חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין- עדכון ראש השנה
יצאתי למשלט 21 עם קבוצה חביבה, היה כיף,הרכב שימש שרכב חילוץ לסוזוקי, הכל טוב ויפה.
המפלצת באמת עוברת כל מכשול מבלי להרגש יתר על המידה. נעולה קדימה ואחורה ב-lock right עם צמיגי 33 והגבהה קטנה.
את הנסיעה ביצעתי עם הפוטנציומטר במחצית הסיבוב מה שגורם בתנאי מנוחה להפחתה של ה-CO, כאשר נכנסתי לשטח והתחלתי לנסוע והרכב התחמם, המחשב הוטעה ל"חשוב" שהטמפרטורה גבוהה מאוד, מעל לתחום התקני, שכן תפקיד הפוטנציומטר הוא ל"רמות את המחשב" ולכן המחשב גרם להעלאה מטורפת של טורים וסיבוב מאוורר באטרף. רק ניתוק הפוטנציומטר פתר את הבעייה.
מסקנת ביניים - אל תהייה חכם, סדר את הרכב כפי שהוא צריך להיות קרי - עם טרמוסטט שנפתח ב-90 מעלות צלסיוס ולא עם כל מיני פטנטים.
השבוע, עוד לפני הנסיעה הזו קניתי באוטוליין לי ולחבר (תומר הורוביץ) עם ג'ימי שגם רוצה להסדיר את זה. מקווים להתקין במהלך השבוע - שבועיים הקרובים. אני מאמין שזה ימנע את הצורך בפתרון העקום שהייתי כה גאה בו (פוטנציומטר). אגב, לא שהם זולים, אבל היו זולים בכ-40% מ-UMI
שנה טובה וחתימה טובה לכולנו.
אם נכון אז בפרפרזה על השיר של אפריים קישון: הכל בגלל מסמר קטן, הכל בגלל מסמר.
מוני
חוזר: CO במנוע 5.7 1988 בנזין- עדכון פנטסטי. הגעתי ל 1.6%
חברים,
הריני שמח להודיעכם כי הגעתי ל- CO = 1.6
התהליך היה ממש פשוט, להתקין טרמוסטט אורגינאלי שנפתח ב- 195 פרנהייט ולא 168 או בעברית ב- 92 צלסיוס במקום 75 צלסיוס. זה עשה את ההבדל.
החלפתי טרמוסטט, חיישן חום מנוע וחוטי החשמל לחיבורו וראה זה לא פלא, הקריאה ירדה ל-4% במקום ה- 6% המקוריים. סוף סוף שעון חום מנוע מתקרב ל-100 צלסיוס. לו הייתי ממתין עוד מספר דקות, ונותן למנוע להתיגע לטמפרטורת עבודה, אני משער שהייתה ירידה נוספת. לטסט אגיע עם מנוע חם!
הרכב נוסע "עגול" יותר.
הצלחתי להוריד את הקריאה ל 1.6 ע"י חיבור הריאוסטט שסיפרתי עליו קודם לכן וכיולו. הריאוסטט גורם למנוע "לחשוב" שהטמפרטורה גבוהה עוד יותר ובכך מקטין את התערובת ומקדם קצת את ההצתה. למצב זה היתי מתקרב ממילא לו היינו ממתינים עוד 10 דקות להתחממות מלאה של המנוע.
בעבר, ניתקתי את הצינור של המחזיר שמן וזה שיפר בכ- 1%.
היום אני מוכן לטסט ללא בקשות, תחינות וטובות שהן.
הצלתי את העולם, החור באוזון מתחיל להיסגר. ימות המשיח הגיעו.
ההוצאה הכוללת שלי על ניסיונות סרק לפתור את הבעייה, עלתה על 7-8,000 ש"ח. הכל בגלל שהמכונאי שעשה לי את האובורול לא הסביר לי את משמעויות התקנת טרמוסטט שנפתח בטמפרטורה נמוכה יותר.
על מה הלך הכסף?
שיפוץ ראשוני של ה- TBI
רכישת TBI משופץ
רכישת מחשב משופץ
התקנת חיישן חמצן - שלא הועיל.
ביקורים אין סוף אצל מכונאי האוברהול לצורך "כיולים"
סיבוב של יאוש ב - UMI
שני מומחים שטיפלו לי ברכב אחר שעות ההעבודה
לפחות טנק דלק בצריכת מנוע בסרק בזמן הטיפולים ועוד אחד לנסיעות לכל מיני מומחים
אני חושב שבזבזתי עוד כאלף שקלים על דלק במשך 5 שנים עקב צריכה לא אופטימאלית.
את הזמן שלי אני לא סופר.
מסקנה: יש מקום לחשוב שהייצרנים לא לגמרי מטומטמים. ואם אנו עושים שינוי אזי אנו מוציאים את המערכת מהאיזונים שלה.
למדתי בדרך הקשה מאוד.
תודה לכולכם, ומי שחושב שיש לו בעייה דומה - זו הייתה עצת חינם.