רק תראו לאיזה מחוזות הגיע השרשור הזה.
בסך הכל רציתי לחסוך 100 שקל בשבוע........................
Printable View
רק תראו לאיזה מחוזות הגיע השרשור הזה.
בסך הכל רציתי לחסוך 100 שקל בשבוע........................
עידן כתב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
היית חוסך 8000 ש"ח על דלק ומשלם 10000 לפסיכולוג..... :idea: :lol:
מצחיק אותי לקרוא שאנשים חושבים שאם מישהו יסע 10-15 קמ"ש מהרגיל הוא יתחיל לפתח הפרעה נפשית...
כשעירא נוסע אחרי בדרך לשטח דוקא יש לי הרושם שהוא יותר רגוע בסוף הטיול כשחשבון הדלק נמוך יותר..ציטוט:
נכתב במקור על ידי opl
:mrgreen:
ובקשר לטיפים:
* אני משתדל לתדלק בעיקר בבקרים כשאני מקפיץ את החברה שלי ב5-6 בבוקר ללימודים. דלק קר דחוס יותר עד כמה שהבנתי... למרות שאני לא ממש יודע עד כמה זה חוסך...
* כל שבועיים מוודא לחץ תקין בצמיגים.
* אני עובד במרחק של 7-8 ק"מ מהבית ורוכב לעבודה על אופניים יום כן יום לא. בדרך לעבודה רוכב רגוע ולא מזיע בכלל ובדרך הביתה נותן את המקסימום. מאז שהתחלתי לעשות את זה (4 חודשים) רזיתי כמה ק"ג טובים וחסכתי לא מעט דלק. זה לא מתאים לכל אחד מבחינה לוגיסטית (חניה, שבילים וכו) אבל למי שאוהב אופניים אין יותר טוב מזה לקבל שרירי רגליים ובכלל.
*אין לי מזגן. אם אני לא טועה מדובר על בזבוז של כ-10% כאשר הוא מופעל.
אני רוצה לשתף את חווית החיסכון בדלק שלי...
אני נוסע בשני רכבים בעיקר, הרכב של אמא (פראדו קצר 01) והרכב של אבא (מזדה 6 06)
*הרכב שלי סגור לשיפוצים*
מידי פעם אחד מהם יוצא לסידורים ואני יכול לבדוק את צריכת הדלק שלי לעומתם.
אני מתוך עיקרון (וחולשה) לא יוצא מגידרי כדי לחסוך.
מאיץ קצת יותר רגוע, נוסע קצת יותר לאט בכביש מהיר (90 בפראדו. 100 במזדה לעומת ההורים שלי שנוסעים 110-120)
עוזב את הגז בירידות, מאיץ חלש יותר בעליות.
מוותר על המזגן בעיר כשלא חם מידי.
במזדה שמצוידת בגיר טיפטרוני אני מוריד הילוכים בעדינות.
אציין שההורים שלי הם לא נהגי מרוץ, וגם נוסעים דיי רגוע אבל בלי מודעות לנושא החיסכון בדלק.
הנתונים כביכול לא מרשימים.
אמא עושה בפראדו 7.5-8 ק"מ לליטר ואני עושה 9.
אבא עושה 10 לליטר (אם הוא הרבה על כבישים מהירים) ואני עושה 11+
אבל השינוי שם.
אני יכול להבטיח לכולם שאני לא זקוק לטיפול פסיכולוגי ועדיין נהנה מהנהיגה מאוד.
ולכל מי שחושב שהוא צריך טיפול, שילך ברגל או יסע על אופניים, הזמן הקצר הזה מרגיע הרבה יותר מנסיעה בכבישים (עם הנהגים) המעצבנים שלנו.
אני נוסע על אופניים לעבודה ונהנה מכל רגע. גם בחמסין וגם וגשם.
ורק משפט למחשבה:
לחסוך ולחשוב ירוק הן לא מילים גסות.
לא יקרה כלום אם כל אחד ישקיע קצת מחשבה איך לחסוך...
ולא רק בכסף.
איך אתה מפריד בין צריכת הדלק שלך ושלהם? מה שיטת המדידה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי PAUL
ברכבים מודרניים עם עיצוב אירודינאמי ובעלי מקדם גרר (התנגדות לזרימת האויר) נמוך, במהירות בין עירונית דווקא נסיעה עם חלונות סגורים ומזגן פועל יכולה להיות חסכונית יותר..
ברכבים מודרניים אלו הפגיעה במקדם הגרר על ידי החלונות הפתוחים גורמת לעלייה בצריכת הדלק עד כדי איבוד כל החיסכון שבאי הפעלה המזגן..
אם זה לא ברור דיפנדר או סופה ודומיהם אינם "רכבים מודרניים"..ולדעתי יש להם את מקדם הגרר הגרוע ביותר האפשרי..
שלמה
טעיתי במילה התכוונתי לטיסות ונסיעות בעקבות עבודה לכמה ימים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לא לסידורים...
אני עושה את זה כשאחד מהם נוסע לכמה ימים.
אני מתדלק עד שאני רואה את הדלק בפתח כשהם נוסעים ומאפס מד מרחק.
כשהם חוזרים אני מתדלק אותו דבר ובודק כמה ליטרים נכנסו לעומת כמה ק"מ עשיתי (כמו כולם לא?)
אני לא נוסע על המכוניות הרבה אז 99% מהזמן זה הם, אבל אני זה שמתדלק אותן לרוב. אז אני בודק להורים שלי את צריכת הדלק באותה צורה.
מדעי מספיק?
כן. אגב קבל מילה טובה על הבגרות והאחריות על הכביש, לא אופייני לאנשים צעירים (גם לא להרבה מבוגרים).
השרשור הזה הכניס אותי לאמביציה וביצעתי מדידות ( לפי מחשב דרך ואימות ע"י השוואת התוצאה הממוצעת שלו למילוי הדלק בפועל ).
---------------------------------------
הרכב : טויוטה לנדקרוזר בנזין ( מנוע 4 ליטר )
שתייה חולנית בתאוצות :
תאוצה עדינה ממצב עמידה - 2 ק"מ לליטר
תאוצה עדינה ממהירות 80 קמ"ש - 5 ק"מ לליטר
תאוצה בינונית ממצב עמידה - 1 ק"מ לליטר
תאוצה בינונית ממהירות 50 קמ"ש - 3 ק"מ לליטר
תאוצה בינונית ממהירות 80 קמ"ש - 4 ק"מ לליטר
חסכון נאה בשיוט במהירות בינונית :
שיוט במהירות 50-100 קמ"ש ( מישור ) - 9-11 ק"מ לליטר
צריכה בינונית בשיוט מהיר :
שיוט במהירות 130-120 קמ"ש ( מישור ) - 7-9 ק"מ לליטר
ממוצע בנסיעה לקטעים מעל 100 ק"מ :
נסיעה רגועה בכבישי הדרום בתנועה דלילה - 9-11 ק"מ לליטר.
נסיעה רגועה בגליל העליון ( עליות ומורדות ) - 7-9 ק"מ לליטר.
נסיעה רגועה באיזור עירוני בתנועה דלילה - 7-9 ק"מ לליטר.
נסיעה רגועה בשטח - 4-5 ק"מ לליטר.
נסיעה בשטח קשה - 3-4 ק"מ לליטר.
מסקנות :
מהירות נסיעה אופטימלית 50-100 קמ"ש.
האצות בעזרת ליטוף עדין של הדוושה.
האטות הדרגתיות ( הורדת הילוכים מגדילה את תצרוכת הדלק בניגוד לכתוב )
מאפשרים ממוצעי צריכה נאים בין 8-9 ק"מ לליטר אבל נדרשים עצבים של ברזל.
צביקה
זה מזכיר לי איזו חבורה של "קמצנים" שטיילו באוסטרליה על חברים שלי. הם היו נוסעים בשיא החום עם חלונות סגורים ובלי מזגן כדי לחסוך בדלק...ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
גם שיטה. :lol:
ואחר כך היו מוציאים כפול על בירות ....ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
עוד לא למדתם שבטבע אין ארוחות חינם ?
חוסכים במקום אחד מפסידים במקום אחר
עכשיו תעשו חשבון כלכלי של האם להגיע שעה יותר מהר מהדרום הבייתה שווה את עליית תצרוכת הדלק או לא (ואת זה תכפילו בארבעה נוסעים ברכב בד"כ)?
שמוליק
האצות "עדינות", הורדת מהירות השיוט מ- 120 קמ"ש ל- 90 קמ"ש, הורדת הרגל מהגז כשרואים באופק את הרמזור האדום וכו' בקיצור נהיגה רגועה וחסכונית..לא מוסיפה שעה בדרך הביתה מהדרום.
ההבדל יהיה לכל היותר 15 עד 30 דקות...לדעתי שווה בהחלט..
סתם נעשה חשבון תיאורטי - רכב שטח בנזין גדול (צריכה ממוצעת 5 ק"מ לליטר). נסיעה לדרום הלוך ושוב (ללא שטח ולא לדרום הממש רחוק) 400 ק"מ, סה"כ צריכה של 80 ליטר בעלות של כ- 500 ש"ח.
להערכתי נסיעה רגועה תחסוך כ- 20% בצריכת הדלק - ובתרגום לש"ח על פי הדוגמה התיאורטית = 100 ש"ח.
אז השאלה היא האם חצי שעה יותר לכל כיוון (סה"כ שעה יותר וגם זה בהגזמה כי לדעתי ההפרש בזמן נמוך יותר) שווה לכם 100 ש"ח ???
שלמה
לא יותר קל להפסיק לעשן סיגריות ?!
כך אפשר לסוע עם חלון סגור (גם חוסך דלק).
את העצבים והחיסכון להוציא על הדוושה.
יכול להיות שאני לא מחשב נכון אבל 400/120=3.333 ו-400/90=4.444ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
מתמטיקה אף פעם לא היתה הצד החזק שלי אבל נראה כאילו הרווחנו קצת יותר משעה בחזרה מהדרום :)
קצת חזרה לנושא המקורי,
לפני כמה שנים עבדתי אצל קבלן עבודות חקלאיות שהחזיק מספר כלים לא מבוטל שעבדו כל השנה ועשו קרוב ל20 שעות עבודה ביום. עכשיו תוסיפו לסיפור מנועי דיזל גדולים שעובדים במקסימום הספק ותקבלו משוואה.
באותו זמן הגיע איזה בחור עם סטארט-אפ (רלוונטי למנועי דיזל בלבד עד כמה שאני יודע אבל לא בוודאות) שעיקרון הפעולה שלו בגדול הוא מגנט המשולשל לתוך מיכל הדלק (בטרקטור פשוט מכניסים דרך פתח המילוי ותולים עם שרשת, ברכבים אפשר למצוא דרך אחרת להכניס, אל תהיו קטנונים), המגנט יוצר איזשהו אפקט על זמינות/נצילות יחידות האנרגיה בסולר או משהו כזה (בכל זאת הסבירו לי את זה לפני כמה שנים עם רעש רקע של טרקטור גדול כך שלא בדיוק שמעתי , עמכם הסליחה).
שורה תחתונה, הסיפור הזה עובד, הביא לחיסכון של כ-15 אחוז בצריכת הדלק ואם אני זוכר נכון עלה עשרות שקלים בודדים למתקן כזה (הגודל נקבע בהתאם לנפח מיכל הדלק).
אם מישהו מכיר ויודע על מה אני מדבר ויכול להביא הסבר נראה לי שזה יכול להיות מעניין.
באותו עניין
אם לא פיספסתי פה בשרשור
איך משפיע שנורקל על צריכת דלק אם משפיע בכלל
למומחים אודה :D
בומס
גם אצלי מתמטיקה היא לא הצד החזק.
אבל, 400 ק"מ זה הלוך חזור, 120 קמ"ש זו מהירות שיוט ולא נוסעים בכזו מהירות לכל אורך הדרך.
מניסיון בפועל ה"רווח" הוא לכל היותר 20 דקות לכל כיוון..
שלמה
אם הוא לא מותאם למנוע מבחינת הקוטר ויכולת הספיקה דרכו הוא גורם לבזבוז דלק ואם הוא מותאם למנוע שום דבר לא משתנה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gillif
תשובה טובה?