-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
זה, ידידי, מידע מסווג. מאוד מסווג.
החשוב הוא שנרכש באירופה והגיע כחוק, ועבור ידיים פרטיות.
אסף.
-
ליגת העבירות בפתח, אתה מתכונן?
-
-
-
-
-
אני מקווה שלא צחקת....
אני מת על הענף הזה - במיוחד על המשאיות עם ההגוי גם לסרנים מאחור
-
אני?
אף פעם לא צוחק...
אסף.
-
-
אסף צוחק אין לו את השריר הזה .
עידו
-
היי אסף
חזרתי עכשיו מאימון בצאלים, במהלכו נאלצתי להחליף מנוע בטנק בגלל נגד תחזוקה לא מוצלח.
ה5 שעות ייבוש של ההחלפה הפכו למעניינות כשהגיע יחד עם הריו ח"ץ עוד ריו ואחרי שקראתי את השרשור שלך לא היתה אפשרות אחרת מאשר לקחת אותו לסיבוב.
זה באמת מרגיש שהוא לא ייתקע בשום מקום.
יש לי שאלה-
למה הסרנים שלו נראים כאילו הדריישפט מגיע מעל הביצה ולא מקדמתה?
יש משהו מיוחד בהיגוי שלו? זה נראה כאילו הוא עובד על בוכנה בכל גלגל?
חוץ מזה יש לי משהו בשבילך על -בה"פ
-
1 קבצים מצורפים
שמח שנהנית... ומתברר שחוץ ממני וממך היו השבוע עוד כמה חברים בצאלים... ולא ידענו. צריך לעשות עם זה משהו. הסטטטיסטיקה מראה שבכל רגע נתון יש לפחות ארבעה חברי ג'יפולוג באימון בצאלים...
הסרנים, אכן, עם הגלי הינע מתחברים מלמעלה. סרני רוקוול מהסוג הזה הם בעלי הפחתה כפולה. יש יחס העברה אחד בסט גלגל"שים שמעביר את הכוח מהפלאנג' המניע לפיניון, ואז יש גם את הפיניון שמניע את הקורונה, כמו בדיפרנציאל רגיל. זה נותן יחס נמוך במיוחד בלי לייצר קורונה ענקית.
הכניסה מלמעלה של הגלים הינע - נותןת אפשרות "לשרשר" דיפרנציאלים זהים אחד לשני - בשלושת הסרנים יש בדיוק את אותה הביצה, עם שני פלאנג'ים - כניסה ויציאה - חלקם מחובירם לגלי הינע וחלקם לא.
זה נותן עוד ייתרון של מרווח גחון גבוה מאוד, וגם זוויות צלבים כמעט אפסיות גם במצבי קיצון של המתלים.
קובץ מצורף 65537
לגבי ההגה - יש תיבת הגה, ויש בוכנת עזר הידראולית מהצד השני. זה מבטיח שגם כשאתה שקוע בבוץ עד צוואר, תוכל להפנות את הגלגלים בלי לעקם את מוטות ההיגוי בגלל ההתנגדות של הגלגל שבצד הרחוק מהתיבה.
אסף.
-
אתה מכיר את האתר הזה?
http://www.100dollarman.com/
יש שם כמה דברים ממש נחמדים. אולי יוכלו לעזור לך למצוא חלקים
-
אני מכיר את הבחור. זה זה שהחברה שלו מצולמת אי שם בתחילת השרשור. איש חביב. יושב על המכרזים באופן קבוע... וזוכה.
אסף.
-
האמת היא שחשבתי על זה שיש עוד אנשי פורום בו זמנית שם. מאיזה חיל אתה?
כמו כן, ראיתי שבקצה בהסרן האחורי יש יציאה שמזכירה קצת יציאות שיש בטרקטור- מה המטרה? חיבור מכונה ?
-
תגיד לו לשים עוד תמונות של חברה שלו :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מכיר את הבחור. זה זה שהחברה שלו מצולמת אי שם בתחילת השרשור. איש חביב. יושב על המכרזים באופן קבוע... וזוכה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
כמו כן, ראיתי שבקצה בהסרן האחורי יש יציאה שמזכירה קצת יציאות שיש בטרקטור- מה המטרה? חיבור מכונה ?
אתה ככה יכול לחבר שני סרנים ללא צורך בדרייבשאפט. מהטרנספר.
בגדול היתרון (ובמידה וסויימת גם החסרון) של הסרנים האלה הוא שאתה לא יכול להרכיב אותם הפוך. כלומר, כל עוד המנוע קדמי, הסרן תמיד יסתובב קדימה ולא יהיה לך מצב שאם אתה הופל את הביצה בסרן רגיל, הרכב יסע לאחור. למה חסרון? כי כדי כן לסובב את הכיוון סיבוב של הסרן במקרה של מנוע אחורי, זה סיפור מהתחת. אפשרי אבל מסובך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
המטרה , כמו שכתבתי קודם - היא לחבר סרן לסרן. כך אתה יכול לשרשר סרנים זה לזה. תסתכל על השרטוט פיצוץ - אתה רואה שבראש הדיפרנציאל יש שני פלאנג'ים, הם למעשה שני קצוות של אותו גל. הכניסה מסובבת את היציאה, ואם תחבר עוד דרייבשפט אתה יכול להניע ממנו עוד סרן.
בסרנים מודרניים יותר, הסרן האמצעי שונה מהסרן האחורי. בשיטה הזו, כל הביצים זהות, בכל הסרנים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
המטרה , כמו שכתבתי קודם - היא לחבר סרן לסרן. כך אתה יכול לשרשר סרנים זה לזה. תסתכל על השרטוט פיצוץ - אתה רואה שבראש הדיפרנציאל יש שני פלאנג'ים, הם למעשה שני קצוות של אותו גל. הכניסה מסובבת את היציאה, ואם תחבר עוד דרייבשפט אתה יכול להניע ממנו עוד סרן.
בסרנים מודרניים יותר, הסרן האמצעי שונה מהסרן האחורי. בשיטה הזו, כל הביצים זהות, בכל הסרנים.
אסף.
ולחסוך חלקים על המדף.
צריך דיפ׳ אחד לתחזוקה של סרן.
באותו הכיוון הלכו עם הנאבות של ההאמר.