תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
1,
4 אשאל שנית, מדוע אתה חושב שצריך אישור מהנדס או בוחן
אתה שואל ברצינות ?
אני קורא את השרשור ואתה מצטייר לי כאדם חסר אחריות, אתה מזלזל בחיי אדם.
אני לא כותב את זה מתוך מטרה להעליב אותך, אבל ככה אתה מצטייר.
לגישתך כל אדם יכול לעשות מה שהוא רוצה ואם הוא טעה אז הוא ישלם על מעשיו.
מצטער לומר לך, אבל כאשר אתה פוגע בחיים והורג מישהו, אתה לא יכול לשלם על מעשיך, אתה לא יכול לפצות אף אחד.
וכדי להגן על עצמי, אני והחברה בה אני חי, מגבילים ומפקחים על אנשים אחרים.
לכן, אם אתה רוצה לעשות שינוי ברכב שלך, החברה חייבת לדרוש, שמישהו שמומחה לנושא כמו מהנדס יאשר זאת, עליו אני יכול לסמוך.
כל כך ברור ופשוט .:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
אתה שואל ברצינות ?
אני קורא את השרשור ואתה מצטייר לי כאדם חסר אחריות, אתה מזלזל בחיי אדם.
וכדי להגן על עצמי, אני והחברה בה אני חי, מגבילים ומפקחים על אנשים אחרים.
לכן, אם אתה רוצה לעשות שינוי ברכב שלך, החברה חייבת לדרוש, שמישהו שמומחה לנושא כמו מהנדס יאשר זאת, עליו אני יכול לסמוך.
כל כך ברור ופשוט .:cool:
אני חושב שבדברים שלך יש סוג של "הקטנת ראש"
אתה אומר - למה לי לשבור את הראש, ללמוד נושא, לבצע אותו ביסודיות
אני אעשה את המינימום ההכרחי שאיזה "מהנדס" ערטילאי יחליט עבורי - ואז אני מכוסה ומבחינתי האחריות הוסרה.
מכיר מכביה?
מכיר גשר מכביה?
מכיר את הנחל העכור שזורם שם למטה?
הנה הדוגמא שלך למה שקורה כשאתה לוקח יותר מידי אחריות מהאנשים -
אז כולם מנסים לחסוך, כולם מנסים לעגל פינות, כולם ראש קטן ואם "המהנדס חתם" אז זה מספיק.
ועכשיו, את זה לך תספר למי שנופל למיים יחד עם הגשר
אז נכון - התחת מכוסה לכל מי שבנה את הגשר מלבד המהנדסים שאישרו אותו, אבל מי שיצר את המצב הזה מלכתחילה היה החוק - שלקח מאנשים את האחריות האישית לייצר משהו טוב ונתן להם רשות להקטין ראש, להעביר אחריות הלאה - לצמצם את המשקל לכדי שעיר לעזאזל אחד שישלם את המחיר במקרה של פשלה (ובנוסף חברת הביטוח שתהיה מוכנה לכסות את זה)
ולעניינינו -
גם במקומות בהם מותרים שיפורים יש סט חוקים מינימלי שאומר "תעמוד בכללים האלה ואתה רשאי לנוע על הכבישים"
החוק הזה לא פוטר אף אחד מאחריות - הוא רק מגדיר מסגרת בתוכה אתה רשאי לפעול.
הוא מסמיך ומאציל את האחריות אליך -ותוך כדי מפתח אצלך - האזרח - את החוש הזה שלצערי התנוון כל כך - של אחריות אישית וחברתית.
* הדברים לא כוונו אליך אישית, כמובן, אלא לרעיון שהעלית.
דווקא לגבי רוב הדברים, כגון איסור עישון במקומות ציבוריים, חובת קסדה, ואפוד, אני מסכים עם המדיניות הנוכחית.
בדרך אגב, גם הדוד סם יישם חוקים דומים, ואת חוק הקסדה הוא לא ביטל כמו שהחכימו לעשות בישראל.
בקליפורניה דופקים דוח"ות לילדים וחלקם נענשים אפילו מעבר לקנס (קרה אישית לאחיין שלי כשנסע על אופניים ללא קסדה) .
בקליפורניה גם אסור לעשן בסמוך למקומות ציבוריים אפילו אם זה בחוץ באוויר הצח.
כך שהדשא של השכן לא תמיד יותר ירוק ...
אנחנו עם ששוכח מהר ...
חוק האפוד מייצג באופן די טוב כמה אנחנו עם לא זהיר ולא לגמרי אחראי.
לצערי הרב, חוק האפוד הגיע לאחר כמה וכמה תאונות מזעזעות של אזרחים ואפילו שוטר או שניים שנפגעו כי נהגים אחרים בכביש לא הבחינו בהם אך אלה העוזרים בחרו לעמוד בשולי כביש החוף, או בצידו החשוף של הרכב התקוע.
לא חבל ? אז הנה ככה חטפנו עוד חוק שיכולנו למנוע ובטח שגם להציל חיים.
גם בעניין הרכבים המשופרים אני לא לגמרי מסכים עם המעבר לאחריות אישית מלאה.
פשוט בשל העובדה שאנחנו עם לא מחונך ולפעמים משפרים רכבים בצורה פרטצ'ית ונוסעים איתם אח"כ בכביש.
כאן, לפחות בשלב ראשון, צריכים פתרון ביניים שמאפשר נהיגה ברכבים משופרים, לאחר בדיקה נוספת שהרכב תקין (עוצר כמו שצריך במצבי חירום, נוסע ישר, לא נוזל, יציב, ועוד') ולא מסכן נהגים או עוברי אורח למינהם.
מה לעשות אנחנו עדיין לא שם, הן מבחינת המדינה והן מבחינת אחריות הנהגים כולל תרבות הנהיגה ומצב הרכבים.
תודו !
ומה המסקנה שלך מגשר המכביה ? שהמהנדסים לא מבינים כלום, רק האזרח מבין מה טוב .
כל אחד יכול להבין מה שבא לו, כל אחד יכול לעשות מה שבא לו.
יופי, אז את הבית שלך תתכנן בעצמך, במיוחד אם אתה גר בפנטהאוז.
כדי שיהיה לך מספיק זמן בנפילה להבין איפה טעית.
וואלה יופי, אלפי בתים נבנים בשנה, ואת המסקנות שלך אתה מסיק מאיזה גשרון שקרס לפני 10 שנים כתוצאה מביצוע לקוי , לא תכנון לקוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
אנחנו עם ששוכח מהר ...
חוק האפוד מייצג באופן די טוב כמה אנחנו עם לא זהיר ולא לגמרי אחראי.
לא חבל ? אז הנה ככה חטפנו עוד חוק שיכולנו למנוע ובטח שגם להציל חיים.
מה לעשות אנחנו עדיין לא שם, הן מבחינת המדינה והן מבחינת אחריות הנהגים כולל תרבות הנהיגה ומצב הרכבים.
תודו !
באותה מידה - למה שלא נסתובב עם שכפצים, אני בטוח שגם שכפצים היו יכולים להיות מועילים בהגנה מפני קליעים תועים שעפים לפעמים ברחובות...
אבל לזה לא תסכים נכון?
למה?
כי במקרה הזה ברור ונהיר לך שאתה מטפל בסימפטום ולא בבעיה (למה שבכלל יתעופפו קליעים ברחובות??? )
באותה מידה אפשר לדבר על חוק האפוד הזוהר ועל עוד מליון ושלוש חוקים אחרים שעברו \ עוברים \ יעברו באיצטלה מטופשת של "לכפות בחוק מה שלא השכלנו לחנך"
מה קדם למה - הביצה או התפוח (או התרנגולת)
במסגרת ההתנדבות שלי (שאינה פינוי צירים חסומים :) ) לימדו אותנו שגם כשאתה עובד עם חבר'ה בעייתיים - אתה חייב להסתכן ולבקש מהם לקחת אחריות -
כי כל עוד לא תעשה את זה, או תעשה את העבודה במקומם או תדאג בשבילם - הם לא ילמדו לעולם, וה"מגננה" הזו בסופו של דבר תפגע בהם
במקרה הזה - החברה שלנו כולה היא החבר'ה הבעייתיים האלה
ומילה לאריה -
הדוגמא שלי - גשר המכביה הוא דוגמא קלאסית להקטנת ראש, אבל המסקנה שלי היא לא ש"האזרח יודע הכל והמהנדס לא יודע כלום" (למרות שמאוד אופייני למהנדסים לטעות ולחשוב שהם יודעים יותר מאנשים שהם לא-מהנדסים, אני יודע, אני בעצמי "מהנדס" ועובד בסביבה מלאה בכאלה)
המסקנה שלי היא שאי אפשר להסיר אחריות מכולם ולרכז אותה במקום אחד - צריך לחנך, להשריש, להעמיק, להחדיר (אם אתה מכיר עוד מונחים אתה מוזמן להוסיף) שהאחריות היא על כולנו
ומספיק ודי לצפות מהמחוקק שיאכיל אותנו בכפית בהמון איסורים וגזירות רק כדי שאנחנו "החלשים וחסרי האונים ושיקול הדעת" נצליח להתקיים ולשגשג פה.
כן אריה,
אני שואל בשיא הרצינות,
אני יכול לספר לך אלפי סיפורים על רכבים שאני ואחרים שיפרו ושינו, כמה טויוטות שהפכתי מIFS לסרן חי,
כמה רכבים הגבעתי, הנמכתי, החלפתי מנועים, הסבות, אני כבר לא זוכר את כולם....
ואני לא לבד, יש (גם היום) מאות אלפים כמוני,
ובכל זאת, לא תמצא שמץ של הוכחה שהרכבים המשופרים מעורבים ביותר תאונות או גורמים ליותר נזקים מכל רכב אחר.
מיותר לציין, שאף אחד מהרכבים האלה לא היה זקוק לבדיקה ע'י מהנדס או בוחן.......ובכל זאת, יש להם רשות מלאה לנוע על כל כביש ציבורי,
כנראה שהשד הוא לא כזה גרוע כמו שאתה חושב,
אני לא אחראי???????
300 מליון לא מסכימים איתך, אולי יש לזה סיבה.
ציתות:
"לגישתך כל אדם יכול לעשות מה שהוא רוצה ואם הוא טעה אז הוא ישלם על מעשיו."
זה בבבבבדיוק אבל בדיוק ככה, זאת האבן יסוד של מדינה חופשית, כל הסרה מאחריות האזרח (ככתוב כל כך יפה מעלי) תגרום למצב שאתה בו היום, בלי דרך להחזיר את השעון אחורה.
שאלה מצויינת Ron1999 ... אומנם בציניות אבל התשובה ממש לא צינית .
הייתה תקופה בה חייבו מנהיגים בעולם, כולל בישראל, ללבוש שכפצים בשל איום מודיעיני על חייהם .
רבין, לדאבוני, סירב ללבוש שכפץ באותו ערב הידוע לשימצה !
אז כן, גם זה יכול לקרות, אבל כל עוד אין סכנה כזו באופק תהנה מחודשי הקיץ בים ללא חולצה ;-)
ובעניין חוק האפוד, כבר עניתי לך מה קדם למה וזו הסיבה לחוק - חוסר זהירות ואובדן מיותר של חיי אדם בפועל, לא בתיאוריה .
אני מאוד נגד עודף חקיקה, אני גם מאוד בעד שיפורי רכבים.
אבל דווקא שאני קורא שירשור כזה, אני מבין שיש גבול להאצלת הסמכויות והאחריות לאזרח.
כי יש אנשים שאין להם מינימום של אחריות.
אתה מבין, הוא יהרוג אז הוא ישלם ויפצה.
לכן בעיניינים של בטיחות ברמות של רכב/בניין וכדו', אני עדיין מעדיף שיהיה איזשהו פיקוח, כדי להגן על החיים שלנו.
אני בולשביק :D
ונעבור לנימה חיובית :-)
אהבתי מאוד את שינוי הגישה לרכבי אספנות בישראל . לא עוד שני טסטים בשנה אלא פעם אחת + בדיקת חורף .
אני משוכנע שהשינוי נעשה מתוך ידיעה שהרכבים האילו מתוחזקים כראוי ונוסעים יחסית מעט בכביש .
הייתי שמח לראות שינוי דומה בגישה לרכבי השטח המשופרים .
דיעות ?
אופיר,
אולי אתה יכול לעשות טובה,
בניגוד אלי, אתה חי במדינה שאין בה טסט בכלל (הסמוג טסט לא נחשב)
אולי אתה יכול לספר לציבור הישראלי איך זה לחיות במקום שכל בעל רכב עושה מה בא לו ואיך זה משפיע על שאר האוכלוסיה,
תתרכז על דברים פשוטים, כמות הילדים הדרוסים ע'י כל מני F350 על 44" וכדומה.
תודה מראש.
2 קבצים מצורפים
נכון, התחושה נהדרת והסיבה לתאונות בקליפורניה היא לא גודל הצמיג על הג'יפ של השכן.
בשונה מישראל, אתה חש ויודע שאתה חי בסביבה אחראית מאוד בכל האספקטים שקשורים לתעבורה, ולכן אני בספק שאנחנו משווים בדיון הזה תפוחים לתפוחים.
במילים אחרות, אני מנחש שהנקודה של אריה היא שאנחנו לא מוכנים או ממושמעים או איך שתיקרא לזה, למצב בו אפשר לתת לאזרח הישראלי הטיפוסי לעשות מה שהוא רוצה ברכב שלו ולנהוג בו בכביש ואפילו בשטח בסביבת מטיילים.
ממה שאני מבין, אריה מציע לשחרר את הרצועה אבל עדיין להיות תחת פיקוח בטיחותי מסויים. נוטה להסכים.
אגב, החבר'ה כאן (ישראלים ואמריקאים) נוסעים על הכביש עם צמיגים בגודל מקסימלי 38" כולל בפול סייז.
בגדלים שמעבר, הם מעלים את הריגס על עגלות וגוררים למסלול.
קבל תמונה מהשבת האחרונה ברוביקון ;-) גם בדוגמא הזו מופגנת אחריות אישית למופת ע"י המקומיים .
מה דעתך האוביקטיבית בנושא ?
ומה נדרש אצלכם בסנטרל לחידוש הרישוי השנתי ?
אני אישית לא יכול לראות את זה בצורה "אוביקטיבית"
כאחד שגדל בSFV משנות ה80 המוקדמות, וגר שם עד כ8 שנים מעכשיו, זאת צורת חיים, אני לא מכיר שיטה אחרת,
כל שיטה אחרת נראת מוזרה ומפגרת בעיני, ככה זה.
אתה לעומת זאת (אני מתאר לעצמי) יצא לך לחיות כמבוגר גם בארץ ישראל וגם בארץ המובטחת, ולכן, דעתך פה יותר חשובה משלי,
אני נחשב יותר מדי כחייזר.....
אין " סנטרל"
לכל מדינה יש את הפיגור שלה,
ה"טסט" בטקסס , שצריך לעבור שנתית, ואגב, אין בינו כל קשר לרישוי,
הוא מאד פשוט, ובשיא הרצינות, אם רכב לא עובר אותו, אין לו מה לחפש על הכביש.
הנה קישור לקריטריה:
http://www.txdps.state.tx.us/vi/insp...classsubmit=Go
ובידיעינו שלעם ישראל יש קושי בלועזית, הנה הרשימה והסברים:
What's Inspected by Vehicle Type
Items Of Inspection
05.01 Inspect Every Passenger Car For: (Listed in suggested order of inspection)
* Check for evidence of Financial Responsibility
ביטוח חובה יש? יופי
1. Horn
זמבורה עובדת? עברת
2. Windshield Wipers
וישרים עובדים? שימו לב, אם אין חלון קידמי, נגיד בCJ, אז לא צריך וישרים.
3. Mirror
ראי אחורי
4. Steering
צריך להיות קשר בין ההגה לגלגלים הקדמיים, כמו כן, ההגה לא יכול להראות כאילו כלבים לעסו אותו.
5. Seat Belts
זה נושא כאוב, החגורות לא יכולות להראות שהן מתפרקות, חוט ומחט מחזירות אותם לתיקנות.
6. Brakes (system) (Parking - beginning with 1960 models)
בלם חרום, נחוץ שיעבוד , הבוחן לוחץ עליו ,מנסה להתקדם ומחפש התנגדות.
7. Tires
הבוחן בודק שיש יותר מ 3ממ בשר בצמיגים.
8. Wheel Assembly
מחפשים נזק בגלגל, כמו כן, כל הברגים נמצאים.
9. Exhaust System
זה לא ברור, כנראה לוודא שמערכת האגזוז נמצאת.
10. Exhaust Emission System (beginning with 1968 models)
בדיקת זיהום אויר
11. Beam Indicator (beginning with 1948 models)
לוודא שהנורה הכחולה נדלקת בדאש, שלא תסנוור בלי סיבה
12. Tail Lamps (2); (1) if 1959 model or earlier
פנסים אחוריים קיימים ועובדים
13. Stop Lamps (2); (1) if 1959 model or earlier
כנ'ל
14. License Plate Lamp (1)
פנס לוחית אחורית
15. Rear Red Reflectors (2)
לא ברור, מחזירי אור אחוריים
16. Turn Signal Lamps (beginning with 1960 models)
וינקרים עובדים?
17. Head Lamps (2)
פנסים קדמיים.
18. Motor, Serial, or Vehicle Identification Number
בדיקה שהניירת מתאימה לרכב.
19. 1988 & newer - inspect for window tinting or coating
בדיקה לא ברורה בענייני פילם חלונות, עוד לא נתקלתי בזה.
20. Gas caps on vehicles 2-24 model years old.
בדיקה שבפקק דלק לא נוזל אויר, שייך לטסט זיהום אויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
במילים אחרות, אני מנחש שהנקודה של אריה היא שאנחנו לא מוכנים או ממושמעים או איך שתיקרא לזה, למצב בו אפשר לתת לאזרח הישראלי הטיפוסי לעשות מה שהוא רוצה ברכב שלו ולנהוג בו בכביש ואפילו בשטח בסביבת מטיילים.
ממה שאני מבין, אריה מציע לשחרר את הרצועה אבל עדיין להיות תחת פיקוח בטיחותי מסויים. נוטה להסכים.
כשאתה מלמד את הילד שלך לרכב על אופניים, קורה שהוא נופל ונחבט בברכיו בפעם-פעמיים הראשונות, נכון ?
זה בדיוק אותו הדבר כשאתה רוצה ללמד אחריות את העם. יהיו כמה שייפגעו (מלשון סביל) ויהיו כמה שיענשו כתוצאה מכך.
יחד עם זאת, עם סט נכון של הוראות מלוות ועם תמיכה נכונה וחינוך נכון לעשות את העבודה כראוי ולא בשיטת ה"חפיף", אפשר גם להמנע מאותן חבטות ברכיים עד לכמעט 0. כשהמדינה רוצה, היא יכולה, וזה הוכח כבר פעמים רבות.
הדוגמה אולי של גשר המכביה לא מוחלטת, אפשר להגיד שזה ביצוע לקוי של תיכנון מעולה ... ( למרות שזה לא! )
אז הנה דוגמה אחרת, דוגמה שקבלה את כל האישורים של כל המהנדסים .... מה אומרת לך המילה "פל-קל" ? ....או מלון חוף התמרים בעכו ? ... או סתם כל מטר של כביש בישראל ...
------
מערכת פקידותית "בולשביקית" כמו שאוהב ג'ו לקרוא לה, היא משהו מעולה לכאלו שלא רוצים לעבוד אלא להעביר הכל לפופטיץ ...
למדתי על זה פעם, אני חושב שזה ניקרא "העיקרון הפיטרי" ... כל עובד מוצלח מקודם מתפקיד לתפקיד .. עד שהוא מגיע לתפקיד שהוא לא טוב בו ואז הוא לא נחשב מוצלח וניתקע שם. המשמעות היא שהעובדים באירגון היררכי כמו למשל עובדי המדינה בישראל ... לא מתאימים לתפקיד שלהם.
-------
הכי גרוע, נוצרה פה תרבות שכולם עומדים לדין כל הזמן בכל עניין ... ולכן אף אחד לא מוכן לעשות שום דבר מפחד בית המשפט ... ולכן שום דבר לא נעשה והכל מכוסתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז הנה דוגמה אחרת, דוגמה שקבלה את כל האישורים של כל המהנדסים .... מה אומרת לך המילה "פל-קל" ?
גם במקרה של פל קל התכנון היה טוב, הבעייה הייתה ביישום כושל. (אייכויות הדבקה-> כניסת לחות-> חלודה -> חתונה נהרסת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
גם במקרה של פל קל התכנון היה טוב, הבעייה הייתה ביישום כושל. (אייכויות הדבקה-> כניסת לחות-> חלודה -> חתונה נהרסת)
אהבתי את האנדרסטייטמנט.
אני לא מצליח להבין על מה הויכוח? אתם טוענים שהיום האזרח הישראלי לא עושה מה שהוא רוצה? ועוד איך עושה ואחרי זה מאכער מעביר אותו טסט....
האם תאונות הדרכים וההרוגים הרבים נובעים מזה שהוו גרירה של חבר שלי לא היה ברישיון ולכן הוא היה צריך לנסוע למשטרה להראות שהוא פירק אותו מהג'יפ? האם זה ניצול משאבים וזמן טוב של הרשויות?
כן, אני לא מבין למה אני צריך לשאול את המדינה כל פעם שאני מחליף צבע לג'יפ, ברזנט או עוד אינטש בצמיג, או שהדבקתי מצפן על הדשבורד?
ולשאלתך רמקול - תסתכל סביבך, תראה חיילים בני 18 עדיין בגיל ההתבגרות (כמו שאנחנו היינו) הולכים עם M16. מה קרה? אסון? לא....נשק זו לא מילה גסה..... אולי אם לכל אזרח הייתה תזכות לשאת נשק היו פחות גנבות וחרא מהסוג הזה
אני מבין שהשירשור השתנה לשירשור על רגולציה והוצאת קיטור
דעתי דומה לשל זו של אריה פארן,בישראל יש יותר מידי רגולציה!יותר מידי בירוקרטיה! חד משמעית!!!!
אולם אין לי ספק שאסור לעבור לקיצוניות השניה.
אין לי מספיק על מה שקורה בארה"ב...אבל סיפורי האחריות האישית וחוסר רגולציה יכולים לסמר שיער.
בארה"ב יותר מ100 בנקים התאדו באויר וביליוני דולארים איתם....אז יופי אפשר לתבוע את מנהלי הבנקים....
בביקורי שם )ס.פרנסיסקו( ראיתי מפלצות על גלגלי "40 וגגות בגובה 2.5 מטר. אף אחד לא ישכנע אותי שרכב כזה
שעל הדרך גם שוקל 3 טון הגיוני שינוע על הכביש ו/או בשכונות מגורים.)וזה עוד באיזורים החנונים של אמריקה....(
אין לי סטטיסקות אולם ברור לי שפורד 350 בגובה בגובה 2.5 מטר על צמיגי 40" מועד יותר לתאונה מאשר סטאנדרטי.
כמו שברור לי לחלוטין בלי גיבוי מדעי שעדיף בתאונה קשה בין פרייבט עם 6 כריות אויר לSUV מצ'וקמק כמו שלי
עדיף להיות בSUV!
גיא-זה שרכבים רבים עוברים טסט בשיטות הקומבינה זה עניין לחינוך ולעקיפה,כיוון שאי אפשר כרגע להחליף את
העם היושב בציון נסה לדמיין מצב שהיו מבטלים את חובת הטסט....
עדיין אני חושב לכל מי שיש לו ידיים טובות יכול לפתוח שידרוגיה ולשדרג רכבים בצורה שנראה לו או לפי דרישת הלקוח
זה אבסורד!
פוקסי ידידי ( בלי ציניות )
שמע קטע, בישראל נעים כמות של כמה מאות טובות של רכבים גדולים ( משהו כמו ואנדורה ? ) כבדים ( קצת מעל 4 וחצי טון ) עם מרכז כובד גבוה מאוד ( ! ) נהוגים על ידי נהגים שחלקם ממש נורא מאוד לא מיומן ( ממש ) כאשר רוב מכריע של הנהגים לא מחזיק ברשיון מתאים ( מבחינת ה עד 4 טון ) כאשר אין כמעט בקרה פנימית של אותו אירגון לגבי איכות הנהיגה של אותם נהגים ( חלקם מתנדבים שמגיעים פעם ב ... )
כל זאת ועוד, הרכבים הללו מורשים לנסוע בניגוד לחוק כאשר ההדרכה שמתבצעת היא באופן די רופף ... ( הסבר קצר של אסור .. ומותר ... ותשתדל שלא יקרה כלום ... ( נישבע לך ! ) )
עוד תוספת קטנה היא שהרכבים הללו מכילים חומרים מסוכנים ונפיצים.
והכל במסגרת החוק.
אז אל תחפש את הביגפוטים בארה"ב ... העניין מאוד פשוט. גרולציה / לא רגולציה זה הכל מילים יפות וחסרות משמעות לחלוטין.
זה עניין חד משמעי של אינטרס כלכלי ו/ או פוליטי. מותר ואסור הכל לפי הצורך. הכל ניתן לשינוי לפי הפופוליזם של יוזם השינוי או המאשר שלו ומה הוא מקווה / יכול להרויח לכיס הפרטי שלו מהשינוי אם יאושר או לא.
** כל מה שניכתס למעלה הוא מידע אישי ומנסיון אישי, אין ולא היתה פה הוצאת דיבה אלא רק תאור של דברים שראיתי ועשיתי במסגרת אותו אירגון. והכל לא היה מעולם הכל עורבה פרח ושקר. במסגרת החוק אני לא מפליל את עצמי ולא יודע על מה מדובר. **
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
אני לא מצליח להבין על מה הויכוח? אתם טוענים שהיום האזרח הישראלי לא עושה מה שהוא רוצה? ועוד איך עושה ואחרי זה מאכער מעביר אותו טסט....
האם תאונות הדרכים וההרוגים הרבים נובעים מזה שהוו גרירה של חבר שלי לא היה ברישיון ולכן הוא היה צריך לנסוע למשטרה להראות שהוא פירק אותו מהג'יפ? האם זה ניצול משאבים וזמן טוב של הרשויות?
כן, אני לא מבין למה אני צריך לשאול את המדינה כל פעם שאני מחליף צבע לג'יפ, ברזנט או עוד אינטש בצמיג, או שהדבקתי מצפן על הדשבורד?
ולשאלתך רמקול - תסתכל סביבך, תראה חיילים בני 18 עדיין בגיל ההתבגרות (כמו שאנחנו היינו) הולכים עם M16. מה קרה? אסון? לא....נשק זו לא מילה גסה..... אולי אם לכל אזרח הייתה תזכות לשאת נשק היו פחות גנבות וחרא מהסוג הזה
יש לי בעיה עם התשובה שלך(וזה הניסוח הכי עדין שאני מוצא...)
כן תאונות נובעות מזה שוו גרירה לא היה ברשיון, יותר נכון לכתוב מזה שוו הגרירה(או כל מכלול/תוספת אחרת) חובר בצורה לא נכונה לרכב(דבר שעל הנייר אמור להתגלות בתהליך האישור שלו).
כן יש בעיה עם עוד אינץ בצמיג שלך(מרחק בלימה של הרכב ועוד ואיפה בדיוק הגבול עובר? אצלי?אצלך? אתה רוצה אינץ, אני לא מבין למה אני לא יכול עוד 3 אינץ...גם אז אתה תטען שאין השפעה על מכלולי בלימה או ביצועיהם?
תאמין לי שכבעל מקצוע אני מקבל לפעמיים שבץ כשאני רואה את העבודות שאנשים עושים בעצמם על הרכב,דברים שבעיני רחוקים שנות אור ממשהו שהייתי מסכים לנסוע לידו בנתיבי אילון...גם דברים שחברים פה באתר הציגו וקיבלו מחמאות מכל עבר...בעיני זו סכנה קיומית למי שנוסע לידם.
יש כמובן גם את הצד השני...כמו כל מיני דרישות הזויות והחמרות הרבה מעבר לדרישות היצרן.
נ.ב בדיוק בגלל מה שכתבת על עניין הM16 לא נותנים כאן רשיונות גורפים לנשק(וטוב שכך).