אתה מתפרץ לדלת פתוחה - יש עכשיו דברים קצת יותר דחופים על סדר היום מאשר לסגור את פתחי צינורות השילדה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
הסר כל דאג מליבך - הרכב לא יכנס למיים ולבוץ בלי שהענין יטופל.
Printable View
אתה מתפרץ לדלת פתוחה - יש עכשיו דברים קצת יותר דחופים על סדר היום מאשר לסגור את פתחי צינורות השילדה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
הסר כל דאג מליבך - הרכב לא יכנס למיים ולבוץ בלי שהענין יטופל.
אז אתה בכוונה לא מצלם את הרכב מצד שמאל?ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
יש סיבה שאתה לא משתף אותנו ברעיון?
הניחוש שלי: זוגות 1 ו-3 מחוברים בטרנספר, זוגות 2 ו-4 מחוברים בטרנספר. סה"כ 2 טרנספרים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
זה ע"מ להקטין זויות כניסה/יציאה.
מתוך הנחה גסה שהמהירות הממוצעת של כל רביעיה לעיל זהה גם בסיבובים, לא צריך טרנספר נוסף וניתן לחבר בינהם בשאפט, כאשר התנועה מהמנוע לשאפט הנ"ל מקבילה אליו ומגיעה דרך שרשרת (שצריכה להיות חזקה מאוד).
מתקרב?
לא חשבתי אחרת...ציטוט:
זה שכרגע אתה רואה עבודה לא מוגמרת, לפני פאנלים ולפני התחלת העבודה על ה"קוסמטיקה" זה לא אומר כלום. זה לא רכב תצוגה שצריך עם עבודת צבע של 10K$. זה רכב שצריך לתת בראש
אולי חלק מהסרנים מחוברים בדרייבשפטים לסרנים האחרים? בנית שם איזה ביצה דו צדדית :twisted:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=4948
ניר צודק, והציור כמעט מדויק, ההבדל הוא שאכן קיים טרנספר שלישי - או ראשון יותר נכון - שמפצל את הכוח לשני הטרנספרים, במקום האליפסה הירוקה שלך. הטרנספר הזה מורכב הפוך - הציר שבמקור הוא היציאה לסרן הקדמי הוא הכניסה מהמנוע, וציר הכניסה למנוע והיציאה לסרן האחורי שהם בקו אחד, מזינים קדימה ואחורה את שני הטרנספרים. "ההצלבה" של גלי ההינע בין הסרן השני והשלישי קיימת, ולדעתי הקרבה בינהם מטרידה, אבל ברוך מומחה בלפתור כאלו דברים.
יצירתיות מדהימה שיש צורך לנתב אותה לפסים מסחריים.כדאי לבדוק לאיזה נישה הרכב הזה יכול להמכר.מינוף מסחרי יתן לך אמצעים לפתח את האב טיפוס לכיוונים שעונים ליותר נישות.אתה חייב לנו השקה מסודרת שאשמח לארגן אותה לפי לו''ז שלך.זה כולל את השמפניה המתרסקת על-חשבוני.
1. תודה רבה על המחמאות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
2. תקבלו השקה הולמת.
3. קיבלת בזה הרגע מינוי רשמי של האחראי על קידומו המסחרי של המוצר - לשימוש אזרחי ואולי גם
צבאי(??), בשינויים המחוייבים - יש לי כמה דגמים בראש.
4. ומה עם חיפויים? נדמה לי שאתה טוב בזה.
5. שמפניה אמיתית, נכון? :wink: ?
יתכן ואוכל לעזור בנושא החיפויים.במיוחד אם התכנון נעשה בסוליד.יש לך אבני דרך עם תאריכים משוערים או שהבניה מתנהלת כמו אצלנו הג'יפאים, שעובדים לפי הכייף.הנושא המסחרי הוא מאוד רציני מכדי להחליט עליו על רגל אחת והייתי שמח לראות הכלי ובאותה הזדמנות להחליט אם שוברים את השמפניה האמיתית או שותים אותה.
בנושא החיפויים(וגם בסוליד, בגלל מר נמרוד מלר...) אני אפס מוחלט. חוץ מאשר לצפות באלומיניום דק בין צינורות השילדה, אין לי שום יכולת ביצועית, לא באשר לחומר ולא באשר לעיבודו. לכן, אני בהחלט זקוק לסיוע כאן.ציטוט:
אבני הדרך כבר עברו למעשה, ואני בישורת של הסיום - חסר דרייבשפט אחד ואני מטפל במערכת ההיגוי על מנת ששני ההגאים יעבדו רק על גלגל ההגה הקדמי, ולא בנפרד. הנושא סבוך וקשה, אבל אני מאד מקווה שאמצא לו פתרון, למרות שמהנדסי ההידראוליקה איתם התיעצתי היו סקפטיים. להערכתי, כולל נושא ההגה, הרכב יסע את נסיעות המבחן הראשונות שלו בתוך 3-4 שבועות, ואז יחל תהליך הדיבאגינג.ציטוט:
אני יודע ואני מאד רציני לגבי אספקט זה, אם כי אני לא האיש הנכון במקום הנכון בכל מה שקשור לשיווק, מסחר ובכלל בתחום המכירות, ולכן באמת אני צריך כאן טיפול יותר מקצועי. יש לי, כאמור, מחשבה על שני דגמים נוספים, האחד לתיור וסיור והשני להובלת כ - 8 אנשים וציוד(חיילים?), ושתי התצורות הללו, למרות שעוד טעונות עיבוד והתאמה נוספת, אמורות להיות סופר עבירות וגם מאד מהירות, גם בלי מנוע ביג בלוק. אבל כל זה ענין לשיחה פרטית, ואני אשמח אם תבוא לביקור.ציטוט:
במשאיות ההיגוי האחורי הוא הידראולי, משמן שמגיע מבוכנה שמחוברת לזרוע הפיטמן של ההיגוי הקדמי. סידור כזה נותן רק רק שתי אפשרויות: היגוי קדמי עם היגוי אחורי, והיגוי קדמי ללא היגוי אחורי. אני מניח שאם אתה רוצה ששני ההיגויים יהיו בלתי תלויים אחד בשני אז אתה יכול לעשות ששני ההיגויים יהיו הידראוליים.ציטוט:
אבני הדרך כבר עברו למעשה, ואני בישורת של הסיום - חסר דרייבשפט אחד ואני מטפל במערכת ההיגוי על מנת ששני ההגאים יעבדו רק על גלגל ההגה הקדמי, ולא בנפרד. הנושא סבוך וקשה, אבל אני מאד מקווה שאמצא לו פתרון, למרות שמהנדסי ההידראוליקה איתם התיעצתי היו סקפטיים.
חנן בהתחלה 2 ההגאים לא היו תלויים אחד בשני. היה גלגל הגה להיגוי הקדמי וסטיק להיגוי האחורי. עכשיו ברוך מעוניין באותו גלגל הגה לשניהם, קדמי ואחורי.
ברוך חשבת על מערכת היגוי של משנע טלסקופי ? למשל מניטו שיש לו 3 אפשרויות היגוי על ידי הזזה של סלקטור בתא הנהג.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
הכוונה כמובן שכל האפשרויות מופעלות על ידי גלגל ההגה בלבד.ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
על זה אני מדבר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
גם התצורה של הגלגל הגה אחד לשני סרני ההיגוי נבדקה, נבנתה מערכת, ונפסלה בשל ביצועים ירודים.
כרגע הסט אפ הוא 2 מערכות נפרדות לכל סרן, לקדמי יש אורביטר ולאחורי יש סטיק.
משאבות, מיכל שמן, צנרת וכול זה, נפרד לכל סרן. כנראה גם רדיאטור שמן נפרד לכל מערכת.
אגב למי שלא ידע, שמן דקסטרון III מסריח. איך אני יודע? כי שחיתי בו היום.
כן אבל זאת מערכת מבוקרת מחשב עם 4 בוכנות, אחת לכל גלגל, והיא יקרה מאד מאד, ולכן ניסיתי למצוא פתרון אחר.ציטוט:
בינתיים ללא הצלחה, ולכן הלכתי לכוון של שתי מערכות נפרדות לגמרי, אחת לכל סרן. יש כמה יתרונות בשיטה הזאת, כגון שרידות יותר גדולה(אם הגה אחד הולך), וכן הפעלה נפרדת של כל מערכת לפי בחירה.
לא ויתרתי עדיין על ההפעלה המרכזית באמצעות גלגל ההגה בלבד, אבל סדר העדיפויות ולוח הזמנים מחייבים לסיים את הרכב ולהתחיל בנסיעות מבחן. אח"כ יהיה מספיק זמן למשחקי היגוי ורעיונות הידראוליים מתקדמים, כמו למשל פתרונות סינכרון ללא מחשב.
דרך אגב, מיכה שוחה מצויין, אולי בגלל ששמן צף על מיים........הלכו היום הרבה גלונים, לצערי, אבל היו הולכים יותר ללא מיכה. הבחור קולט מהר את המקצוע, ואני חייב לציין שהוא פתר לי כמה בעיות וקשיים בדרכים שלט חשבתי עליהן.
עדכון קצר -
הדרייבשפט השלישי הורכב, והוא נראה ומתפקד מצויין. הזוית לא קלה אבל עם היוקים המתאימים הוא עובד חלק ויפה. עכשיו נותר לייצר ולהתקין את הרביעי, שהוא הרבה יותר ארוך ובזוית נוחה. נקווה שעוד השבוע יהיה הרכב מצוייד בכל גלי ההינע שלו.
ההיגוי יהיה בינתיים היגוי כפול, כאשר ההגה יפעיל בוכנה הידראולית בסרן הקדמי וסלקטור עם ג'ויסטיק יפעיל בוכנה נוספת על הסרן האחורי. שתי המערכות נפרדות לחלוטין, ולכל אחת המשאבה שלה, המיכל והצנרת שלה, כאשר בקדמי יהיה גם קולר שמן עם מאורר.
הרכב רץ היום ליד הסדנא בסיבובים, חלקם מאד מהירים, ואני אמנם לא סגור על איך ההגה הקדמי יעבוד לבדו בחול ובבוץ(בלי עזרת ההגה האחורי), אבל על אספלט הוא מתנהג כמו הגה רגיל ברכב רגיל, ומסתובב יותר מאשר יפה. אני מניח שבמצבים יותר קשים וחלקים כמו חול ובוץ, בהם ההגה הקדמי לא יהיה מספיק יעיל, ההיגוי האחורי יפצה בקלות רבה.
אגב, כאשר משתמשים על אספלט בשני ההגאים, הרכב מסתובב כמו מלגזה כמעט.
צריך להתרגל למימדים(זה רכב באורך כולל של 5.35 מטר), ולכך שהנהג יושב קרוב מאד לסרן הקדמי, כלומר ברבע הראשון של הרכב, אבל כשמתרגלים, הרכב מאד מהנה ועושה רושם אכזרי למדי.
לילה טוב.
ברוך , הגלגלים בסרן השני והשלישי בכלל לא "נגררים" בסיבובים ?
לא.ציטוט:
כמו בכל רכב נעול בזיקה או בספול, יש את החריקה של הצמיגים ואת ההחלקה היחסית, כאשר נוסעים על אספלט, אבל לא יותר מזה. גם אני, שיצאתי מנקודת הנחה שההיגוי יעבוד טוב, קצת הופתעתי מכך שאין השפעה "כבדה" של הסרנים המרותכים על ההיגוי.
אבל, צריך לזכור שנסעתי עד עכשיו רק על מסלול האספלט ליד הסדנא, ולא נסעתי בכלל בשטח,
כך שהכל קצת ראשוני ומוקדם.
היום בניתי מערכת הידראולית יפה, ואני מקווה לסיים אותה תוך יומיים. אז יבוא תורו של הדרייבשפט הרביעי, מעט רצפה מתחת לרגליים ולתחת, ויאללה לנסיעות המבחן.