אפרופו "גם להשחיז זו אמנות"...
כשאתה עושה את מה שאתה עושה לקפיצים, תקפיד לגמור כל השחזה נקיה וחלקה, בלי פינות חדות לא חיצוניות ולא פנימיות. את המעבר מהקטע המוצר לרוחב המלא תעשה הכי הדרגתי שרק אפשר. דיר-באלאק, אל תפתח את הדלת לסדקי התעיפות!
Printable View
אפרופו "גם להשחיז זו אמנות"...
כשאתה עושה את מה שאתה עושה לקפיצים, תקפיד לגמור כל השחזה נקיה וחלקה, בלי פינות חדות לא חיצוניות ולא פנימיות. את המעבר מהקטע המוצר לרוחב המלא תעשה הכי הדרגתי שרק אפשר. דיר-באלאק, אל תפתח את הדלת לסדקי התעיפות!
ועל זה ששברתי את הרגל .. ? ... ועל זה שדרסתי את השטיח הפרסי המעופף ? ....
ועל ההיליפט ? ....
חמור :lol: העיקר תהיה מרוצה ... :!:
לעניין הל"ר .. אני לא בטוח שסמוראי בלי נעילות עולה שם בלי פירפורון אפילו ....
אפשר בבקשה הסבר, לא הבנתי את כוונת המשוררציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
ערן,
הקונטרה מאיה מקיפה את המאיה לחלוטין היום באיזור העיניים. דהיינו, עיגול בתוך עיגול.
מחר אני אקח דיסק 9'', ואחתוך 2/3 מהעיגול של הקונטרה מאיה. בכך אני אפנה יותר מקום לתנועה שלה בין התושבת החדשה לתושבת המקורית, אבל עדיין ישאר 1/3 עיגול שיתמוך במאיה במידה והיא קורסת - מספיק כדי להגיע הבייתה (איפה שיש קפיצים ספייר).
גיא,
אין ספק שאתה צודק. מרווח הסרנים והמשקל של הסמוראי לא יאפשרו כזו עליה בלי פירפורים.
אבל לסמוראי הזה יש שתי נעילות... ומהלך! :lol:
וכן, מגיעה לך תודה גדולה. מאוד.
נמרוד, תודה. אשים דגש.
אלון
"חששתי" שזו תהיה התשובה.
הקונטרה לא סתם עוטפת את המאיה , התפקיד שלה הוא שבמקרה והמיה תשבר הקונטרה תשמור את הסרן במקום (מניעת תזוזה של הסרן אחורה), חיתוך כמו שאתה מתכנן משמעותו שאתה מוותר על הפונקציה הזאת של הקונטרה.
אם החלטתה לוותר על הנ"ל ואתה שלם עם זה, מי אני שהפריע אבל אם יש אופציה אחרת (שינוי לא מסובך מידי בתושבת והצרת החלק העליון בקונטרה) הייתי בוחר בדרך השניה.
ערן,
ראשית - לסמוראי שלי עם הקפיצים הקודמים אין קונטרה מאיה מאחור. לייתר דיוק, היא איננה מקיפה את המאיה בכלל. תסתכל בתמונות, אתה תראה. מבחינתי, כל שיפור מבורך.
לעיקר, אתה צודק באופן כללי אבל טועה במקרה הספציפי, לדעתי. אני קודם כל משאיר עין אחת של הקונטרה מאיה לא נגועה (זו שבצד של הנדנדה, אני רק אצר אותה מעט), כך שכבר יש לי ביטוח לחצי קפיץ. בצד התושבת הקבועה אני אשאיר 1/3 עיגול, מה שבהחלט אמור לאפשר נסיעה הבייתה, גם אם בזהירות. התמיכה בהחלט לא תהיה טובה כמו קודם, אבל היא תספק.
אני לא אבנה תושבת חדשה כרגע, אין לי כח (ונגמר החמצן לברנר, עד שיגיע חדש האוטו כבר צריך להיות במצב נסיעה - חוזרים ללימודים).
בכל מקרה, תודה - אם יש לך עוד הערות אני אשמח לשמוע.
ביום חמישי הלכתי לאלון הגליל, בין היתר לדלג לי על רמפת הRTI. ניתקתי בולמים וניגשתי לרמפה, רק כדי לגלות שעדיין יש הגבלת מהלך. אני מאמין שהשאקל קצת קצר מדי, אבל זה כבר לא משנה. התוצאות לא עומדות בציפיות שלי, אבל מהלך מתלה לא היה המטרה - אז אני רק חצי מאוכזב.
http://imgsrv.pic4u.co.il/d15b19c934...600020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/d15b19406a...5e0020000.aspx
זהו, הפרוייקט סגור. בסופ"ש הבא אני אטפל בשינוי הקפיצים עם הדיסק ושלום על ישראל - מתלה אחורי גמור.
הגיע הזמן לעבור לקדמי :twisted:
(סתם, קודם צמיגי 30/9.5 ויחסי ההעברה- צפי בתחילת אוגוסט. כמו כן כלוב התהפכות. אחרי זה יהיה זמן למשחקים).
אלון
הייתי היום בצריפין - מצטער שכחתי אותך :cry:
לענייננו - ראיתי שם מכופפת צינורות קומפלט חדשה בקרטון עם כל המתאמים לקטרי צינור שונים 12 טון ב 600 ש"ח
פרס 600 ש"ח אוי כמה שהייתי קרוב לקנות :cry:
טירפור קטן יותר משלי 1500 ש"ח :P :lol:
בקיצור קניתי רק מעמדים וגרזן
המכופפץ בצריפין נראית מפתה. אבל, ארז קנה אחת והוא מאד לא מרוצה. תשאלו אותו קודם.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
סוזי, מדובר במעקמת צינורות הידראולית שעושה עבודת עיקום ועיוות מצויינת - מכופפת זה לא!
למה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
אין לי מושג במה המכופפת הנ"ל שונה מזו של חבר שלי שבונה כלובי התהפכות איתה
לי היא נראית אותו הדבר בדיוק
היא אכן נראית רצינית ומיקצועית אבל הצינורות לא חושבים ככה :oops: :oops: :oops:
בהזדמנות כשאתה נוחת אצל אלון אתה מוזמן לחצות את הכביש (לעלות לכרם מהר"ל) לראות ולנסות אותה - תופתע כמה אפשר להתאכב...
תשאל את שפי כמה המכונה שלו עלתה... אני מנחש שיותר מ600 שקלים. :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אדיציטוט:
נכתב במקור על ידי אדי
אלון קיווה למהלך מתלה גדול יותר ממה שהוא קיבל בסוף.
בכל מקרה זה לא כזה קריטי כי מהלך המתלה לא היה המטרה אלה רק הצ'ופר שבצד
כל הרעיון היה למטרת הגבהת הרכב לטובת צמיגים גדולים יותר...
בכל מקרה אני אשאיר לאלון לכתוב פה תשובה יותר מדויקת
איתי
איתי צודק, בגדול.
אני התחלתי את הפרוייקט עם מספר מצומצם של דרישות ממערכת המתלים. דרשתי מתלים שיאפשרו צמיג עד 32' לפחות, שיוכלו להחזיק עומס מלא של כלוב+מדרגות+פגוש+צמיג+היי ליפט+ג'ריקן+ציוד מלא לטיול+ אדם מאחור ועדיין להתנהג יפה. במקום השני העמדתי נוחות נסיעה (היה לי די ברור שזה לא באמת אופציה, אבל מאוד רציתי להפטר מהשקיעה המרגיזה מאחור שקרתה לאחר כל קפיצה).
במהלך הפרוייקט התברר שהפוטנציאל של הקפיץ גבוה בהרבה מהדרישות שלי. משום היתרון הברור בהוספת מהלך איכותי, החלטתי ללכת על זה. תו"כ הבניה, בניסיון השלישי והמוצלח, קיבלתי דגימה מהמהלך האפשרי כשהרכב היה על הבלוקים (פרסמתי את התמונות). ברור לגמרי שהמהלך הפוטנציאלי של הקפיץ גדול בהרבה מזה שמוצג על הרמפה, שכן המהלך על הרמפה כמעט ואיננו שונה מזה שהיה על הבלוקים. אני ציפיתי לראות גלגל בורח מהרכב באופן משמעותי, לא מעט כל כך.
מאחר והמטרות העיקריות הושגו, אני לא הולך להשקיע זמן וכסף שאין לי במהלך מתלה כרגע. אני אסיים את שאר הפרוייקטים, וביום שאגיע למצב שאני משנה את מערכת המתלים הקדמית יהיה על מה לדבר.
אין הבדל משמעותי בפתיחת מתלה ה"אמיתית", כלומר המרחק בין תושבות הבולם למשל, בין פתיחה ע"י הרמת הרכב או פתיחה ע"י עליה על רמפת RTI - זה רק נראה יותר טוב בגלל זווית הגלגל והתפתלות הקפיץ. בגדול מה שקיבלת על הבלוקים זה בערך מה שקיבלת על הרמפה. וזה יפה מאוד לסמוראי.
אדי
כעקרון נכון, אבל אתה שוכח שעל הבלוקים לא היה כמעט לחץ על הגלגל הנגדי - הוא היה רק 1/2 סגור. וגם על הRTI הקפיץ לא פתוח עד הסוף. אם לא היה לילה הייתי מצלם, אבל בוא נאמר שזה כמעט זהה לתמונות ליד הלנדרובר.
וכן, זה מהלך נאה מאוד לסמוראי. אבל אתה יודע איך זה, אפשר יותר ואני רוצה להוציא את המקסימום, למצות את הפוטנציאל.
לאט לך, אלון.
קודם כל- התוצאה בהחלט מרשימה. הסמוראי שלך מתחיל להיות בליגה של הגדולים- גלגלים בגודל מתאים, ואתה כבר ממש שם.
חכה עם לשפר עוד. אתה עדיין לא יודע איך הרכב מתנהג בגבה הזה...
אסף.