נראה לי שזה יותר ענייו של מרכז כובד ומרווח מהקרקע בנקודה הנמוכה מה שמוביל לעבירות עדיפה והתנהגות נעימה יותר וצפויה יותר.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
נראה לי שזה יותר ענייו של מרכז כובד ומרווח מהקרקע בנקודה הנמוכה מה שמוביל לעבירות עדיפה והתנהגות נעימה יותר וצפויה יותר.
רוצה לדבר על TJ/LJ?
TJ ראשונים יהיו בגיל אספנות בעוד שנתיים, ב-2026. בהחלט מועמד ראוי למי שרוצה ג'יפ אמיתי קלאסי.
אבל ה- LJ יצא לשוק רק לקראת סוף חיי הדגם והראשונים יגיעו לגיל אספנות רק באמצע העשור הבא - ב-2035. עד אז נמשיך לפנטז עליו.
הייחוד של ה-LJ מבחינת האמריקאים הוא בסיס גלגלים ארוך יותר מה-TJ שהופך אותו לשימושי ונוח יותר. עדיין נראה סקסי עם 2 דלתות בלבד עם כל חוסר הנוחות שמשתמע מזה. ל-LJ יש בסיס גלגלים 103 אינץ', שזה כמעט כמו סופה (104 אינץ'). זה כמובן רק יתרון על ה-TJ הרגיל, למרות שמבחינת שימושיות ה-LJ בתכל'ס הוא לא "רכב טיולים" יותר מסופה קצרה....
סטוק מול סטוק - כעקרון הסלילים הם צעד גדול קדימה. עדיפים ללא ספק על עלים.
אבל עלים אפטרמרקט גמישים שעובדים טוב (נגיד רוביקון אקספרס) מצמצמים מאוד את הפער הזה ומציגים מהלכי מתלה שהרבה כלים על סלילים יכולים רק לקנא בהם וגם גמישות ונוחות נסיעה טובים במופגן בשטח, ואת זה לא אני קובע אלא אנשים שעולים לסיבוב בג'יפ. כנראה שזה מאוד מפתיע אותם כי הם זוכרים את חווית הג'יפ הצבאי ומצפים לסד עינויים מטלטל, מה שבפועל לא קורה והנסיעה נוחה במופגן. איך אמר מישהו שירד מדיפנדר ועשה סיבוב? "בוא'נה, יש לזה רייד מעולה. מה עשית פה?...". לא עשיתי כלום, רק עברתי לקפיצי רוביקון אקספרס 4.5. זה עובד טוב.
בנוסף, המעבר לסלילים ולמערכת מוטות היגוי בתצורת Y הביא איתו גם תדירות גבוהה יותר/הקצנה של תופעת "רעידת המוות" בג'יפים שכבר לא סטנדרטיים - מוגבהים ועם גלגל גדול יותר. יותר מדי בעלי Jeep מוגבהים + צמיג גדול על סרן קדמי חי וקפיצי סליל, מכירים טוב מאוד את התופעה המפחידה הזאת.... בוא ונאמר שרעידת המוות הכי קיצונית שחוויתי בחיי, היתה על סיפון של TJ מוגבה על 33'. ביחד עם בסיס הגלגלים הקצרצר והגובה, השליטה ברכב הפכה למאתגרת ביותר - אלה היו כמה שניות מהיותר מפחידות שחוויתי בנהיגה אי פעם.
ויש ל-YJ/סופה/XJ עוד כמה יתרונות מכניים קטנים שנובעים מפשטות ומכלולים מקוריים חסונים יותר משל ה-TJ/LJ.
ואני פירקתי מספיק TJ/סופה2 (וגם LJ אחד) כדי להגיע לתובנה הזאת.
למשל - ב- YJ/XJ/סופה, הסרן קדמי עם High-pinion וקורונה-פיניון בחיתוך הפוך (Reverse cut) שחזקים יותר מהחיתוך הרגיל עם פיניון נמוך, שמשום מה ב-Jeep חזרו אליו ב-TJ, (אבל נשארו עם החיתוך ההפוך העדיף בצ'רוקי XJ וחזרו אליו שוב ברנגלר JK). אני מוצא בסופה עוד כמה יתרונות כמו סרן אחורי דנה 60 (הביצה ענקית, נכון. אבל זה סרן חזק ביותר. רוב מוחלט של ה-TJיים נוסעים על דנה 35 המעפן, ו-44 אחורי עבורם הוא די נדיר.... יש לי במחסן אחד כזה שממתין.... מי כמוך צריך להעריך סרנים חזקים....) ותיבת העברה 241 החזקה בהרבה שתמצא בסופות הצבאיות והגיעו גם לחלק מהג'יפים האזרחיים שלנו - היא ייחודית לסופה ועדיין אפשר להשיג אותה פה ושם בשוק הפירוקים המקומי (ואולי גם להתאים אותה ל-TJ) - אבל לאמריקאים אין דבר כזה שמתאים לג'יפים שלהם. אם הם רוצים טרנספר חזק, הם צריכים למצוא את הטרנספר BW הנדיר מה-TJ רוביקון, או לאלתר, או לשדרג למוצר אפטרמרקט יקר כמו אטלס - כי ה-241 מה-JK כבר לא מתאים בולט-און ל-YJ/TJ/XJ ומצריך מתאם.
בשורה התחתונה - זה מאוד צפוי שהג'יפ המודרני יותר, הוא ללא ספק פלטפורמה שמתחילה מנקודה טובה יותר. זה צירוף של הרבה מאוד שדרוגים קטנים, בעיקר בסעיפי איכות החיים בתא הנוסעים שדילגה שני דורות קדימה. אבל גם ה-JK הוא בראיה כוללת אוטו הרבה יותר טוב מ-TJ (ואני מצטער לפסוק חד משמעית שגם כג'יפ הוא טוב ממנו), וכמובן -JK אנלימיטד הוא אוטו וגם ג'יפ טוב ונוח יותר מה-LJ, בזכות 4 דלתות. וכך גם JL הוא ג'יפ טוב יותר מ-JK וכן הלאה.
אלא שהנדירות של סדרת TJ בישראל דוחפת את בעליהם לדרוש עבורם מחירים גבוהים יותר אפילו מה-JK החדשים מהם. בוודאי אם מדובר ב-TJ רוביקון מקורי שגם בארה"ב לא תמצא אותם בכל פינה. האם מוצדק? לא יודע. מכל בחינה הגיונית, כנראה שלא. אולי כן עבור מי שמחפש ייחוד, או שחושב שה-JK כבר "לא ג'יפ מספיק אמיתי" מבחינתם מסיבות מסויימות (...) או כל מיני הכרזות בסגנון שתאמין לי ששמעתי 1000 פעמים בשקל....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0c311955dd.jpg
מסכם את מה שדרור טוען
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר, ויש לכך חיזוק ממועדון ה 5 . מצ"ב אסמכתא מקב' הווטסאפ שלהם. .
קובץ מצורף 145743
מה זה משנה הסרנים אם השלדה מתפוררת?
לא ראיתי קיט עלים אפטמרקט שמתקרב לאיכות נהיגה של גיפ שנולד עם סלילים.
גם לא ראיתי ברזנט נורמלי מתלבש על סופה. ודנה 60אחורי על 28-31.. אני רואה בו חיסרון.. כבד ומסורבל מזמין התיישבנות.
ובתור בוגר סמוראי, תמיד אעדיף את הקצרים והשובבים על הארוכים והפרקטים.
שנתיים זה לא זמן סביר לארגן כסף ולחפש אקסמפלר מוצלח?.. כזה שהוא לא עם דנה עם קוקיות...
אישית אני רואה בגיפ כסוג של דף חלק לשינויים ודיגומים לצרכים האישיים ולתחביב.. זה חלק מההנאה שלי.
ומהjk ומעלה... זה קצת פחות diy לטעמי.. הtj גם במראה וגם בתחושות דומה יותר לחוויה הטהורה.
ברור שעדיף סופה בליסינג..על הכל.
וברור שאם פסקת כך אז נגמר הדיון.
ובכל זאת .. אם היה לי הכסף והייתי מחפש גיפ כיפי פתוח להתעסק בו שנים קדימה.. זה היה tj פתוח מסולסל ידני רענן מיד אוהבת בארהב.
אבל זה סתם דיבור באוויר... בסוף אני תמיד חוזר לסמוראי הזקן.
בסוף זה עניין אישי .. שכל אחד יעשה מה שנפשו חשקה בה.. אין נכון ולא נכון באהבה.
לא ראיתי, לא שמעתי, לא ידעתי
תוריד את כיסוי העיניים
אתה לא רואה כי אתה לא רוצה לראות.
בינתים הג'יפים האלה נותנים בראש.
והבייבי שלך לא נסע וכנראה גם לא ייסע בחייו קדימה את מה שהם כבר שכחו שנסעו אחורה.
אבל TJ הוא באמת מטרה ראויה לג'יפ אספנות בעוד שנתיים. תתחיל כבר עכשיו לחפש לו סרנים להחלפה כדי שיסתדר עם 31....
אז בתשובה לעצמי לשאלה המקורית - עוד שנה כשאני אחשוב על שינוי כל מערך המכוניות המשפחתי.... סופה אספנות איפושהו כן מדגדג לי.
וגם דיפנדר. הראשונים הגיעו לארץ ב1994.
אני חוזר אחורה ושוקע לנוסטלגיה?
סדרה 80 רכב אספנות? מצד אחד מאוד מפתה. מצד שני נראה לי רכב שמאחוריו יש הרבה התעסקות בדברים לא סטנדרטיים ובגלל איבזור 'יתר' גם הרבה שטויות להתעסק בהן.
אסף.
70 אספנות..
בגלל זה כתבתי בהתחלה בנדרה. 70 אבל על סלילים (מתלים של 80) במקום העונש המקורי. כמובן בייבוא אישי. אפילו לא יקר כי הוא לא 'נחשב'.
אסף.
ובכל ב 1994 הרבה מותגים 'חדשים' הגיעו לארץ עם התפוררות החרם הערבי. לנדרובר איסוזו מיצובישי טויוטה..... היתה שנה מעניינת.
אסף.
אני היחיד שלא יודע מה זה בנדרה?
טויוטה LJ.
חיצונית נראה כמו סדרה 70 אבל יש שינויים בחזית.
אסף.
חשבתי ונדורה…
קובץ מצורף 145756
או פראדו ישן (נראה כמו 76), 5 דלתות, שני סרנים חיים ומנוע היילקס.
יש מלא. ואפילו לא יקרים.
אסף.