חוזר: דיון על ריתוכים, השפעת חלודה ואיכות התאמה בהקשר של כלובים
ברוך לפי החישובים שלך, ה25 ק"ג האלו הם 40% יותר.
אז במקרה של הכלוב דנן, חסכון של 25 ק"ג הוא לא משמעותי בג'יפ טיולים. נכון, את זה כתבתי בהתחלה. אנחנו מסכימים.
אבל בשלדה שלמה 40% הם הרבה יותר! אם אתה בונה נניח שלדה שלמה ששוקלת 500 ק"ג מהחומר "שלך", היית יכול לחסוך 40% בחומר בעובי 2.5 - 140 ק"ג, ומחומר בעובי 2 - היית חוסך 200 ק"ג. בלי לפגוע בחוזק, ואולי להיפך בתכנון נכון. במכונית מרוץ אלו מספרים שלא יעלה על הדעת להתעלם מהם.
ואם אתה חושב שקשה להגיע למשקל המינימום - אני מסכים איתך. רק שמלמעלה, לא מלמטה כמו שנדמה לך. לפחות בשבילי.
אני אישית חושב שההבדלים בניכם הם בעיקרון בגישה לספורט הזה.
ברוך, לדעתי, ממן את רוב העלויות אם לא את כולן מכיסו. וכולם יודעים את העלויות שיש בתחום.
לכן הפרש של גם 200 קילו לא כל כך משמעותי עבורו. העלות משמעותית יותר.
נמרוד, לדעתי, בא בגישה שחובה להשיג ספונסרים שאולי לא יממנו את הבניה של הרכב בשנה שנתיים הראשונות אבל בסופו של דבר חייבים להשיג מספיק ספונסרים שיממנו את ההשקעה של הבניה ואת התחזוקה השוטפת. על הרכב והצוות לנצח לכן כל יתרון, ולו הזניח ביותר, חייב להכלל בתכנון של הרכב והצוות. גם אם עלויות הבניה אסטרונומיות.
לדעתי המשמעות של ההבדל הזה, שהוא תהומי מאוד בעיני, הוא שברוך רוצה לנצח אבל נמרוד חייב לנצח.
זה לדעתי ההבדל העיקרי בין מישהו שזה התחביב שלו למישהו שזה המקצוע שלו.
ציטוט:
לדעתי המשמעות של ההבדל הזה, שהוא תהומי מאוד בעיני, הוא שברוך רוצה לנצח אבל נמרוד חייב לנצח.
מה המשמעות של תחרות אם אתה לא מתכוון לנצח? אם תגיד לי שכל מה שאתה (או ברוך) רוצה זה לסוע בשטח מהר או להשתעשע בעבירות - שזה כמו לשחק כדורגל או כדורסל עם החברה ביום שישי אחה"צ - סבבא, אני מסכים, אני עושה את זה - זה נקרא לטייל. אני חותך לפעמים בדרך מהעבודה הביתה מצות המוביל לטבעון דרך השטח. אחלה אדרנלין. אחלה כיף. אני לא רוצה לנצח.
גם אתה וגם אני נמצאים שנינו על קו הזינוק עם מטרה לנצח.
אבל אם אני אפסיד אז זה לא נורא. אם אתה תפסיד אז אתה מפסיד את העסק שלך.
כי העסק שלך הוא לא להתחרות. העסק שלך הוא לנצח. רואה את ההבדל?
מבחינתי כל תחרות, גם ללא ניצחון, זה תחרות.
מבחינתך תחרות ללא נצחון זה לטייל.
אני לא מתכוון אליך, אל ברוך ואו אלי ישירות הכוונה היא בגישה, כמובן לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ברוך לפי החישובים שלך, ה25 ק"ג האלו הם 40% יותר.
אז במקרה של הכלוב דנן, חסכון של 25 ק"ג הוא לא משמעותי בג'יפ טיולים. נכון, את זה כתבתי בהתחלה. אנחנו מסכימים.
אבל בשלדה שלמה 40% הם הרבה יותר! אם אתה בונה נניח שלדה שלמה ששוקלת 500 ק"ג מהחומר "שלך", היית יכול לחסוך 40% בחומר בעובי 2.5 - 140 ק"ג, ומחומר בעובי 2 - היית חוסך 200 ק"ג. בלי לפגוע בחוזק, ואולי להיפך בתכנון נכון. במכונית מרוץ אלו מספרים שלא יעלה על הדעת להתעלם מהם.
בוא'נה, אתה ממזר!!
אני לפחות יודע מה ההבדל בין 40% "מלמעלה" לבין 40% "מלמטה".....:!:
40% מ 500 הם לא כמו 40% מ 360....אתה עקרוט, אבל תפסתי אותך:-P
חוץ מזה, מאיפה הבאת שילדה ששוקלת 500 ק"ג?!?!? אין חיה כזאת, ואתה יודע זאת היטב.
מה שהצגת כאן פשוט לא נכון -
אתה אמרת ששילדה שלמה לרכב זה 100 מטר, למרות שאני אומר לך ששילדה שלמה צורכת לא יותר
מ 65 מטר, לכל היותר, ואני יודע, כי בניתי כאלו במו ידי.
בצפרדע2 למשל, יש כ - 55 מטר, ואני אומר לך שברכב מירוץ נורמלי, אין יותר מ 60 ולכל היתר
65 מטר.
אבל, בשבילך, נניח שיש 65 מטר.
65 כפול 3.85 = 250 ק"ג.
65 כפול 2.75 = 179 ק"ג.
כלומר, הבדל של 71 ק"ג בלבד על שילדה שלמה, שהם 40% מלמטה אבל רק 28% מלמעלה.
כך או כך, ידידי המחוכם, יש לנו הבדל של 70 ק"ג על רכב 4x4 שלם, שלפי התקנון צריך לשקול כמה,
2,000 ק"ג בקירוב?? דהיינו כ -3% ממשקל הרכב, והכל באותו חוזק, ובמחיר... אתה כבר יודע
כמה ההבדל.
ביום שבו תנסה להתחרות(לא לנצח, להתחרות..) עם רכב שרק שילדתו שוקלת 500 ק"ג, תהיה כאן
הדחה פה אחד מג'יפולוג, בעלבית או לא בעלבית....:twisted: 8)
מיכה איבדתי אותך. אני לא שותה אלכוהול בשעות כאלו בימי חול :-D
הויכוח באמת הפך לאקדמי. תבנה את הT1 שאתה מתכנן מצינור סקדיול 40. מה אכפת לי? שיהיה בהצלחה.
נרוד התכוונתי לזה שהמטרה שלך היא לנצח. המטרה שלי היא להתחרות.
ההבדל הוא בגישה לספורט לדעתי.
שוב, זה לא אומר שאני לא רוצה לנצח. זה אומר שהניצחון זה חלק ולא המטרה.
תגובה להודעה: דיון על ריתוכים, השפעת חלודה ואיכות התאמה בהקשר של כלובים
צפדע שלום לך/ איך אוכל להסיג את המדריך הרישמי והמיקצועי של צבה הרהב/ תודה :)billi
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bill wel
צפדע שלום לך/ איך אוכל להסיג את המדריך הרישמי והמיקצועי של צבה הרהב/ תודה :)billi
מה??:confused:??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bill wel
צפדע שלום לך/ איך אוכל להשיג את המדריך הרישמי והמיקצועי של צבא ארהב/ תודה :)billi
יכול להיות?
או שבאמת מדובר בצבא הרהב, ואז - לאיזה צבא התכוון?
;)
ברוך פירסם שבין היתר הוא למד חלק ממה שיודע ממדריך ריתוך של הצבא האמריקני, ואליו התכוון הבחור באומרו
ציטוט:
צפדע שלום לך/ איך אוכל להשיג את המדריך הרישמי והמיקצועי של צבא ארהב/ תודה billi