משה, גם אתה וגם אני יודעים שגם במצב כזה לא תקנה פטרול, שהרי אתה נוסע על פרילנדר שהוא הג'יפ הכי טוב עלי אדמות :p:p:p
יאללה, תקלילו כולם וסעו לטייל בסופ"ש שצפוי לנו במקום לרכון על מקלדות ...
:p:p:p
נדב.
Printable View
לא יעזור כלום! ניסן חייבים להכיר בבעיות שלהם ולקחת אחריות.
נבארה 40, לתאר כאן עוגמת נפש שנגרמה לך ע"י שירות של ייבואן או מוסך זה בסדר וזו בדיוק הבמה לכך, תשתדל לא להיכנס לפסים אישיים מול משתתפים אחרים, להיות ענייני, יהיה בסדר.
אתה לא מזדהה, אף אחד לא מכיר אותך כאן, אם יש לך בטן מלאה - שחרר עובדות ולא נפנופי ידיים מתלהמים (התגובה האחרונה שלך היא הכוון הנכון).
ג'ו, בישראל רכב בן 9 שצריך להיגרט עולה כמו חצי דירה ,צריכות להיות פה נסיבות מקילות, מי שמתעניין ובודק - יגלה את העובדות המצערות האלה לפני הקנייה. הצרכן הממוצע שואל חבר או שניים, לא יודע ולא מתעניין מה יש מתחת למכסה המנוע, קונה בצורה לא מודעת. נכון זו בעיה שלו ללא ספק - על בורות משלמים. הבורים האלה גם זועקים לשמיים אח"כ ומוציאים שם רע לדגם במקרה הטוב והנכון כנראה ובמקרה הרע לכל השושלת, ההחלטה של היצרן והיבואן במקרה הזה היא עסקית לחלוטין - לשלם ע"מ לשמור על המוניטין ולא כי חייבים.
בארה"ב קונים רכב חדש במחיר שפוי ביחס לרמת השכר במשק, משתמשים מספר שנים ואח"כ נפטרים ממנו בגרושים אצל הדילר הקרוב בלי סנטימנטים מיותרים - גם אם זורקים את הרכב לפח אחרי שעשה את שלו זה מקובל ומתומחר. לעומת זאת כאן - גם אדם אמיד שקונה רכב בחצי מליון ש"ח מצפה לקבל תמורה שלוש או חמש שנים אח"כ ולא יקנה רכב שמאבד 90% מערכו כעבור שנים כה מועטות.
תכלס רכב שמגיע תוך חמש שנים מ 450 ל 50 (זה השווי האמיתי של פטרול בן 5 בישראל) זה רכב לעשירים בלבד, כאלה שיכולים להרשות לעצמם אבדן ערך כה רב בתקופה כ"כ קצרה. הרי אם אנשים היו מבינים מה הם קונים והיו משקללים את ההסתברות בצורה מדוייקת, הם לא היו מוכנים לשלם יותר עבור רכב משומש כזה ואז היבואן היה מוכר הרבה פחות חדשים. לכן גם כאן זו החלטה עסקית לחלוטין אם לנסות להציל את המוניטין או לתת לו להתרסק למקומו האמיתי.
המקרה של פותח השרשור הוא יותר קיצוני, כי אדם סביר לא מצפה לאבד מנוע אחרי שנתיים-שלוש ברכב שטופל בצורה נורמאלית גם אם אינו מכוסה באחריות, טופל בצורה נורמאלית זה לא רק במוסכי הרשת. לדעתי הבלתי מוסמכת, אני לא משפטן, אם ילך למשפט מול היבואן ויראה הוכחות שהרכב טופל בצורה לא רשלנית, מה גם שלא מדובר בדוגמה בודדת, ישנה סבירות לא רעה שיזכה, הייתי גם מגדיל וטוען שהיבואן היה עלול להיות מואשם בחוסר תום לב אם יובאו הוכחות (לא חסרות) שזוהי תקלה נפוצה. לכאורה.
על פי תפיסתי ונסיוני בחברות שמכרו מוצרים טכניים משמעותיים ונתנו תמיד רק שנה אחריות,חברה שמתייחסת לאחריות כמשהו קדוש וסופי היא חברה כושלת.לצורך העניין רכב שבקושי שלוש שנים על הכביש ועשה רק 160K שהולך לו מנוע(בהנחה שלא נעשו פעולות מזיקות ביודעין)נמצא אמנם לא בתחום האחריות אבל כל חברה ראויה ורצינית על מחלקת שירות שמבינה ששרות נותנים ולא מונעים הייתה מטפלת בכך ברצינות וברגישות הראויה.ותתפלאו רוב החברות עוסקות במניעת שרות ובשבילם לקוח שקיבל זיכוי זהו כישלון של המערכת.
יש כישלון מיבני בנושא השרות בחברות רבות-השרות הוא למעשה מרכז רווח ומטרתו להרוויח כסף באמצעות,תיקונים מכירת חלפים וכו,מנהל השרות לא נמדד על פי שביעות רצון של הלקוחות אלה על פי יעילותו וריווחיותו.
מה שצריך פה באתר זה לאו דווקא את תגובתו המכובדת של מנהל השרות,אלה את של מנהל השיווק,בחברה ראויה למנהל השיווק קשר ישיר לשרות והוא יכול לקבל החלטות הנגועות ליחס ללקוחות,הרי הנפגע העיקרי בסוף הוא השיווק ותאמינו לי שאין לי ספק שעל כל פטרול שקראסו מוכרים,אנשי השיווק מקיאים דם בתרוצים והסברים ללקוחות פוטינציאלים ששמעו של המנוע ההוא מ2003 עדיין מהלך עליהם אימים.
לא מעט פעמים קיבלתי החלטות לטובת לקוח שהיו הרבה מעבר לאחריות,מטעמי שימור לקוח ומטעמי ההבנה שחברה רצינית, שמוכרת מוצר רציני ואמין לא יכולה להתחבא מאחרי האחריות,זה טוב למקרי קיצון וגם להימנע מהתקלות בשרלטנים למינהם שיש לנו מליונים מהם.חברה רצינית מלווה את המוצר לאורך זמן ורק בצורה כזו היא תמכור היטב את המוצרים הבאים.
ונקודה קצרה--יש משהו מאד משמעותי שמשפיע על החיים שלנו בכל הרבדים וזה אמון-אין אצלנו כזה "כולם עובדים על כולם" אז מה נתפלא שהיצרנים והיבואנים יוצאים תמיד מנקודת ההנחה שהלקוח בדרך כלל "שקרן" וכמעט אף פעם לא צודק?,בתרבות שלנו אני לא מאשים אותם.
דרור הראל
אני רק שאלה או שתיים
1.כמה מנועי פטרול באמת נגמרו תוך 150-200 אלף ק"מ מס"הכ הכלים בארץ/בעולם או מתי זה נחשב לסדרתי וכמה מהם ניגמרו בתוך אחריות היצרן?.
2.מה הסיבה העיקרית שגורמת לסטיגמה הזאת א. באמת ניגמרים מנועים בלי שום פרפורציה לשימוש ב. קשקשנות צעקנית וצדקנות של בעלי עניין?.
3.מה באמת קורה בתוך המנועים האלה לפרטי פרטים שגורם למוות הפיתאומי הכשל אחיד? מה אומרים האוסטרלים על הענין?
ועכשיו לדעתי העניה משהוא .
1. זכותו המלאה של יצרן לתכנן רכיב אם אורך חיים מוגבל בהרבה למה שהורגלנו בעבר, הוא גם ישא בתוצאות לטוב ובעיקר לרע אם השוק לא יישר איתו קו והיו דברים מעולם לא רק בענף הרכב.
2.רכב ישן/משומש לעולם תחת אחריות בעליו אלה אם צוין אחרת בטרם קניה אלה חוקי המשחק ואין בילתם.
3.מי שקונה רכב יוקרתי במחיר מצחיק מגיע לשלב חקירת יכולת תמיד ומיד, עיין ערך ZJ. המחירון לא טועה ברמת העיקרון ורק היכולת להרים את הכפפה קרי להחזיק את האוטו ולמצא פתרונות במקום שאחרים נכשלו סידרתית משנה את היחס/מחירון גם כאן ה-ZJ הוא דוגמא לא רעה-מחירי כלים שמורים ומשופרים.
4.לכלי בשווי של 350,000 ש"ח ומעלה מנוע ב50,000 ש"ח ומעלה זה מחיר הגיוני לגמרי. במציאות שבה ערך הכלי הוא חצי לחלקי החילוף ושכר עבודת המוסך אין קשר למחיר הכלי לא רק בפטרול וגם כאן יש בשוק לא מעט אפשרויות לערך מוסף גבוה מול מחיר סביר בטח שלא בחסות היבואן.
5.תגובתו של נציג היבואן מבורכת בשל היצטרפותו למעגל תרומתו האמיתית תימדד תוך זמן קצר ואז נישפוט .
כך צריכה לנהוג חברה שמכבדת את עצמה ואת מוצריה אולם לצערי הרב קרסו לא עושה זאת כי היא לא מכבדת את הלקוחות בכל הזדמנות שיש לחברה היא פוסלת את האחריות למרות שאתה בתקופת האחריות מכל סיבה שהיא ולא חסרות . וכמו במקרה הזה רק נמצא התירוץ והיא פסלה את האחריות שלה . לכל סוגי הגיפיים יש מקריים שהלך מנוע יש מקרה של חברה אחרת ידועה גייפ משנת 2004 שופץ המנוע ללא השתתפות הלקוח (שופץ).
למה קרסו מנסה לעשות דבר הפוך לא מספיק שהיא לא עוזרת אלה גם נותנת מחיר שהוא לא הגיוני 80000 ש"ח. והצרה שבקרסו זה ידוע לא רק לגבי הגיפיים גם לרכבים הפרטיים.
ניר,
הכל יחסי ודין פרוטה כדין מאה,
זה לא משנה כמה הרכב עולה או מה צפיות הקליינט ממנו
יש מחיר ויש ערך, מחיר זה מה שאתה משלם על המוצר, ערך זה מה שאתה מקבל מהמוצר, היחס בין מחיר לערך משתנה מקונה לקונה, כל אחד עם השיקולים וכוח הקניה שלו, לכן לדעתי העובדה שבארץ הקודש המחירים הם מטורפים בניגוד למדינות אחרות הוא לא סיבה לצפיות שונות מהרכב בניגוד לקניית הרכב במקום אחר או במחיר אחר,
הרכב הרי לא ישתנה, והוא בטח לא יהיה יותר או פחות אמין בהשואה למחיר המשולם.
יותר מזה, כמה שהרכב יותר יקר, כך גם להחזיק אותו יהיה יותר יקר, והקונה ....אם הוא לא מודע לעובדה הזאת במיוחד לפני הקניה....מה נשאר להגיד?
בא ניקח פארארי F40 סתם לדוגמה, נגיד שקנית אחד ואחרי כחצי שנה אתה מביא אותו לטיפול וחגיגית מודיעים לך שאתה צריך להחליף ברקסים, אתה רוצה לנחש כמה זה עולה?
נו, זרוק מחיר.....כמה? 10000 שקל? נו באמת,...טוב התיאשת?
התענוג יעלה לך $25,000 ואגב, ברקסים כמוצר בלאי, לא כלול באחריות כמובן.
כן כן, וזה ימשיך ככה פעם פעמיים בשנה, זה מה יש, לא מתאים לך אתה אומר? היתה צריך לחשוב על זה לפני שקנית את המוצץ דם הזה....לא?
אבל אתה...רצית פארארי, רצית אקסקלוסביות....רצית כוסיות נמרחות עליך,רצית שיסתכלו עליך ויקנאו בך, חבוב, התענוג הזה עולה כסף, המון כסף, והרבה הרבה מעל למחיר הקניה
מי אשם שלא הבנת ולא בדקת כל זאת לפני הקניה?
היבואן? היצרן? מי?
תבין, הבעיה שיש לי זה עם הגישה הספציפית של חוסר אחריות אישי, כולם אשמים,
היצרן חרא בנה רכב חרא, היבואן חרא לא נותן שרות, ליבואן יש שם חרא וכולם יודעים את זה
העיקר שבעל הרכב לא אשם בכלום ומגיע לו הכככל חינם, אחריות שמחריות, הוא קנה רכב הוא התחתן עם היבואן או היצרן, הם חייבים לו.
רונן,
אני לא יורד עליך אישית ולא מאשים אותך בכלום
בבקשה את תיקח את מה שאני כותב כך
במשך השנים ניתקלתי בהרבה אנשים עם הגישה הזאת ועליהם אני מדבר ולא עליך.
אבל, תרשה לי לשאול אותך כמה שאלות
אתה קנית רכב משומש עם קילומטרז' מאד גבוה בידיעה שאין עליו כל אחריות.
האם לפני הבדיקה אתה עשית חיפוש ובדקת את אמינות הרכב?, את אמינות ושרות היבואן? האם בדקת כמה יעלה לך מכלולים גדולים במקרה שתצתרך תיקונים או החלפה? (רכב הוא אבזר מאד מכני ויש בלאי לכל דבר)
אני מוכן להתערב שלא. (אם הית מודע לכל זאת מראש, עדיין הית קונה את הרכב הנ'ל בכל זאת?)
המחיר ששילמת אינו רלווטי, וגם כמה שנים לקח לך לחסוך אינו רלוונטי והסיבה היא שהמחיר התאים לך בזמן הקניה (אחרת לא הית משלם....נכון?) וקיבלת גם ערך לכספך (בזמן הקניה)
אני מתאר לעצמי שהיבואן יטפל בך מתוך דאגה ליחסי ציבור, אבל לדעתי (והיא כלכלית-חוקית נטו) שהבעיה צריכה להיות שלך ורק שלך.
שיהיה במזל.
צריך לקחת דוגמא מחברת UMI (אני לא עובד שלהם)
הם לקחו אחריות כוללת וללא שאלות על כל המנועים של הטרופר בלי קשר למספר השנים
או הקילומטרים.
כך צריך לנהוג יבואן במידה ויש פגם מהותי בתכנון או בייצור של המנוע.
מנועים לניסאן פטרול:
יבואן מנועים שעושה עבודה מעולה ונותן שירות ללא דופי, ויש לו מנוע לפטרול בפחות מ20,000 ש"ח
ג'מאל מטירה: ג'מאל: 0544217083 ראאד: 0544730525
ג'מאל וראאד החליף לי מנוע טראנו 2700 - חדש-לא מפירוק במחיר מעולה.
החליף לחברים שלי מנועים במגנום, טרופר ועוד - עבודה טובה ואחריות טובה - כל שאלה שעלתה, כל רישרוש או היסטריה של בעל הרכב - זימנו אותו למוסך - ובאו על פתרונן.
אפרופו, ככה בונים עסק!
א.א. יסמין http://www.d.co.il/cgi-prog/yp-appli...ing_code=29400
חוץ מזה שיחה עם א.א. יסמין שאותו אני לא מכיר העלתה כי הוא מביא מנועים לפטרול ב10000 ש"ח (אמר: אל תתפוס אותי במילה כי המנועים עוד לא יצאו מהמכס...)
מקווה שהועלתי, ובכל מקרה מומלץ שנתאגד
בעולם האחריות יש מושג שנקרא: FAIR PLUS או בעברית: "מחווה של רצון טוב".
מעבר לסיסמא שעומדת מאחורי המוסג, המטרה של זה היא לאפשר ליבואן (שהוא זרוע של היצרן ובקשר מתמיד איתו) לקבל החלטות לגבי אחריות שע"פ ה"חוק היבש" לא אמורות להיות כלולות באחריות.
אני מדבר מנסיון מתחום האופניים של אחד מהיבואנים המשמעותיים בארץ בתחום המוצרים הנלווים. (וגם היקרים מבניהים).
צריך לזכור, שיבואן לעולם לא יקבל החלטה על לקיחת אחריות מעבר לתקופת האחריות (FAIR PLUS) אם הוא לא יהיה בטוח ב- 100% שהיצרן יתמוך בו בנושא. וכאן צריך לזכור את הקשר האדוק שיש בין יבואן מורשה לבין היצרן. או במילים אחרות- נציג החברה בארץ.
בתחום עליו אני מדבר, יש צורך בטיפולים שוטפים למוצר היוקרתי, שלעיתים עלותם מגיעה לאחוז משמעותי מאד מעלות המוצר. זה מקובל בכל העולם, זה תקין ונורמלי, אבל לאנשים עדיין קשה לקבל את זה כי כמו שכבר נכתב- הם לא עשו את הבירורים החשובים לפני הקנייה. (מה לעשות, טכנולוגיה גבוהה עולה כסף)
אממה, היה מקרה של חלק מסויים שתכנונו ואיכותו לא היו בסטנדרטים אליה שואפת החברה להיות והחלק הזה היה נוטה לעשות בעיות. כמובן, שבזמן האחריות החלק תוקן או הוחלף אבל גם מעבר לתקופת האחריות לא היו זורקים את הלקוח לעזאלזל. (גם אם הוא לא היה מטפל במוצר ע"פ ההוראות). גם לבעלי מוצרים שעברו את תקופת האחריות בכמה שנים ניתנת האפשרות לקנות את החלק החדש והמוצלח יותר במחיר שהוא כמעט ללא רווח וזאת מתוך כוונה לתת שרות טוב, זוהי מדיניות ברורה של היצרן בחו"ל!
להבדיל, תקלות אחרות בתקופת האחריות אצל לקוחות שלא מטפלים במוצר ע"פ ההוראות לא תמיד כובדו ע"י האחריות וגם זה מובן ומקובל...
מה שאני טוען זה למעשה סיכום של כל מה שנכתב מעלי. נכון, היבואן לא חייב כלום. אבל כל החלטה שתתקבל תשליך באופן בולט על אופי השרות של היבואן ותשפיע בעקיפין על השם של היצרן העולמי. צריך לבדוק מהי מדיניות היצרן במצבים האלו (לא תמיד היבואן מגובה וצריך לזכור את זה).
ולמרות כל האמור לעיל, מחווה של רצון טוב נבחנת בכל מקרה לגופו ואינה מחוייבת ע"פ שום קריטריון חקוק בסלע.
יש איזו סטיגמה לגבי מנועי דיזל מודרניים, לא רק מנועי דיזל, אומרים שבטיפול נכון ובשימוש סביר הם מסוגלים לעשות 1,000,000 ק"מ ואף יותר. הטענה היא לא לגבי כל המכלולים מסביב - משאבות ילכו, אלטרנטור, מצנן, אולי אפילו טורבו, אבל המנוע עצמו ישרוד. הטענה מושמעת לגבי מנועים אמריקאים גדולים, מנועי טויוטה כמובן, אבל לא רק. מי לא נסע במונית עירונית וראה על הספידומטר 600,000 ק"מ וצפונה , מרצדסים ישנים עם הרבה מעל מליון ק"מ, פולקסוואגן, פולו, אוקטביה, אפילו פיז'ו עם 800,000 כולה מפורקת אבל נוסעת. נסעתי הרבה מאד במוניות, הייתי שואל את הנהגים לגבי הכלים החדשים יחסית, תמיד טענו שהמנוע מקורי.
הסקתי מכך שבשימוש אינטנסיבי (מעט שנים) וטיפול שוטף, אכן מנועי רכב מודרני שורדים מאות אלפי ק"מ.
קניתי מקרר ב 1800 ש"ח, עושה עבודה לא רעה, אחרי 11 חודשים שמתי לב שאינו מקרר כתמול שלשום, כעבור שבוע הפסיק לקרר בכלל, ניסיתי להפשיר אותו וזה עזר כמה ימים, התעצלתי לקרוא לשירות ופיספסתי את האחריות ביומיים בלבד ! הגיע טכנאי, פירק שם משהו ומצא שגוף הקירור עטוף בקרח שהצטבר במשך חודשים. הוא שפך מים חמים והפשיר אותו, טען שיכול להיות שהדלת הייתה פתוחה, אם לא אז צריך להחליף יחידת קירור בעלות של 1000 ש"ח. לקח 200 ש"ח על הביקור כי עברו יומיים. צלצלתי לשירות וטענו שעברו יומיים ואין מה לעשות, יש אחריות מורחבת על המדחס וכו' אבל היא לא מכסה את האלמנט. יכולתי ובצדק מוחלט לעשות מזה בלגן - לקרוא למנהל, להתלונן אצל אבי סופר שמכר לי את המקרר, ללכת לתביעות קטנות ולזכות בוודאות (הרי ברור משכבת הקרח שהצטברה שם שהתקלה התרחשה עדיין במסגרת האחריות. קניתי מוצר זול, קיבלתי חרא שירות, לא הלכו לקראתי, לא התלוננתי כי לא ציפיתי. מדי כמה חדשים אני שופך מים חמים על גוף הקירור ומפשיר אותו. האם הייתי נוהג כך אם היה מדובר במקרר סייד בי סייד יוקרתי שעלה לי 30 אלף ש"ח ? האם הייתי מצפה לשירות או עמידה בסטנדרטים גבוהים יותר כשמדובר במוצר כזה ? כנראה שכן, האם הייתי מוותר גם אם היו עוברים חדשיים מסיום אחריות של שלוש שנים ולא שנה ? כנראה שלא.
אני רוצה פטרול, אבל לא קונה. שני מפרסמים כרגע ביד 2 - 2006 , 140 אלף ק"מ ב 210 אלף ש"ח ו 330 אלף ק"מ ב 155 אלף ש"ח - מי הגבר שקונה אחרי שרשור מאלף כזה ?
אין אחריות, אין לצפות מהיבואן או היצרן שיעמדו מאחורי המותג, אם ללמוד מנסיונו של רונן, הם לא שווים יותר ממאה אלף ש"ח בהנחה שיש הסתברות לא רעה שהבעלים הבא יאלץ להחליף מנוע ב 80K ש"ח. יש 20 לנדקרוזרים למכירה, מאותו שנתון, רוצים עבורם יותר כסף, עשו לא פחות ק"מ - נראה לי משום מה שהם דווקא כן ימכרו.
היבואן לא חייב לרונן כלום, גם לא לאף אחד אחר שאין בידיו אחריות, היבואן גם לא מוכר הרבה מהדגם הזה, אין לי נתונים, אני פשוט רואה הרבה טויוטות ומעט מאד פטרולים, הם גם כמעט ולא מופיעים בלוחות. מה שיבואן יעשה או לא זו החלטה עסקית נטו.
יש מן הסתם דבר או שניים שאנחנו לא יודעים על עסקיו ועל מקורות הרווח שלו.
אתם ממש לא מבינים את מהות העניין ,חברת קרסו שיבשה את מהלך התקין של הרבה לקוחות בעשור וחצי האחרון ,כחברה שמוכרת 5000 מכוניות בשנה מצבם עגום מאוד יחסית לחברות אחרות ,שירות לקוחות פגום ,שירותי מוסך פגום ,ויחסי אנוש פגומים ,שקרים ללקוחות אלה הם תמצית הפגיעה בהם ,לא מדובר אם היינו צריכים לבדוק כמה עולה ברקסים לפרארי כי מי שקונה פרארי לא מעניין אותו הברקסים כי הוא מחזיק גם למבורגיני ,מדובר על מחוות שיצרן\יבואן צריך לקחת בחשבון
אחד קנה רכב ב300000 ש"ח נסע את כל האחריות 100000 ק"מ ו3 שנים ,מטפל בחברה כמו שעון ,בעקרון הוא לא חייב להשאר עם שירות החברה אבל נשאר לטפל איתם ,הגיע ל130000 ק"מ והופ הלך מנוע ,עכשו אני אומר כזה דבר נכון החברה יכולה לומר לו לך קיבינימט והחברה יכולה לעשות חושבים ולומר בואו נטפל בבחור\ה ,כי אם החברה מאמינה במוצר שמכרה אז לא מוותרים בקלות על לקוח ובנוסף אם הרכב כל כך אמין זה בושה ליצרן וחייב לקחת אחריות
ישנם לדעתי 2 סיבות לכך
1 טיפולים כושלים ,אף לקוח לא בודק אחר המוסכניק שלו
2 וחוסר טיפולים נכון של לקוח
נברה ידידי,
אתה צריך לתת תשובות לשתי סוגיות, שדומני שפסחת על משמעותן:
1. ומי יישא בעלות של ה"טיפול" בבחור / בחורה? היבואן פה במילכוד, אם היצרן לא מגבה אותו במקרה הזה.
2. כותב כאן מנהל השירות בקרסו שהרכב לא טופל כראוי.
עכשיו אני הראשון שיחשוד שהמונח "לא טופל כראוי" משמעותו שמישהו מנסה לייחס תקלת טורבו למילוי מי וישרים שלא מתוצרת היצרן, אבל אולי יש משהו מעבר. אני הייתי מצפה ממנהל השירות, באישור הלקוח, לפרסם מהו אותו "טיפול לא ראוי".
הגבהות משפיעות בבירור על הגומיות במערכת המתלים והמוטות המקשרים. שימוש במי וישרים שלא מתוצרן יצרן - קצת פחות. מהו המקרה כאן? לא יודע. התשובה לשאלה הזו תלמד אותנו הרבה על הלך הרוחות אצל היבואן הספיציפי.
לפני 7 שנים, כשהתלבטתי איזה רכב לקנות, הייתי די נעול על רכב מסוג מסויים. התייעצתי עם איציק מרקדו והוא גרד את השפם. כשלחצתי אותו לגבי ההמלצה האישית שלו, הוא ענה לי: "תראה במה אני נוהג". 4 מילים, עצה אחת, ששווה הרבה עשרות אלפי שקלים.
ומילה לג'ו. אני מבין את התגובות שלך. אתה חי בעולם אחר. אם זה היה תלוי בי הייתי מעניק לך את התואר "שגריר ג'יפולוג בממלכת אווטאר". או במילים אחרות, אתה חי בללה לנד, אבל הי, תישאר שם, זה לא רע!
יוני5
צודק אבל הכאב בכיס ובחוסר היגיון שהלך מנוע במאה שישים אלף ק"מ
בנוסף לא ניכתב למה הלך המנוע התחממות? חוסר שמן? סדק בבלוק ? מה מה הלך במנוע?
יכול להיות המון סיבות חלקן בכשל של היצרן וחלקן עקב טיפול לכוי וחלקן תקלה של חוסר שמן מיים או סולר מהול ?
בקיצור עוד פרטים להשלמת הפזל!
שיהיה לכם מענין כמה תמונות מהשטח
התמונה הראשונה (עם העשן), זה סוג של מנגנון נגד מצלמות משטרה?
היי
עקב חתימתי על סודיות כלפי החברה שעמדה מולי כלומר היבואן, לא הכנס לשמות.
קניתי גיפ מודל 2005 התגלו בוא תקבלות מידי פעם לפעם לא היה מצב של עמידה בדרך אך כל מיני דברים מרגזים קטנים, יש לפעול בדיבור שקט אך קבוע לאורך כל הדרך מול היבואן, ההצלחה שלי היתה שהיום לאחר 4 פלוס שנים מיום עלית הגיפ לכביש היבואן החליף לי את הרכב ברכב חדש ללא השתתפות כל שהיא בעלות. אפילו את אגרת הרישוי הוא שלם על הרכב החדש שקבלתי ממנו.
במידת הצורך יש להביא גם מכתב של שמאי רכב מקצועי שיגד את דעתו בנושא.
בברכה בודן חיים