל את ההנאות האלה מרכב חשמלי. גם לא מטסלה S פלייד כי זה מרגיש כמו פלייסטיישן, כלומר זה לא מרגיש כלום. ומי שרוצה לא להרגיש, כנראה אינו חובב מכוניות או חובב נהיגה.
(ואגב, "ה-V8 האחרון" האמיתי בהחלט של קרייזלר, הצ'לנג'ר דימון, מאיץ מהר יותר מהטסלה פלייד והיה זמין לרכישה אצל כל אחד מהדילרים של דודג'. באמריקה כמובן. אני מהמר שכל מכסת הייצור כבר נמכרה ומי שלא מיהר להזמין אחת, שתהפוך מהר מאוד לפריט אספנים מבוקש, עוד יצטער על זה. אני כבר מצטער)
וברור שמתישהו יאסרו להשתמש בזה ונהיה מוכרחים לעבור לחשמל. כי זו מהות ההנעה החשמלית - לכפות אותה ולהכריח להשתמש בה, באמצעות רגולציה. כבר היום רבים מתפכחים ומבינים שאין לה תוחלת ללא רגולציה שתכפה אותה על הציבור.
מדבר אחד אני לא יכול להסתיר שאני ממש כן מרוצה - האטת הביקוש לחשמליות בכל העולם מביאה את היצרנים להקפיא תוכניות לבניית מפעלי הרכבת מכוניות חשמליות וייצור סוללות. אלה החלטות עם משמעות לשנים קדימה. ולכן אין חדשה טובה יותר מזו מבחינת כל מי שבאמת אוהב מכוניות.
באופן אישי, המשמעות של זה מבחינתי היא שהכפייה הרשמית של הזוועה הזו על הציבור אולי תידחה בכמה שנים טובות ומכיוון שאני כבר לא ילד, הסיכוי שאצטרך לחוות את זה בימי חיי הולך ויורד. מקסימום ניאלץ לנהוג בחשמלית שכורה כשנטייל בחו"ל, נגיד בסקנדינביה.
לילדים שלי ולנכדים שלי זה כבר לא יעזור. הם אולי יצטרכו לנסוע רק בחשמליות, אולי גם בעל כורחם. אני כבר מצטער בשבילם.
ובכלל, הדיון הזה מרגיש כמו דז'ה-וו. חזרה לאותם ויכוחים הישנים שלפני קצת פחות משנה העיפו אותי מפה.
כבר יותר מ 100 תגובות לרכב המכוער, הלא פונקציונלי הזה, של גיקים ומתלהבים או ערסים?
שיהיה.
מה שלפעמים שוכחים, גם לגבי חשמלי, שזאת רק ההתחלה.
בתוך הרכב, בקצב רגוע עם חלון פתוח, שומעים את הרעש (או הצליל) הנפלא של החצץ הנדרס ע"י הגלגלים.
מחוץ לרכב, לפחות במקרה של דיזל, שומעים הרבה יותר את טרטור המנוע, ואני מסכים שזה יותר רעש מצליל.
ויש כמובן את ציבור הממהרים על בנזין: SBSים, אופנועים ורכבי ביצועים למיניהם שזו הקטגוריה המרעישה באמת והיכן שמנוע חשמלי יעשה רק טוב גם לנהגים וגם לסביבה.
אגב, בתור אחד שמתנייד בשטח גם על אופנוע רועש, גם על אופניים דוממים וגם בדיזל מטרטר, אני יכול להעיד שהכי הרבה חיות אני רואה על האופנוע, ופער גדול. וזה מהטעם הפשוט שכשאתה שקט החיות לא רואות צורך לברוח ולחשוף את עצמן.
לא הבנת
כשאתה רועש, החיות נבהלות ובורחות, ואז אתה רואה אותן מדלגות.....
כלי השטח המהירים כמו אופנועים, טרקטורונים ו-SBSים, מוכרחים להיות רועשים.
כי אחרת, אף אחד, כולל חיות, לא יבחין שהם מתקרבים ואז עלול לקרות אסון.
רחש החצץ מתחת לצמיגים הוא אחד הצלילים הממסטלים שקיימים מבחינתנו, אבל כדי להינות מזה מוכרחים לפתוח חלונות והכי טוב כמובן לנסוע בג'יפ פתוח.
זה עוד לא משווק בישראל, אבל כנראה שלא ירחק היום שנראה אותו אצל אחד מסוכני היבוא המקביל/אישי של רכבי יוקרה.
אתם גם יכולים לנחש מי יהיו הלקוחות.
ונניח שמישהו מרוכשי הסייברטראק האלה אשכרה יירד עם זה לשטח. רק נניח.
אתם רואים אותו פותח חלונות? מאפשר למיזוג לברוח ולאבק לחדור?....
כשאני מדריך בימי שישי, אחת ההפרעות הכי גדולות ומציקות היא של כלי שטח רועשים כמו אופנועים, טרקטורונים ו-SBSים.
זה לא רק שהכלי רועש להחריד, אלא גם האופי שלו הוא של חתימה גבוהה - כלים שקשה להם טכנית, עד בלתי אפשרי לפעמים, לנסוע לאט. ולזה תצרף את כל מה שנילווה לנסיעה מהירה בשטח - תמרות אבק, סילוני חצץ שהגלגלים המפרפרים יורים לכל עבר, ובעיקר חתך מייצג של רוב המשתמשים שראוי להגדרת "בהמות-אדם" - הם לא יאטו כשהם רואים אנשים אחרים שיושבים ביער, או הולכי רגל, או רוכבי אופניים - אלא בדיוק להיפך - נותנים יותר בגז, כדי להרעיש יותר מהאגזוזים הפתוחים ה"משופרים" וכדי שגשם האבנים הקטנות יהיה יותר חזק וענני האבק יהיו יותר סמיכים ויעופו למרחקים גדולים יותר ויפריעו ליותר אנשים ויפגעו ביותר אנשים.
לזה גם תוסיפו את מוסיקת האשפתות המחרידה בקולי קולות שבוקעת מהרמקולים של ה-SBSים האלה. הבהמות אוהבים סגנון מוסיקלי מאוד מסוים, והם משמיעים אותו בפול-ווליום משום שהם מוכרחים שכל העולם ייהנה ממנו ביחד איתם. כל זה = חתימה גבוהה.
אבל הצד החיובי של הקקופוניה הזו הוא שהרעש הזה מודיע על קיומם ועל התקרבותם - ואז אפשר להתכונן ולהיזהר. במקרה שלי להפסיק את ההסברים התיאורטיים ולהמתין כמה שניות עד שהמפגע יחלוף.
עכשיו תחשבו שהם יהיו חשמליים ושקטים - אתם תחצו ברגל שביל תמים ופתאום אחד כזה חשמלי יגיח משומקום וידרוס אתכם. או את הילד שלכם. רק כי לא שמעתם אותו מתקרב.